Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.504
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
torrente kaže...
..

Edit: do AV-a je.  Uninstall i sve radi. Sad treba čekat da to isprave.

- upravo suprotno, ne čekati .. riješi se smeća :))

- koji smisao je 'prčkati' po systemu nekvalitetnim softwareom koji je btw višak? Bolje štiti? OK, tad daj i meni.. ali prije toga bi se želio uvjeriti... ovak, placebo+smeće.

- + naravno i dodatak 'soli na ranu' juzerima i wanabee powerjuzerima, kao nastavak pametovanja o npr CCu. (iz linka emisoftovog problema)

Ok, it was not Emsisoft's fault. I made one of the dumbest mistakes and decided to use Ccleaner out of boredom on the 28th of June. Thankfully I created a system restore point right before pressing that idiotic button to delete registry files. That's one of the greatest things about windows 10. It will, unlike other OS's before it, restore the registry during the system restore operation. 

Ccleaner is something no one should be touching in this day and age.

-možda spasi ponekog juzera..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen

Sad će doć Marko :D i reći da nisi u pravu... CCleaner je nepogrešiv, antivirusi su nepogrešivi i samo luđak sa sucidalnim namjerama surfa po 4 i pol stranice (to dođe valjda sa godinama, na netu gledaš samo ono što moraš nakon što te prođe početna fascinacija internetima) bez borbenog kompleta koji se sastoji od antivirusa, firewalla, ccleanera, mbama, hips-a i sandboxa (i kurtona na anteni od wifija).

KISS i ništa drugo. And they lived happily ever after...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 18:51 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Sad će doć Marko :D i reći da nisi u pravu... CCleaner je nepogrešiv, antivirusi su nepogrešivi i samo luđak sa sucidalnim namjerama surfa po 4 i pol stranice (to dođe valjda sa godinama, na netu gledaš samo ono što moraš nakon što te prođe početna fascinacija internetima) bez borbenog kompleta koji se sastoji od antivirusa, firewalla, ccleanera, mbama, hips-a i sandboxa (i kurtona na anteni od wifija).

KISS i ništa drugo. And they lived happily ever after...

Lik si je sam kriv što čisti registry s CCleaner-om. Registry se ne dira; to je jedini način kako možeš zeznuti Windowse sa CCleaner-om. Držite se vi vašeg Disk Cleanupa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 19:33 (Marko :D).
16 godina
odjavljen

A zašto uopće postoji ta opcija i zašto ju naveliko reklamiraju?

Dakle, ima bar jedan broken "fičer", koliko li je tek ostalih skrivenih

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

A zašto uopće postoji ta opcija i zašto ju naveliko reklamiraju?

Dakle, ima bar jedan broken "fičer", koliko li je tek ostalih skrivenih

Pitaj ih, pošalji im mail ako te toliko zanima.

A koliko tek samo Windows ima broken "fičera"... 

16 godina
odjavljen

Nijedan od tih fičera ne ubije Windowse, za razliku od CCovih...

Jesi ti plaćen da reklamiraš to smeće ili...? Jer kad god netko okrene rafalnu po njemu, ti se pojaviš. Ja sebe mogu objasniti, da nema MSa ne znam od čega bi živio (od napasti i zlobe?) ali ti...

BTW, pitam tebe, jebemise što će oni reć ("it works! you are holding it wrong!"), mene zanima koje je tvoje objašnjenje neispravne i opasne funkcije u alatu koji preporučaš. Znate, ovaj auto vam je baš super ali ako krivo stisnete ovaj dugmić tu na volanu, auto će namotati u prvi zid...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 20:05 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Nijedan od tih fičera ne ubije Windowse, za razliku od CCovih...

Jesi ti plaćen da reklamiraš to smeće ili...? Jer kad god netko okrene rafalnu po njemu, ti se pojaviš. Ja sebe mogu objasniti, da nema MSa ne znam od čega bi živio (od napasti i zlobe?) ali ti...

BTW, pitam tebe, jebemise što će oni reć ("it works! you are holding it wrong!"), mene zanima koje je tvoje objašnjenje neispravne i opasne funkcije u alatu koji preporučaš. Znate, ovaj auto vam je baš super ali ako krivo stisnete ovaj dugmić tu na volanu, auto će namotati u prvi zid...

Ne ubije, ali su vrlo iritantni. Osim toga, kada se Start menu potrga, onda nema druge opcije nego resetiranje PC-a ili reinstalacija. Istina, Windows nije ubijen, ali glavni dio OS-a često zakaže i na tebi je da namjerno 'ubiješ' OS. 

Nisam plaćen. Ne plaća ti Microsoft da promoviraš Windows 10, Disk Cleanup, Windows Defender i slično. Ti izrađuješ stranice ili što već korištenjem njihove tehnologije i tako živiš. 

Nigdje nisam napisao da se registry mora redovito čistiti s CCleaner®-om niti sam preporučio CCleaner za čišćenje registryja. Kada preporučim CCleaner, objasnim što treba počistiti, označiti i kako se s njim radi ili postavim linka na tutorijal koji sve to objašnjava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 20:13 (Marko :D).
16 godina
odjavljen

Čemu quotaš post drito iznad tvog?

Ugl, dakle, opet smo na početku - dodavanjem gluposti samo povećavaš šansu da se nešto potrga. Dao bi ruku u vatru da je kod 90% tih kojima je Start menu odapeo u igri neki "pametni" utility, možda čak i svevišnji i svemogući CC. Zanimljivo je da meni Start radi kako treba, bez problema (slučajnost?).

Evo, napisat ću, samo da te se riješim. CCleaner je najbolji program ikad!! Yaaay. Nemojte ga instalirati, please. Dost offtopica, tema je Win10, koji ti nemaš.

14 godina
neaktivan

Htio da se zna na koji se post odnosi u slučaju da netko 'uleti' u temu, eto to je razlog quotanja. Evo - prestao sam.

U krivu si, imam Windows 10 na desktop PC-u, a imao sam ga i na drugom laptopu i nevjerojatno, na laptopu se Start sam od sebe 'potrgao'. Samo sam Operu imao instaliranu, a Windowsi svježe instalirani. Čudno! 

Ne moraš ništa pisati da je CCleaner najbolji, priznajem, ima svojih mušica, ali ima i Windows.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 20:51 (Marko :D).
16 godina
Marko :D kaže...
..

Lik si je sam kriv što čisti registry s CCleaner-om. Registry se ne dira; to je jedini način kako možeš zeznuti Windowse sa CCleaner-om. Držite se vi vašeg Disk Cleanupa.

- ne CC je za to kriv-odgovoran. Kao i reklama za povećanje penisa.. .. pita juzera, ponudi opciju, ograđuej se od odgovornosti? To tako ne smije ići. Nudiš nešto, odgovoran si.. još samo da se to za soft počen provoditi :)

- btw, nije naš cleanup.. MSov je. MS zna napraviti OS... Ali ti znaš što je bolje?.. razmisli. ;-)

ok, kriv je juzer.. jer koristi alat bez znanja, ali krivi su i PRovci (kao ti) koji hvale nekritički alat.. i u slučaju kad juzer treba laganim udarcem popraviti stari TV prepoučate čekić, pnemumatski i tri cat bagera uz to. Ako želiš biti 'neodgovoran' prije svake preporuke se ogradi (disclajmerom) i preporuči backup.. bez tog je ćorava koka i put u probleme.

14 godina
neaktivan

Postoji li koji program da se ne ograđuje od odgovornosti? Čak se i web preglednici ograđuju od odgovornosti ukoliko nanesu štetu računalu. Da li to znači da bi trebali koristiti isključivo Microsoft Edge ili Internet Explorer? Ne.

Ako antivirusna kompanija zezne nešto (kao npr. "CCleaner"), da li to znači da bi trebali koristiti Windowse bez antivirusa (npr. na Windows 7, znam da je ovo tema za WX, uzeo sam samo za primjer) samo zato što 3rd party antivirusi mogu zeznuti računalo? Ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 20:48 (Marko :D).
10 godina
Windows 10 - problemi

Znači ovako. Preko ustanove u kojoj radim dobio sam pravo na besplatne Windows Enterprise 8.1 koje sam lani nadogradio na Win 10. S obzirom da sam dobio poruku kako bi mi WIN 10 istekao 15. srpnja, odlučio sam se vratiti na Win 8.1 jer sam ionako planirao napraviti novu instalaciju windowsa. Da li ću s vremenom moći opet instalirati legalne windowse (opet s 8.1 na win 10 enterprise koje dobivam na poslu bespl.) ili sam narodski "popušio" stalni upgrade na win 10 jer se on veže uz hardware laptopa?

P.S. trenutno na poslu još uvijek nemamo win 10 enterprise, ali bi ih ustanova trebala vrlo brzo dobiti.

0 0 hvala 0
16 godina

-inzistiraš.. ali i ja sam dovoljno tvrdoglav :)

-ovako, primjer, firma-X reklamira nešto.. i skriveno, sitnim slovima na dnu se ograđuje, dok u naslovu obećava čudesa, nasuprot ako želiš pomoći i misliš na korisnika koji u pravilu ne zna, kreneš upravo od tih sitnih upozorenja. Kažeš moguće posljedice, backup.. i tad mu kažeš da ide polako, ili da to ne radi. To su dva suprotna primjera, koji si ti od tog dvoje? U oba slučaja se radi o istom alatu.. koji možda nije primjeren problemu (jer i ti griješiš, ja ne :), čak i u dobrim namjerama).

prvo se sve provjeri, osigura.. tek tad se krene u 'popravke'. Tako treba raditi i savjetovati početnicima.

Iskusnima ne moram govoriti da čekićem može razbiti prst i da čekić nije primjeren otvaranju paštete.. ''ali može se..''. Jesam li protiv alata? Pa ne.. nego protiv čudnovatih klik-next rješenja, koje početnik .... kraće, ako ima sreće neka igra loto, ako sreće nema povećava šansu za još većim problemom i tad je bolje da ništa ne dira, jer OS je dovoljno dobar, OS zna.. i bit će bolje, nego da ga 'popravlja' ne znajući ni što je kliknuo.

- ako takvima pomažeš, bez upozorenja.. pa gle, djeca ne smiju voziti, kupiti alkohol.. = isti razlog, tako ih štitiš. Jasnije? Odrasli? oni mogu, neovisno dal je to dobro-loše + posljedice koje svatko tko o nečemu odlučuje mora znati. Danas na kućnom PCju, sutra u firmi, državi.. odgovornost za sve što napraviš. ... a HR je primjer kad odgovornosti nema.

-pa sad, što je od tog bolje? Kako pomagati početnicima? (jer napredni te ne traže rješenje, znamo svi za CC.. napredni mogu samo postaviti konkretno pitanje da sami ne kemijaju..).

Skalpel u ruci ne čini doktora, nego znanje kako ga upotrijebiti, sve ostalo je put u katastrofu. Prije će biti manijak nego kirurg..

no što je povod ovom lamentiranju? npr potreba za CCom? Potreba za defragom? .. Razmisli, što zapravo tvrdiš? Uzmi KISS kao dobro pravilo pa argumentiraj, prihvatit ću .. no to ne znači da je nešto što ja-ti koristimo primjereno početniku, skalpel, auto.. sve to su alati+znanje. F1 vozi 'pilot' čak ne mora imati vozačku, brži je od osobnog auta, pa opet, da netko pita .. ti bi preporučio F1 za kupnju ili normalan auto? Vidiš razliku?

16 godina
sibica kaže...

..ali bi ih ustanova trebala vrlo brzo dobiti.

- upgrade offer nema veze s ostalim verzijama (kao ent)

- imaš (kao i ostatak globusa) LTSB-240 već više od godine dana dok je aktualna ver 1511 updateana..586 samo što admin to mora obaviti.. netko, ..

+ korisnici koji imaju pristup takvim verzijama.. mogu uvijek na bilo koju instalaciju, ako imaš key-kms, njima je sve free (nije, nego se plaća.. a koristiš što želiš). Možeš neovisno o ovoj ponudi MSa koja se odnosi isključivo na obične licence-korisnike, kao oem-retail... nema veze s ent verzijama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:20 (ihush).
14 godina
neaktivan

Uopće mi se ne da natezati s vama. @sum_of_all_fears baš voli poticati raspravu...

11 godina
protjeran
@marko

Pa jedna od osnovnih funkcija foruma i jest iznosenje misljenja i iskustva pa onda rasprava o tome. Ti si mlad decko, sada imas oko 18 god, ako se nevaram, a ihush i sum su ti stari iskusni informaticari i fotumasi i moras shvatiti da neke stvari djeluju razlicito sa tvog i njihovog gledista.

@ihush @sum

I ja zagovaram minimalizam i cim manje aplikacija pogotovo ako ta funkcionalnost vec postoji u windowsima,no ipak postoje pomocni alati koji neke stvari odrade bolje od windowsovih. Npr, bitdefender instalira jedan drajver za nadzor mreznog prometa, i bez vanjske pomoci bus se tesko rijesio tog prikrivenog drajvera.... I ima takvih primjera.....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kužim ja sve to, ali kada se nikako ne možemo složiti. 

17 godina
Windows 10 - problemi

Rusvaj ovdje od jučer .  Bilo to nekom nepotrebno ili ne...  ja sam za sebe naglasio da njihov softver koristim više iz simpatija prema njima. I danas sam se preko maila čuo sa glavnim developerom i dečki su prva liga. Poslao im log sa nekom njihovom skripticom i izvuć će zaključke.  Support milina...na Ti smo ..zato ih volim.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sacekaj malo.I kod mene se isto tako sve pogasi i radi pc jos nekih 10 sekundi i ugasi se.
16 godina
bunkermax kaže...
..Npr, bitdefender instalira jedan drajver za nadzor mreznog prometa, i bez vanjske pomoci bus se tesko rijesio tog prikrivenog drajvera.... I ima takvih primjera.....

- instaliram tetris (karikiram, win7 games kao šah i minesweeper..) ako je to ono što želim, trebam, pa i kad je nevažno kao theme.. problem su juzeri koji ništa ne znaju.

npr nero, postoji jedan konkretan razlog ZA korištenje upravo njega, podržava više snimača istovremeno (umnažanje). Nekomercijalni to ne nude (osim ako se nešto promijenilo..).

u slučaju kad 'mali perica' ima komercijalan soft kao nero, samo zbog tog što ga imaju svi i ne zna za drugo nije jednako ako korisnik koji mora koristiti upravo zbog te opcije (pa i kupiti licencu, .. ili krejkati, ne zanima me moraliziranje samo izbjegavam na forumu to spominjati). Korisnik kojem ta funkcija nije potrebna, može koristiti bezbroj drugih 'identičnih' appsa koji su free i bez potrebe crackanja time i rizika malwarea i sl. Koliko ih ima AdobeCSmaster a nikad ga ne upale... a to je 'samo' soft. Soft koji ugl neće smetati systemu (osim legitimne zaštite) no rizik je sam izvor i opet smisao nečeg što većina ipak ne koristi.

-dok s alatima koji nešto prtljaju oko sistema jednostavno se mora biti stroži, mora se znati koristiti ih, ne samo klikati. Adobe, nero.. nisu CC, antivirus i sl. Npr dali je ikome normalno-logično koristiti ili predložiti crackani antivirus? DT često izazove probleme, postoji free alternativa koja nikad ne izazove problem, CC izazove problem, diskcleanup nikad.. itd. u tu grupu se može ugurati i npr skype-viber i sl. bezbroj dodataka koji se pale sa systemom (konstantno zauzimaju raspoložive resurse) a ponekad korisnik ni ne zna što je to, čemu služi.. kao i razni toolbarovi koje npr google ugura u iexplorer pa i u slučaju kad instaliraš chrome..

CC? Alat koji bi trebao čistiti smeće? Da.. a ovo gore je još gore smeće od tempova i keširanih ikona. Diranje reg bez znanja (i backupa) je rizik. Početnika se nikad ne treba bez upozorenja pustiti u takve stvari, pa i tad će on prvo kliknuti i tek ako se problem pojavi razmišljati (ili ovdje dođe cmizdriti). Naravno tad će kriviti MS-win, ne sebe, CC ili marka.. jer tako rade profići.. :). -Naravno, besmisleno je kriviti alat, CC je samo alat.. (ali rekame koje ga guraju, kao povećanje penisa, čudotvorne moći, one click optimizieri-ubrzivači nečega.. upravo to u reklami obečavaju, ne brinu o korisniku, nego o svom interesu i kad do problema dođe, tad nisu odgovorni i ne rješavaju problem).

možemo raspravljati ili predlagati npr koji je AV iz kojeg razloga 'bolji' kao što imaš neki razlog za bitdefender.. tad se više ljudi s više isporbanih-provjerenih ideja lako dogovore, razumiju. No marko to ne radi, on drvi po CCu, defragu .. a objašnjenje je ..?

ili ako se pita, dokaz, bench, konkretna razlika? .. i napomena za rizik, tad nema odgovora? Ti upravo unaprijed daješ razlog za bitdefender, da pitaš za umnažanje odgovorio bi ti nero, za sve ostalo nešto drugo. Razlika u odgovorima je u razlogu, znanju, potrebi. Marko to jednostavno ignorira... ali naučit će jednog dana :)

korisnik može birati, da bi birao, mora nešto znati, bar što je izbor i najosnovnije... tebi vjerojatno ne treba nabrajati koji antivirusi su na tržištu ili free.. ili ako koristiš MSoffice alternativu kao libre-open office.. no početniku se i to treba napomenuti. Ti ćeš dakle konkretno pitati npr kako se ponaša neki word ili ima li AV neku opciju i na temelju toga odabrati. Početnik ništa o tome ne zna a sys.soft kao i driveri nije nešto što treba raditi bez znanja. Driveri (srećom) odbijaju instalaciju, na nivou OSa inače bi često imali situaciju da netko s radeonkom 9600-agp želi instalirati nvidia cuda, jer je čuo da je to jače.. CC je u toj klasi 'jače'.

-a sve što je potrebno ako se želi održavati sys je povremeno pokrenuti čistaća i/ili pobrisati sadržaj triju foldera.. pa čak i ništa ne dirati, bar dok se ne pojavi potreba-problem (možda nikad u vijeku PCja)

11 godina
protjeran
@ihush

A marko nam je jos mlad pa je to valjda onaj sindrom kad se zaljubis u neku curu a ona sve losija s vremenom no to nevidis zbog zaljubljenosti.

Na cca 38 pc-a koje drzim na zivotu, su zastupljene sve moguce kombinacije hardvera i softvera, tako da imam iskustva i sa vecinom antivirusa, officea, libreofficea, winsa, linuxa..

Generalno sam za softverski minimalizam, no nekako imam naviku na strojevima postaviti portable verzije hdsentinela, hitmanpro, ccleaner, gimp,qbittorrent.... Takodjer iz win trgovine potegnem dropbox, box i sl, i dosada nije bilo tezih problema sa nabrojanim aplikacijama u raznim kombinacijama...

3 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...
@ihush

A marko nam je jos mlad pa je to valjda onaj sindrom kad se zaljubis u neku curu a ona sve losija s vremenom no to nevidis zbog zaljubljenosti.

Na cca 38 pc-a koje drzim na zivotu, su zastupljene sve moguce kombinacije hardvera i softvera, tako da imam iskustva i sa vecinom antivirusa, officea, libreofficea, winsa, linuxa..

Generalno sam za softverski minimalizam, no nekako imam naviku na strojevima postaviti portable verzije hdsentinela, hitmanpro, ccleaner, gimp,qbittorrent.... Takodjer iz win trgovine potegnem dropbox, box i sl, i dosada nije bilo tezih problema sa nabrojanim aplikacijama u raznim kombinacijama...

... od nabrajanja zaboli glava..  (imaš neobičnu definiciju minimalizma)

+ poslovno i torent, da ne spominjem licence... onak, OK, ali kućne navike nisu poslovne, ne miješati to dvoje.

+ nisi ni čuo za sve moguće kombinacije.. no to je najnevažnije. Meni je kriterij, da radi.

..  upravo jučer, do ponoći, radio ono što majstori već godinama znaju, nemoguće. Sad radi. (specifičan soft, kis-frontier.. i sad sve s Maca-OSXa..) - a nisam u tom dijelu branše, više adhoc interventni. :))

sve ovisi o requirementsima (potrebi-namjeni-želji)  i resursima (znanje i novac). koja god kombinacija te čini sretnim, ako radi, OK je.. ako ne radi..

11 godina
protjeran
ihush kaže...

... od nabrajanja zaboli glava..  (imaš neobičnu definiciju minimalizma)

Oko trećina tih računala je home user, pa onda qbittorrent ( portable ) se nekako podrazumijeva..

I naravno, nisu svi ti softveri na baš svim računalima, nego prilagodim po potrebi , osim dropboxa ( ili box-a ) koje trpam svuda za rezervni stalni backup...

Kako su većina tih programa portabilni, sistem impact je zanemariv , vrlo lako se postavljaju, nadograđuju ili uklanjaju bez većih opasnosti...

11 godina
protjeran
ihush kaže...

-HDD prolazi, nije dio IDa.. (MBO).

Nije to baš tako.  Osobno sam svakaj doživljavao prilikom  aktivacije ( reaktivacije ),

no nebi bilo vjerodostojno da sam sebe potkrepljujem vlastitim iskustvima ,pa je

korektnije iznijeti tuđa iskustva :

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/posljednji-vlak-besplatnu-nadogradnju-window/241051.aspx?page=1&jumpto=5086665&sort=asc&view=flat

17 godina
Windows 10 - problemi

vezano gore za ccleaner, ni ja ne koristim nikaj osim defolnih programa kaj dođu sa w10, evo link za Vas koji niste u insider ringu(u insider ringu nemam kaj čistit jer svakim novim buildom dođu friški windowsi) da si možete narihtat kako da vam win automatski čisti winSxS folder od nepotrebnih paketa koji znaju doseč i preko nekoliko gb, jest da je ovo tut za win 8.1, al isti vrag link to i samo to bi preporučio za čiščenje winSxS foldera (jer ipak je to ofišl od ms-a, pa valda znaju više kaj treba brisat, a kaj ne), jer se znaju zeznut winsi ako sami ručno čistite ili neki od ne ms alata, a opet možete automatski postavit i zaboravit na to isto tako čisčenje diska automatski, neoduzima vrijeme ni za čiščenje ni za instalaciju drugih alata, a i čemi nekaj drugo kad več postoji to sve u samim windowsima.

al opet ko voli nek izvoli, nemremo svi imat isto mišljenje.

peace

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...
ihush kaže...

-HDD prolazi, nije dio IDa.. (MBO).

Nije to baš tako.  Osobno sam svakaj doživljavao prilikom  aktivacije ( reaktivacije ),

no nebi bilo vjerodostojno da sam sebe potkrepljujem vlastitim iskustvima ,pa je

korektnije iznijeti tuđa iskustva :

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/posljednji-vlak-besplatnu-nadogradnju-window/241051.aspx?page=1&jumpto=5086665&sort=asc&view=flat

-ne, nije tako. :)

odnosno, aktivacija ne mora proći iz bezbroj razloga, npr koliko juzera tu paničari a samo treba sačekati koji sat da ih dohvati MSov server?

-koliko god primjera da pronađeš, ipak su pojedinačno-sporadični (izuzetak + ne znamo sve..), dok HDD/SSD sigurno nije, jer bi tad ogroman broj juzera (100x više) imao konkretan problem kao i odgovor MSa koji bi to potvrdio.

- argument na nivou dobitka lota.. kužiš?

instaliraj na hdd, aktiviraj, ukloni disk, instaliraj na drugi npr ssd, aktivirano. .. svaki put. Naravno jedna sitnica, insider buildovi, DAZ loaderi, internet prekid, i sitnica koju početnici ne znaju, aktivirati možeš bez problema u nekom rasponu vremena.. ako se reaktivacija dešava npr 5x tjedan, tad očekuj neka iduća da neće proći (MSova preventiva), dok normalan juzer to radi koliko često? (zamjenu HDDa).. jednom u godinu-pet godina? .. MS algoritam :)

ista stvar je da se key ne smije pojaviti dva (ili više puta) istovremeno... unutar mjesec ako se to ponavlja, (može) bit će blokiran..

no ta formula je tajnija od cocacoline..

edit:  i kad MS blokira key, ostaje tel. MS centru.. i ručno.. time MS kontrolira relativno velik broj 'free' licenci, mada ih može dijeliti ipak ih radije prodaje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 19:14 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Događa li se ikome da touchpad na laptopu prestane reagirati na klik? Znači sve uredno radi i odjednom touchpad ne reagira na klik, mogu pomicati miš po ekranu ali ne mogu ništa kliknuti. Miš na USB radi normalno. 

Acer e1-571g, synaptics driver za touchpad (ako je bitno) 

www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
majstorSZ kaže...

Događa li se ikome da touchpad na laptopu prestane reagirati na klik? Znači sve uredno radi i odjednom touchpad ne reagira na klik, mogu pomicati miš po ekranu ali ne mogu ništa kliknuti. Miš na USB radi normalno. 

Acer e1-571g, synaptics driver za touchpad (ako je bitno) 

Meni se to dogodilo nekoliko puta nakon ažuriranja drajvera od touchpada.Samo odeš u bios i kod postavki toucpada prebaciš s advanced na simple i problem rješen.

Akrap
16 godina
Windows 10 - problemi

Imam jedan problem koji me uzasno nervira i nisam siguran kako da ga fixam, dakle uklonio sam sifru u netplwiz od kompa i kada ga palim ne trazi me pass nego me automatski ulogira, ali zbog nekog fcking razloga mi trazi pass kada se locka tj ono kada ode u sleep itd... prije mi se ovo nije desavalo jer bi automatski to otislo kada bi uklonio sifru sa kompa :S vidio sam da ima neko rijesenje pomocu registry da se ukloni lock screen ali ne preferiram da dodajem nove stvari u registritry itd, zanima me da li ima nacin da se to rijesi bez registriya (probao i gpedit ali nista)

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Ekipa, trebam pomoć, imam sljedeći problem, imam Win10 Pro i Office 2010 sve studentske licence.

I jućer instaliram sve na novo jer je bilo potrebno kočili se windoze. I danas mi se preko windows update želi skinuti office update jedostavno sam zaboravio tamo u postavkama isključiti da mi ne skida update za office... i danas cijeli dan se taj update vrti i nikako da se skine samo da napomenem da imam brzinu jedva 3Mbps i jako mi guši to skidanje internet ne mogu gotovo ništa drugo na netu raditi... sad mene zanimam kako da prekinem to skidanje? I da podesim da mi ne skida update za Office... molim Vas dosta mi je hitan odgovor.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice