Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.038.998
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Nemam antivirusni program , osim mozda ako je windows sam instalirao neki preko update-a , ali to nebi trebao biti problem

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 18:05 (dino_pes13).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi
The Black Iso kaže...

Ljudi molim vas možete li pomoć ?
Radi se o tome da je računalo nekako zaraženo nekim virusom(valjda) koji je na dobrom dijelu fileova promjenio ekstenzije i nemogu vise pristupiti svojim dwg i doc fileovima...
nego umjesto toga imam neku blesavu ekstenziju a fileovi izgledaju odprilike ovako: "primjer.doc.id-4739439991_helpme@freespeechmail.org"

Unaprijed Hvala

Postoji rješenje, ja sam u jednoj firmi uspio dekriptirati SVE zaražene fileove pa čak i baze (knjigovodstvene):

...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 7:29 (Moriarty).
10 godina
neaktivan

Pazi, ja kada udjem u Windows jednom od 3 puta ne radi.

Kada uredno udje u WIN 10, mogu ga koristiti 10 dana bez prekida sve savrseno radi, SSD disk 250 GB, od toga 70 GB slobodno.

Medjutim kada udjem u WIN 10 zna se desiti da apsolutno nista ne mogu raditi - dakle disk radi a mis jedva da reaguje na dodir, nijedna tipka takodje, moram ga rucno ugasiti...

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Bok ljudi,

imam jedan problem, koji sam primjetio tek sad na windows 10 (Original).
kad instaliram neki program, i stisnem (napravi desktop shortcut), on ga napravi.

Taj napravljeni shortcut je prisutan na eranu kad gledas (na desktop), ali nije prisutan u folder <user>\<moje ime>\desktop (tojest kad idem my computer-> desktop tamo tog shortcuta nema!)

Neznam zasto ali novonapravljeni shortcut se nalazi u public\desktop

To se samo dogodi kad kazem programu da na kraju instalacije on napravi shortcut

Kad ja idem raditi shortcut , onda mi se normalno pojavljuje u user\<moje ime>\desktop.

Ja zelim da kad se program instalira, da taj napravljeni shortcut ide automatski u <user>\<moje ime>\desktop kao u svim windowsima sta sam koristio do sada....

Na pocetku sam mislio da je to moj problem, ali onda sam vidio i na drugim kompovima istu stvar.
Primjetio sam da neki programi ipak na zavrsetku instalacije naprave shortcut na <user>\moje ime\desktop, dok neki naprave shortcut na public\desktop.

Zasto je to tako?

Dali je moguce ipraviti da svi shortcutovi automatki idu u user\moje ime\Desktop?

jedina inforamcija koju sam nasao je ova:

http://superuser.com/questions/596729/desktop-folder-not-showing-all-the-shortcuts-i-have-on-my-desktop

i

http://forums.afterdawn.com/threads/why-do-installed-programs-create-a-shortcut-to-public-desktop-instead-of-user-desktop.746897/

ali na vise kompjutera sam vidio istu situaciju, znaci da nemoze biti da je neka moja greska.

hvala
pozzz

0 1 hvala 0
17 godina
Ako te program kod instalacije pita ako zelis instal za trenutnog usera ili za sve, treba odabrati trenutni user.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

hvala na odgovoru ali me ne pita. Pita samo kreitari shortcut na desktopu (kvacica)...

nije samo jedan program , svi programi isto.

Neki programi (notepad ++) pri instaliranju kreiraju shortcut na user\moj user\desktop , znaci onako kako bi trebalo, dok drugi shortcutove stavljaju u public desktop...

kontrolirao sam i na vise kopjutera je ista prica....

9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

pozdrav,,imam problem sa laptopom,ne znam je li to zbog novog windowsa ali kad koristim laptopnekih pola sata sve radi normalno i onda podje stekat,,sve animacije stopaju i video,zvuk je ok ali video stalno steka??? HELP!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chervait kaže...

pozdrav,,imam problem sa laptopom,ne znam je li to zbog novog windowsa ali kad koristim laptopnekih pola sata sve radi normalno i onda podje stekat,,sve animacije stopaju i video,zvuk je ok ali video stalno steka??? HELP!!!

stavi ruku sa strane di puše zrak, ako je jako vreli zrak morat ćeš očistit vent, prašinu i možda pastu promijenit. ti se zbog velike temp throtla sistem. da ne bi zgorio.

to ovako na prvu pišem... možda je nešto drugo ali ovo je najbezbolnije za napravit i košta samo tvog vremena za rastavit i sastavit laptop.

10 godina
Windows 10 - problemi

eto i meni stigao novi win10 build, ono što sam primjetio je da notifikacija ima nekih problema u smislu da ako isključiš za neku app da ju ne pokazuje, nakon ponovnog pokretanja se opet notifikacija javlja, znači uopće ju ne zapamti da si ju isključio ....

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

Nemogu odjednom ici na windows start nego moram ici na desni klik i neotvori mi se kako treba , i ikona na microsoft edge i trgovina mi se nevide ????

Moze mi neko pomoci ??????

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

imam problem sa TS3 i win 10. Ne radi mi push to talk, ali samo in game. Dakle kada nisam u nikakvog igri push to talk mi uredno radi, međutim čim uđem u igru radnja mi ne radi, nista se ne događa. Cuo sam od jos jednog lika da ima isti problem i da se tu zapravo radi o nekoj ''usađenoj mani'' unutra win 10. Da li netko imam možda kakav savjet kak bi se to dalo srediti. Ipak mi malo smeta da moram koristit voice detection pa se usput i cuje mamino usisavanje

artuditu
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Windows 10 - problemi

Jučer se na sekin laptop Fujitsu ah530 instaliral ovaj novi upgrade i jedina stvar koju sam primjetio da ne radi, a nije radila ni prije update-a je ta da ne radi scrool u metro aplikacijama. Ne radi ni u start meniju, ni settings panelu tj bilo gdje gdje se koristi modern gui, dok npr. u programima, browserima, i exploreru scrol normalno radi. Ako ima tko sličam problem ili ideju kaj da napravim.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/

1 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

nemrem vjerovat, promjene ikonu od registry editora i to baš stave krasnu, al kad ideš nekaj tražit znači ctrl+f da nekaj nađe tranu i kad ti se čini da več predugo traži ideš kliknut cancle i ovaj se zruši, hehe, ovo mi je fakat smiješno nikad prije nisam dožiovio da mi se reg editor zruši, al ajd kaj je radi bar brže cijelokupni win, tak da vjerujem ovo sam meni kenjka, nema veze

edit:

ak se kome da i ak mu radi registry editor i ak mu rade raltek drajveri da mi sam napiše putanju di su smješteni u registriju, jer kad sam svoje instaliro 5.1 zvuk mi podivljo nikaj nisam mogo narihtat, tak da sam ih uninstal i ostavil windowsowe stereo, tak i tak najviše slušam glazbu u stereu, a filome mi i ije tolko bitno 5.1.

i neznam zakaj win 10 ima tolki problem sa tim 5.1 prek optičkog kabla, u prijašnjim mi sve radilo ko po špači.

hvala!!!

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 12:50 (mrakky).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

"Pozdrav,

Nemogu odjednom ici na windows start nego moram ici na desni klik i neotvori mi se kako treba , i ikona na microsoft edge i trgovina mi se nevide ????

Moze mi neko pomoci ??????"

HITNO MOŽE POMOĆ !!!!!

0 0 hvala 0
14 godina
TOMO_OS kaže...

"Pozdrav,

Moze mi neko pomoci ??????"

HITNO MOŽE POMOĆ !!!!!

Unesi ovu komandu u powershell kao admin

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Možeš desni klik na start pa imas Command Prompt (Admin) pa unutra upiši powershell pa onda gore komandu zaljepi.

Nakon što završi (može trajati i 10 min), restartaj PC pa vidi jel popravilo, ako ne imaš neki gadniji problem i trebaš probat sfc /scannow 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 15:20 (ivicask).
9 godina
neaktivan

Koje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 18:27 (TOMO_OS).
13 godina
mrakky kaže...

nemrem vjerovat, promjene ikonu od registry editora i to baš stave krasnu, al kad ideš nekaj tražit znači ctrl+f da nekaj nađe tranu i kad ti se čini da več predugo traži ideš kliknut cancle i ovaj se zruši, hehe, ovo mi je fakat smiješno nikad prije nisam dožiovio da mi se reg editor zruši, al ajd kaj je radi bar brže cijelokupni win, tak da vjerujem ovo sam meni kenjka, nema veze

edit:

ak se kome da i ak mu radi registry editor i ak mu rade raltek drajveri da mi sam napiše putanju di su smješteni u registriju, jer kad sam svoje instaliro 5.1 zvuk mi podivljo nikaj nisam mogo narihtat, tak da sam ih uninstal i ostavil windowsowe stereo, tak i tak najviše slušam glazbu u stereu, a filome mi i ije tolko bitno 5.1.

i neznam zakaj win 10 ima tolki problem sa tim 5.1 prek optičkog kabla, u prijašnjim mi sve radilo ko po špači.

hvala!!!

Poslije 8.1 je ukinuta podrska za digitalni surround preko optike sve do ovog TH2 , zato sam ga i čekao i evo upravo sam napravio kod sebe. Za filmove je radilo preko HDMI-a , i imao sam DD/DTS  ali za igre ne i bile su u stereu.  Sad sam postavio digital output za izlaz i imam 5.1 za sve preko optičkog kao i prije  .... Ako hoćeš mogu ti poslat potrebne fajlove i napisat kako se radi. Ne treba ni pet min , iskopao sam najjednostavnije moguće na netu :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 19:44 (error_666).
13 godina
TOMO_OS kaže...

Koje?

Tastaturu u ruke i otvori powershell kao admin, kao sto kolega rekao unesi ono.

9 godina
neaktivan

?

16 godina
odjavljen

Pokreni kao administrator i nauči se printscreenat.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
9 godina
neaktivan
Ak nećeš reć niš pametno mr* !!!
16 godina
odjavljen

Đizs.. Pa rekao sam ti neš pametno, pokreni PS ko admin.

Sličica, ako ne kontaš:
(crveno označeno, da se ne izgubiš. Izbornik dobiješ klikom na desnu tipku miša (ne ona koju inače pritiskaš, to je lijeva, dakle, treba ti ona druga) dok je strelica iznad ikone PowerShella. Ako ti nije jasno, uploadat ću ti tutorial (upute) na jubito (tamo di slušaš cajke)
And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina

@ Sum.. moraš pisati ''po-la-ko'', da se stigne pročitati (s razumijevanjem). Još sličica s 'crvenim' i howtoa o rightmousebuttonu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen

Uvijek na usluzi Kraljici i domovini! Howtoi su moja specijalnost.

BTW, pisao sam po-la-ko (neki neispravni laptop mi je ispred tipovnice, pisao sam kao da sam zagrlio WC školjku (koja mi je btw trebala nakon njegovog posta)).

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Htio bi napraviti "clean install" 64bit...napravio sam boot DVD i poceo instalaciju,kad sam odabrao clean install pojavio se problem, nije mi dalo da kreiram particiju niti sam mogao kliknuti next. Posto sam noob za takve stvari, nisam znao u cemu je problem pa sam na netu vidio da bi moga biti problem bios, isao sam provjeriti i imam "Legacy bios" je li moguce na taj bios staviti Win 10 i kako?

0 0 hvala 0
16 godina

Nema veze jel  Legacy ili UEFI, nego jesi li prije toga obrisal particiju sa starim Windowsima (i onu manju ''System Reserved'')?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 1:08 (kizo2703).
16 godina
Randy21 kaže...

Htio bi napraviti "clean install" 64bit...napravio sam boot DVD i poceo instalaciju,kad sam odabrao clean install pojavio se problem, nije mi dalo da kreiram particiju niti sam mogao kliknuti next. Posto sam noob za takve stvari, nisam znao u cemu je problem pa sam na netu vidio da bi moga biti problem bios, isao sam provjeriti i imam "Legacy bios" je li moguce na taj bios staviti Win 10 i kako?

-moraš vidjeti razlog, za očekivati je da nema slobodnog mjesta za particiju, nemaš je gdje kreirati dok ne obrišeš ili shrinkaš postojeće... ali (naravno) ako su to origigi OEMovske, tad ti je na njima recovery-reinstall starog OSa, često napravljeno posebnim alatima koji disebliraju pristup diskmanageru.. itd itd.

-ako je problem u standardu, stari mod je legacy, ograničen na 4 primarne particije i to tad po standardu ne dozvoljava kreiranje pete particije zbog ograničenja, tog ograničenje nema u UEFI modu. Sam installer-boot medij mora podržavati npr legacy-i-UEFI da bi bootao u željenom, ako podržava samo legacy tad ne možeš do UEFI diska.. a to sve se podešava u BIOSu, + ovisno o opcijama Fastboot, secureboot, ahci.. itd. i svaku od tih 'sitnica' treba razumjeti, podesiti.. + šlepaš prethodno ograničenje tj ono kako je BIOS bio prije podešen i OS instaliran.

Tad je najbolje, krenuti od nule, sasvim obrisati disk, resetirati BIOS i podesiti ga za novo (ovisno o želji, planu, ciljanom OSu.. ili multibootu).

ako imaš originalan install na dvije skrivene particije, možda je to šteta izgubiti, ili barem iskopirati (opet problem zbog zaštite) mada bi to sad trebalo biti svejdno, jer MS dozvoljava i clean install w10... pa stari install nije potreban. ... ali što ako w10 ne radi OK? Što ako bi želio nazad.. tad jedino backup...

Ako je bio predinstaliran, tvornički, 99% da je u UEFI modu.

npr 'najpouzdaniji' (da će podržavati sve OSeve, boot..) je legacy, MBR. Kreira se jedna primarna particija za boot (100-500MB), kreira se extended particija koja nema ograničenja (kao primarna na 4) i unutar nje proizvoljan broj particija.. Ako se ide na UEFI, tad kreiraš

spetljano? da... ali ti moraš znati cilj, da bi sad podesio ili barm bio spreman na iznenađenja, prije nego sve izgubiš.. jer standardi, BIOS, particije.. moraš razumjeti i podesiti sve da bi radilo. Pošto je to nulti korak, prije same instalacije OSa, jasno da to kasnije nije lako ili nije moguće mijenjati. Zato to sve moraš sad znati. Zato neke stvari rade ljudi koji znaju.

Sama instalacija OSa (na prazan PC), je ugl klikanje nexta...

11 godina
protjeran
Preciznije , gpt je taj koji omogucuje vise od 4 primarne.

1 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...
Preciznije , gpt je taj koji omogucuje vise od 4 primarne.

da i ne...

ili obrnuto  (uh, opet sam u elementu...) +edit: ponekad bi na forumu trebalo omogućiti istovremeno TU & TD button.

GPT, guid part.table.. je unutar UEFIja, dakle, uefi omogućuje korištenje GPTa, a tad ona opcija legacy-ili-GPT (što ugl ne piše.. u BIOSu), UEFI mod je preduvijet, uz ostale opcije koje se tad podešavaju i mogu biti povezane ovisno o BIOSu, npr nestane opcija fastboota ili sec.boota ako nije UEFI mod... mada sam win kontrolira fastboot i može ga se o(ne)mogućiti iz win.

GPT kao standard dozvoljava više aktivnih/veće volumene.. particije u odnosu na MBR ali većina diskova još ne ovise o toj MBR granici npr preko 2TB za boot disk.

uh..  bando spamerska!

(dozvoljava, predviđa, dali to izjednačiti s omogućuje? ili to omogućuje UEFI.. sematika, a pada mi napamet jedna obožavateljica Tonyja koja to može razmrsiti.. možda. i hadezejovka kak se priča..)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 13:46 (ihush).
9 godina
neaktivan

error 0x8E5E0226: Adding a tile failed with unexpected error.
NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 93f11fea-21fe-0000-ff22-f193fe21d101 in the Event Log or use th

Deployment operation progress: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.NET.Native.Runtime.1.0_1.0.22929.0_x86__8wekyb3d8
Deployment operation progress: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.NET.Native.Runtime.1.0_1.0.22929.0_x64__8wekyb3d8
Deployment operation progress: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.NET.Native.Framework.1.0_1.0.22929.0_x86__8wekyb3
Deployment operation progress: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.NET.Native.Framework.1.0_1.0.22929.0_x64__8wekyb3
Deployment operation progress: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.VCLibs.140.00_14.0.22929.0_x86__8wekyb3d8bbwe\App
Deployment operation progress: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.VCLibs.140.00_14.0.22929.0_x64__8wekyb3d8bbwe\App
Deployment operation progress: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.Appconnector_1.3.3.0_neutral__8wekyb3d8bbwe\AppXM
Deployment operation progress: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.SkypeApp_3.2.1.0_x86__kzf8qxf38zg5c\AppXManifest.
Deployment operation progress: C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.CloudExperienceHost_cw5n1h2txyewy\AppXManifest.x
Deployment operation progress: C:\Windows\SystemApps\Microsoft.AAD.BrokerPlugin_cw5n1h2txyewy\AppXManifest.xml 20% Proc
Deployment operation progress: C:\Windows\SystemApps\ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy\AppXManifest.xml
20% Processing
Deployment operation progress: C:\Windows\ImmersiveControlPanel\AppXManifest.xml
60% Processing
Deployment operation progress: C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy\AppXManifest.xml
20% Processing

NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 93f11fea-21fe-0001-1425-f193fe21d101 in the Event Log or use th
e command line Get-AppxLog -ActivityID 93f11fea-21fe-0001-1425-f193fe21d101
At line:1 char:38
+ ... | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.I ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : WriteError: (C:\Windows\Syst...ppXManifest.xml:String) [Add-AppxPackage], IOException
+ FullyQualifiedErrorId : DeploymentError,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.AddAppxPackageCommand

Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CF6, Package could not be registered.
NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 93f11fea-21fe-0001-b625-f193fe21d101 in the Event Log or use th
e command line Get-AppxLog -ActivityID 93f11fea-21fe-0001-b625-f193fe21d101
+ CategoryInfo : WriteError: (C:\Windows\Syst...ppXManifest.xml:String) [Add-AppxPackage], IOException
+ FullyQualifiedErrorId : DeploymentError,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.AddAppxPackageCommand

Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CF6, Package could not be registered.
NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 93f11fea-21fe-0000-4924-f193fe21d101 in the Event Log or use th
e command line Get-AppxLog -ActivityID 93f11fea-21fe-0000-4924-f193fe21d101

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice