sto ja dobijem za te novce?
jel vrijedi to kupiti; zašto?
ili lagano na internet i skidaj..?
Za te novce dobijes M$ Windows 7 Home Premium 64bitnu OEM ( sto bi znacilo da ne dolazi u kutiji, vec u DVD omotu, ako se ne varam ) englesku inačicu!
Vrijedi kupiti ako zelis imati legalni software!
Ako ne zelis legalan OS, ustedjeti novce i poci putem piraterije, samo izvoli! "Its your choice, bro!!!"
Rade i funkcioniraju potpuno jednako-nema razlike!
Na ostatak pitanja odgovori si sam!
Ah te moralne dvojbe...
OEM verzija ti je vezana za hardver (kad ga instaliraš na računalo, više ga ne možeš staviti na drugo računalo niti ako bi deinstalirao na prvom jer se veže za hardver), i nemaš tehničku podršku. Možeš promijeniti komponente, ali mislim da maksimalno dvije. Ako planiraš mijenjati računalo ili ga opsežnije nadograđivati (do sljedećih windowsa koje bi nabavio), OEM verziju ti ne bi preporučio.
"nije mi jasno zasto ga uopce itko kupi?"
Stvar je jednostavna. Kupuju ga sve firme koje moraju imati licencirani software na svojim računalima. I kupuje ga večina ljudi uz nova računala (aka. dolaze instalirani i dižu cijenu računala za par stotinjaka kuna).
Ostali, ja vjerujem, imaju par izbora. Ili daš više novaca za nove Windowse nego što ti računalo trenutno vrijedi, ili ih pokušaš nabaviti na ilegalan način, ili jednostavno probaš neku od alternativa kao što je Ubuntu (ps. upravo je došla nova verzija 9.10).
"nije mi jasno zasto ga uopce itko kupi?"
Stvar je jednostavna. Kupuju ga sve firme koje moraju imati licencirani software na svojim računalima. I kupuje ga večina ljudi uz nova računala (aka. dolaze instalirani i dižu cijenu računala za par stotinjaka kuna).
Ostali, ja vjerujem, imaju par izbora. Ili daš više novaca za nove Windowse nego što ti računalo trenutno vrijedi, ili ih pokušaš nabaviti na ilegalan način, ili jednostavno probaš neku od alternativa kao što je Ubuntu (ps. upravo je došla nova verzija 9.10).
Potpuno si u pravu sto je glede toga, a i cinjenica da se OEM verzije ne bi trebale prodavati tek tako na CD-u, jer bi trebale dolaziti uz nov racunar(koliko sam informisan). Alternative su odlicne(pogotovo Ubuntu), samo sto pojedinci nisu "spremni" uciti nove stvari a i cinjenica da ti za posao ionako treba Windows...
zašto 64bit-an win7 ima dvostruko veće sistemske raztjeve tj traži više RAM-a i mjesta na HDD-u??
Zanima me dali se zaista isplati dati toliko novaca? i ako ima na torrentu koji je link ( imam meil pa tko zeli unaprijed hvala za link)
moze jedno pitnjce a nije vezano za temu? moze?! evo ovako :
instalirao sam win 7 86bit. sad zelim win 64 i to samo upgrade !
al cini se da to ne ide tako ili ja imam neku gresku ?
opce ne mogu pogrenuti win 7 64 bit s externog diska ( dal zato sto imam instaliran 86 )
?????
pozzz maloprije sam instalirao win7 i odusevljen sam ali sam naletio odmah na problem i kao sto naslov kaze nakon sto mi je ponudio drivere za web cam ja sam ih skinuo i instalirao i pisalo je kao uspjesno da je,ali na web camri je slika crna,jel neko zna kako da rijesim to s obzirom da mi je web cam jako vazan,a drugi razloog je sto sam tek instalirao win7 pa sam malo zbunjen.... i ev skontao sam da nije kompatibilna sa win 7 jel se to moze kako ustimat da izvaram racunar... __________________
idi na stranice proizvođača web kamere pa skini zadnju verziju službenih drivera. ako nema za win 7, može i za vistu
dal ja mogu naci sve drivere za svoju maticnu(čipset 570-SLI) na ovoj stranici http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us ?
i šta da skinem Driver,Software ili HDMI Audio Driver ili sve troje?
hvala