Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.917
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

možda ima negdje več upit ili slično ako ima isprika i uputite me tamo :)

Laptop ima originalne windowse 7 koji su došli s njime cd nema ima samo naljepnica s donje strane od windowsa sa keyem radi se o windows 7 home verziji.

Automatski se upgrejdao na WIN 10 i sad me zanima:

Da li se windows key mijenja ili se dobija drugi kako ide ta stvar?

Odakle skinuti windowse originalne 10tku da ako želim napraviti čistu instalaciju sa dvd-a ili usb-a?

Hvala na pomoči unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 - problemi
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Windows 10 - problemi

Nakon BSOD-a i restarta, Windowsi se pokušavaju dignuti uz pomoć automatskog oporavka, ali ne uspjeva,

te mi nudi nekoliko opcija, među kojima nađem i odaberem safe mode kako bi mogao doći do "log" datoteke

u kojem je navedeno zbog čega nije uspjelo proći automatski popravak.

Ne uspjeva ući ni u Safe mode.

Mogu li i kako sa Win instalacijom popraviti Windowse, kao prije na Win 7,

kada sam mogao popraviti Windowse bez gubitka podataka?

Kako mogu ustanoviti radi li se o nekom HW kvaru (RAM, HDD, i sl)?

Pokušao sam pokrenuti Hiren's CD (nove i stare verzije koje su snimljene na CD ili DVD-u),

ali mi ga ne učitava (BD-ROM drive). Zavrti CD i na tome stane, ekran je crn i monitor ode u sleep mode.

Ako stisnem enter ili space nastavi učitavati Windowse koji se ponovo pokušavaju samostalno popraviti.

Pod Moj PC je problematičan i5 stroj.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - problemi

Odjednom su mi nestale sve aplikacije sa desktopa, nešto sam slučajno kliknuo mišem. Kako vratiti i što sam napravio. win 10 imam. Napravio reset ali isto, nema nijedne app

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
matrix777 kaže...

Odjednom su mi nestale sve aplikacije sa desktopa, nešto sam slučajno kliknuo mišem. Kako vratiti i što sam napravio. win 10 imam. Napravio reset ali isto, nema nijedne app

Da nisi iskljucio opciju "Show Desktop Icons"?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
Windows 10 - problemi

Jesam :) prije 5min načačkao sam. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - problemi

Nastavno na moj problem 3 posta iznad, nisam ništa uspio riješiti, pa sam prebacio važnije podatke sa C: diska uz pomoć Hiren's CD-a.

Windows disk je inače dva diska u RAID-0 i ima 3 particije 1-System reserved (2 GB) koja je GPT, 2-Windows (180 GB) koja je MBR

i u međuvremenu sam je formatirao, 3-Programs (1,2 TB).

Windows 10 mi se neće instalirati na 2. particiju jer je MBR i traži da je konvertiram u GPT.

Pokušao sam iz CMD-a sa Diskpart-om, ali on može konvertirati samo cijeli disk, a ne pojedinu particiju na disku.

Ne želim da mi obriše 3. particiju gdje imam važne podatke, a nemam toliko mjesta da napravim backup.

Ima li kakav bootable CD/DVD program koji može napraviti konverziju MNR u GPT bez gubitka podataka?

Ili imam krivu logiku i trebam merge-ati particiju 1. i 2. u GPT i onda na tu particiju instalirati Windowse?

Da li Windowsi sami prilikom instalacije onda tu particiju podijele na System reserved i Windows ili to ja moram napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni je malo maglovito kako si uopće uspio napraviti da imaš različite tipove particija na istom disku (MBR i GPT) jer to bi trebalo biti dosta teško izvedivo...

Samo ime to govori - GPT - GUID Partition Table - dakle, tablica particija.... Tehnički, svaki GPT disk ima MBR (ne pitaj...) a kako si ti uspio napraviti takav hibridni disk, ne znam.

Možda bi ti bilo najpametnije backupirati sve bitno na ext. disk i pobiti ta čuda koja si napravio i složiti tako da imaš samo GPT particije. Manje glavobolje, kao što i sam vidiš.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 13:02 (Sum_of_all_fears).
17 godina
Probaj spojit 1i2 particiju.
Win ti sami kreiraju tu manju od 500mb kod instalacije.
16 godina
Windows 10 - problemi

Kao što sam napisao, jučer dobio BSOD i Windowsi su sami pokušali popraviti stvar, ali bez uspjeha.

Što se desilo i što se zbrljalo tko zna.

Spojio prve dvije particije, ali umjesto da se GPT "proširi" na 2. sad je ova jedna spojena MBR i opet ne mogu instalirati Windowse.

Sad pokušavam selektirati što mi je bitnije za arhivirati sa 3. particije, jer nemam doma toliko praznog prostora (skoro 1,2 TB) na drugim PC-ima/diskovima,

pa idem probati konvertirati cijeli disk u GPT.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Oćeš reći da na istom disku imas dve particijske tablice ???

1 0 hvala 0
12 godina
bunkermax kaže...
Oćeš reći da na istom disku imas dve particijske tablice ???

Bingo!!! Lik je spojio nespojivo.

11 godina
protjeran
Vidim ja da cro vapi za nekim vidom hot call podrske 0-24 ... Samo kak to naplatiti....

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - problemi

Windows se instalira

Spojio sam 1. i 2. particiju i onda sam sa Diskpartom morao napraviti "clean" što mi je naravno obrisalo i 3. particiju,

ali zato sad prolazi instalacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Nakon sto sam instalirao davno win10 nesto sam ucinio tako da sam stavio disable na image, odnosno ne otvara sliku u default programu nego sada otvara u paintu, kako vratiti da otvaran a win 10 default programu?

13 godina
Kresimir4 kaže...

Nakon sto sam instalirao davno win10 nesto sam ucinio tako da sam stavio disable na image, odnosno ne otvara sliku u default programu nego sada otvara u paintu, kako vratiti da otvaran a win 10 default programu?

Kao i na XP-u,Visti,7-ici,8-ici....Desni klik na sliku,opcija open with/Choose default program,odaberi program i stavi dolje kvačicu da ti stalno otvara tim programom!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
10 godina
protjeran

Kako kad sam to nekako iskljucio? Nemam default programa koji otvara slike, jedino mi sada otvara u paint.

16 godina
Kresimir4 kaže...

Kako kad sam to nekako iskljucio? Nemam default programa koji otvara slike, jedino mi sada otvara u paint.

-ne postoji default program, tj samo postojeći (instalirani, i oni koji dolaze s OSom su instalirani..) programi za neku namijenu mogu biti asocirani za default action. Ako si deinstalirao, nema drugog, time ni opcije izmjene.

Ako želiš da se utvara u nekom programu, mora biti instaliran, npr faststoneviewer.. ili vrati stanje korak unazad (neki MSov foto.. metro apps).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 13:38 (ihush).
10 godina
protjeran

Nisam izbrisao samo sam iskljucio servis ili tako nesto isto tako dirao sam regedit da iskljucim ova cuda na startu, znaci win10 nije imao kao win7 neki default viewer?

16 godina
Kresimir4 kaže...

Nisam izbrisao samo sam iskljucio servis ili tako nesto isto tako dirao sam regedit da iskljucim ova cuda na startu, znaci win10 nije imao kao win7 neki default viewer?

- ne razumiješ, nema OS nego je app koja je instalirana ili predinstalirana, kako god to nazoveš ako je sad nema, tad nema promjene, nema se na što promijeniti. To što dolazi s OSom je samo zato da nešto u startu imaš.

+ važnije.. 'sređivao si' .. pa sredio si ga. Pouka? Nauči se vratiti korak nazad ii ne diraj ili instaliraj nešto po želji (jer problem pregldenika slika nije problem).

11 godina
protjeran
"sređivao si....i sredio si ga..."

Dobar, dobar !!! Ovo valja arhivirati....hehheeee

4 0 hvala 0
16 godina

naprotiv, u arhivi je beskorisno.. treba stalno početnicima gurati pod nos .. 'sredio si ga'. :)

-onak, malo bode u oči 'hrabrost' i petljanje po reg, ok-smeće koje ne želimo, desni klik na ikonu, deinstall..? teško? Teže je pronaći stari controll panel (add-remove apps) ili regedit.exe :)

ili čuđenje .. kak nije isto (w7-10) .. a zapravo je isto, samo skeendeep drugačije, drugi GUI (i to MSu zamjeram). Pa opet priželjkujem neku kaznicu EU komisije iz doba ie-wmp (za što ne vidim pravi razlog ni tad ni sad.. ali eto djeluje)... pa da MS ponudi normalne opcije za normalno korištenje jasno vidljive. (utopija..).

11 godina
protjeran
Kompa moj, mozda jedan manji promil ljudi uopce ima pojma koje tocno promjene u sistemu je izazvao promjenom-uklanjanjem-dodavanjem reg kljuca. Vec 30 godina gledam scenario koji krece tzv sredjivanjem-ubrzavanjem a zavrsava pozivom meni ili sl ....

4 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ok, ima li neki viewer za skinut kao što je bio za win7? Ništa posebno...

11 godina
protjeran
Win store : fotografije, fotoroom, adobe ph expres, .....ima ih tamo par stotina u rubrici foto-video...

0 0 hvala 0
16 godina
Kresimir4 kaže...

Ok, ima li neki viewer za skinut kao što je bio za win7? Ništa posebno...

u prvom odgovoru je i taj odgovor, pročitaj barem. (edit: boldano zbog lakšeg traženja) :)

-opet je ovaj moj odgovor 'nepotreban'? da.. ali i odgojan, juzerima, naučite čitati, googlati, ne pitati baš za svaku sitnicu koju kao želite zapravo već znate. Smisao ovih tema nije servirati nego i naučiti kako se nešto rješava.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 13:38 (ihush).
10 godina
protjeran

Da, ali evo recimo dok sam npr u win7 mogao zoomati koliko sam htio u tom programu mogu zoomat jedino dok drzim klik na misu i to zooma na sto ja znam 300%, bas sam sada pokusao na velikoj slici.

16 godina
Kresimir4 kaže...

Da, ali evo recimo dok sam npr u win7 mogao zoomati koliko sam htio u tom programu mogu zoomat jedino dok drzim klik na misu i to zooma na sto ja znam 300%, bas sam sada pokusao na velikoj slici.

tup-tup.. (neće) .. čarobna kugla ne vidi, o čemu je riječ? :))

-pa daj napiši osim 'u tom programu'.

-npr ima smisla pitati od bezbroj viewera kojeg netko preporučuje, zašto .. više ljudi-više zna, ali moraš navesti što trebaš + opet će biti stvar izbora jer 90% nudi identične opcije.

.. i to sve bez ljutnje, mada ponekad zvučim onak.. čangrizavo. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 13:53 (ihush).
13 godina

Krešo,ti vjerovatno misliš na Windows photo viewer koji se uglavnom koristi kao "defaultni" program Windows sustava.

To što sti drkao po registryu nije ti bas pametno i nemoj vise ako nisi siguran u to sto radiš!

Tvoj problem se moze rijesiti vracanjem sustava ili system restore,mada ti je jednostavnije napraviti ono sto ti kolege gore preporucaju.

Isto tako mozes otici na Settings/System/Default apps i tamo fino kliknes na sliku-odaberes program sa kojim zelis da ti se slike otvaraju,kliknes na video i isto tako odaberes....

EDIT:Vracanje sustava napravi ako nemas niti jedan program na listi ponuđenih.

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 14:42 (Milka30).
10 godina
protjeran

Evo našao sam windows photo viewer, stavio sam ga kao default međutim podržava samo .tif i .tiff neznam sto je ovo.

edit: glupi microsoft namjerno maknuo popularne ekstenzije -.-

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 16:04 (Kresimir4).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice