Neće mu MiniXP pomoći, mislim da je particijska tablica shebana.
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.011
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije ni mini xp pomogao, isprva se pokazao disk od 400gb i krenuo sam kopirat pa je nestao.. Odlucio sam onda obrisat sve i cijeli clean install napraviti no ni to nije pomoglo, opet ista greska. Tad sam vec popizdio i opalio nogom kuciste. Komp se sad pali ali ekran ne reagira, kao da nisu spojeni.

A Bože sveti...
Opali još jednom s druge strane, to će sigurno pomoć.
Evo ozivio je, samo sam ga pustio sat vremena i upalio se.. Sta dalje? Popravak ili se jos nesto da napravit?
Ako nećeš spašavat podatke onda pobriši sve te particije (sve tri) pa kreiraj nanovo (gubiš sve podatke).
Ako hoćeš spašavat podatke probaj opet Linuksom ili hirensom.
Tu može svašta biti, čak i hardverski problem, ali mi se isto čini prvo da je zbrčkana particijska tabla. Ja bi izvadio taj HDD iz računala i spojio ga na drugo računalo s aktivnim OS-om. Vidio bi da li mogu spasiti podatke. Ako ne ide, pobrisati sve particije na disku, te kreirati i formatirati nanovo. Ako opet javi greške, otišao je disk. Ako prođe sve i redu, natrag s diskom u računalo i instalacija OS-a.
Evo testirao sam sa hd tune-om hard preko hirens i sve je ispalo uredu bez gresaka.

Pozdrav ekipa...
Zna li netko možda rješenje za slijedeći problem:
Naime... stolno računalo spojeno je HDMI kabelom na TV i to je sve lijepo radilo. Onda je od jednom (slutim da je moguće to neki update sj*#% :-) :) računalo prestalo detektirati TV kao drugi output.
U display settings mi komp vidi samo monitor, u nvidia control panelu mi na "set up multiple diplays" također stroj detektira samo monitor.
Kabel garantirano radi, isprobao sam sa laptopom... reinstalacija nVidia drivera nije pomogla...
Ima li netko ikakvu ideju o čemu se tu radi?
Vjerovatno si vec pokusao, ali probaj istekat pa ustekat kabal iz kompa dok je sve upaljeno.
Vjerovatno si vec pokusao, ali probaj istekat pa ustekat kabal iz kompa dok je sve upaljeno.
Pokušao sam i ništa :( (za svaki slučaj sam sad još jednom probao)
Najiritantnije je što je sve lijepo radilo, do (očito) nekakvog updatea...
Pozdrav, jel ima tko problem da mu je na win 10 prestao radit start button...i kako ste to rješili .vidim na youtubu rješenje da se pejsta nesto u command, i to onda samo vrti neke procese...sumnjičav sam prema tome jer je taj komp na poslu i nebi volio neki backdoor otvorit ili nesto pejstanjem komandi koje neznam što su...Ima li tko kakvo provjereno rješenje?
Ja sam probao x tih komandi kad mi je prestao start raditi i ništa nije upalilo, na kraju sam formatirao particiju.
Na laptopu od zene mi svako malo zna bezicna mreza prekinut sa radom i kaze nema interneta???
Postavke su na High Profil i ugasena stednja na bezicnom adapteru.
Sta bi se jos moglo pogledat namjesti?
Da li je netko imao slican problem i nasao rijesenje?
Zahvaljujem.
Na laptopu od zene mi svako malo zna bezicna mreza prekinut sa radom i kaze nema interneta???
Zahvaljujem.
Meni se to događalo na WI-FI-u integriranom na matičnoj ploči (P8Z77-V) i instalacijom njenih drivera umjesto onih što ih je Windows sam stavio je riješilo problem.
Zahvaljujem.
Ovo pitanje je u jednom trenutku bilo popularno na temi. Ne znam dal poslije nekog updatea, il poslije službenog izlaska Win 10...
Uglavnom, ne mogu pronaći... Al znam da je bilo ...
Ali i mislim da bi problem trebao riješiti najnoviji driver za WiFi karticu, probaj ga ručno skinuti i instalirati, ne preko updatea.
EDIT: Pre dugo tipkam :D
sve na PCju ovisi o HW+SW, ako je ispravno tad je driver... (powerpostavke s tim nisu direktno povezane, osim kad je 'pogrešan' driver... jer drugdje radi s defaultnim postavkama).
Radi se o laptopu starom cca. 4 godine (samsung rv513 ) i sad sam probao sa njihove stranice stavit zadnje objavljene (iz 2011) ali nisu sljakali pa sam vratio koje je Microsoft stavio (Broadcom).
BTW:
Znaci, internet radi ok 1-2h (nekad i 3-4h) i onda nestane na 1min pa se vrati - sam od sebe.
Imao isti problem sa HP ProBook-om. Službeni driveri nisu radili kako treba. Stim da se meni svako 5 min isključivao wireless. Problem riješio sa driverpack solutions jer je HP-u trebalo 2 mjeseca da izbaci novi driver.
klasična igra MS-OEM interesa, u slučaju kad forsaju i juzera koji se ne snalaze kod traženja drivera.
-OEM ne želi vječno supportati nego prodati novo
-MS želi gurnuti na novo
-driveri postoje, ako ne za taj model, za drugi, drugi brand.. dok ne pronađeš 'pravi' driver za w10 (certificiran) win će odbijati install (osim forsiranog-ručnog.. F8..) i kroz update opet povlačiti noviji-generički.
- kad znaš podatke za chip tad skineš s bilo kojeg drugog sitea driver, jer driver ne proizvodi OEM nego proizvođač konkretnog chipa (BC). Jedino što može biti dodatno povezan s OEM softom za kontrolu kao aviomod on-off i BT .. tad ovisiš o tom komaduiću softa..
npr ako na HPa instaliram w7 pa upgrejdam na w8-10 tad mi diodice svjetle normalno, jer je tad HPov soft instaliran (audio-glasnoća, wlan itd..) na clean sve radi OK ali je indikator narančast kao da je audio mutean.. radi, ne smeta, primjer gluposti i ograničeno na notebookove (BIOS) .. kako eliminirati, nikako jer je sve to soft. Sve to ovisi o tome kako proizvođači naprave.
dali je driver rješenje? možda, po opisanom zašto ne, ali može i router-wlan biti jednako kriv ili nešto treće. Previše automatike, previše sitnica koje mogu biti povezane. (ljepše je rješavati kvar kad ne radi nego ovako..) :)
edit: evo i post iznad.. driverpack.. nepotrebno i ponovo HP ne radi drivere, on ih samo 'spakira' za model i lupi svoj brand.. ništa više. Dio softa koji nije sam driver nazovimo ga utils može biti, ali to nije driver.. driver pack je nepotreban, treba pronaći svoj driver, znati gdje-kako ili nekog tko to zna. (a zna i google) ... bar naovom forumu to očekujem (kao napredniji korisnici).
Radi se o laptopu starom cca. 4 godine (samsung rv513 ) i sad sam probao sa njihove stranice stavit zadnje objavljene (iz 2011) ali nisu sljakali pa sam vratio koje je Microsoft stavio (Broadcom).
BTW:
Znaci, internet radi ok 1-2h (nekad i 3-4h) i onda nestane na 1min pa se vrati - sam od sebe.
Ako znaš proizvođača i čip onda je to relativno jednostavno (barem bi trebalo biti ako nije komplicirano ). Odeš na stranice proizvođača kartice (ti reče da je kod tebe u pitanju Broadcom) potražiš svoj model i skineš ponuđeni driver. To bi trebalo riješiti problem.
to i mene također zanima... ni jedan key ne odgovara za aktivaciju, a vidim po stranicama i youtubeu da su neki isti key koristili više puta i radilo im je sve.... ne znam šta da više napravim za aktivaciju... ne mogu ni lijevo ni desno jer sam uzela novi laptop bez windowsa, a podržava samo windows 10 tako da ne mogu npr. stavit 7.... a opet, za orginal mi se nedaje po 1500kn... postoji neko drugo rješenje za taj key?
Javi mi se na PP pa ću ti dat jedan OEM key od Windowsa 7 koji još nije korišten za nadogradnju pa da ga potrošim dok još vridi.
Zna li netko zašto ovo smeće od OS-a neće da se ugasi.Vrti se "ponovo pokretanje" i ništa,HDD radi ali se ništa ne dešava.Kada prisilno restartiram ono opet nastavi.
Napokon sam prešao na Windows 10 (celan install) i zasad sam prezadovoljan. Ima nekih sitnih problema koje sam riješio usput ali općenito sve mi se sviđa.
Imam jedino problem sa sleepom. Možda je do monitora ali čitao sam po netu da je i Windows 10 problematičan.
Dakle radi se o Windows 10 Pro x64 i monitoru Dell U2414H, ostatak konfiguracije pod moj PC. Računalo je novo, sastavljeno u subotu. Nemam jedino grafičku pošto čekam GTX 1070. Monitor je s Mini DP-om spojen na matičnu. Dok nešto radim sve je super, surfanje, LoL, gledanje filmova, slušanje glazbe na YouTubeu sve radi. Problem nastaje kad "idleam" 1 minutu monitor ode u sleep. Zacrni se ekran i kad mrdnem miš živ je, to je sve ok i to mi nije problem. Ali kad duže vrijeme ne radim ništa ne radim izbacila se poruka koju nisam vidio i nakon toga ga nisam mogao probuditi ni na tipku miša, tipkovnice nikako. Vidio sam samo miš na crnoj podlozi, restartao sam ga i nakon toga sve ok. U Windowsima sam stavio da računalo nikad ne ide u sleep, a da se monitor ugasi nakon 1h. Što da probam još napraviti?
pozz..
kolega mi instaliral win 10 jer nemam neta pa nisam mogao sam.. bed je da je na talijanskom koji ne pricam..
sad imam net, kako da napravim reinstal sa eng ili hr verzijom?
ili instalirat sedmicu.. bilo sta samo da mogu koristit faking komp jer sa ovim talijanskim sranjem nemogu nista