Windows 7 problem sa grafičkom

poruka: 6
|
čitano: 3.346
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Isprike unaprijed ako je ovo bilo postavljeno već, nisam provjeravao prošle teme.

Ovako, pomažem susjedu oko ugradnje grafičke kartice.

Unutar računala mu je matična ploča Asus P4P800-x socket 478

Grafička kartica Radeon 9600 PRO AGP 8x.

Ostale komponente zadovoljavaju zahtjeve sedmice.

Uglavnom imao je instaliranu windows sedmicu, ali nije instalirao nikakve drivere od matične, niti od grafičke, stoga pretpostavljam da je windows instalirao svoje standardne drivere .

Problem se pojavio kad je on htio ubaciti novu grafičku Asus AH3450 AGP. Za nju na službenoj stranici postoje beta driveri za sedmicu koje sam pokušao instalirati ali mi je program izbacivao grešku tipa "no system components detected". Otkako sam ubacio novu grafičku karticu, windows sedmica izbaci plavi ekran ( stigao sam pročitati redak replace VGA device).

Ukoliko ubacim windows u safe mode, ne ruši se nikako sve normalno radi, samo što kad odem u device manager/display adapters, on mi ne prikazuje naziv grafičke kartice, već samo standard VGA device/adpater, u tom stilu.

Pošto imam podosta iskustva sa XP-om, totalni sam laik sa sedmicom pa bi mi trebala vaša pomoć. 

Je li moguće namjestiti na takvom sustavu (matična nema, grafička ima beta drivere ) da sedmica normalno radi i vrte se igre ( ne ove novije već tipa cod4, pes 9 i sl)?

Hoće li se uopće moći instalirati win7 driveri od grafičke iako nisu instalirani driveri od matične ploče?

Mislim da bi logično rješenje bilo nanovo instalirati sedmicu na kompu pa pustiti da ona instalira drivere za matičnu i novu grafičku, ali kako nisam siguran ni da bi to radilo,htio bi htio čuti vaše prijedloge.

Isto tako, nije mi to problem rješiti da instaliram Xp, ali korisniku je stalo da koristi sedmicu i nije voljan vratiti se na XP.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina

Driveri su tu. Kolko vidim, nisu beta.

Uvijek postoji način, ali obično ne funkcionira.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Windows 7 problem sa grafičkom
Ma beta su. Riječ je o AGP A series modelu sa 512 MB. kad odaberem OS Windows 7 za nju, izbaci mi Beta Version 8.65.
Nije to ni toliko bitno, kad mi nemože instalirati zbog prijespomenutog problema.
15 godina
protjeran
gle.....bolje kupi novi komp koje voć ima drajvere ja njega.........od win 7..........
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows 7 problem sa grafičkom

-treba instalirati AGP-fix verziju drivera, radi.

Samo sitnica, 3450 je preslaba. Ta verzija drivera kasnije 36xx karticu prikazuje kao 29xx seriju.

Bez obzira na ljepotu sedmice, ili nek se vrati na XP ili novije računalo. Ovako će samo imati probleme. (i istina ljepši desktop).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

OK, hvala puno momci.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice