Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.681
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
13 godina
Re: Windows 10 - problemi
ParaNO1d kaže...

Nekad mi sam od sebe prebaci na englesku tipkovnicu. A nemam je nigdje dodanu. Kako da to riješim? THX

U cijelim Windowsa, ili je izolirano na samo neke programe?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina

Googlao sam malo, ali nije pomoglo, zna neko kako riješiti ovaj problem?

17 godina
CyberDemonVZ kaže...
ParaNO1d kaže...

Nekad mi sam od sebe prebaci na englesku tipkovnicu. A nemam je nigdje dodanu. Kako da to riješim? THX

U cijelim Windowsa, ili je izolirano na samo neke programe?

U cijelim Windowsima. Dakle bilo mi je na hr danima i sad sam igrao LoL i skuzim da mi je prebačeno na eng. I onda sam u language baru prebacio na hr i opet je nakon toga ok. Dakle u language baru lijevo od sata kad mi se pojavi HR ima i ENG ali samo tamo i kad odem u settings ili control panel bude kao sa slike samo hr. Dal postoji neka kombinacija tipki da se promijeni jezik pa da sam ju slučajno stisnio ili nešto?

13 godina
ParaNO1d kaže...

U cijelim Windowsima. Dakle bilo mi je na hr danima i sad sam igrao LoL i skuzim da mi je prebačeno na eng. I onda sam u language baru prebacio na hr i opet je nakon toga ok. Dakle u language baru lijevo od sata kad mi se pojavi HR ima i ENG ali samo tamo i kad odem u settings ili control panel bude kao sa slike samo hr. Dal postoji neka kombinacija tipki da se promijeni jezik pa da sam ju slučajno stisnio ili nešto?

Alt+Shift ako se ne varam.

Ali ne radi ako nemaš instaliran jezik.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
Zhnu kaže...

Googlao sam malo, ali nije pomoglo, zna neko kako riješiti ovaj problem?

Možda automatika pokušava instalirati pogrešnu verziju (32 bitnu na 64 bitne Windowse)

Probaj ručno skinuti pa instalirati

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 23:06 (CyberDemonVZ).
14 godina

Uspio sam tako instalirati, ali kad krenem instalirat igru opet me trazi da ih instaliram i izbije error 
Pokušat ću nanovo instalirat windowse

edit: nakon što sam ponovo instalirao windowse instalacija ide bez problema

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 0:41 (Zhnu).
17 godina
CyberDemonVZ kaže...
ParaNO1d kaže...

Maknio sam da ne postoji shortcut za promjenu i danas upalim i opet me prebacio na eng. Stvarno mi već ide na živce

13 godina
ParaNO1d kaže...
CyberDemonVZ kaže...
ParaNO1d kaže...

Maknio sam da ne postoji shortcut za promjenu i danas upalim i opet me prebacio na eng. Stvarno mi već ide na živce

Ima , win tipka + space prebacis začas ;)

13 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav, imam problem sa instalacijom win 10... preko nabavite win 10 neće...u prilogu su slike.. kad idem preko normalnog updatea ide skidat pa se javi problem, pa kaže da je up to date... pa opet nađe instalaciju i čeka bez da se išta događa, jel itko imao sličan problem, i kako ga rješiti?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

skini ISO (snimi na medij, usb-dvd..), instaliraj. Ili počisti stare downloade/tempove.. (moguće da neko smeće smeta pa do bezbroj drugih razloga).

edit: prije iskopiraj licencu (gatherosstate.exe s medija ovisno o OSu 32-64 bita..), ako je već registriran ID tad to nije potrebno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 14:57 (ihush).
16 godina
Windows 10 - problemi

Na jednom starom računalu (CPU Sempron 3000) sam išao napraviti upgrade sa Win 7 32-bit na Win 10.

Instalacija je prošla OK, i onda kada su se trebali po prvi put učitati instalirani Win 10, kad počne dizati desktop (pojavi se na sekundu,

vidim prozor sa nazivom winpeshl.exe (morao sam snimiti sa mobitelom ekran kako bi mogao zaustaviti snimku i vidjeti što piše) i komp se resetira - boot loop.

Ima tko ideju što bi moglo biti?

Pokušaj popravka sa instalacijskim WIN 10 DVD-om nije uspio tj. nije dao jer je ustanovio da je komp resetiran kako bi se nastavila (zadnji korak) instalacija Win 10.

Ako nema nekog lakog rješenja, na koji način najlakše moru vratiti sistem na Win 7 iz Windows.old foldera (da ne moram u CMD promtu tipkat brdo naredbi)?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Matozan kaže...

..

Instalacija je prošla OK, ..

-instalacija NIJE prošla OK .. nije gotova (miniPE). Što smeta? npr neki utils, tweak, antivirus.. (nešto što je trebalo biti uklonjeno prije) ili problematičan HW (+requirements.. npr nForce ili VGA koja ne zadovoljava AERO kriterij, medij itd. itd..)

- zato pogledaj prošli post, trebao si tom metodom (pokupiti licencu i clean..) ili ostati na OSu koji radi, jer ne navodiš neki konkretan razlog upgradea.

- tuži MS :) .. dobit ćeš nagodbom 10tak tisuća dolara, ili tapšanje po ramenu..

15 godina
Windows 10 - problemi

Napravio sam frišku instalaciju W10 i prebacio mi je storage drive iz GPT-a u NTFS. Mogu li to convertati a da ne izgubim podatke?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
softwaremaniac kaže...

Napravio sam frišku instalaciju W10 i prebacio mi je storage drive iz GPT-a u NTFS. Mogu li to convertati a da ne izgubim podatke?

Nemoguće, nije ti moga pribacit GPT u NTFS nego jedino u MBR a to su dvi različite stvari.

Ostavi kako je i ne diraj ništa zato što je sve kako triba bit.

Ajme ljudi puka san ka kokica
11 godina
Windows 10 - problemi

Pozz ekipa. Imam jedan ozbiljan problem sa win10. Uglavnom na pc-u koristim win 8.1 kojim sam prezadovoljan i koji je blitz fast, ali eto jučer sam htio da malo isprobam desetku i uradio sam upgrade(sreća da nije clean install). Komp je postao nevjerovatno spor. Downloading updates je stalo na 39% i ne pomjera se već evo 3-4 sata, surfanje netom je blago reći muka, npr. kliknem da otvorim cpuz i brojim vrijeme čitavih 20+ sekundi!!! U pozadini u task manageru za to vrijeme promatram cpu koji se 20+ sekundi sunča na 1-5% usagea i odjednom kao da skuži da sam ja nešto pritisnuo i kao ono hajd da ti ispunim želju(Crnogorac garant). Imam opciju da se vratim na 8.1 restoreom, ali me interesira ima li nekakav fix za ovo???

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Chico12 kaže...

Pozz ekipa. Imam jedan ozbiljan problem sa win10. Uglavnom na pc-u koristim win 8.1 kojim sam prezadovoljan i koji je blitz fast, ali eto jučer sam htio da malo isprobam desetku i uradio sam upgrade(sreća da nije clean install). Komp je postao nevjerovatno spor. Downloading updates je stalo na 39% i ne pomjera se već evo 3-4 sata, surfanje netom je blago reći muka, npr. kliknem da otvorim cpuz i brojim vrijeme čitavih 20+ sekundi!!! U pozadini u task manageru za to vrijeme promatram cpu koji se 20+ sekundi sunča na 1-5% usagea i odjednom kao da skuži da sam ja nešto pritisnuo i kao ono hajd da ti ispunim želju(Crnogorac garant). Imam opciju da se vratim na 8.1 restoreom, ali me interesira ima li nekakav fix za ovo???

Desetka zna stvarat probleme nakon nadogradnje i jedini uspješni lijek je baš čista instalacija.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav, ljudi!

Evo i mene sa problemom:

Win10 Pro, radio je 3 mjeseca bez greške, (preuzet upgrade sa Microsofta), dok mi jučer nije krepao hard disk. U doslovnom smislu, krepao - mrtav. Kupio sam danas  HDD SEAGATE Desktop SURVEILLANCE HDD (3.5", 1TB, 64MB, SATA) ST1000VX001.... E, sad kaj napraviti..... Istalirati Windows 8 (čista instalacija), pa čekati da mi Microsoft ponovo ponudi upgrade na W10!? Nemam instalacijski disk 10-ke...... 

IP

0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
Downloadaj iso win 10 i napravi instalacijski usb pa probaj cistu instalaciju desetke.

Ako neprodje auto aktivacija, jbg, ispocetka, prvo osmica, pa nadogradnja na desetku, pa clean install desetke..

1 0 hvala 0
12 godina
bunkermax kaže...
Downloadaj iso win 10 i napravi instalacijski usb pa probaj cistu instalaciju desetke.

Ako neprodje auto aktivacija, jbg, ispocetka, prvo osmica, pa nadogradnja na desetku, pa clean install desetke..

Proći će aktivacija sto posto.

11 godina
protjeran
Mjenjao je hdd, znaci bit ce drugi id stroja prijavljen na aktivaciju.... fifti fifti sanse

0 0 hvala 0
12 godina
bunkermax kaže...
Mjenjao je hdd, znaci bit ce drugi id stroja prijavljen na aktivaciju.... fifti fifti sanse

Proći će jer prošlo je meni mjenjanje ploče, odnosno matičnu koja je imala na sebi win10 ubacilo sam u drugi komp (znači sve je na njoj bilo novo i cpu i gpu i rami i ssd i hdd) i aktivacija je prošla bez problema tako da mi se čini da je aktivacija vezana baš uz matičnu ploču a ne ostale komponente.

A sad opet od slučaja do slučaja sve je moguće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 12:21 (nicky.sl).
11 godina
protjeran
Ja bi volio da tom kolegi prodje odprve, no svasta sam vidio kod tih aktivacija. Od toga da neprodje aktivacija iako bas nista nije mjenjano, pa do toga da prodje aktivacija teskog pirata...

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Hvala puno na savjetima.... probat ćemo danas sve to srediti. 

IP

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

-HDD prolazi, nije dio IDa.. (MBO).

12 godina
bunkermax kaže...

Meni je prošlo mjenjanje HDDa.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav ljudi!Imam jedan problemčić.Neki dan sam vidio da je opet nadogradnja na windows 10 besplatna (još 30 dana će biti tako)i odlučio sam sa stare sedmice prijeći na desetku.Nadogradnju vršim preko Windows 10 Upgrade Assistant-a.Problem je u tome nakon što se Windows preuzme ,instalacija dođe do 99% i zapne.Jučer sam čekao cca 1 sat da se dovrši ali samo je stajala na 99%.Danas opet pokušavam i eto sad je na 97%.Komp nije neka zvjerka ali mislim da nije problem u njemu.

CPU:AMD Phenom II X4 925 2.81 GHz

GPU:Nvidia GTX750 stormx oc 1gb gddr5

RAM:8GB (2X2GB DDR3 1333MHz+4GB DDR3 1600MHz)

HDD:1TB Samsung

MOBO:Gigabyte 770TA-UD3

0 0 hvala 0
11 godina

@KRADA222

I ja sam na lapu stavljao(upgrade) nove Win 10, te sam isto tako trebao čekati...probaj ga ostaviti neko duže vrijeme da radi.....npr., preko noći.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
16 godina

- to je MS fičer (serveri) .. dakle, čekati satima je normalno. (vjerojatno dok aktivacijski server provede ID.. do nekog refresha, MS ne navodi razlog).

- i zbog takvih razloga, 'pametnije' je preuzeti ISO, snimiti ga na medij, .. ne zbog same nadogradnje, nego imati ga (za moguć popravak + eliminira ovakav problem) jer upgrade radi zapravo isto, + tad builda na disku install (a to može potrajati daleko više, nepotrebno i ovisi o stanju PCja...).

- dodatak, PC s (za današnje pojmove) manje RAMa (2-4GB) to može raditi satima.. jer baratanje s par GBa traži resurse + ako OS radi, antivirus, korisnik + tko zna koji prekidi mreže.. pametnije je imati ISO, brže je + imaš ga umjesto ponavljanja 99% .. nekoliko puta.

11 godina
protjeran
ihush kaže...

-HDD prolazi, nije dio IDa.. (MBO).

Id stroja je daleko više od MBO.  Id je nešto poput hash-a ( cheksum ) datoteke , i id-om su obuhvaćene sve komponente ( zajedno sa svojim serijskim brojevima iz firmwera tih komponenti )

koje su u trenutka kreiranja id-a ukomponirane u taj stroj.   Kako windowsi, tako i mnoštvo drugih aplikacija , zna da je bilo instalirano na tom pc-u i da je prošao npr trial i uzalud je kaj je u međuvremenu formatiran disk i sl, jer id stroja je vezan u komponente i pohranjuje se na serveru dotične aplikacije li ms-a...  Čak i promjena matične ( crkla, pa morao mjenjati )  mi nije uspjela zavarati određene aplikacije ( konkretno je to tada bio norton system works.. ) da mi se ponovno aktivira 90-dnevni trial..

No taj ID ima svoja pravila, i prilikom aktivacije ( reaktivacije ) dio tog id-a može biti drugačiji i svejedno će aktivacija proći, a dio mora uvjek biti isti da bi aktivacija prošla. No kako ništa nije savršeno, tako ni ta auto aktivacija ( na ms serverima za tu svrhu ) nije uvjek oličenje savršenstva, i često tu bude svega , tako da se ja nikad neusudim unaprijed tvrditi za neku reaktivaciju da li će proći glatko ili će nekaj zapeti iz posve neobjašnjivog razloga...  Toga je i sam ms svjestan pa zato tako i olako ih se može nagovoriti prilikom telefonskog kontakta da ti oni odrade aktivaciju nakon kaj im pročitaš podatke koje te traže...

16 godina

-bla-bla... sve komponente osim MBO možeš zamijeniti, cpu-ram-vga-hdd.. pa i floppy :)

čemu priča o IDu i cheksumi ili imaš neki info .. (unazad pola godine wintel najavljuje cpu osvisnost o OSu itd. ali se i od takvih nebuloza odustaje dok je platforma x86 -> mora biti kompatibilno). Dakle, imaš li primjer gdje npr zamijena CPUa rezultira gubitkom aktivacije?

-MS ne otkriva svoju formulu (nikad to ni neće), običnom dedukcijom je jasno.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice