Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.363.785
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

Evo i mene s jednim problemom...

Imam problema s instalacijom daemon toolsa i ultra iso-a kao i svih ostalih alata za virtualne drive-ove što sam ih imao pri ruci...

Dali netko zna razlog tome i može li se uopće instalirati virtualni drive na win7 (7057)...

PS.  Neda mi se googlati jer nije hitno a imam pametnijeg posla Cool

Unaprijed hvala na savjetima...

0 0 hvala 0
17 godina

Joj da ovo nisan vec 5x napisao!

POWER ISO UREDNO RADI!!!!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
tnakir kaže...

Joj da ovo nisan vec 5x napisao!

POWER ISO UREDNO RADI!!!!

Sorry nije mi se dalo čitati sve... My bad...

Hvala na pomoći...
17 godina
neaktivan

Ako netko ima problema sa dobivanjem Experience Indexa u Sedmici, u cmd se upiše winsat formal.

upgrejdao sam win7 7057 na 7068 i uglavnom je sve prošlo u redu, ali sranje mi se desilo sa Start menijem, točnije nema ničega pod All Programs, prazno, i za sada što god da sam pokušao ne radi, nije nešto gadno, ali iritira.Ostatak upgrejda prošao je u redu, jedino sam morao ponovo istalirati drajvere za grafu.

"Autor ", u postu nenamjerno iznešenih, neistinitih tvrdnji sa svrhom zavaravanja trećih osoba, u potpunosti se odriče svake odgovornosti za navedene tvrdnje.Kome nije pravo, može se žaliti na www.uprava_vodovoda.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 22:23 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Dali neko zna kako ukloniti onaj Watermark na desku s builda 7068? Kojim patchem? Ja sam pokušavao s nekim ali ne ide!

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 19:45 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bellatrix kaže...

Pozdrav.

Dali neko zna kako ukloniti onaj Watermark na desku s builda 7068? Kojim patchem? Ja sam pokušavao s nekim ali ne ide!

možda ovako? to je za build 6801. ja sam probao i radi na 7000. možda će i na 7068 Neodlučan
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 19:55 (jurluk).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Sathya kaže...
jurluk kaže...
Sathya kaže...

da li se moze nes namjestiti da ne bude trial?

aktiviraj u roku 30 dana nakon instalacije. ako na to misliš Neodlučan
  kako?
  Ideš na Activate Windows ,ukucaš ključ (vrijede oni od bete 7000) i to je to! Ako hoćeš maknut watermark dole desno trebaš patch! Jel ti treba?!
  ja ne mogu naci nigdje taj activate key... ima samo neke glupe programcice koji nis ne rade...
XFX ATI RADEON HD4850 XXX (R.I.P.)
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Bellatrix kaže...

Pozdrav.

možda ovako? to je za build 6801. ja sam probao i radi na 7000. možda će i na 7068 Neodlučan
Na žalost ne radi. Opet je tu.
Hmm.. baš tražim svugdje nešto što stvarno djeluje, ali nemogu naći.
16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...
  ja ne mogu naci nigdje taj activate key... ima samo neke glupe programcice koji nis ne rade...
Što nemožeš pronaći?
Kako aktivirati windowse?
Pa ideš na Start> Control panel> System and security> System
Na dnu ti piše koliko je dana ostalo do aktivacije, ako nisi aktivirao.
Klikneš na Activate i to je to.
16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
Dodge_167 kaže...
Što nemožeš pronaći?
Kako aktivirati windowse?
Pa ideš na Start> Control panel> System and security> System
Na dnu ti piše koliko je dana ostalo do aktivacije, ako nisi aktivirao.
Klikneš na Activate i to je to.
  sta mislis na ovo??? meni nis   ne pise...
16 godina
neaktivan

Hmm..Nešto ti nije ok.

Kod mene izgleda ovako!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ako si mozda primjetio ne vidi mi se kolko imam rama... sad neznam sta je...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

i ako si mozda primjetio ne vidi mi se kolko imam rama... sad neznam sta je...

Jesam primjetio sam to. Kad si pržio onaj .iso file, na kojoj brzini si pržio?
Nadam se da si na x4 ili x8 jer ako pržiš na većoj brzini može biti grešaka koje rezultiraju Errorima ili nekim nedostacima.
Ja bi tu napravio ponovo instalaciju.
16 godina
 Evo još jedamput :Computer  - desni klik - Properties - ONDA SKROZ DOLJE - Windows activation - Activate Windows!
Ako ti nisu aktivirani treba pisat - You have ''XX'' days to activate Windows! Jel ti sad pomaže?? Evo ,ovak izgledaju aktivirani - pogledaj sliku!
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
  Evo još jedamput :Computer  - desni klik - Properties - ONDA SKROZ DOLJE - Windows activation - Activate Windows!
Ako ti nisu aktivirani treba pisat - You have ''XX'' days to activate Windows! Jel ti sad pomaže?? Evo ,ovak izgledaju aktivirani - pogledaj sliku!
  Ja to nemam!!! POGLEDAJ SLIKU GORE!!!
17 godina

Evo prva stvar koju na Win7 nisam uspio upogoniti - a to je corel draw X14 :( Nebi da si bog, ni compatibility mode ni nista :(

sucks!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina

Za Dodge_167 : Moraš sespojit na internet i pričekat! Sistem se sam provjeri jel aktiviran! Ne znam kakvu vezu imaš ,ali bi ti se to trebalo pojavit u roku 10 sekundi ako si na dsl-u ,bez obzira koji je provider! E sad ak si na dialup-u ,to može potrajat i minutu ali bi se svakako moralo pojavit! Vidim da imaš windows experience index uključen i označen ,znači bil si spojen sa M$ stranicama! U međuvremenu ,probaj otić na ove forume i malo potražit - evo link : http://www.sevenforums.com/

A sad pitanje je i koju verziju windowsa 7 imaš i otkud su skinuti! Jel dosad se pojavilo svega sr.. pa je i tu možda problem!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 15:50 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kad izlazi rc verzija windowsa 7 cuo sam da 10.4 ali ocito sam krivo cuo...!!!!

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Imam mnogo pitanja a nazalost ne mogu da skinem zadnju verziju. Skoro sam potrosio promet (doma) a imam negde jos oko 4GB...a to je malo ....sada smo 9 April tako da..

Jel zna ovaj novi  build  da ide u sleep i da se probudi ...ispravno?

Kako vam radi hibernacija?

Dali je UAC jos "smotan"? (Sidebar bez UAC-a....,dali daje predupredenje kada menjas razinu sigurnosti?)

Konkretno na chipsetima Intel 945 i nadalje za nvidia grafikom

Koji Intel INF driveri idu uz poslednji build?

Start up vreme..koliko vam je?

Meni je na prvoj beti vreme pokretanja (nista gaseno) + NIS 2009+sidebar bio negde oko 40.sec Ovo mereno na testnom zamorcetu

Intel P4 3.2 Ghz,2 GB Transcend 667 DDR2---Zvuk ADI i grafika 7300GT (MSI 512 RAM)

A na drugom sa Q9650 i 8GB ....jednostavno ....bota se u roku odmah i spreman je :)     (momentalno na njemu je Vista 64-bit)

Na obe konfiguracije nije se znao probuditi iz sleep mode. Zavrte se ventilatori,zacuje se zvuk iz HDD-a i crni ekran...nista. Zatim reset i tako..

(probao sve tutorijale na svetu i nisu pomogli,izgubio sam mnogo vremena na ovo a ovo mi je mnogo bitno)

(: @ http://www.youtube.com/watch?v=RCKLYCi2UJk

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Imam mnogo pitanja a nazalost ne mogu da skinem zadnju verziju. Skoro sam potrosio promet (doma) a imam negde jos oko 4GB...a to je malo ....sada smo 9 April tako da..

Jel zna ovaj novi  build  da ide u sleep i da se probudi ...ispravno?

Kako vam radi hibernacija?

Dali je UAC jos "smotan"? (Sidebar bez UAC-a....,dali daje predupredenje kada menjas razinu sigurnosti?)

Konkretno na chipsetima Intel 945 i nadalje za nvidia grafikom

Koji Intel INF driveri idu uz poslednji build?

Start up vreme..koliko vam je?

Meni je na prvoj beti vreme pokretanja (nista gaseno) + NIS 2009+sidebar bio negde oko 40.sec Ovo mereno na testnom zamorcetu

Intel P4 3.2 Ghz,2 GB Transcend 667 DDR2---Zvuk ADI i grafika 7300GT (MSI 512 RAM)

A na drugom sa Q9650 i 8GB ....jednostavno ....bota se u roku odmah i spreman je :)     (momentalno na njemu je Vista 64-bit)

Na obe konfiguracije nije se znao probuditi iz sleep mode. Zavrte se ventilatori,zacuje se zvuk iz HDD-a i crni ekran...nista. Zatim reset i tako..

(probao sve tutorijale na svetu i nisu pomogli,izgubio sam mnogo vremena na ovo a ovo mi je mnogo bitno)

Sidebar eadi bez uac-a, na bildu 7057,sutra stavljam 7068 pa javim.
ovo u vezi sleep-a nije do winsa nego do ploce...
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
neaktivan

Kao što sam već rekao imam build 7068 i sve je za 10!

Hibernate i sleep radi, boot-anje je ok...

Kasnije ako budem imao vremena bacim malo statistike tu pa možda bude zanimljivo.

Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 14:19 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao što sam bio rekao danas da ću baciti malu analizicu tu, evo kako kod mene stoji Windows 7 build 7068.

Maloprije sam ga instalirao i na svoj najslabiji PC koji imam da pokažem kako to sve radi na malo slabijim konfama. Nelogično je raditi neke testove, pogotovo one što se tiču brzine na nekim extra dobrim mašinama. Jer na njima će sigurno biti brz svaki OS.

Dakle:

AMD Athlon 64 X2 4200+ @2.21GHz

1GB Ram-a

Od pritiska na Dugme na kućištu do podizanja windows-a tj do upotrebljivosti treba 27sec

U task manageru potrošnja memorije je na 488MB s 41 procesom. (dole slika) Dakle nije otvorena nijedna dodatna aplikacija, sve konzumira sam OS.

(uključena 3 gadgeta)

Sad ću navesti brzine odziva nekih aplikacija koje sam instalirao tako da

MS Word 2007 treba 2.5 sec

MS Excel 2007 treba 2.0 sec

Mozilla Firefox 3.0.7 treba 1.7 sec

Winamp treba 2.7sec

Naravno sve je pokretano prvi puta nakon startupa. Već drugo pokretanje bi bilo brže, to valjda znamo.

Bug koji sam primjetio je taj da ima problema s reprodukcijom .mpg video fileova.

Jer u ffdshow-u sam stavio dekodiranje tog formata, no nije pomoglo. Volio bih da je do mene ali sumljam da jest.

Od dobrih stvari koje mi se inače dopadaju u 7-ci je puno puno bolje organiziran taskbar te podrška za Quick time. Ima tu još toga, ali ovo izdvajam za sada.Smijeh

EDIT: već postoji build 7077 na torrentima. Dali je to zaista RC verzija?

Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 22:07 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
benko kaže...
  Sidebar eadi bez uac-a, na bildu 7057,sutra stavljam 7068 pa javim.
ovo u vezi sleep-a nije do winsa nego do ploce...
  Do ploce...ako mislis na podesavanja u BIOS-u nije. Probao sve.

Interesantno spomenuta Intelova ploca (DP45SG) posle flashanja sa zadnjim BIOS-om nije znala ici u sleep.
Doduse jos nema BIOS-a za WIN7(nema ga za odabrati iz liste OS-eva)

Mislim da ce se ovo popraviti kada izbace INF i BIOS za Win7
Ili ovo je ipak problem sedmice...ko ce znati 

Inace ja licno sam odusevljen ovim OS-om. Elastican je u smislu tweakanja (teme) i drivera,lagano podnosi podvaljivanje Vistinih drivera..pa cak sam uvalio drivere od XP-a za infra red (neki kineski) i ovaj je proradio.
Sto kod Viste je rezultiralo sa BSOD-om ako ga pokusas izvaditi prisilno bez Safely Remove...
Sva periferija radi (brdo HP pisaca...novih i starih),Canon scaneri ...ma cak i jedan glupi Mustek :))) stari Epson CX36500 (ne radi status monitor)
Bluetooth dongle Epox radi mi sa Toshiba laptop driverima (za Vistu...stari) Jedino ona gnjavaza zvana Creative zvucna nece raditi osim u stereo modu.

Mrezno dijeljenje svega i svacega radi 

Gaming..hmmm.
Ne igram,nemam vremena ali CMR2 se vrti vrlo veselo. Sto mi je sasvim dovoljno da razvalim sa mini kuperom
Za igre ce morati da kaze neko od ovdasnjih iskusnih gamera kako stoje stvari 

Na zalost ili na srecu,sve ove pokuse sam radio na Asusovu plocu P5PL2-E i sve je okay. Nazalost (opet) iz ocitih razloga ovaj luksuz eksperimentiranja si nemogu priustiti na jacoj konfiguraciji (Intel MB) zbog jednostavne cinjenice sto na njoj zaradujem novce,rizicno mi je tako da ... :)

Napominjem da ovde pricam o prvoj beti 
(: @ http://www.youtube.com/watch?v=RCKLYCi2UJk
17 godina
neaktivan

Evo i mojih prvih dojmova:

Instaliral sam 7068 64 bitni, imam neki stariji hard od 80 gigi pa sam ju na njega bubnul.

Instalacija je prošla bez problema, sve 5, dok nisam došao do drivera za powercolor HD 3870 512 mb. Naime, imam dva HD monitora 1920x1080, i na jednom monitoru radi ok, u punoj rezi, a drugi neće raditi na više od 1680x1050 . Uglavnom, očito je da je problem do drivera. Instaliral sam zadnji catalist 9,3 za sedmicu, ali očito da još postoje neki bugovi pa mi je drugi monitor disfunkcionalan. To pripisujem atijevim Beta driverima.

Instaliral sam max 2009 64bit gore i vray 1,5 sp3, i radi 10% brže nego na 64 bitnoj visti i 4% brže nego na 64 bitnom xp-u. Meni u idleu u tasku troši cca 800 mb rama.

Zaključak:

Solidna platforma, ali dok ati ne sredi stabilne drivere, meni neupotrebljiv operativni sustav.

Ali da ima potencijala, ima, itekako, i jedva čekam neku noviju verziju :-)

Pozdrav

Andrija

0 0 hvala 0
17 godina
Bellatrix kaže...
EDIT: već postoji build 7077 na torrentima. Dali je to zaista RC verzija?
 Službeno sa 10.04.2009. izlazi build 7105, a pod čijom nomeklaturom će biti RC1, dakle zadnji build koji će kao RC1 biti službeno dostupan za download tokom petog mjeseca (may 2009.) direktno sa microsoftovog weba, mada je na nekim torrentima build 7105 već dostupan od 04.04.2009.
MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Radeon HD3870 x2 1GB I HDD Samsung SpinPoint F1 750GB I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
17 godina

Netko je spomenuo da je build 7105 na torrentima fake...može biti, ali prvi screenshot je tu :

First Windows 7 build 7105 screenshot

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Radeon HD3870 x2 1GB I HDD Samsung SpinPoint F1 750GB I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
17 godina
neaktivan

Ja. Screenshotovi su tu jer build postoji, ali nije procurio.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

VELIKIII PROBLEM S WIN 7

Ovak, instalirala sam si WIN7, no međutim kompjuter mi se samo nakon pola sata 'zamrzne' slika i dalje ne ide. Vjerovatno je problem u memoriji ili  mom malo slabijem računalu :(

Želim vratiti stari XP koji sam imala, ali mi ne dopušta da instaliram staru verziju?

Molim pomoć, nisam baš neki stručnjak, ali uz dobre upute vjerujem kako bi mogla napraviti što želim.

Jedan kolega mi je savjetavao da instaliram hirens boot cd,  na particiji gdje mi je win 7, da formatiram i stavim ponovno XP, ali mi ne dopušta instaliaciju XP-a, dok Linux pokreće bez problema :((

Samo želim nazad dobri stari XP

HVALA NA SVIM SAVJETIMA, vjerujte, sve je dobrodošlo.

Pozzzz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logan kaže...

Netko je spomenuo da je build 7105 na torrentima fake...može biti, ali prvi screenshot je tu :

First Windows 7 build 7105 screenshot

hmm.. ovaj mi screenshot liči na fake jer zašto je skriven datum kraj sata dole?Neodlučan
17 godina
neaktivan

Cupixice,

smrzavanje računala dešava ti se iz nekog drugog razloga, a ne samih Windows 7. Vrlo vjerojatno je vezano uz grafički karticu jer su se smrzavanja sličnog tipa dešavala i na Visti. Provjeri da si nadogradila sve drivere na najnovije.

Ako želiš ipak XP (s obzirom da je 7 beta) formatiraj diskove i na prazan disk instaliraj XP.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice