Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.038.998
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
14 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

nije do fonta, nego su slova blurry. Piše na netu dosta o tome:

https://www.google.hr/search?q=blurry+text+in+window+10&oq=blurry+text+in+window+10&aqs=chrome..69i57.5055j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=blurry+text+in+windows+10

recimo desni klik na Chrome, pa properties, i otvori se prozor, a u njemu slova skroz mutna, i nerazumljiva, barem meni!

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 20:50 (osvit).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi
Itko od vas ima iskustva sa memory leakom u win10? Nemogu naci tocno sto ali nesto od systema mi kontinuirano rezervira i opterecuje memoriju rastuci s vremenom. Nasao sam sva moguca rjesenja online ali nista nije pomoglo te malwarea nem
...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Putem Windows Insidera sam pred 3-4 mjeseca instalirao Windows 10. Windowsi su bili aktivirani i sada sam napravio "čistu" instalaciju. Ulogirao sam se s istim korisničkim imenom i lozinkom, ali windowsi nisu aktivirani.

Trenutno je instalirana Windows 10 Home verzija (64bit). Jesam li trebao instalirati pro verziju?

Izvadio sam čitač dvd-a iz računala. Jel' moguće da se zbog toga ne želi aktivirati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da bi i dalje imao aktivirane windowse moraš ostati insider.

Druga opcija je da kupiš win10 licencu ili napraviš besplatni upgrade (u roku godine dana od izlaska) preko aktiviranih 7/8/8.1.

Potom možeš napravit clean install i windowsi će se automatski aktivirati.

16 godina
Sp0rZ kaže...
Itko od vas ima iskustva sa memory leakom u win10? Nemogu naci tocno sto ali nesto od systema mi kontinuirano rezervira i opterecuje memoriju rastuci s vremenom. Nasao sam sva moguca rjesenja online ali nista nije pomoglo te malwarea nem

Windows 10 definitivno boluje od memory leakova.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

ne kužim kako je moguće da sam napravio čistu instalaciju win10 64 bitni, a sada ispada da imam 32 bitnu???

0 0 hvala 0
12 godina

Nije moguce da je to greska Wnindowsa, to si ti skinuo i instalirao 32 (86) bitnu verziju.

Greška je isključivo tvoja (i nisi prvi kome se dogodila)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan

neobično..alo ok!što sada ..?ne mogu skinuti windows media creation tool za win 64 bitne?

12 godina
Windows 10 - problemi

Pa skini za X32 Windowse i napravi X64 ISO, i instaliraj sve od početka.

0 0 hvala 0
12 godina
espltd kaže...

neobično..alo ok!što sada ..?ne mogu skinuti windows media creation tool za win 64 bitne?

Nisi ti to dobro napravio.

Media creation tool ti daje izbor koje ćeš winse skinit (pogle slike)

Počrtni di biraš drugi PC Počrtni di biraš drugi PC
Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan

ok.sad ce valjda ici.hvala

14 godina
odjavljen
sale3 kaže...

Da bi i dalje imao aktivirane windowse moraš ostati insider.

Druga opcija je da kupiš win10 licencu ili napraviš besplatni upgrade (u roku godine dana od izlaska) preko aktiviranih 7/8/8.1.

Potom možeš napravit clean install i windowsi će se automatski aktivirati.

ja sam stopirao bulidove u settingsima, do kad će mi biti aktivirani?

neda mi se svaki build instalirat i čekat satima za minimalne kozmetičke izmjene...

14 godina
osvit kaže...

Svaki "insider" build traje do određenog datuma, vjerujem da će OS biti aktiviran dok ne istekne (evaluation copy), provjera "winver" u pretragu upisati.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 17:11 (Valentin17).
14 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

u winver piše samo MS Windows Version 10.0 (Build 10240) , i product is licensed to moj hotmail acc.

nema datuma

vidim da nema opcije u control panelu za promjenu system fonts u Windows 10...na netu ima nekih registry tweakova, ali nisam još probao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 17:17 (osvit).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Napisano 500 puta:

slmgr.vbs /xpr

slmgr.vbs /dlv

Sve informacije o licenci.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

permanently activated, retail

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 18:28 (osvit).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
osvit kaže...

neda mi se svaki build instalirat i čekat satima za minimalne kozmetičke izmjene...

Naišao sam na jedan tekst gdje kaže - ukoliko se izađe iz insider programa nakon instalacije RTM-a (koji nema vremensko ograničenje za razliku od pravih insider bulidova) windowsi u većini slučaja ostaju aktivirani bez obzira na prošlu instaliranu verziju windowsa.

Daj još samo reci jesi li napravio čisti install insider builda ili si nadogradio preko starijih windowsa?

14 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

clean install

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Trebalo je restart windows (nakon instalacije zvučne) i zaštopalo je na logu od mobo , hard reset i normalono se windows "digao" , sve radi ok paljenje/shutdown ali restart ne i samo hard pomaže. Očito se nakon nekog update nešto zafrkalo ! To je jedini problem na koji sam naišao , bio sam i insider prošle godine i početkom ove i nije ovog problema bilo , sve je uredno osim ovoga! ne kužim:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

/

artuditu
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 0:43 (flpmyslf).
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

nemojte slucajno nista skidat preko softonic.com tu si uz drajvere skinete i gomilu smeća i reklama. sve drajvere isključivo kod proizvođača. ako moderator može nek obriše ovaj link dok smo jos svi zivi.

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Instalirao sam Win 10 prije mjesec dana i jako je spor. Treba mu oko minuta i 20 sekundi da se upali i u radi sporo reagira. Instalirano je samo nekoliko programa. Mislio sam da je to ispočetka dok se svi driveri i ostalo ne ažurira ali nije. Nije do hardvera jer imam i5 5200H i 850m grafičku, 8gb rama. I primjetio sam da mi je stalno oko 3,5GB rama zauzeto. znači bez obzira je li tek upaljeno računalo ili se nešto radi na njemu. Može li mi netko pomoći što da učinim. Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ako nije problem napraviti clean install.
Pretpostavljam da si radio upgrade?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

Znači izbrisati ga i onda dignuti? 
Jesam. Bio instalirao win 7 i onda na to dignuo win 10

17 godina
Tako je.
Snimis win 10 na usb/dvd i obrises stari win i stavis novi, preskocis upite za upisivanje kljuca.
Ako su ti ovi windowsi sad aktivirani kad stavis nove ce ti automatski pokupit aktivaciju na temelju tvog ID.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
RIKAVELA bluetootha

Prije par dana sam sa sedmice prešao na desetku i sve solidno radi osim što mi je bluetooth riknuo

Komp nije u stanju pronaći niti jedan uređaj a ni ostali uređaji nisu u mogućnosti pronaći komp

Drajvere sam reinstalirao i sve je opet isto a sve bluetooth opcije su ponovno pregledane i bluetooth

je sigurno uključen i opcija da mi komp bude vidljiv drugim uređajima je uključena

Molim da mi napišete u čemu je problem u slučaju da ste imali ovakav problem

0 0 hvala 0
15 godina
joyjoy kaže...

Trebalo je restart windows (nakon instalacije zvučne) i zaštopalo je na logu od mobo , hard reset i normalono se windows "digao" , sve radi ok paljenje/shutdown ali restart ne i samo hard pomaže. Očito se nakon nekog update nešto zafrkalo ! To je jedini problem na koji sam naišao , bio sam i insider prošle godine i početkom ove i nije ovog problema bilo , sve je uredno osim ovoga! ne kužim:(

Riješeno : USB wireless TL-WN721N , izvadio i proradilo(restart) , driveri ne postoje za Win 10 ( radi uredno sa win 8 64 bit , ne 8.1). sa D Link nema ovih problema,btw

:)

9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

imam problem sa prtsc, ne mogu ss-at cijeli ekran nego mi se umanji za neki određeni postotak, do čega bi to moglo bit, ako se nekome to već dešavalo ili ako netko zna

artuditu
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
slaven96 kaže...

Instalirao sam Win 10 prije mjesec dana i jako je spor. Treba mu oko minuta i 20 sekundi da se upali i u radi sporo reagira. Instalirano je samo nekoliko programa. Mislio sam da je to ispočetka dok se svi driveri i ostalo ne ažurira ali nije. Nije do hardvera jer imam i5 5200H i 850m grafičku, 8gb rama. I primjetio sam da mi je stalno oko 3,5GB rama zauzeto. znači bez obzira je li tek upaljeno računalo ili se nešto radi na njemu. Može li mi netko pomoći što da učinim. Hvala :)

I ja imam isti problem. Startup mi traje oko minutu i pol, nakon windows loga imam negdje pola minute crnog ekrana, a kad se dignu Windowsi treba još negdje minuta da se sve smiri. Kad pokrećem igre također imam problema.

Nije do rama, ako otvoriš task manager, primijetit ćeš da ti se HDD vrti na 100% bez razloga, a vjerojatno ga i čuješ. Pokušao sam sa svim onim disablanjem superfetcha i sličnih stvari, ali to očito nije problem.

djigibao kaže...
Ako nije problem napraviti clean install.
Pretpostavljam da si radio upgrade?

Ja sam isto radio upgrade, i neki dan sam pokušao napraviti reinstall, ali nije mi se dalo raditi clean. Nije pomoglo. Pretpostavio sam da bi clean install mogao pomoći, ali ne znam koliko mi se da gnjaviti s tim jer planiram piknuti neki SSD ovaj mjesec.

14 godina
neaktivan

Povukao sam sve one updateove koje je Win našao kao da su moji zastarjeli, sve instalirao, restartirao komp i nakon toga radi puno brže. Kao da ga je to nešto blokiralo. Sad se pali za 45sek a dogodilo mi se nakon toga jednom da mi hard disk radi 100% i restartirao sam laptop i nakon toga više nije bilo problema. pretpostavljam da je nešto do Win, da imaju bugova i to popravljaju ovim updateovima, samo je pitanje kad će sve napokon biti u redu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice