dakle, instalirao sam windows 7, i sada kada god želim instalirati program pita me za administrator password, tijekom instalacije nisam stavio nikakvih lozinka a sada me pita upravo za admin password, kako da je saznam i gdje da je na koncu uopće upišem, jer nema toga mjesta na tom prozoru u kojemu me to pita.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ništa drugo, reinstaliraj windowse i UPIŠI neku lozinku
može li neko konkretnije rješenje, neko koje mogu rješiti brže.
Pita te zato jel tvoj user account očito NEMA administratorske ovlasti na PC-u. Ako si jedini user i ti si instaliral OS ,trebal bi po defaultu biti administrator. Account type se mijenja u Control Panelu -> User Accounts.
Tu se mijenjaju i postavke UAC-a ,ili ga možeš i isključiti.
UAC možeš isključiti tako da klikneš na start meni,pa gore getting started,pa change uac settings i povučeš klizač na never notify.
ništa, opet me pita za sve taj freakin password kojega ja nisam postavio, a ništa možda ću ga trebati reinstalirati, ali dali postoji koji način za isklj. uklj. admin računa i za mjenjanje šifre
@The Geek:
Windows 7 isto kao Windows Vista po generalnim postavkama NEMAJU aktiviran glavni administratorski račun (aka. Administrator).
Dakle nigdje u instalaciji te ne pita za njega, jer se prvom korisniku koji se postavi prilikom instalacije daju administratorske ovlasti.
Time bi dakle tvoj račun kojim si prijavljen, pod uvjetom da mu nisi promijenio status u Standard User (ili nešto drugo), trebao biti administratorski.
Ako te frustira ne imanje aktivnog računa Administrator i pod uvjetom da nisi sebe maknuo iz statusa Administratora, to vrlo jednostavno možeš riješiti na slijedeći način.
Desni klik na Computer, odaberi opciju Manage.
Nakon toga ti se otvori Computer Managment prozor, gdje potraži Local Users And Groups. Nakon toga odaberi opciju Users.
Izaberi račun Administrator, desni klik na njega i izaberi Properties. Ugasi kvačicu pored koje piše Account is disabled, klikni Apply ili Ok kako već želiš.
Nakon toga klikni opet desnki klik na Administrator i odaberi Set Password.
Kad ti baci upozorenje klikni samo na Proceed, unesi željeni password i to je to.
Nakon toga bi ti račun Administrator trebao biti aktivan.
Eto, nadam se da će ti ovo pomoći.
Pozdrav.
Možeš u Administrative tools uključiti Administratora. Idi o Local Users and Groups ,desni klik na Administrator i Enable. Idi u njega ,vidi koje sve accounte tamo imaš i resetiraj password ako postoji na administratorskom accountu.
Odmah promjeni tip svojeg accounta u administrator.
Vrati se u svoj account i probaj jel sad sve radi. Ako je sve u redu ,opet disableaj Administratora i podesi ili isključi UAC.
problem riješen,oprostite na gnjavaži, trebao sam pitati susjeda, ali se u panici nisam sjetio: sredio mi je ovako, pri podizanju u safe mode odabrao administrator accaunt i postavio moj stari račun (koji je nekim čudom bio standard) u administratorski. ja sam se nasmijao, jer mi se to sada čini tako očitim i pitam se kako se toga nitko nije sjetio.