Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.878.454
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito

-to je normalno, CC&defraggler su oslobodili mjesto.. vidiš koliko sad ima mjesta :)) -na diskovima!

a kao btw, nikad mi neće biti jasni juzeri koji u windowsima koriste window.. množina. Ono, fullscreen is jusefull fičr na mobitelu (ne baš na desktop monitoru i radu..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 14:35 (ihush).
14 godina
neaktivan

Osim ovog problemčića s ikonama, moram priznati kako me Microsoft ugodno iznenadio. Nakon nadogradnje sve je ostalo kao i prije, nema instaliranog bloatwarea i postavke su sve kako su i bile (čak i zadane aplikacije). Performase su odlične, nekako mi se čini da je sve brže nego prije. Jedino što sam morao jest reinstalirati drivere od grafičke, ali to ne brojim kao problem jer je logično da se stari driveri moraju prebrisati i instalirati novi.

Ovo je dokaz da se sve može, samo treba poslušati korisnike.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 14:56 (Marko :D).
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Evo registry tweak za micanje svih foldera (i 3D objects foldera) iz This PC (za 64-bitnu verziju):

http://www60.zippyshare.com/v/FFsSlWkb/file.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 15:11 (crankshaft).

1 0 hvala 0
17 godina
crankshaft kaže...

Evo registry tweak za micanje svih foldera (i 3D objects foldera) iz This PC (za 64-bitnu verziju):

https://send.firefox.com/download/e532267979/#zvNTM1_NUyb4QvVtPEj7KQ

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Marko :D kaže...

Osim ovog problemčića s ikonama, moram priznati kako me Microsoft ugodno iznenadio. Nakon nadogradnje sve je ostalo kao i prije, nema instaliranog bloatwarea i postavke su sve kako su i bile (čak i zadane aplikacije). Performase su odlične, nekako mi se čini da je sve brže nego prije. Jedino što sam morao jest reinstalirati drivere od grafičke, ali to ne brojim kao problem jer je logično da se stari driveri moraju prebrisati i instalirati novi.

Ovo je dokaz da se sve može, samo treba poslušati korisnike.

- za driver.. naravno ne. Upravo suprotno, prije nadogradnje wizzard provjeri sve, ukoliko je nešto nekompatibilnog navede-upozori.. driver nije nekompatibilan, možda samo trenutno noviji, ali tad ako nije prije upozoreno nema potrebe mijenjati ga dok upgrade ne prođe.. i dalje klasično kroz redovito ažuriranje ili kako korisnik želi (ručno). Ako je samo za vga, zašto ne za ostalo, mreža, miš, printer itd.. tako da bilo bi ok da to prije upgradea ponudi ili upozori ako je nekompaitibilno. Moguće da bi ti se driver updetao i bez win1709.. Pošto sad nema promjene driver modela, wdma.. nema nikakve razlike, pa da je i s w7-8 i 81.. (promjena je u 81, isti kao u w10). Win strogo preferira certificiran driver, tad ako ima svoj odbacuje drugi neovisno o verziji (to zna biti i problem, za noviji HW.. sad je build svjež pa se taj problem ne vidi..). MS bi tu trebao biti pametniji, ne forasti automatiku po svaku cijenu nasuprot kad moraš u safemod f7 da bi instalirao necertificiran driver.

-suprotan primjer, win7 igre (minolovac, karte, šah..) koje su u w8-10 izbačene, najnormalnije rade, kod upgradea se deinstaliraju kao nekompatibilne (mada druge app/igre ne dira) i naravno kompatibilne su, rade, nisu čak ni deinstalirane (samo shortcuti).. ovisi što je korisniku lakše install ili shortcut i tu su. Eto kretenizma, kad MS neće nešto dok su istovremeno gurali candy..

-brzina, uz placebo i nešto novo kao thema, naravno i reinstall-upgrade je vrlo sličan refreshu.. pa sve što si pobrljavio CCom je win popravio :)) i tad OS radi optimalno.. :) za par dana će ti izgledati sporiji, navikneš se ali i dalje je placebo .. ili CC

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 15:24 (ihush).
7 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Kud svi Turci, tu i mali Mujo.

Uzelo je između 20 do 30 minuta vremena.

Done !!! 

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Kako si uradio taj taskbar?

7 godina
protjeran
Dex.pwn kaže...

Misliš na prozirnost ?

14 godina
neaktivan

Možda se i riješim CCleaner-a, moram još razmislit... 😅

14 godina
odjavljen
honor8 kaže...
Dex.pwn kaže...

Misliš na prozirnost ?

Da, baš sad gledam i ne vidim opciju da bude potpuno proziran.

14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 15:39 (Marko :D).
7 godina
protjeran
Dex.pwn kaže...

Da, baš sad gledam i ne vidim opciju da bude potpuno proziran.

Rainmeter.

Ovo je skin.

https://arkenthera.deviantart.com/art/TranslucentTaskbar-1-2-656402039

7 godina
protjeran
Marko :D kaže...

To radi jedan program.

CCleaner 

14 godina
odjavljen

Jel on mora radit cijelo vrijeme ili mogu podesit postavke i ugasit ga da ne radi u pozadini?

7 godina
protjeran
Dex.pwn kaže...

Jel on mora radit cijelo vrijeme ili mogu podesit postavke i ugasit ga da ne radi u pozadini?

Jednom ga narihtaš i to je to, radi u pozadini no ne troši resurse procesora. (to vrijedi za ovaj skin)

A imaš ti za rainmeter stotine skinova, animacija, kuraca palaca.

Uglavnom što više nakrcaš stvari više cucla cpu.

Ja koristim samo ovo jer mi je kul a ne troši resurse procesora.

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav,

Napravio sam nadogradnju na Fall Creators Update pomoću pomoćnika za ažuriranje sustava Windows 10 i svw je prošlo u najboljem redu, nakon upgrejda sustav sam očistio pomoću disk cleanupa. Međutim u Disk Defragu sam primjetio neku particiju Volume// (vidite sliku)

Što ta particija predstavlja i zbog čega se nalazi u Disk Defragu? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

ili, aktiviraš željenu opciju na previđenom mjestu.. obična opcija transp.on-off ili u reg. (naravno oni alatići nude dodatne điđamiđe opcije).

naravno, sto takvih ukrašavanja, čačkanja reg.. i problemi se mogu pojaviti, možda neke ikone postanu nevidljive i sl.. i tad druga tema-pitanje kako fixati, sjetiti se ovog koraka jer je moguć uzrok.

gore predložena app, radi zapravo istu stvar, ali ne u reg, nego u letu.. i zato nakon restarta treba ponovo pokrenuti s željenom vrijednošću opcije transparentnosti..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 16:03 (ihush).
16 godina
Thorin20 kaže...

..

- skrivena, to ti dovoljno govori.. :) ne diraj. ili pogledaj veličinu, boot + recovery/safe itd.. već godinu dana default kad instaliraš clean, ne jedna nego dvije kao boot particije. ako baš želiš, možeš dodati slovo pa gledati.. 'bezvezni' sys fileovi :))

ono što juzere treba zanimati su c: -ne dirati i neka x:-radna koju po želji napravi kao i dodatni diskovi.

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel mi netko može objasnit ovo s HDDom.

Znači sto posto kao opterećen, a ne piše ni 20 MBa.

Sve je sporo, HDD je SATA(ne znam koji točno), WD Blue od 500GB

Internet radi normalnom brzinom, dok se pokretanje aplikacija i sličnih stvari odrađuje jako sporo i to samo zbog toga što se Fortnite updatea(instalira ga).

Zbog toga se i postavke(CTRL + I) teško pokreću. Kad se napokon otvori, i kad kliknem na npr. ažuriranje(pod skupinu neku dakle), opet treba dosta duže da otvori već kad se nešto ne radi.

HDD LED svijetli skroz, ne blinka nit išta. Znači ne vjerujem...

https://i.imgur.com/C0udWxX.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 16:09 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
ihush kaže...

- skrivena, to ti dovoljno govori.. :) ne diraj. ili pogledaj veličinu, boot + recovery/safe itd.. već godinu dana default kad instaliraš clean, ne jedna nego dvije kao boot particije. ako baš želiš, možeš dodati slovo pa gledati.. 'bezvezni' sys fileovi :))

ono što juzere treba zanimati su c: -ne dirati i neka x:-radna koju po želji napravi kao i dodatni diskovi.

Al ne bi juzer bio juzer kad ne bi zabadao nos gdje mu nije mjesto heh.

17 godina
Windows 10 - općenito

...jos jedan program za "poboljsavanje" novih Win...

O&O ShutUp10 a small portable utility that provides access to almost 50 privacy-related tweaks, most of them hidden or not easily accessible to the average computer users. Using a very simple interface, you decide how Windows 10 should respect your privacy by deciding which unwanted functions should be deactivated. Using ShutUp10 you can easily disable Windows Defender, turn off telemetry, disable peer-to-peer updates, turn off Wi-Fi Sense, disable automatic Windows updates, turn off and reset Cortana and more. ShutUp10 allows you to create a System Restore point before you apply any changes, so that you can revert your system at any time if you run into problems.

O&O ShutUp10 is entirely free and does not have to be installed – it can be simply run directly and immediately on your PC. And it will not install or download retrospectively unwanted or unnecessary software, like so many other programs do these days!

O&O ShutUp10 1.6.1391 changelog:

Provision for Windows 10 Fall Creators Update (1709 – Redstone 3).

User interface revamp:

• Improved display of settings and descriptions
  • Grouping of categories reversible
  • Group by activation status, setting name, category and recommendation grade
  • Save the window position
  • Problems with main window size changes resolved
  • Windows system information enhanced.

New Settings:

• Deactivate ads in Windows Explorer
  • Deactivate Windows program on user-friendliness
  • Deactivate automatic download of manufacturer applications for devices

Fixes:

• Deactivate automatic download of manufacturer applications for devices
  • Enhanced tips on settings that may affect X-BOX usage
  • Small bug fixes

Available in German, English, French, Italian and Russian.

Download: O&O ShutUp10 1.6.1391 | 778.0 KB (Freeware)
View: O&O ShutUp10 Home Page

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

Jel mi netko može objasnit ovo s HDDom.

Znači sto posto kao opterećen, a ne piše ni 20 MBa.

..

-vjerojatno indexira.. ili imaš grešku pa chkdsk čačka.. znat ćeš tek kad završi (nećeš nego će tad raditi .. ili crknuti). + bilo što što neki trigger povuče, npr defrag, antivirus.. povlačenje updatea bezbrojne mogućnosti..

honor8 kaže...
..

Al ne bi juzer bio juzer kad ne bi zabadao nos gdje mu nije mjesto heh.

možda s CC osloboditi tih GB? :))

djigibao kaže...

..

ShutUp10 allows you to create a System Restore point before you apply any changes, so that you can revert your system at any time if you run into problems.

..

-bar su svjesni da može biti problema.. šteta što MS nešto radi na svoj način umjesto normalne opcije koja bi eliminirala ovakve twekaere mada ne vidim da su nešto posebno potrebni.

Problemi toliko kombinacija da ih je nemoguće predvidjeti ili se sjetiti npr update, cortana, efekti.. da su bar alati za par stvari kao ono o tranparentnosti, ovako se dešava da je brže clean nego pogađati što bi sve moglo biti povezano. (kad se problem pojavi, npr ikone, update, meni koji nestaje i sl.. a takvih pitanja ima dosta po 'internetima'.. koliko je to posljedica ovakvih tweakanja? Uobičajeno će se pljucnuti MS..).

- Kao i svaki drugi alat (dok se ne pokaže da je malware kao CC) je samo alat. Bio to OO, Rufus.. treba nešto i znati, razumjeti ili se barem sjetiti i snaći kad zatreba. Mogu i ja korsititi jer je lakše-brže nego tražiti u reg stavku i sl.. čak nije stvar znanja nego praktičnosti.. ali i razumijevanja, moguće posljedice. Sjetiti se (kad zatreba).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 16:18 (ihush).
12 godina
odjavljen
djigibao kaže...

...jos jedan program za "poboljsavanje" novih Win...

O&O ShutUp10 a small portable utility that provides access... 

Još jedna ovako informativna nadopuna. Ako ste koristili aktualnu verziju o&o shutup10 prije zadnje nadogradnje windowsa, obavezno ga updatati nakon, jer je došlo do promjena, pa su se pojavile i nove postavke. 

...................................... funny facts
14 godina
odjavljen

Večinom svake godine napravim pregled HDDa s Hirens Boot CDom(HDTune modul se zove), i do sada niti jedan error nije pronađen(tj sektor).

16 godina

jednom sam imao ispravan disk.. i bio je ispravan, dok se nije pokvario :)

-hdtune je beskoristan, ok kad kupuješ polovno i za povremenu provjeru. Sve se kvari, čak i ono što je do jučer ili prije 5 min bilo ispravno..

-nabrojane su mogućnosti, ne mora biti kvar, može biti. Ako je kvar, opet disk može raditi godinama ili biti 100%/99% ispravan ili crknuti minutu kasnije. To sve ovisi o tipu kvara, sektoru za alokaciju i sl.

ovisi što trenutno radi, možda nije preporučljivo testirati hdtuneom, čak ni gasiti (osim kad nekako znaš da moraš terminirati proces prije nego napravi štetu) dok ne završi.. npr indexacija-defrag.. jer bi to moglo zakomplicirati, ako je kvar, hdtune će ga samo potvrditi.. zato sačekaj i pokušavaj pogoditi što se dešava prije nego kreneš u liječenje.. (dobro je znati moguć rezultat prije).

7 godina
protjeran
ihush kaže...

možda s CC osloboditi tih GB? :))

Svakako.

U narodu poznat i kao "kasap iz piriforma".

Optimizator neoptizimiranog, osloboditelj neoslobođenog ili ti ga nepravedno zauzetog, presretač i ubica zlonamjernog, ubrzivač sporog, pronalazač izgubljenog, analizator neanaliziranog, te na kraju kao takav, u cjelini, protektor privatnosti.

Tko ga ne bi volio ? Tko ga ne bi želio ? Tko bi si priuštio grešku i ne imao ga ? 

12 godina
odjavljen

Reci mi ovako. Moja mbo ima feature HDD saver technology. Omogućuje softversko paljenje i gašenje hard diska. A kako imam jedan samo za skladištenje koji ne koristim toliko često, dali ga je na taj način bolje ugasiti i paliti po potrebi, ili klasično da bude upaljen kako i win.

...................................... funny facts
16 godina

fičer na mbo je bezvezarija.. to npr automatikom rade npr green serije.

razlikovati od hotplug-hotswap mogućnosti kontrolera.. (zgodna stvar, kao usb).

OS i driver se trebaju o tome brinuti, ovisno o postavkama-željama korisnika, ne nekog fičera-dodatka.. jer je zapravo buzzword. Može i mbo to kontrolirati .. pogotovo ako ne pravi probleme, ako radi. No tad se sjeti ako trebaš promjenu ili počnu problemi.. jer nitko drugi (na forumu) neće.

svi nešto štede, u moju korist.. da je nešto korisno, korisnik bi taj fičer tražio.

14 godina
Thorin20 kaže...

Pozdrav,

Napravio sam nadogradnju na Fall Creators Update pomoću pomoćnika za ažuriranje sustava Windows 10 i svw je prošlo u najboljem redu, nakon upgrejda sustav sam očistio pomoću disk cleanupa. Međutim u Disk Defragu sam primjetio neku particiju Volume// (vidite sliku)

probao sam i ja ali ne ide pomoću pomoćnika za ažuriranje 

evo slike

16 godina

error..

+ prisjetiti se gornjih naputaka.. što se mijenjalo u reg ili tweakalo.. a može i preopterećen server (zato je bolje DL).

+ pobrisati sadržaj C:\Windows\SoftwareDistribution\Download foldera..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice