Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.363.030
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Windows 7 - općenito
kizo2703 kaže...
Lewa kaže...

Windowse 7 kad instaliram ako sad imam 32 bit-ne za 64bit-ne trebam imat drugi cd ? imam od win 7 ultimate 32 bit dali se moze izabrat di 64 bit il mora drugi cd?

Drugi dvd ,ipak je instalacija 3 i nešto GB. Ako nemaš ,skini i sprži odgovarajući (ako imaš ključ) ,a ako nemaš ,skini koji hoćeš ,a za ključ

(ili Loader) - Google. {#}

ovo 86x je ubiti 32bit a 64 je 64 bit jel tako

16 godina
Lewa kaže...

Da.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Lewa kaže...
..

- blizu... (here we go again..) jer: pa da se nauči zašto, ne samo DA-NE. {#}

(ovakvo pitanje-odgovr je 50% točno-netočno, ako tjeramo mak na konac..)

- povijest PCa, IBM, .. arhitektura i kompatibilnost. (kraće 8086-286-386-586-..) Kao kod filmskih nastavaka, prvi dio obično nema broj 'prvi', dok tek drugi dio dobije broj '2' ili rimski II... pa su prve instrukcije 8bitne, nakon tog 16, 32.. i u prijelaznim periodima se to tako označava, tj stari (manje-bitovski) je bez oznake, novi više-bitnovski ima viši broj.. pa se u vriejme npr prelaska na 386 i 32bitni soft sa 16bitnog to tako označavalo, bez oznake je bilo 16bita, tj x86-32 ili 386 kao 32bit aplikacija ili OS (npr igra Doom kao i sam install folder XPa..). Sad se podrazumijeva da je 32bitni, dok se 64bitni OS ili app označava tako da bi se razlikovao. Prvi osam bitni 8008, XT 8080 je nasljeđen 16-bitnim, 8086 (šestica) od tad se treća znamenka s desno koristi za generaciju CPUa dok je XT->AT mogao biti označen kao 186. Tj. x86.

Jednako 'skraćujemo' telefonski pozivni broj/predbroj.. ali je potreban (kad je potreban). Isto je s oznakama CPUa-platforme.

- instrukcije su x86 kompatibilne, da bi se nešto izvršavalo na CPU, OSu... Puni naziv se zbog praktičnosti skraćuje, ali tad dolazimo i do zabuna ili pogrešnih interpretacija ili razumijevanja.. (najgori primjer, da je veći broj = jači = bolji).

- PC-IBM compatibile, je x86. 386 znači da je i 32bitni, x86-32, odnosno x86-64 (tu dolazimo do AMD64 ili intel 64T) ista stvar.

CPU npr 286 ne može izvršavati 32bitni soft, 386 može, zbog kompatibilnosti unazad viši broj ispred osmice može one prethodne. Upravo tomu služi mjesto x u oznaci x86 (kao x-varijabla, 2-3-..). Povezano je s instrukcijama i širinom sabirnice, kao i adresnim prostorom. PAE je ugl veći od podatkovnog registra do 32bita npr 36bita. Ali za sd je max 32-36-48bita PAE za adresiranje (količina adresnog prostora, moguća kolićina RAMa.) To nije broj bitova OSa ili aplikacije.

- i486 je jednak i386 uz dodan koprocesor (FPU). i586 je jednak i486 uz prebacivanje koprocesora na RISC jezgru, Pentium.. dok je CPU za PC CISC jezgra. RISCevi su ugl radne stanice.

Na to se dodao/proširio MMX-SIMD.. instrukcije (AMD-3Dnow!). To je vrlo bitno za mogućnosti CPUa (kao i VGA-GPUa i aplikacija koja zahtijeva određeni kompatabilan hardware npr. dx-9.0c sm.2.0 i odgovarajući driver).

Puni naziv se dakle krati, na x86 (danas podrazuimijeva x86-32) ali bi svaku generaciju trebalo pisati punom oznakom da se točno može reči, npr x86-16 ili 32 ili 64.. no dovoljno je napisati x86-64 dok za x86 se samo podrazumijeva danas, 32 bita. Ali to zapravo može biti bilo koji 8-16-32-64.

Iz tog razloga, ponekad se dođe i do zaključka da je x86 bolji od x64 (btw, pogrešno napisan x64, treba biti -64) .. jer je 86>64. To su kruške i jabuke, zapravo voće i jabuke (jer je jabuka voće). 64>32 Točno, ima više bitova, danas je logičnij koristiti win-64bit verziju, jer je 99% kompatibilno. Samo u slučaju specifične potrebe (kad se mora) koristi se 32bitna verzija ili u slučaju kad stvano nema potrebe, kad hardware ne podržava, ima male prednosti u kompatibilnosti i driverima za stariji hardware kao i zauzeću resursa. U tom slučaju je 32bitni OS optimalniji, pa čak i jedini ili bolji izbor. Za noviji (jači) hardware je stav izbora, pa je logičnije na 64bita (ako zatreba) sve ostalo određuje specifična potreba (aplikacija) konkretnog korisnika, pa i samu verziju OSa (ne samo bitove).

Dakle, (jedini točan odgovor)

- x86-64 - je oznaka IBM-PC -> zamjenjeno windows verzijom kao AC97, MC.. ali i dalje vrijedi IBM. za PC kompatibilan 64bitni OS, aplikaciju, hardware, driver.. tj paltformu.

-dok je netočno za x86 reči da je to 32bitni, tj danas se to podrazumijeva, ali za tvrdnju je oznaka x86-32 jednako tako jednom u budućnosti može biti neki 128bitni OS i 64 ili kad je u prošlosit bio 16-na-32.. kao podrazumijevano.

ako se nedvosmisleno želi označiti kao 32bita, tad je x86-32 za PC-wintel. dok je za Amigu, Mac, Atari.. neki drugi PPC-Motorola. itd.

napomena, ima razloga:

-većina CPUa podržava 64bitne isntrukcije, tako da na većinu može novi OS (=stvar izbora). Međutim, Osmica uvodi i neke dodatne uvjete, SSE2->, VT-EPT=SLAT.. i na takve detalje treba pripaziti. Info za CPU se može provjeriti na intel ARKu, AMDu, wiki.. i utilsom CPUz, provjeriti u BIOSu dali su opcije enablirane i requirmentse OSa ili aplikacije što se želi koristiti. Jednko je nekad bio preduvjet za ACAD coprocessor.. 387 ili četvorka.. i486 (486sx+487).

Ova pravila-oznake nisu za neki OS-platformu, vrijede za sve, npr kod downloada linux distre. Manje nesporazuma će biti ili čuđenja zašto nešto ne radi, zašto ne vidi RAM i sl. ako se razumiju preciznije oznake sličnih-različitih stvari. Kad se zna povijest CPUa, tad je i samo označivanje razumljivije, zato poduži (beskoristan) postić... možda ipak nekom pomogne. Ili netko napravi temu malo uredniju... (olakšalo bi takva pitanja, kompatibilnost, OS, količina RAMa-PAE-patch i sl.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
- blizu... (here we go again..) jer: pa da se nauči zašto, ne samo DA-NE. {#}

(ovakvo pitanje-odgovr je 50% točno-netočno, ako tjeramo mak na konac..)

bla ,bla .....

A i ti ga moraš zakomplicirati ,do besvjesti!

Jeste ,sve je to točno ,ali svi znamo ,onak ,zdravoseljački ,da je x86 oznaka za 32 bitni OS!!

Ionak nikakve koristi od tvog predavanja ,jel čisto sumnjam da će to kolega pročitat kad vidi ovu kobasicu od posta. EOS

16 godina
odjavljen
ihush kaže...

Zaboravio si spomenuti IA64 Nevinašce

Nego, imam jedno pitanje vezano za Remote Desktop na Sedmici. Kako ga ubrzati? Host je i7 sa 6GB RAMa i nekim Radeonom sa 256MB RAMa a RDP clienti se "vuku" neovisno o tome kakva im je konfiguracija. Mislim, nije neka strašna usporenost ali "nije to to". Što utječe na brzinu remote desktopa? Mreža nije, svi imaju 100/100 kartice, planiramo i gigabitnu uvesti radi IP kamera.

Ukratko - što utječe na brzinu rada Remote Desktopa (osim host konfiguracije, očito)?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
kizo2703 kaže...
..

A i ti ga moraš zakomplicirati ,do besvjesti!

..

- .., zato i počinjem s here...

- ITac si, nema zdravoseljačkog odgovora. Odgovor može biti true or false. Još nismo na qvantnom.

- nit ne sumnjam da je istina što si napisao (mogao sam i ja, bilo bi besmisleno dva posta ''odgovor DA'' na jednostavno pitanje), ipak se nadam da će nekome to pomoći u otkrivanju opskurnih brojeva.. Ponekad se nađe netko tko želi naučiti, za takve je post. Za one druge postoji i google, pa ga ne koriste, nego čekaju copy-paste. Jednostavno nisu ciljana publika mog posta. Kao što i sam smisao foruma i tema, nije smao odgovor nekog korisnika na pitanje, nego i ostali, kad naiđu na sličan-isti problem, pitanje, .. tako da koliko god se slažem, toliko je i razloga za upravo onakvu kobasicu od posta.

-točnije, u forumskim temama, sudjeluje se tako da se točan ili netočan navod komentira, ispravi.. ja u ovom slučaju ispravljam i obrazlažem, educiram.. to je daleko više nego (ne)potreban DA-NE koji bi zadovoljio nestrpljivog forumaša (koji nadam se ne čita i ovaj post).

Ako (mene) netko traži odgovor, tad (ja, ovisno o kontekstu i raspoloživim resursima, volji, vremenu) pokušam naučiti i dovesti osobu do samostalnog odgovora. Vidi teme o programiranju, matematici, pa do teorije zavjera (osim mišljenja, argumenti).. to je stav večine koja pomaže ali ne rješavaju zadaću. Ako nemam vremena ili volje, ja odskorlam, kao što može svatko s mojim odgovorom, ili ispraviti, kritizirati.

U suprotnom na svako pitanje možemo odgovoriti ''googlaj''. To nije forum..

- Jednako tako će jednog dana točiti gorivo, pa će otkriti da dizel i benzin nisu iste stvari, ili da postoji bezolovni, ložulje, drvo, ugljen, alkohol i da su to sve goriva, dok se plutonij malo teže pronađe. Auto ide na gorivo, Jednako je odgovoru DA.

Ako već netko pita, nema razloga ne objasniti.. (jer danas imam vremena i dobre volje, dok backup ide nekim svojim tehničkim ograničenjima pa tipkam). Bez obzira dali je to potrebno, jednostavno ne čita, odscrolla dalje do patcha za neku igru, OC temu ili bootbabys lajkanje.

btw, što je EOS? Canon fotić ili EOD, EOF.. EndOFShiting?

Sum_of_all_fears kaže...
ihush kaže...

Zaboravio si spomenuti IA64 Nevinašce

..

Ukratko - što utječe na brzinu rada Remote Desktopa (osim host konfiguracije, očito)?

-nisam (zaboravio), nego je to druga platforma, ne x86 btw abandan od OSeva, pa bi to bilo previše beskorisnog txta za jedno dokono popodne.

-provjeri fizičku mrežu (kabliranje, kolizije), predpostavka OK. Loš kontakt-kabel bi dali isti razultat, pinganje ne pomaže moraš baš testirati kvalitetu i otkriti lošu kariku..

-postavke odaberi nižu brzinu u postavkama (expirience, automatika miče background, AERO..) RDCa i iskljući nepotrebno sharanje npr memorija (local resources), printera, ostavi samo clipboard (vjerojatno je potreban). Ako imaš mrežni HP to je jedan od ozoglašenih uzroka, slično otvaranju iz officea mrežnog sharea kroz browasnje (cca 30tak sec razmišlja) dok mapiran ili shortcut radi trenutno. Ponajmanje je važna VGA kao i zvjer i7. Važnije je što klijenti-hostovi rade i opterećenje mreže (surfanje, printanje, filesharing koji se sinkronizira na serveru itd..) možda s wiresharkom i sl. popratiti promet mreže, vidjeti gdje je usko grlo.

RDC radi izuzetno brzo i kroz VPN-internet, tako da u lokalnoj mreži ne može biti 'krivac' pa čak ni njegove postavke, nešto drugo smeta na mreži, pa do agresivnog antivirusa-firewalla. Pokušaj VNCom, ako je jednako, tad je fizička mreža-opterećenje uzrok, možda rješi GBE(smart)switch. Ili probaj direktnim spojem host-client računala bez ostatka mreže.

Tj. RDC i njegove postavke vjerojatno nije uzrok, pa ni rješenje nije u postavkama RDCa, nego nešto drugo na mreži.

12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav svima!

trenutno imam windows xp, ali si zelim instalirati windows 7 ultimate 32 bita. ali imam jedan stariji komp sa: intel core 2.0 32 bit procesor, grafika kartica nividia 64mb, 1 gb rama..... pa me zanima oce li mi windows 7 32 bit ispravno raditi.

hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 16:11 (cheker88).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ihush kaže...
-provjeri fizičku mrežu (kabliranje, kolizije), predpostavka OK. Loš kontakt-kabel bi dali isti razultat, pinganje ne pomaže moraš baš testirati kvalitetu i otkriti lošu kariku..

-postavke odaberi nižu brzinu u postavkama (expirience, automatika miče background, AERO..) RDCa i iskljući nepotrebno sharanje npr memorija (local resources), printera, ostavi samo clipboard (vjerojatno je potreban). Ako imaš mrežni HP to je jedan od ozoglašenih uzroka, slično otvaranju iz officea mrežnog sharea kroz browasnje (cca 30tak sec razmišlja) dok mapiran ili shortcut radi trenutno. Ponajmanje je važna VGA kao i zvjer i7. Važnije je što klijenti-hostovi rade i opterećenje mreže (surfanje, printanje, filesharing koji se sinkronizira na serveru itd..) možda s wiresharkom i sl. popratiti promet mreže, vidjeti gdje je usko grlo.

RDC radi izuzetno brzo i kroz VPN-internet, tako da u lokalnoj mreži ne može biti 'krivac' pa čak ni njegove postavke, nešto drugo smeta na mreži, pa do agresivnog antivirusa-firewalla. Pokušaj VNCom, ako je jednako, tad je fizička mreža-opterećenje uzrok, možda rješi GBE(smart)switch. Ili probaj direktnim spojem host-client računala bez ostatka mreže.

Tj. RDC i njegove postavke vjerojatno nije uzrok, pa ni rješenje nije u postavkama RDCa, nego nešto drugo na mreži.

Fizička mreža je ok - ništa ne stvara probleme osim Remotea. Pinganje kroz mrežu nikad nije iznad 2 ms.

Aero i ostali efekti su srezani na hostu. Desktop background isto, stavljena Classic tema. Shareani su zvuk i clipboard. Aktivnost u mreži je minimalna - 3 kompa browsaju light stranice (gmail i sl.), nešto malo file sharinga (baza i još neke sitnice koje nisu cijelo vrijeme u uporabi) i 2 mrežna printera (Canoni). Firewall je default od Windowsa, ništa nije mijenjano po njemu.

13 godina
neaktivan
cheker88 kaže...

Pozdrav svima!

trenutno imam windows xp, ali si zelim instalirati windows 7 ultimate 32 bita. ali imam jedan stariji komp sa: intel core 2.0 32 bit procesor, grafika kartica nividia 64mb, 1 gb rama..... pa me zanima oce li mi windows 7 32 bit ispravno raditi.

hvala!

Ako taj pc koristis za net radit ce ti ok, ali nesto vise od toga bi vec bilo mucenje.. Kad bi stavio jos 1gb rama onda bi to bilo sasvim solidno. I racunaj da ti aero nebi radio zbog slabe graficke, u svakom slucaju ja bi s tim ostao na xp-u ..

16 godina
_psychoo_ kaže...
cheker88 kaže...

Pozdrav svima!

hvala!

Ako taj pc koristis za net radit ce ti ok, ali nesto vise od toga bi vec bilo mucenje.. Kad bi stavio jos 1gb rama onda bi to bilo sasvim solidno. I racunaj da ti aero nebi radio zbog slabe graficke, u svakom slucaju ja bi s tim ostao na xp-u ..

-sve je točno.. ipak isključivo zbog 'starosti' XPa (gašenja supporta, nadogradnji) radije neki noviji OS, kao sedmica/osmica ili alternativa linux.. jer browseri, antivirusi.. sve traži resurse i polako nestaje support za XP. Pošto PC zadovoljava (minimum) kriterija, može sedmica (osim VGA koja vjerojatno nije 9.0c-sm2, bez AEROa)..

Tako da za neku kućno-uredsku upotrebu može sedmica (radit će sasvim zadovoljavajuće ako se ne pokreće nepotrebne aplikacije-utilsi kao Skype, torrent,.. istovremeno.) jer antivirus i browser u startu zauzmu polovicu resursa flash i ostalo bez novije VGA su prezahtjevni, ili ubuntu i derivati ako se ne ovisi o MSovim stvarima, svakako je dobro imati LiveCD za test ili pomoć, dok za igre ionako ovisi o VGA pa je svejdno tj tad se ostaje na XPu i starim igrama (ili linux-gamers-DVD).

- Btw, važan je i HDD, recimo 40-80GB radije XP, tek s više ima smisla sedmica. Naravno 32bitna i SP1+ updateovi, jer ipak uzme manje resursa. Za AV može MSE-defender (i na XPu), samo treba proći WGA...

16 godina
ihush kaže...

btw, što je EOS? Canon fotić ili EOD, EOF.. EndOFShiting?

End Of Story - kraj priče!

12 godina
neaktivan

tnx za odgovor, ja imam dovoljno rama nego je problem u starijem procesoru (jednojezgreni), instalirao sam windows 7 32 bit, sve radi, mozda je mrvicu sporije nego sto treba biti ali je sve super. igrice ni ne planiram igrati jer to samo muci komp. {#}

16 godina
neaktivan
Imam pitanje:
Trenutno imam na laptopu windows xp na particiji C. Particija D je prazna. Mogli kopirati važne podatke s C na D, te instalirati windows 7 na particiju C i sačuvati podatke s particije D?
(pretpostavljam da mogu, al za svaki slucaj) :D
16 godina

Da ,možeš. Pitanje je samo kolika ti je C particija. Računaj da ti za Sedmicu ipak treba više prostora nego za XP. Minimum je 20 gb (bez obzira 32 ili 64 bita) ,optimum je barem 50.

16 godina
neaktivan
Obje su oko 150gb, hvala ;)
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozz svima

Moze li mi neko reci da li ima neki program pomocu kojeg mogu vratiti komp u stanje od prije 2-3 dana jer sam nesto slucajno uninstall i sad ne mogu nikako popraviti to jer me zeza licenca koju kad instaliram pise da je pogresna a vazi do 2020. godine (radi se o programu Proteus ISIS 7.1 Professional ) pokusao sam preko system restore ali ne vrati me na datum kad je sve bilo uredu ili ako se nekako moze podesiti datum i vrijeme za ovaj system restore (OS je Windows 7 )

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Itko ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
eagle05 kaže...

Pozz svima

Moze li mi neko reci da li ima neki program pomocu kojeg mogu vratiti komp u stanje od prije 2-3 dana jer sam nesto slucajno uninstall i sad ne mogu nikako popraviti to jer me zeza licenca koju kad instaliram pise da je pogresna a vazi do 2020. godine (radi se o programu Proteus ISIS 7.1 Professional ) pokusao sam preko system restore ali ne vrati me na datum kad je sve bilo uredu ili ako se nekako moze podesiti datum i vrijeme za ovaj system restore (OS je Windows 7 )

System restore vraća sistemske fajlove, ali deinstalirane programe i njihove podatke jok, stoga ako nemaš backup nema ni vraćanja.

17 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

nešto ne kužim..evo:w7x64 ult, radi kao urica 2 god, tu i tamo neki rješivi problemčić..al se deblja stalno.Ko da ga hranim pomijama a ne probranim programima. Jučer sam Sve šta sam bio siguran iz document,app data,sysWOw, sys32,temp,user, neuser,admin,sve trice i kur*ine,ma mislim da sam baš sve nepotrebno iz mapa users i Windows izbrisao, pregledao i pobrisao duple drivere,(double file nisam, to mi je nepoznanica) ugl očistio 2.13GB. I dalje mi mapa Windows ima 21.9 Gb. Ma ljudi moji jel to moguće. Šta mi to WinUpdate radi gomilanje? Gdje još da tražim, šta još da brišem? ScreenShot je od SpaceSniffera,vjerujem programu..  

There is the first time for everything
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 17:52 (micho0305).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
micho0305 kaže...

nešto ne kužim..evo:w7x64 ult, radi kao urica 2 god, tu i tamo neki rješivi problemčić..al se deblja stalno.Ko da ga hranim pomijama a ne probranim programima. Jučer sam Sve šta sam bio siguran iz document,app data,sysWOw, sys32,temp,user, neuser,admin,sve trice i kur*ine,ma mislim da sam baš sve nepotrebno iz mapa users i Windows izbrisao, pregledao i pobrisao duple drivere,(double file nisam, to mi je nepoznanica) ugl očistio 2.13GB. I dalje mi mapa Windows ima 21.9 Gb. Ma ljudi moji jel to moguće. Šta mi to WinUpdate radi gomilanje? Gdje još da tražim, šta još da brišem? ScreenShot je od SpaceSniffera,vjerujem programu..  

Ako radi ko urica ,u čemu je problem? Skini neki malo bolji partition manager i povećaj C:.

Kolika ti je uopće? Optimum je 60 - 80 GB za x64.

Međutim ,instaliraj jednu ,dvije igre i ode 20GB.

NE VJERUJ NI JEDNOM PROGRAMU!!

Ne diraj Windows folder ,osim ako imaš SSD od 40 gb i stavrno si na tijesno s prostorom.

Jedino u Windows folderu što možeš dirati ,ali i to nije baš preporučljivo je SoftwareDistribution (tu su downloadi updatea ,koje i inače sistem sam čisti kad postane tijesno).

Preimenuj ga u SoftwareDistribution.old ,restartaj PC i obriši taj SoftwareDistribution.old.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 20:16 (kizo2703).
17 godina
micho0305 kaže...

Moja Windows mapa ima ravnih 25 GB, tri godine su prošle od instalacije, Win7 64 bita.

Programa ima možda malo više od nekog prosjeka, ne koristim nikakve aplikacije za optimizaciju registryja, praznog prostora ili nešto treće, samo Win defrag.

17 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

.Space sniffer je samo disc analize tool,besplatan i veoma pouzdan, preko njega možeš i brisati sve sumnjivoće-moja preporuka svima.

Ne radim defrag jer je OS na SSD, a iz Win foldera i AppData se može dosta toga pobrisati bez frke,deinstall programi uvijek nešto ostave, pa i Revo. Na SSD nisam cca 6mj stavljao ništa, na njemu je ono s čim radim i toga je jedno30Gb, igre,filmi, i drugi shit je na ostalom dijelu PC-a. Registry ne "čistim" nikada(po preporuci više njih i jačih od mene), samo kad nešto znam prepravim,dodam,oduzmem(slijedeći upute). Pitanje je bilo: zašto Win folder vremenom raste, zbog update,zbog instalacije drugog softwarea na druge particije,zbog duplih filesa(kojih imam zilijun, al neznam i nemam vremena se borit s jednim po jednim),zbog Gremlina, i kako to(ako je moguće) smanjiti ili spriječiti?

There is the first time for everything
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Windowsi drže backup svega i svačeg - sys restore, rollback drivera, ključni DLLovi... Tu je i prefetch, smeće od šlampavo napisanih programa i njihovih setupova...

Ako radi kako treba, ne diraj. Restore može failati ako fali jedan .dll. Moglo bi ti biti žao jednog dana ako nemaš image sys particije.
17 godina
Windows 7 - općenito

Mozda sam fulao temu ali cu vas ipak pitati.

Imam jedan stari komp, ploca je Albatron PX848PV...trebaju mi driveri za LAN...ima li ih uopce za win7?

Trazio sam ali neuspjesno.

TrustNo1

0 0 hvala 0
16 godina
Miki77 kaže...

Mozda sam fulao temu ali cu vas ipak pitati.

Imam jedan stari komp, ploca je Albatron PX848PV...trebaju mi driveri za LAN...ima li ih uopce za win7?

Trazio sam ali neuspjesno.

U principu ,za starije ploče nebi trebalo biti problema ,čak i kad nema drivera na proizvođačevim stranicama.

Dokaz:

12 godina stara ploča ASUS TUSL-2C

Jesi probal instalirati? Spoji se na router žicom i pokreni instalaciju.

Bitno je samo jedno: barem 1 GB rama (2 je već fino) da sistem radi bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 22:13 (kizo2703).
17 godina
Windows 7 - općenito

Uspio sam sinoc kasno to srediti. U biti, imao sam samo neke drivere za xp...kad sam isao na setup nije radilo (javi da ne prepoznaje sustav), ali kad sam isao na update drivera iz upravitelja uređaja onda je proradilo.

Moram priznati da sam se i sam cudio, no dobro.

Sad sve uredno radi.

TrustNo1

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Window 7 instaliran, moja misljenja
benko kaže...

pa evo dao sam si malo truda i instaliro windows7!!

Sve u svemu win mi se cine odlicnim,brzim i stabilnim. definitvno se ubrzo startup/shutdown a i tu su lijepe kozmeticke promjene. Ima par novih i zgodnih mogucnosti, i neki novi/uredeni programi(search,calculator,paint,wmp,perfomanse monitor,security,....).

Driveri savrseno rade(odlicno pronalazi sve drivere sa int), skoro svi drvieri su od viste(koji su bez ijednog problema primljeni) osim za graficku koje sam skinuo beta za win 7.

Isto tako glad za memom je smanjen, vista je trosila punih 1200-1500mb a sad win 7 trosi oko 700mb (konfa u potpisu).

Instalacija je gotovo potpuno automatizirana (jedino treba zadat na  koju particiju i na kraju samo ime accounta.

Ima par dobrih novih mogucnosti i fora koje su mi se jako dopale.

to su i par slikica na koijima mozete vidjet neke nove mogucnosti.

u iducem postu cu dodat jos slika ;)

ovdje mozete pronac i par tutorijala o win7

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-tutorijali-trikovi/26073.aspx

windows 7 su ti moji najj windowsi jer imaju puno stvari i opcija, zanimljivosti i instaliranih igara.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Imam pitanje prije sam imao Ultimate verziju i kada sam skidao Hrvatski preko update bilo je 50-60 mb sad imam Professional i na DreamSparku je hrvatski 2GB. Koja je to razlika, da li je to doslovno cijeli Windows ili samo language pack

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Imam problem na Windowsima 7 da kad neki dokument napišem u wordu i spremim na kompjuter i taj dokument kad prebacim na usb njegov naziv dođe zelene boje. Sad sam primjetio da bilo šta da prebacim na usb ili drugu particiju naziv postane zelen i kad stavim usb u drugi kompjuter nemože se otvorit. Na drugom kompjuteru piše da nema dozvolu za otvorit.

0 0 hvala 0
16 godina

Nije problem u Windowsima ,nego u usb-u. Kriptiran je.

Vjerojatno si se ''igral'' sa BitLockerom i zaboravil na to.

Pregledaj i sve ostale particije.

PlayMaker10 kaže...

Imam pitanje prije sam imao Ultimate verziju i kada sam skidao Hrvatski preko update bilo je 50-60 mb sad imam Professional i na DreamSparku je hrvatski 2GB. Koja je to razlika, da li je to doslovno cijeli Windows ili samo language pack

60 mb je samo jezični paket. 2.38 GB je cijeli instalacijski x86 iso sa DreamSparka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 18:56 (kizo2703).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice