Windows 7 - driveri,programi,koji odabrati

poruka: 23
|
čitano: 5.716
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

eto odlucio sam i ja preci na sedmicu pa naravno imam i pitanja oko nje(nemojte se bojati jer ima puno teksta, nisu teska pitanja :D)

(1.)-KOJI ODABRATI- zanima me prvo koju da uzmem; meni se cini da za moje potrebe je sasvim dovoljan home premium za internet, igre, multimedija; znaci nista posebno, no uvijek postoji no pa me je privukao xp mode u professionalu

-posto je razlika u cijeni izmedu home i professional relativno velika, dosao sam ovdje po savjet da ne bi bacio novce za bezveze

-zanima me koja je konkretno prednost tog xp moda za mene, obicnog korisnika; je li to mozda da mi neka igra iz 97` nece raditi pa ju ja pokrenem u tom xp modu ili sto vec, isto tako frend mi je reko da mu cod 4 nije radio na w7 pro pa je skinuo taj xp mode ili sto vec treba za njega i da onda sve radi, no ne vidim zasto se to ne bi rjesilo kao do sada, desni klik na igru i odaberem da ga pokrene u compabilityu za koji vec windows trebam

-ono sto sam jos vidio na microsoftovim stranicama sto se tice razlika izmedu home i pro mi se cinilo da to ne trebam,neki backup napredniji ili sto vec(ionako sam to napravio svega par puta u zivotu, jer ako se nesto dogodi ionako nemam nista posebno vazno na kompjuteru) i ne treba mi bar mislim neko spajanje naprednije na mreze na firmu il sto vise

tako da moze savjet sto da uzmem

vrtit ce se na konfi iz moj pc ali stavit cu jos 2 GB rama koji mi stoje sastrane i cekaju sedmicu

(2.)-INSTALACIJA- procitao sam tutoriale na forumu sto se tice instalacije i tu mi je sve vise manje jasno no ipak ima par stvari koje nisu

planiram kupiti eng verziju

-kada budem birao keyboard input method mogli ja stavit da bude hr i time and currency, a jezik osa ostaviti eng?

-da li ja trebam prethodno brisati sve podatke posto cu sve formatirati,a ja ne znam foramtirati da li trebam nesto prije stavljanja dvd-a u citac formatirati raditi ili odaberem samo custom(advanced instalaciju) i to mi onda sve pobrise ili kada dodem do dijela gdje upravljam particijama jer onda tamo pobrisem sve postojece i ispocetka radim si kako mi odgovara?

(3.)-DRIVERI- pošto imam kompjuter iz doba kada w7 nije postojao zanima me sto da radim sa driverima tj. skuzio sam da windows sam skida ali jel skida sve il samo one najosnovnije i sto bi ja trebao nakon toga automatskog skidanja sve skinuti sam

-pokrenuo sam windows 7 upgrade advisor i kaze da bi trebao samo skinut drivere za mreznu karticu pa se nadam da je to to

(4).-PROGRAMI-prvi problem kod toga mi je to što mi je previse novaca dati za ms office a mislim da sad necu moc preko firme od starog sredit neku licencu tako da sam onda najvjerojatnije osuden za open office ali ne pada mi tesko jer napravim 9-10 eseja godisnje, par copy paste referata i tako to, nista previse, malo excel za napravit evidenciju ocjena, ppt ako treba prezentaciju napravit...

-moze onda malo informacija o njemu, jel moze spremat datoteke u .doc, .xls, .ppt (jer trebam slat eseje profesorima preko maila eseje) i ostale kratice iz ms offica(mislim da su to kratice za word,excel i powerpoint) ili ono novo .docx i to kao sto ima na officu 2007 il kojem vise i ocu li moci otvarati te datoteke

(5.)-ZAŠTITA- dosada sam koristio, firewall od windowsa, aviru, mbam i super anti spywer

-da li da ostanem pri tome il ima nesto sto se bolje slaze sa sedmicom- rjeseno :D

eto to je to od pitanja;za sada :D

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 19:20 (spaws).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koliko se sjećam, Win XP je imao integrirani MS Office. Kakav je slučaj s Win7? Nije valjda da uz windowse moram posebno kupovati MS Office?

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Windows 7 - driveri,programi,koji odabrati
potisni vektor kaže...

Koliko se sjećam, Win XP je imao integrirani MS Office. Kakav je slučaj s Win7? Nije valjda da uz windowse moram posebno kupovati MS Office?

Moras

Uvijek postoji način, ali obično ne funkcionira.
16 godina
neaktivan

Kad i na kojim Windowsima je to Office bil integriran ,molim te?

Neki brand name prodavači PC-a su stavljaji ,i danas stavljaju Office ,ali samo kao trial verziju.

Inače bi sami ti windowsi koštali kao jedan dobar PC!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
neaktivan
Fre3man69 kaže...
potisni vektor kaže...

Moras

Što ako kupim originalne windowse pa pokušam instalirati piratski MS Office ili Open Office? Hoće li biti problema?

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Kad i na kojim Windowsima je to Office bil integriran ,molim te?

Neki brand name prodavači PC-a su stavljaji ,i danas stavljaju Office ,ali samo kao trial verziju.

Inače bi sami ti windowsi koštali kao jedan dobar PC!

Koliko se sjećam na XP, ali nisam siguran.

16 godina
neaktivan

ja sam morao na xp instalirat office

no da se vratimo na temu

moze ako nista bar mi odgovorit netko ocu imat kakvu korist od xp moda i jel mi dovoljan home premium za ono što sam naveo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
spaws kaže...

1. Home Premium ti je sasvim dovoljan.

2. Sve ostalo - KLIK

potisni vektor kaže...

Što ako kupim originalne windowse pa pokušam instalirati piratski MS Office ili Open Office? Hoće li biti problema?

Imat ćeš ppiratski MS Office. Dok sa starijim verzijama (2003 recimo) to nije neki problem ,novije verzije 2007 i pogotovo 2010 imaju ugrađeni OGA i kad tad ćeš dobit poruku tipa ''This copy is not genuine''.

Open Office je freeware i potpuno kompatibilan s Windowsima i tu nebi trebalo bit nikakvih problema.

potisni vektor kaže...

Koliko se sjećam na XP, ali nisam siguran.

Loše te onda služi to sjećanje!

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 18:32 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
spaws kaže...

ja sam morao na xp instalirat office

no da se vratimo na temu

moze ako nista bar mi odgovorit netko ocu imat kakvu korist od xp moda i jel mi dovoljan home premium za ono što sam naveo

Sasvim je dovaljan home premium, sad taj xp mod neman pojma šta s njim... imaš virtualbox, VMware i sl. pa zavrtiš xp ako zatreba

Šta se tiče zaštite to je ajmo reći ok, ja bih još stavio WOT na browser(vidi ovdje)

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 18:48 (brixy).
16 godina
neaktivan

koristim već wot, to sam zaboravio napomenuti

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav!!imam jedan mali problemcic i molim vas za pomoc....kupila sam laptop sa windows 7-icom i nakon nekog vremena nakupila sam virusa i morala sam instalirati novi windows...uglavnom,instalirala sam windows ali ne prihvaca mi product key koji sam dobila s laptopom!molim vas za pomoc :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
spaws kaže...

eto odlucio sam i ja preci na sedmicu pa naravno imam i pitanja oko nje(nemojte se bojati jer ima puno teksta, nisu teska pitanja :D)

(1.)-KOJI ODABRATI- zanima me prvo koju da uzmem; meni se cini da za moje potrebe je sasvim dovoljan home premium za internet, igre, multimedija; znaci nista posebno, no uvijek postoji no pa me je privukao xp mode u professionalu

-posto je razlika u cijeni izmedu home i professional relativno velika, dosao sam ovdje po savjet da ne bi bacio novce za bezveze

-zanima me koja je konkretno prednost tog xp moda za mene, obicnog korisnika; je li to mozda da mi neka igra iz 97` nece raditi pa ju ja pokrenem u tom xp modu ili sto vec, isto tako frend mi je reko da mu cod 4 nije radio na w7 pro pa je skinuo taj xp mode ili sto vec treba za njega i da onda sve radi, no ne vidim zasto se to ne bi rjesilo kao do sada, desni klik na igru i odaberem da ga pokrene u compabilityu za koji vec windows trebam

-ono sto sam jos vidio na microsoftovim stranicama sto se tice razlika izmedu home i pro mi se cinilo da to ne trebam,neki backup napredniji ili sto vec(ionako sam to napravio svega par puta u zivotu, jer ako se nesto dogodi ionako nemam nista posebno vazno na kompjuteru) i ne treba mi bar mislim neko spajanje naprednije na mreze na firmu il sto vise

tako da moze savjet sto da uzmem

vrtit ce se na konfi iz moj pc ali stavit cu jos 2 GB rama koji mi stoje sastrane i cekaju sedmicu

(2.)-INSTALACIJA- procitao sam tutoriale na forumu sto se tice instalacije i tu mi je sve vise manje jasno no ipak ima par stvari koje nisu

planiram kupiti eng verziju

-kada budem birao keyboard input method mogli ja stavit da bude hr i time and currency, a jezik osa ostaviti eng?

-da li ja trebam prethodno brisati sve podatke posto cu sve formatirati,a ja ne znam foramtirati da li trebam nesto prije stavljanja dvd-a u citac formatirati raditi ili odaberem samo custom(advanced instalaciju) i to mi onda sve pobrise ili kada dodem do dijela gdje upravljam particijama jer onda tamo pobrisem sve postojece i ispocetka radim si kako mi odgovara?

(3.)-DRIVERI- pošto imam kompjuter iz doba kada w7 nije postojao zanima me sto da radim sa driverima tj. skuzio sam da windows sam skida ali jel skida sve il samo one najosnovnije i sto bi ja trebao nakon toga automatskog skidanja sve skinuti sam

-pokrenuo sam windows 7 upgrade advisor i kaze da bi trebao samo skinut drivere za mreznu karticu pa se nadam da je to to

(4).-PROGRAMI-prvi problem kod toga mi je to što mi je previse novaca dati za ms office a mislim da sad necu moc preko firme od starog sredit neku licencu tako da sam onda najvjerojatnije osuden za open office ali ne pada mi tesko jer napravim 9-10 eseja godisnje, par copy paste referata i tako to, nista previse, malo excel za napravit evidenciju ocjena, ppt ako treba prezentaciju napravit...

-moze onda malo informacija o njemu, jel moze spremat datoteke u .doc, .xls, .ppt (jer trebam slat eseje profesorima preko maila eseje) i ostale kratice iz ms offica(mislim da su to kratice za word,excel i powerpoint) ili ono novo .docx i to kao sto ima na officu 2007 il kojem vise i ocu li moci otvarati te datoteke

(5.)-ZAŠTITA- dosada sam koristio, firewall od windowsa, aviru, mbam i super anti spywer

-da li da ostanem pri tome il ima nesto sto se bolje slaze sa sedmicom- rjeseno :D

eto to je to od pitanja;za sada :D

kakve su to teme....svašta LOL

16 godina
neaktivan
sanda7 kaže...

pozdrav!!imam jedan mali problemcic i molim vas za pomoc....kupila sam laptop sa windows 7-icom i nakon nekog vremena nakupila sam virusa i morala sam instalirati novi windows...uglavnom,instalirala sam windows ali ne prihvaca mi product key koji sam dobila s laptopom!molim vas za pomoc :)

Jesi probala nazvati 0800 300 300 i aktivirat windowse?!

Ovdje imaš radna vremena i ostale podatke.

I da ,jesu li iste verzije? Ako si ,naprimjer .kupila laptop sa Home Premium 32 bitnom verzijom ,možeš reinstalirati samo nju.

Za sve drugo trebaš novu licencu!

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 21:25 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

ne,nisam zvala!pa imam licencu od Home Premium 64 bit i nju sam i instalirala,ali nece da primi!bas cu ih sutra probati kontaktirat!!!

i jos jedan problemcic imam...nakon instaliranog windowsa skinula sam sa hp-ove stranice sve drivere za pavilion dv6 i instalirala,ali mi vise nikako nije isti kao prije,tj.nema ni pola programa kao sto je imao prije...kako to mogu rijesit,instalirat...hvalaa :)))

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hoće se dogoditi ,ništa novo i ništa strašno.

Većina toga je bila tvornički instalirana i ako ti baš fali ,trebala bi potražiti ovdje ,po modelu laptopa.

14 godina
neaktivan

sa te stranice sam i skinula bas sve sto je bilo za taj model koji ja imam(2160em),ali nije to to...npr.kad pojacavam ne prikazuje mi na displayu kao prije,nemam funkcije nekih tipki na daljinskom od njega i jos dosta tih sitnica....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

CD ili DVD? Kaj nisi ništa dobila s PC-jem?

14 godina
neaktivan

ne nee...bas nista,ni najmanji cd :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jesi li bila ovdje? KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 20:15 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

jesam...upisala sam model svoga laptopa i odabrala 64-bitnu verziju i sve sam to skinula,ali dzaba dzaba :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sanda7 kaže...

uupsssssss {#}

Ključ koji si dobila s laptopom (predpostavljam ključ na pozadini laptopa) je JUNK ključ. S tim ključem ne možeš ništa.
Mislim da ti neće vjerovati u M$ centru za suport, možda po broju modela, ali su ti male šanse.
Napravila si nekoliko grešaka pri reinstalaciji, koji sad rezultiraju s nemogućnosti aktivacije win7.
Može se to riješiti, morati ćeš instalirati  certifikat za svoj laptop (HP) i ključ koji odgovara tvojoj verziji win.
PM me ako zapneš.   {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
14 godina
neaktivan

heey :) da da,nalazi se na pozadini laptopa!!!a kako mislis da instaliram certifikat za svoj laptop i ključ od verzije win7...nisam bas neka hakerica...hhhh :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sanda7 kaže...

heey :) da da,nalazi se na pozadini laptopa!!!a kako mislis da instaliram certifikat za svoj laptop i ključ od verzije win7...nisam bas neka hakerica...hhhh :)

Nema ti od toga ništa, PM me

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice