Od prethodne instalacije nije ostalo ništa, to je priprema nove instalacije da eventualno vrati staru koje više nema, nemoguće je da formatiraš disk i ostanu stari fileovi, da se ponovim... ne sekiraj se glupostima, instaliraj i živaj.
Windows 11 - problemi
- poruka: 1.091
- |
- čitano: 463.142
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ekipa molim za pomoć,
imam 2 problema al nisam siguran dal je stvar u Win 11 koji je instaliran (23H2 ako išta znači), ili driverima ili nečem trećem, komp je novi te sam prenio na njega datoteke sa starog i sad ih pokušavam sortirati pa događa se sljedeće:
1. kada pokušavam kopirati/izrezati pa zalijepiti, izbrisati ili maknuti(move) neku datoteku u neku drugu ili se ne dogodi se ništa pa nakon par minuta iskoči prozor koji me traži dopuštenje administraora da to odradi, ili explorer zašteka a ostatak kompa (recimo Chrome koji imam paralelno otvoren) radi normalno
2. kako da isključim da me ne traži svaki put administratorsku dozvolu za svaku stvar koju pokušavam pomaknuti/kopirati/izrezati ili nešto treće? u UAC-u sam podesio obavijesti na minimum (NEver notify), ali nije se u tom pogledu ništa promijenilo.
Ako trebate još kakve podatke dal o softwareu ili hardwareu, tu sam...
Hvala unaprijed!
Desni klik na mapu, Properties, tab Security.
Jesam, hvala!
Za sad se čini ok, nadam se da bude tak i ostalo :)
pozdrav ekipa! Ovako imam problem, jučer sam malo radio na pc, kupio sam novo kućište, pa sam sve iz staroga premještao, u novi. dva kom, nv2 ssd na jednom su bili windows 11, tu sam dodao još dva ssd sata i dva hdd sata, kada sam upalio komp prvo u bios mi se pokazao ,err Cup f1,kliknem f1 uđem u bios pokrene se prvi put računalo sve uredu. drugi put opet sve iz početka, cup f1 error kliknem f1 i napravi mi ovo. boot and select proper boot insert boot media in selected boot device and press a key. sada vas molim za pomoć može li se, vratit stari windowsi oni mi trebaju ili moram nove instalirati. Asus prime 470 pro,amd ryzen 7 5800x hvala1
novo kućište kao kanta ili sve novo a stari SSD s windowsima?
Jesi samo premještao sve komponente iz starog casea, u nov case ili?
Ako sam dobro shvatio u nov case dodao si 4 sata diska (2x SSD i 2x HDD).
Ukoliko je tako dakle iste komponente i isti NVMe SSD sa Win 11 mora raditi, case nema veze, jedino ukoliko si NVMe SSD ovima zamijenio mjesta na MB.
Ovako, ostavi uključene samo "stara" 2 NVMe SSDa ostale privremeno isključi, pokušaj pokrenut Win, eventualno podesi boot postavke spremi i restartaj, ukoliko radi redom spoji ostale SATA, diskove, moguće da je neki ne ispravan?
Ukoliko pokušavaš Win 11 pokrenut na novom hardver neće ići lako ili neće ići uopće.
Ukoliko si greškom formatira Systemski NVMe SSD ima recovery riješenja no do detaljni uputa kako uraditi recovery particija ne dira disk! Na formu nađi upute za recovery, ukoliko je bitno licence etc. obrati se specijaliziranim servisima, možda netko sa foruma ponudi odraditi recovery.. Nadajmo se da nisi formatira Systemski disk.
Sretno!
Pozdrav,
kad pokušam instalirati win11 piše mi da mi hardware nije kompatibilan sa ovom verzijom windowsa? je li to moguće?
CPU: AMD Ryzen 5 1600
PSU: SilentiumPC Vero L2 600W, 80+ Bronze
KUČIŠTE: MS CYCLOPS V
MBO: GIGABYTE GA-AB350M-DS3H
RAM: Corsair VENGEANCE LPX 8GB (2 x 4GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15
POHRANA: SSD: 256gb
GPU: SAPPHIRE AMD Radeon PULSE RX 570 8GB GDDR5
dok su zahtjevi puno manji nego što ja imam :/
Pozdrav,
kad pokušam instalirati win11 piše mi da mi hardware nije kompatibilan sa ovom verzijom windowsa? je li to moguće?
CPU: AMD Ryzen 5 1600
PSU: SilentiumPC Vero L2 600W, 80+ Bronze
KUČIŠTE: MS CYCLOPS V
MBO: GIGABYTE GA-AB350M-DS3H
RAM: Corsair VENGEANCE LPX 8GB (2 x 4GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15
POHRANA: SSD: 256gb
GPU: SAPPHIRE AMD Radeon PULSE RX 570 8GB GDDR5
Usporedi ili instaliraj PC Health Check pa provjeri kompatibilnost.
Da, moguće je. Tvoj procesor nije kompatibilan sa windows 11.
pogledaj popis kompatibilnih AMD procesora.
..
-nisu, tj postoje zahtjevi i 'zahtjevi'.. tj nije problem os nego ms, besmisleni uvjeti kao tpm+secboot.. i ne samo imati nego i odgovarajuće podesiti bios-mbo, od boota nadalje.. ili lakše rufusom, no i dalje te opcije-fičere biosa treba podesiti npr izbjeći problem supporta-upgradea u budućnosti ili ovisi o tvojim potrebama, kad nešto trebaš ili kad trebaš suprotno iz nekog razloga, pa sve ovisi što radiš, specifični uvjeti-razlozi koje možeš imati.
-računala-hw, tj bios od 2018-novije bi trebao defaultno imati sve usklađeno pa ovisi o starosti mbo čak i verziji biosa.. ako je novije, možeš clr-cmos-reset i defaulti će biti usklađeni s win11 (vjerojatno, 99%).. :) i tad bootaš-instaliraš.. ako neće bootati tad install-stikić treba napraviti na 'pravilan' način, opet usklađeno s win11 npr mc-toolom, ako se radi drugačije, npr rufusom-ostalim alatima, znati kako se u bootu bira bootmeni-mod (obično f7-8-11.. ili esc za meni) i tad ovisno o postavkama vidiš jedan ili dva boota istog medija u mbr-legacy i-ili gpt modu itd...
-sam os ne traži ništa, tj to se nije promijenilo desteljeće za sve oseve, win-lin-mac.. tj novi win12 će tražiti minimalno 16gb rama zbog integrirane grafike koja dijeli-uzme dio rama a treba 4-8gb za sve dx12 fičere kao ai-copilot itd što nema uobičajene veze s grafikom kao igre ali se korisit za sve..) a to sve je besmislen kriterij za gamere koji imaju dodatnu-diskretnu-zasebnu gpu i u pravilu više rama no ako to installer neće razlikovati tad je moguć gejmer koji s 8-16gb neće zadovoljiti uvjet mada ekšli zadovoljava i više.. -to je ms i 'novo normalno' :)