Zasto mi javlja kad ocu otvorit sliku il pjesmu da nemogu otvorit sa built in administrator acc, a account je iskljucnem winaerotweeker-om.... bezveze sam ga bio ukljucio samo da vidim sta je... i nevidim ga uopce na logon screen-u a i dalje javlja da je ukljucen.... a kad recimo tweekoerom ukljucim opet vidim taj acc na logonu.... jel se tu nes zblesalo ili?
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.532
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa ti čačkaj mečku
Da, vjerojatno su se malo pošemerili accounti. Taj account je bitan, zašto si ga uopće gasio....

Strah me i pročitat ime tog programa, a kamoli da mu prepustim da mi on tweka operativni sistem....hehhheeeee
☺ 👮
Pa ima neki par stvari sta su me zivcirale kod 10-ke i s njim poklikam za minutu sve...samo sad sam kliknio jednom previse :D
Prije dva dana sam na poslu upgrejdao svoj radni pc sa Win7 32 bit na Win 10 32 bit.
Imam problem sa printerom jer mi HP LaserJet 1015 odbija raditi sa Win 10.
Pokušao sam više stvari ali nisam uspio natjerati printer da počne raditi.
Printer je spojen USB-om i Win10 ga prepoznaju, ali ne želi printati.
Šta sam pokušao:
1 - Ažuriranje Win 10 izbacuje problem ažuriranja drivera za printer (slika 1).
2 - Troubleshoting ne pronalazi probleme (slika 2).
3 - U Device Manageru je prepoznat, nema uzvičnika za nedostatak drivera (slika 3)
4 - Inastalirao sam HP Print and Scan Doctor i prijavljuje nemogućnost komunikacije sa printerom (slika 4)
5 - Instalirao sam sa HP stranice nove drivere za Win10 32 bit ali opet ništa, printer ne radi odnosno neće da printa.
Ima li netko kakav savjet prije nego li napravim vraćanje na Win 7?
Prije dva dana sam na poslu upgrejdao svoj radni pc sa Win7 32 bit na Win 10 32 bit.
Šta sam pokušao:
3 - U Device Manageru je prepoznat, nema uzvičnika za nedostatak drivera (slika 3)
4 - Inastalirao sam HP Print and Scan Doctor i prijavljuje nemogućnost komunikacije sa printerom (slika 4)
5 - Instalirao sam sa HP stranice nove drivere za Win10 32 bit ali opet ništa, printer ne radi odnosno neće da printa.
1015 ne radi sa win 10
1015 ne radi sa win 10
Vidim i ja da ne radi, može li se kako natjerati da radi?
1015 ne radi sa win 10
Vidim i ja da ne radi, može li se kako natjerati da radi?
Probaj ga namolit šalim se malo. Pogledaj dal ima nekih "unofišal" drivera po forumima
Pobrisao sam printer ka defaultni u Devices and printers, ponovno ga dodao, no HP Print and Scan Doctor ga prikazuje no prijavljuje probleme sa konfiguracijom porta.
Spojen je USBom, port je DOT4_001.
Ako pokušam konfigurirati port odbija mi kao nedozvoljenu operaciju.
Da li bi pomogla promjena porta i na koji?
Riješio sam problem, napokon je proradio na Win 10, a da stvar bude čudna ni sam ne znam kako sam riješio jer sam odradio nekih 4-5 stvari (mjenjao portove, odradio fix problems with your computer, pa opet nakon errora u printanju, ponovo vratio na dot4 restartovao i sad zasad radi). It's alive!
Šta sam pokušao:
-stari necertificirani driveri .. radi, moraš u safemod-F7.. i nakon instalacije moraš restart (HP baš kilavi s driverima + ponekad nije čisti driver nego moraš instalirati sve pa kasnije deinstalirati smeće kao online narudžbu tonera i sl. često i za to traži restart).
edit: ah rješeno :)) .. i objašnjenje, win je prikupio dovoljno podataka i povukao driver (malo poveći paket..) ponekad samo treba ostaviti-ne dirati cca 10-20 minuta i 'čudo' se desi :))
+ izbor OSa može biti ograničen i takvim stvarima. Proizvođač kao HP ima obavezu 5 godina supporta za starije uređaje, zato često nema novijeg drivera nego se korsiti neki xp-7-8.. driver. Važno je tad i 32-ili-64 bita pogotovo ako je u pitanju i dodatni soft (kao driver) za npr scaner. Nakon upgradea, može se clean install w10-64bit ali priovjeriti-pripremiti dirvere prije je poželjno. Većina HPovih modela je generički supportana (ali dodatni soft nije dio toga), postoje u universal driveri, dok je možda isti driver za neki biznis klasu duže dostupan (biz klasa ima duži supprot, često se tamo nađu driveri koji pokrivaju i ostale uređaje).
Kad se ovisi o installeru-setupu tad je sve zajedno važno. Može se pronaći (ili raspakirati installer) i običan *.inf driver.. pa ručno (naravno u safemodu..) ali mora se znati da je to odgovarajući driver, ne nabadati na ćoravo.
Imam problem sa sleep modom, kad ga kliknem sleep mod - ode on na sleep al odma se pokrene (kao da sam ga probudio) tj. nemoguće ga je stavit u sleep mod na koji sam navikao u win 7. Hibernat funkcionira normalno. Probao sam preko googla ali neide, a yutube sve iste stavri. Sad trebam svjet.
Provjeri da ti nije upaljen kakav wake-on-lan i slične stvari... Ja sam imao problem na jednoj MBO da ju je palio bluetooth miš a kad sam spojio obični sa žicom, prestala se glupirati...
Provjeri da ti nije upaljen kakav wake-on-lan i slične stvari... Ja sam imao problem na jednoj MBO da ju je palio bluetooth miš a kad sam spojio obični sa žicom, prestala se glupirati...
eto probao sve ovo "http://www.sysadminshowto.com/how-to-configure-wake-on-lan-in-windows-10-and-windows-8-1/" al ne funkcionira.
Moram malo pogledati ali mislim da piše negdje u Windowsima što ih je probudilo iz sleepa...
Moram malo pogledati ali mislim da piše negdje u Windowsima što ih je probudilo iz sleepa...
Eto riješeno problem u Biosu.
Već sam bio jednom pokušao nadograditi 7-icu na 10-ku kod majke na poslu, na dva nekih 4-5 godina stara HP-ova low-end laptopa. Nadogradnja krenula, par restartova i na kraju se laptopi više nisu htjeli pokrenuti. Nakon gašenja i ponovnog uključivanja 10-ka se odinstalirala. A dobro - kupljena dva SSD-a, danas sam ih ugradio, instalirao 10-ku na čisto, sve izgledalo kak treba, privremeno onemogućim WiFi kako bih vidio kako funkcionira kad su laptopi spojeni samo mrežnim kabelom, restartam oba laptopa - ni jedan se više ne pokreće! Koji ti je sad pak vrag!? I ništa, morao sam vratiti instalaciju Windowsa u početno stanje (točke vraćanja su po defaultu bile isključene). Sad, je li uzrok baš isključivanje WiFia, možda koji update (mada čudno jer sam i poslije napravio update pa nije bilo ništa) - ne mogu znati. Mogu samo reći - Microsofte, krvi ću da ti se napijem! Uglavnom, sad sve fino funkcionira. Ali koliko muke i problema za bezveze...
Profulao si podforum. Ova tema se tiče normalne izvedbe Windowsa, a ne mobilne. Pogledaj teme u ovom podforumu i tamo postavi pitanje: http://www.bug.hr/forum/board/mobilni-os-ovi-softver/117.aspx?sort=act
Windows 10 - na jednom useru
kad se klikne lijevi klik na start - ne radi
desni klik na ikone u taskabaru (npr da se odabere pin to taskabr) - ne radi
lijevi klik na tray ikone (npr na zvucnik, vrijeme, notifikacije) - ne radi
kada se instalira onaj glupi classic shell onda bar start proradi, ostalo ne
na drugom useru na kompu sve radi (osim kad klikneš na vrijeme u desnom uglu da se otvori kalendar - to ne radi - i to sam vjerojatno sam sje*ao u registry-u)
Ima li nekto ideju kako napraviti da prozori nisu bijeli tj. da aktivni prozor/aplikacija ima cjelu traku u boji kao na prijasnjim windowsima ?
Nasao sam kako da obojam SVE prozore ali nemogu nikao nastimati da samo aktivni recimo bude plavi a ostali bijeli.
To mi neradi na firskoj full instalaciji 10ke dok na drugom kompu di je upgrejdana 7ca na 10tku tamo radi (brijem neki ostatci od 7ce to moogucavaju) ?
To mi neradi na firskoj full instalaciji 10ke dok na drugom kompu di je upgrejdana 7ca na 10tku tamo radi (brijem neki ostatci od 7ce to moogucavaju) ?
Možda si podešavao to na 7-ici pa ostale vrijednosti u registryju. Pogledaj ovo: http://winaero.com/blog/windows-10-different-own-color-for-taskbar/ - tu na kraju ti je i link na program Winaero Tweaker.
Općenito gledano, boje se nalaze u registryju pod ključevima:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\Colors
Eto, Microsoft opet siluje sa svojim "rješenjima". Control Panel su ogulili do neprepoznatljivosti (ljude valjda smatraju preglupima za podešavanja bilo kakvih osim naj-najosnovovnijih opcija), a time i spriječili korisnike da si podese izgled sučelja kako im odgovara.
Možda si podešavao to na 7-ici pa ostale vrijednosti u registryju. Pogledaj ovo: http://winaero.com/blog/windows-10-different-own-color-for-taskbar/ - tu na kraju ti je i link na program Winaero Tweaker.
Općenito gledano, boje se nalaze u registryju pod ključevima:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\Colors
Da, preko tog registrya ili nove teme (cak sam exporto temu sa updejtane 7ce i nji importo na frisku 10ku) dobijem bojanje prozora (isto kao i preko winaerotwekaera) ali SVIH prozora tako da sam opet na istom bili svi bijeli ili svi plavi, zeleni mi je svejedno jer opet neznam koji je aktivan :).
Znaci win10 default samo prikaze tanku plavu liniju (jedva vidljivu) oko cjelog aktivnog prozora sto je jedva vidljivo na tamnom backgroundu.
https://www.dropbox.com/s/7ay40vlduuutq0w/win10_CLEAN_active_window.jpg?dl=0
sto god a sam prbao ili su svi bjeli kao i kad nije aktivno ili su svi u izabranojoj boji sto opet ne radi nikakvu vidljivu razliku izmejdu selektirnaog i neselektirnaog prozora :(.
A na kompu gdje sam updejto 7 na 10 to izgeld akako treba - OVAKO:
https://www.dropbox.com/s/2xxtmx36yf66k7e/win10upgradE_active_window.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/7ay40vlduuutq0w/win10_CLEAN_active_window.jpg?dl=0
sto god a sam prbao ili su svi bjeli kao i kad nije aktivno ili su svi u izabranojoj boji sto opet ne radi nikakvu vidljivu razliku izmejdu selektirnaog i neselektirnaog prozora :(.
A na kompu gdje sam updejto 7 na 10 to izgeld akako treba - OVAKO:
https://www.dropbox.com/s/2xxtmx36yf66k7e/win10upgradE_active_window.jpg?dl=0
Usporedi vrijednosti u registryju. Moguće je da u ovim Windowsima koje si nadogradio imaš više vrijednosti nego u na čisto instaliranim.
Ili jednostavno eksportiraj tu granu (File > Export) s nadograđenih, pa je importiraj na čistu instalaciju.
Prije nego ideš bilo što raditi, nadam se da si si stvorio točku vraćanja.
EDIT:
Inače, da bi uopće imao boju u naslovnoj traci trebaš uključiti "Show color on Start, taskbar, action center, and title bar" pod Personalization > Colors. Ako to nije uključeno, onda valjda ignorira postavku za boju u registryju.
Usporedi vrijednosti u registryju. Moguće je da u ovim Windowsima koje si nadogradio imaš više vrijednosti nego u na čisto instaliranim.
Ili jednostavno eksportiraj tu granu (File > Export) s nadograđenih, pa je importiraj na čistu instalaciju.
Prije nego ideš bilo što raditi, nadam se da si si stvorio točku vraćanja.
Da, morat cu probati sa REG import/exort da vidim hoce proradit ali sve mi nekako vuce na to da fali nesto u samim windowsima/system32 i generalno DLLovima sto naravno u upgrejedanoj 7ci je dostupno.
Restore pointa imam jedno 10 komada od zadnja 2 tjedna od kako je komp u pogonu i jos 3 Acronisa (jedna samo windowsi/driveri), drugi sa 90% instalalcija i treci sa svim instalalcijama tkao da sto se tog atice tu sam siguran.
Druga stvar koja me izludjuje je d anakon friskog paljenja kompa neradi mi mreza, obje mreze kartice (na maticnoj) morma pobrisati u devic emanageru i ond aih ponovo skenirati da bi NET "uhvatio" :(. Probao najnovije drivere i svasta ali nista ne pomaze, vidim dosta ekipe online ima taj problem u win10).
Dopisao sam u prethodnu poruku koju opciju moraš uključiti (Show color on Start, taskbar, action center, and title bar).
Ako ne uspiješ srediti, uvijek možeš kupiti zasebnu mrežnu karticu. To je sad to nezgodno razdoblje dok se uočava što sve ne radi i onda ovisi o proizvođaču hardvera ili Microsoftu hoće li se nešto poduzeti ili ne.