Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.671
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
13 godina
Windows 10 - problemi

Dok vi spavate snom pravednika neprijatelj ne spava. 

Krenuh putem vaših uputa, naiđoh na neke sajtove gdje spominju download 10-tke (pogledao listu sajtova koje je google izbacio). Svi su mi bili sumnjivi pa odoh na MS stranicu, skinem Fall Creator Update, instalirao ga, prijavio mi errore, fixao ih on i još obavih refresh...

E sad 1709 onemogućio USB portove, spojim PS/2 miša, kopao i veli 1709 da nemere stavit drivere.

Odem u BIOS i USB Legacy prebacim sa "Auto" na "Enable"... Neće ni tad... Šlag na torturi - ne radi više ni lijevi klik na PS/2 mišu (desno dugme je pokvareno), strelica se miče...

Imam i PS/2 miša na kuglu (ako išta znači taj info).

Pričekat ću malo da vidim hoće li otić u sleep (bilo postavljeno na 20 minuta), monitor se ne gasi (bilo postavljeno na 5 minuta).

Baš se pitam, ihush, s kojeg sajta da skinem 10-tku? 

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

....s THR skini ..momci ga fino spreme emblandanog u Win 10  

Radi k`o vurica

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 2:39 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

imam problem, i lagano već ludim.

Znači stavio sam keks rama od 4 gb sa svoja dva keksa od po 2gb i kako sam dobio problem da je najednom 6gb rama hardware reserved i win može raspolagati samo sa 2gb ja sam fleshao bios uspješno naravno, nakon što nisam uspio ni na jedan drugi način osloboditi 6gb rama da ne bude hardware reserved.

I sad počinje patnja, bios najnoviji na ploči AsrockP55 DELUXE3 je na njoj, i u njemu vidim svoj hdd i ssd Samsung EVO 850 od 250GB.

Win10 neće da se boota nego izbacuje: "Reboot and select proper boot device".

Probao sam u biosu promijeniti sata mode na ahci jer se bios sa fleshanjem resetirao na defaultne postavke i još neke stvari, ali nije pomoglo.

Repair win sa win na usb sticku nisu pomogli, kad odem da vratim restore point ne vidi nijedan disk.

I nakon što sam se naživcirao i googlao ko majmun i isprobavao razna sraxa puko sam i krenuo instalirati nove win jer mi se više nije dali resetirati, ulaziti u bios mijenjati postavke pa vracati itd...

No međutim kad odaberem disk na koji hoću instalirati win, to je Samsung evo 850, coping windows files dođe do 100% za pol sekunde što je nemoguće, expanding windows files ide normalno od 1 do 100, instaling features, instaling updates, completing instalation završe dosta brzo.

I naravno nakon toga komp se restarta i nema instalacije na ssd-u, nego opet boota sa usb-a, a ako izvadim usb u nadi da će sad nekim čudom bootati sa ssd-a iako mi ssd i je first boot device u biosu opet mi izbaci: "Reboot and select proper boot device".

Vidim da ima ljudi sa tim: "instant 100 copying windows files" problemom.

Još ću sutra probati neke "gluposti" sad mi se u 3 ujutro više ne da zahebavati

Pomagajte drugovi.

Edit: Ovo ne pripada ovoj temi ispričavam se, neka je admin premjesti u odgovarajuči podforum.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 3:39 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Windows 10 - problemi

Sve se počelo događati kad si ubacio memoriju. Da isključiš hardverski problem, probaj:

1. Provjeriti da nisi slučajno (na pola) iskopčao kablove od diskova. Slobodno i ostale kablove provjeriš.

2. Izvadi novu memoriju

3. Izvadi staru memoriju i ostavi novu

4. Zamjeni memoriju po utorima

5. Resetiraj BIOS

....

Ako u bilo kojem trenutku proradi, onda je problem u memoriji/kompatibilnosti s pločom/kablovima

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan

Ne znam. Probaj s Microsoftovog.

16 godina
Spiridon kaže...

Krenuh putem vaših uputa, naiđoh na neke sajtove gdje spominju download 10-tke (pogledao listu sajtova koje je google izbacio). Svi su mi bili sumnjivi pa odoh na MS stranicu, skinem Fall Creator Update, instalirao ga, prijavio mi errore, fixao ih on i još obavih refresh...

E sad 1709 onemogućio USB portove, spojim PS/2 miša, kopao i veli 1709 da nemere stavit drivere.

Odem u BIOS i USB Legacy prebacim sa "Auto" na "Enable"... Neće ni tad... Šlag na torturi - ne radi više ni lijevi klik na PS/2 mišu (desno dugme je pokvareno), strelica se miče...

Pričekat ću malo da vidim hoće li otić u sleep (bilo postavljeno na 20 minuta), monitor se ne gasi (bilo postavljeno na 5 minuta).

-bezbroj puta rečeno (napisano), ms-win, s ms-sitea (na hrvatskom..).

-prijavio ti errore, tko-što.. i fixao? Jel clean ili upgrade? .. mutan si, kakve veze ima bios-legacy ako je upgrade, ako je clean, tad što je fixano?.. što i kako radiš, čime je snimljen medij, jel uopće ispravan .. sve mora biti 100% ispravno, u suprotnom nije :) Postavke npr BIOSa trebaju biti odgovarajuće-kompatibilne, ne onako promijeniš pa gledaš.. btw, enablanjem usb-legacy smetaš PS/2 portu jer je 'dupli driver'..

-ili postavljeno 20minuta za sleeep.. dakle radi? što ne radi, win je instaliran-upgrejdan ili nije?

crozoki kaže...

imam problem, i lagano već ludim.

Znači stavio sam keks rama od 4 gb sa svoja dva keksa od po 2gb i kako sam dobio problem da je najednom 6gb rama hardware reserved i win može raspolagati samo sa 2gb ja sam fleshao bios uspješno naravno, nakon što nisam uspio ni na jedan drugi način osloboditi 6gb rama da ne bude hardware reserved.

I sad počinje patnja, bios najnoviji na ploči AsrockP55 DELUXE3 je na njoj, i u njemu vidim svoj hdd i ssd Samsung EVO 850 od 250GB.

Win10 neće da se boota nego izbacuje: "Reboot and select proper boot device".

Probao sam u biosu promijeniti sata mode na ahci jer se bios sa fleshanjem resetirao na defaultne postavke i još neke stvari, ali nije pomoglo.

Repair win sa win na usb sticku nisu pomogli, kad odem da vratim restore point ne vidi nijedan disk.

I nakon što sam se naživcirao i googlao ko majmun i isprobavao razna sraxa puko sam i krenuo instalirati nove win jer mi se više nije dali resetirati, ulaziti u bios mijenjati postavke pa vracati itd...

No međutim kad odaberem disk na koji hoću instalirati win, to je Samsung evo 850, coping windows files dođe do 100% za pol sekunde što je nemoguće, expanding windows files ide normalno od 1 do 100, instaling features, instaling updates, completing instalation završe dosta brzo.

I naravno nakon toga komp se restarta i nema instalacije na ssd-u, nego opet boota sa usb-a, a ako izvadim usb u nadi da će sad nekim čudom bootati sa ssd-a iako mi ssd i je first boot device u biosu opet mi izbaci: "Reboot and select proper boot device".

Vidim da ima ljudi sa tim: "instant 100 copying windows files" problemom.

Još ću sutra probati neke "gluposti" sad mi se u 3 ujutro više ne da zahebavati

Pomagajte drugovi.

Edit: Ovo ne pripada ovoj temi ispričavam se, neka je admin premjesti u odgovarajuči podforum.

- promjena s RAMom, flahanje, .. postavke BIOSa, sve mora biti ispravno, podešeno.. (bla-bla) :) ili imaš problem/kvar/postavku ..+MSov fičer, zaštita (ne žele baš da svaki yogurt radi, ponekad zbrljavi, npr ako posumnja u promjenu HWa i tad repair naravno ne pomaže, jer MS je 'uzrok' tj zaštita). Clean install ili pokušaji repaira, par puta boot s medija, autofix, boot fix.. par puta i možda se upali. Prije toga BIOS mora biti podešen odgovarajuće, kako je bio prije (ne mijenjati ide-ahci npr).

-priča o bootu, rebootu, restartu nakon installa, nisi pravilno podesio BIOS i napravio 'pravi' boot medij. Dirao si vjerojatno bootorder, medij ima dva moda uefi-gpt i legacy-mbr. U rebootu ako nema poruke 'press any key..' znači da nemaš drugi bootabilan disk (ne usb, nego hdd-ssd..).

-ponovi, clean, s jednim diskom na kojem će biti boot, os, ostalo odspoji. Prije toga podesi bios po potrebi-želji. Kad se instalira, boota OS, ukloniš usb medij, ugasiš i tad dodaš drugi disk. (eliminira se postavljanje boota na pogrešan disk).

-ne isntalirava se OS kad se dodaje ram i flesha bios, prvo se provjeri da je to ispravno, da radi.

-važno, MS se štiti, promjene lako ubiju boot, tad to nije kvar nego fičer-zaštita MSovih interesa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
ihush kaže...
Spiridon kaže...

-bezbroj puta rečeno (napisano), ms-win, s ms-sitea (na hrvatskom..).

-prijavio ti errore, tko-što.. i fixao? Jel clean ili upgrade? .. mutan si, kakve veze ima bios-legacy ako je upgrade, ako je clean, tad što je fixano?.. što i kako radiš, čime je snimljen medij, jel uopće ispravan .. sve mora biti 100% ispravno, u suprotnom nije :) Postavke npr BIOSa trebaju biti odgovarajuće-kompatibilne, ne onako promijeniš pa gledaš.. btw, enablanjem usb-legacy smetaš PS/2 portu jer je 'dupli driver'..

-ili postavljeno 20minuta za sleeep.. dakle radi? što ne radi, win je instaliran-upgrejdan ili nije?

Skinuo sam Update na 1709. Taj Update je fixao errore. Onda je ponudio "Refresh" i pokrenuo sam refresh, pisalo je "Installing Windows"...
Rezultat: onesposobljeni USB portovi ( kaže nešto u stilu: Can not find drivers... ) i otišao komp u sleep na djelić sekunde pa se opet "probudio"...
Nanovo sam instalirao staru verziju 10-ke so, pervert is back. Samo opet instalirati softverčiće koje volem i osluškivati "glas naroda" glede Fall Creator Update. Ebga, ako mi posluži za ono što planiram, neću opet riskirati sranja sa upgradeom.
Hvala svima na savjetima.
Nisam ja ništa prčko.
17 godina
Pozdrav. Imam problema sa resetiranjem win10 na laptopu. Znači upalim laptop, pustim da radi neki pol sata, hoću resetirat i zapne na poruci reseting i tako stoji cijelo vrijeme. Kad pomaken miš pojavi nestane natpis resetting pojaviti se samo crni ekran.
Znači više od godinu dana je sve bilo u redu i nakon updatea na jesenski creators update isti problem.
Laptop je hp 470 g2, driveri su svu ažurirani preko hp assistant support. Pogledao sam u onaj system maintenance i nema nikakvih grešaka ili sl. Samo obavijesti da su određeni updatei successfully ažurirani.

Šta da napravim. Ima netko ideju? Hvala.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

mozda ti neki softver koji imas instaliran radi problem? Mozda neki security soft ili nes?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
sage kaže...
Pozdrav. Imam problema sa resetiranjem win10 na laptopu. Znači upalim laptop, pustim da radi neki pol sata, hoću resetirat i zapne na poruci reseting i tako stoji cijelo vrijeme. Kad pomaken miš pojavi nestane natpis resetting pojaviti se samo crni ekran.
Znači više od godinu dana je sve bilo u redu i nakon updatea na jesenski creators update isti problem.
Laptop je hp 470 g2, driveri su svu ažurirani preko hp assistant support. Pogledao sam u onaj system maintenance i nema nikakvih grešaka ili sl. Samo obavijesti da su određeni updatei successfully ažurirani.

Poruka reseting? Nikad vidio takvu poruku. Sta ti tacno pise, sta tacno zelis napraviti....

17 godina
Torent kaže...
sage kaže...

Poruka reseting? Nikad vidio takvu poruku. Sta ti tacno pise, sta tacno zelis napraviti....

Ma restarting, ne reseting krivo napisano.. Znači kad hoću resetirat normalno laptop, krene resetirat i samo stoji tako, moram ga ručno ugasiti i upaliti što baš i nije zgodno.

Ne znam koji bi program mogao biti problem... Imam instaliran Bitdefender free av, pokušat ću deinstalirat pa vidit. Provjerio sam i windows system files preko komande sfc i sve je u redu. I nema ništa priključeno na laptop tipa bežični mis i sl..

Edit: sve programe iz startupa sam pogasio i isti problem. Ne mogu ni dalje resetirat laptop. Stoji poruka restarting samo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 18:13 (sage).
17 godina

Probaj sa ovim DISM opcijama, ako ne uspijes onda instalacija na novo...

• DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
  • DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
  • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 18:51 (djigibao).
17 godina
djigibao kaže...

Probaj sa ovim DISM opcijama, ako ne uspijes onda instalacija na novo...

• DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
  • DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
  • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Ok pokušat ću to, sada sam izvadio SD adapter, win10 se par puta se resetirao normalno. Pustit ću neko vrijeme sad, možda je do tog adaptera bilo, mada ne vjerujem jel je cijelo vrijeme bio priključen i prije pa nisam imo takvih problema sa resetiranjem windowsa. Ne znam jel moguće da je problem hdd caddy. I prije je bio na laptopu pa se windows normalno resetirao, možda se on pokvario..

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 19:14 (sage).
16 godina

bilo koji HW-SW uzrok.. uređaj koji 'visi' ili driver ii bilo koji utisl koji oko toga petlja pa i malware + postavke BIOSa kao s3-4-5.. poželjno je pronaći uzrok, tek tad se problem može otkloniti.

-eliminacija je uobičajena metoda, npr liveboot i zaključak nakon toga (tad znaš jej soft-hard uzrok).

.... ili, prije nego se eliminira soft-hard, beskorisno je npr popravljati win ili clean install, jer osim ako je 'samo' zbrljavljen OS, ponovit će se jednaka situacija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 19:56 (ihush).
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

vjerojatno je onda taj sd adapter radio probleme....najcesce su problem kineski usb hubovi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

još ne znam ništa, moram pokušat neko vrijeme resetirati laptop bez tog sd adaptera. taj adapter sam dobio uz sd karticu, ali bio je on cijelo vrijeme pa nije bilo tih problema. možda se pokvario..

edit: gledam sad u action logu 2.9.2017 preko hp support assistanta updejtani noviji drajveri za realtek usb and pcie media card reader drivers. Probao sam resetirati laptop jedno 10-tak bez sd adaptera i svaki put uspješno. sve mislim da je to bio uzrok problema, no još ću ponovno uključiti sve programe iz strartupa pa vidit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 22:21 (sage).

1 0 hvala 0
16 godina

+ izbaci hp assistnata i ostalo bloat-smeće.. stvarno nepotrebno.

17 godina
Bit će izgleda da je sd adapter bio problem. Zasada nema više problema sa ponovnim pokretanjem laptopa.
Što se tiče hp support assistant, znači da sav update drivera pustim preko windows update pa i nakon reinstalacije windowsa eventualno. Ne treba ići na hp stranicu preuzimat drivere?
9 godina
odjavljen

Instaliras drivere i deinstaliras. Neces ih instalirati svaki dan....Ja to licno volim na ruke...

9 godina
Windows 10 - problemi

majke ti drage šta je mikrosoftu u glavi da je tako s****o god damn search u startu ??? pa jbt zivot da mi treba tutorial da bi nasao neki k preko search toola .Dafuq mikrosoft ???  

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam jedan čudan problem. Kad spojim USB, u This PC ne vidim zauzeće istog. Imam traku zauzeća, ali ne vidim tekst ispod. Kad idem spremit nešto na desktop, USB mi se pojavljuje pod Desktop i tekst ispod trake je pokazan. 

EDIT: Formatiranje i vraćanje USB-a na zadane postavke riješilo problem, ali USB mi se još uvijek pojavljuje pod Desktop.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 22:00 (Marko :D).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problem sa 100% CPU usageom, ali ne da je 100% pa da se moze koristiti, vec kompletno freeza komp. U procesima se pojavi Windows problem reporting, i kroz koju minutu ih ima milijon u procesima, CPU dođe na 100% i komp postane gotovo zamrznut. Malo prije usred YouTubea krenulo i od onda svaki puta kada resetiram imam nekih 5-10 minuta prije nego opet krene.

Imam Windows Creators Fall update vec tj. dana, nemogu restore posto sam obrisao stare fileove jer sam idiot i jer su mi oni popunili SSD, nadao sam se da ce sve bit ok. Napravio sam malwarebytes check, bilo je par sumnjivih koje sam obrisao. No i dalje, baš mi se neda sad reinstall windowsa. Zna li tko ista o tome?

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-zašto reinstall windoza? (to bi nešto pomoglo?.. sarkazam. To ne može pomoći, može samo otkrivanje uzroka i uklanjanje ili ne ponavljanje iste stvari nakon npr celan installa).

-što je uzrok? možda kvar, malware, miner.. pa do CCa. Bilo što što ima veze s PCjem, hw+sw. Kako otkriti što? Pa komp ti je u rukama, vlasnik si, vidiš. (čarobna kugla ne radi).. npr ako je malware ne znači da će ga svaki antivirus detektirati-pronaći-ukloniti. Što god da je, prvo moraš bar suziti, hw ili sw. Boot nekog live ili installa.. je dovoljan za potvrdu ili eliminaciju kvara-hwa, tad kad znaš da je soft, pogledaš što radi, što si instalirao, podesio.. (recimo neki normalan utils, task..) jer ako je virus-malware, tad juzer ne može ništa, nego se oslanja na Antivirus.. a pošto on nije odradio svoj dio posla, to znači da (za sad) ne pomaže niti išta možeš 'ručno'.

Soft je soft, dok je sve ispravno, radi jednako-identično, po tome zaključak, možeš bezbroj puta reinstalirati, rezultat će biti jednak. Potrebno je otkriti problem, ne win.

task manager, appsi u autostartu, boot u safemod, deinstall sumnjivih stvari.. pa i banalno, odspojiš internet-žicu, 90% malwarea tad stane.. (rebootaj i vidi, ako se priključivanjem opet ponovi isti, tad znaš da je malware ili neki soft kao onedirve, update itd..).

11 godina
neaktivan

Ali sa toliko svega na PCu, trebalo bi mi vise vremena nego sto imam za otkrit problem, pa je nekad lakše reinstalirati win. Jednom sam se toliko mucio, nema šta nisam probao da bi na kraju bio problem u driveru za wifi. Trenutno sam ugasio superfetch i jos neke startupove (koje imam od prije) i vec nekih 45 min. radi sve. Vidjet cemo dokle.

16 godina
D3lBoy kaže...

.., pa je nekad lakše reinstalirati win. ..

- reinstall nije clean install, kao i logika 'popravka' da će jedini soft koji je 'isti' ponašati se drugačije (nego na bezbrojnim računalima, npr mojem, isti win).. a ne nešto 'treće' što je uzrok.

- win je jedan, isti, svaka razlika koju imaš, uzrok je negdje drugdje, kvar, soft, juzer (postavke).

- da, vjerojatno je brže, krenuti od clean nego tražiti.. ali zašto ovo tipkanje? jer ako ništa ne promjeniš, ako ne otkloniš uzrok problema.. što će biti rezultat?

Svakako napravi clean install, ali ne preskači korake, prati stanje, možda tako otkriješ inače je beskorisno.

11 godina
neaktivan

Tipkanje je u slucaju da je netko dobivao isti error i našao riješenje. Nema previše filozofije, inace od sinoc komp radi i sve je ok. Bit ce da je superfetch bio problem.

16 godina
D3lBoy kaže...

Tipkanje je u slucaju da je netko dobivao isti error i našao riješenje...

hmm, teoretski.. jer bezbrojni uzroci mogu rezultirati opterećenjem CPUa, npr malware, SETI.. kvar.. i upravo je to problem, jer tad juzer primjeni prvi fix koji nađe, kao da uđeš u ljekarnu i uzmeš lijek s police... razumiješ? Prvo diagnostika, ćorava koka nije to.. a nije ni smisao foruma, ako se nešto želi znati-naučiti.

-superfeč? Nema razloga zašto bi to bio problem.. tj ako si nešto mijenjao, tad znaš što i tad to opet ne znači ništa nikome drugome (jer zašto bi to juzer mijenjao). Defaultni win, postavke, ne modificirano, je ono što je jedino svima zajedničko. Za usporedbu, ako imaš neku VGA, koju imaju drugi, možeš dobiti driver, savijet itd. ali ako je jedinstveno, jedina.. tad ti nitko ne može pomoći.

Zašto je npr važno koji win-izvor koristiš? Već par godina MS dozvoljava DL svima. Time se eliminira npr TPB kao izvor, a time i pitanje što je sve ispod haube modificirano. Tad se može diagnosticirati-usporediti. Ne može se ako svatko ima nešto drugačije, dok superfetch postavke normalan juzer ne dira i tad to nije problem koji bi bio nešto što će google izbaciti kao prvi link-odgovor, koji bi tebi pomogao s ovim opisom problema.

-što sve može biti uzrok.. sve (na PCju), jel superfetch, možda.. ako se više ne pojavi, možda je to, a može biti i slučajnost, npr defrag obavio posao i možda se pojavi ista stvar za mjesec dana. Što ćeš tad zaključiti? Opet superfetch? Opet prvi lijek s police? Možda je to ok, ali možda nije nešto relevantnog za što se možemo uhvatiti, držati. Loto i nabadanje, smisao je eliminirati 'sreću' iz formule, pogotovo nesreću.

npr, jesam li ja dirao superfetch, neki drugi forumaš.. ima li itko na forumu jednak problem kao tvoj i da je superfetch fix? Ako nema, kako se nadaš da je to fix? Osim ako si prije tog nešto mijenjao.. i sad vraćaš na normalnu postavku.

čemu ovaj text.. ? pa forum, forumašima i onima koji možda naiđu na 'jednak' problem.

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Napravim bootabilni USB, a kad ono opet... 

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

I sta je ovdje problem?

14 godina
neaktivan
Torent kaže...
Marko :D kaže...

I sta je ovdje problem?

Kod USB-a, ispod trake ne piše koliko je zauzeto prostora.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice