Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.364.587
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Pozdrav. Budući da mi se baš ne da čitati prijašnjih 94 stranice ove teme, samo me zanima nešto u vezi drivera. U BUG-u su napisali da ih 7 automatski preuzima s interneta. To dakle znači da ako se sa XP-a prebacim na 7 svi oni CD-ovi sa driverima neće radit, nego moram sve nove drivere preuzeti s interneta.(Zdrav razum nalaže takvo zaključivanje)Smijeh

BOG I HRVATI
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
Svi driveri sa cd-a ti i tako neće raditi budući da za Win7 i XP nisu isti driveri.

Još tamo od Viste mediji sa driverima nisu potrebni jer ih OS sam pronalazi i instalira.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Svi driveri sa cd-a ti i tako neće raditi budući da za Win7 i XP nisu isti driveri.

Još tamo od Viste mediji sa driverima nisu potrebni jer ih OS sam pronalazi i instalira.

Pa rekao sam da neće raditi, mislim khm, zaključio da neće raditi. Dakle on ih skida sam. E pa to me zanimalo. Naravno da neće raditi jer se Vista i svi njeni prethodnici od 7 razlikuju u osnovnom kodu, to je isto razlog zašto ne možeš nadogradit 7 na XP ili Vistu.

BOG I HRVATI
17 godina
neaktivan

Pa ako su za XP, vrlo vjerojatno neće raditi.

Cold harsh first light. Face the trial failed in life.
17 godina
neaktivan
zero cool kaže...
Danny_HR kaže...

Pa rekao sam da neće raditi, mislim khm, zaključio da neće raditi. Dakle on ih skida sam. E pa to me zanimalo. Naravno da neće raditi jer se Vista i svi njeni prethodnici od 7 razlikuju u osnovnom kodu, to je isto razlog zašto ne možeš nadogradit 7 na XP ili Vistu.

Windows 7 možeš nadograditi na Vistu, mada je preporuka od Microsofta da se uvijek ide na čistu instalaciju.

15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi
Mislim da je obrnuto, to mi je pričo čovjek u linksu, da imaju winse koji su malo skuplji od običnih, reko mi je da imaju viste, koje se može besplatno nadograditi na win7.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ako na računalu surfam, igram igre, gledam HD video i montažiram te slično, je li mi dovolja Home Premium?

Ne mislim se nešto ultra povezivati an mreže jer to niti ne znam...

Sa Home Premium se možeš spojiti na kućnu mrežu ili internet, ali je onemogućena funkcionalnost spajanja na domene (što je potrebno poslovnim korisnicima u određenim okruženjima).

Normalnom korisniku je sasvim dovoljna.

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tsar kaže...
Mislim da je obrnuto, to mi je pričo čovjek u linksu, da imaju winse koji su malo skuplji od običnih, reko mi je da imaju viste, koje se može besplatno nadograditi na win7.

-besplatno se odnosi na kupnju novih windowsa, kupon za kupnju-zamijenu W-7, postoji već nekoliko mjeseci.

-To nema veze s nadogradnjom, za sad samo određene verzije Viste mogu upgrade na 7.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
-To nema veze s nadogradnjom, za sad samo određene verzije Viste mogu upgrade na 7.

Sve verzije Viste mogu se nadograditi na Windows 7. Samo je pitanje na koju verziju 7-mice

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 13:03 (Perica).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Tehnički gledano, ne možeš prilikom instalacije kao što se moglo ako si imao XP pa si htio upgrade na Vistu, možda se može 7 kupiti kao vrsta upgrade-a ako imaš oriđiđi Vistu(premda sumnjam), ne može se sa prijašnjih verzija upgradeat na win 7 jer je razlika u osnovnom kodu koji je u prijašnjim verzijama Windowsa skoro pa identičan. To je još jedan od razloga zašto su skupi toliko novi windowsi. U BUG-u piše da je osnovna razlika između 7 i prijašnjih verzija u osnovnom kodu!

BOG I HRVATI
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zero cool kaže...

Tehnički gledano, ne možeš prilikom instalacije kao što se moglo ako si imao XP pa si htio upgrade na Vistu, možda se može 7 kupiti kao vrsta upgrade-a ako imaš oriđiđi Vistu(premda sumnjam), ne može se sa prijašnjih verzija upgradeat na win 7 jer je razlika u osnovnom kodu koji je u prijašnjim verzijama Windowsa skoro pa identičan. To je još jedan od razloga zašto su skupi toliko novi windowsi. U BUG-u piše da je osnovna razlika između 7 i prijašnjih verzija u osnovnom kodu!

Može se nadograditi sa prijašnjih verzija, u ovom slučaju sa Viste.

17 godina
neaktivan
Perica kaže...
ihush kaže...

Sve verzije Viste mogu se nadograditi na Windows 7. Samo je pitanje na koju verziju 7-mice

Ok. ovo nisam očekivao?? WTF??Onda očigledno neko širi veliku količinu dezinformacija(nisam ja)I najbolji griješe.

BOG I HRVATI
17 godina
neaktivan
Win 7 i Vista su bazirani na istom kodu.

XP je nešto sasvim drugo.

Uostalom o čemu vi tu pričate, ovo nema veze s temom.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan

Imaš pravo, malikice smo offtopic.

BOG I HRVATI
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Sutra izlazi Windows Seven

Baš me zanima oće ostavit RTM verziju ili će dat novi build

Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Sutra izlazi Windows Seven

Baš me zanima oće ostavit RTM verziju ili će dat novi build

Koliko se puta treba reći da je RTM verzija koja sad kreće i u prodaju? Ne, neće davati 'novi build'. Build je 6.1.7600.16385, i tako do prvog Service Packa. Capisci?

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 13:36 (Teerex).
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Iz iskustva ču vam reč da nisam uspio zrušit win 7 , par puta sam pokušao ga našodrat s virusima i fileovim sa greškom i tek nakon 5 mjeseci mučenja sustava je počeo štekat Win Explorer , a što se tiče instalacije i postavljanje s postujučim os (xp i vista) također sjajna instalacija i "repair"  konzola.

Vrlo stabilan sustav i lako se popravlja za razliku od Xp!

Ima jednu manu! , loše teme!

Zna li tko di ima free tema malo onak tamnijih i ozboljnijih!

Želim p...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
igzyy kaže...

O ukusima se ne raspravlja. Ja isto volim tamnije pa sam otišao u color mixer i napravio temu s tamnijom nijansom. Zasada postoje samo teme od Microsofta, a za druge teme ćeš još počekati dok ne izađu programi koji customiziraju desktop ili nove teme jer windows defacto izlazi tek sutra.

Evo ti za teme od MS-a

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

E da, jedno važno upozorenje za sve koji kao ja OS instaliraju tako da traje, i ne žele svaki čas 'rušiti' sustav kako 'maheri' vole reć..

Dakle, za razliku od XPa i Viste Windows 7 ne pravi automatski restore point svaki dan.

Windows 7 će napraviti restore point samo ako unutar tjedan dana nije napravljen niti jedan restore point- uopće.

Dakle, kako ćete sutra i više vas, a ne samo nas par moći početi selidbu sa svojih OSova na novi, aktivirani Windows 7, ako instaliravate raznorazne aplikacije i drajvere, a sumnjate da installer aplikacije/drivera neće biti tako kvalitetno napisan da sam napravi restore točku, napravite ju vi.

Još jedna obavijest, mada preporučam Microsoftov MSE, obavijestio bih vas da sutra možete besplatno dobiti i Pandu, ako se baš želite za*ebavati s njom.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Za slucaj da ih planirate kupiti i da mozgate nad verzijom, ovo bi moglo pomoci... http://reviews.cnet.com/8301-31012_7-10379487-10355804.html

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx

0 0 hvala 0
16 godina
igzyy kaže...

Imaš već tema koliko hoćeš na internetu. Počni na Deviantart.com ,tamo ih ima najviše.

Probaj i neku odavde ,to su moje teme ,korištenje se ne naplaćuje!!  Izlanuo se

Alex55 kaže...

Koja je razlika između OEM verzije i reital (ne znam kako se piše) verzije?

OEM obično kupuješ s PC-jem i možeš instalirat i reinstalirat samo na TAJ PC s "tom" određenom matičnom. Ode li ti matična ,odlaze i Windowsi i moraš kupit druge ili online drugu licencu.

Retail možeš instalirati na bilo koji PC.(normalno ,samo na jedan u isto vrijeme)

Zato je retail verzija i skuplja.

Edit : Malo više o razlikama ... KLIK!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 16:32 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo ja sam instalirao na notebook u Moj PC-u WIN7 i predobro radi!

Koristim WIN7 Ultimate, thanks 2 warez-bb.

Ali i dalje ga dual-bootnem na XP, ne radi mi računovodstveni program(MSSQL2000)

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Jel itko isprobao Autocad na Win7? Kako funkcionira ako uopće ima podršku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Evo ja sam instalirao na notebook u Moj PC-u WIN7 i predobro radi!

Koristim WIN7 Ultimate, thanks 2 warez-bb.

Ali i dalje ga dual-bootnem na XP, ne radi mi računovodstveni program(MSSQL2000)

Tu ti je XP mode za win 7

Tu sam ukratko objasnio u par rečenica kako izgleda

16 godina
Ultimate kaže...

Jel itko isprobao Autocad na Win7? Kako funkcionira ako uopće ima podršku?

Koji AutoCad i koja verzija? Ja koristim Architecture 2008 x64 i nema nikakvih problema ni na poslu na HP Z600 ,ni doma na mojem PC-u. Nisam siguran ,ali mislim da prijašnje verzije (2007 i ranije) neće radit. Moraš se malo informirat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 17:17 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

ooooooooooooo!

"Ruke u zrak ko voli Win7!!!"Namigiva

Hvala , hvala!

nešto se priča o Win8 , to ja krivo čito ili..................!!???

Želim p...
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ja zasad koristim Autocad 2009 a mislim preći na 2010, pretpostavljam da bi trebao funkcionirati!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
igzyy kaže...

ooooooooooooo!

"Ruke u zrak ko voli Win7!!!"Namigiva

Hvala , hvala!

nešto se priča o Win8 , to ja krivo čito ili..................!!???

Naravno da se win 8 već radi, što misliš da ga oni krenu raditi 2 mjeseca prije izdavanjaNamigiva

16 godina
kizo2703 kaže...
..PC-u. Nisam siguran ,ali mislim da prijašnje verzije (2007 i ranije) neće radit. Moraš se malo informirat.

-oduvjek je instalacija ACADa detektirala verziju windowsa (što je i normalno), pošto setup nemože prepoznati noviji OS, dovoljno je pokrenuti ga u compatibility modu... no, nisam probao više verzija, pa ostaje mogućnost (mala) da nisam u pravu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Ultimate kaže...

Ja zasad koristim Autocad 2009 a mislim preći na 2010, pretpostavljam da bi trebao funkcionirati!!!

Ako radi 2008 ,bez ikakvih problema ,onda će radit i novije ,pogotovo 2010.

ihush kaže...

-oduvjek je instalacija ACADa detektirala verziju windowsa (što je i normalno), pošto setup nemože prepoznati noviji OS, dovoljno je pokrenuti ga u compatibility modu... no, nisam probao više verzija, pa ostaje mogućnost (mala) da nisam u pravu.

Da ,normalno. Samo je bilo ljudi koji su imali problema sa već instaliranim ACAD-om ,međutim za većinu su bile krive druge stvari ,a ne sam OS.

Uostalom ,evo kaj sam našel na TechNet forumu: KLIK

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice