Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.879.778
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - općenito
softwaremaniac kaže...

Upgradeao preko MCT-a, rezultati su čudni, i dalje mi pokazuje isti build, a kao upgradeao ga je!?

Probaj odraditi restart računala.

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pitanje za vas koji ste instalirali, jesu vam se resetirale postavke i vratile sponzorirane aplikacije (Candy Crush, Get Office, Get Skype i slične)? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2017 22:00 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina
Napravio Clean Install, sve je tu po "dobrom" starom obicaju....
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Primjetio sam da imam probleme sa sinkronizacijom postavki.

Naime piše da moja "ustanova" ne dopušta sinkronizaciju, a prijavljen sam na svoj osobni račun.

https://support.microsoft.com/hr-hr/help/4026102/windows-about-sync-settings-on-windows-10-devices

Drugi paragraf.. Kako da se popravi to?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

To je bilo to 

Vidiš, ja imam nešto noviju podverziju, umjesto .15 moja je .19. Radio sam upgrade preko ugrađenog Windows Updatea.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2017 22:54 (ridealong).
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Također, ima još neki update nakon tog velikog.

I gdje je taj fluent dizajn? Edge ga nema

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Također, ima još neki update nakon tog velikog.

I gdje je taj fluent dizajn? Edge ga nema

Ima ali ne primjetis. Nije to nikakav dizajn vrijedan paznje. 

14 godina
odjavljen

Na videu izgleda da je više prozirno.

Nego, na HR-hr ne radi to da dobijem popup s emojima

Nadam se da će se Messenger i Whatsapp povezati sa Osobama

https://thenextweb.com/microsoft/2017/06/09/windows-10-now-emoji-shorcut-time/

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2017 23:14 (Dex.pwn).
17 godina
Windows 10 - općenito

Znači download mi došao do 100% i nakon toga je FAIL-o instalirati update i sad ponovo ispočetka skida.

Obožavam Microsoft.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

.. još jedan razlog za skidanje ISOa, ne online upgrade.. ali i btw, za problem s DL je vjerojatnije netko drugi kriv, ne mora baš MS bit za sve.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
protjeran
ihush kaže...

.. još jedan razlog za skidanje ISOa, ne online upgrade.. ali i btw, za problem s DL je vjerojatnije netko drugi kriv, ne mora baš MS bit za sve.

Znači najsigurnije skinut MediaCreationTool pa na taj način upgrade ?

Nudi za skinut i Windows10Upgrade9252.exe.

Kakve sam sreće pojebat će se nešto i bzveze ću izgubit sat vremena života da vratim u normalu. 

12 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Upravo odradio nadogradnju na FCU.

Sve je prošlo kako treba(valjda).

Koliko vidim nema novih aplikacija instaliranih, nakon ručno maknutih prije.

Ponovo su uključene neke stvarčice za telemetriju.

...................................... funny facts
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Imam ovaj kod, ali ne radi i za mapu neki 3D objekti

Kako i tu mapu uklonit?

Windows Registry Editor Version 5.00

; Music
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{1CF1260C-4DD0-4ebb-811F-33C572699FDE}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3dfdf296-dbec-4fb4-81d1-6a3438bcf4de}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{1CF1260C-4DD0-4ebb-811F-33C572699FDE}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3dfdf296-dbec-4fb4-81d1-6a3438bcf4de}]

; Downloads
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{374DE290-123F-4565-9164-39C4925E467B}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{088e3905-0323-4b02-9826-5d99428e115f}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{374DE290-123F-4565-9164-39C4925E467B}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{088e3905-0323-4b02-9826-5d99428e115f}]

; Pictures
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3ADD1653-EB32-4cb0-BBD7-DFA0ABB5ACCA}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{24ad3ad4-a569-4530-98e1-ab02f9417aa8}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3ADD1653-EB32-4cb0-BBD7-DFA0ABB5ACCA}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{24ad3ad4-a569-4530-98e1-ab02f9417aa8}]

; Videos
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{f86fa3ab-70d2-4fc7-9c99-fcbf05467f3a}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{f86fa3ab-70d2-4fc7-9c99-fcbf05467f3a}]

; Documents
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{A8CDFF1C-4878-43be-B5FD-F8091C1C60D0}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{d3162b92-9365-467a-956b-92703aca08af}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{A8CDFF1C-4878-43be-B5FD-F8091C1C60D0}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{d3162b92-9365-467a-956b-92703aca08af}]

; Desktop
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{B4BFCC3A-DB2C-424C-B029-7FE99A87C641}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{B4BFCC3A-DB2C-424C-B029-7FE99A87C641}]

12 godina
odjavljen

Pokušaj s ovim:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace

Obriši:

0DB7E03F-FC29-4DC6-9020-FF41B59E513A

16 godina

- teoretski, ako sve prođe, tad je upgrade ok, ali ako ne prođe tad nemaš ništa ili kad se sve ispravno rollbacka imaš stanje prije upgradea i izgubljeno vrijeme.

- skidanje ISOa je ista stvar vremenski osim što se upgradeom ne nudi izbor nego automatikom ide samo odgovarajuća winver.. dok ručno možeš birati 32-64-oba, jezik itd.. a tad umjesto par GB može biti duplo veći 6GB..,

- ali tad imaš install-ISO, možeš njime upgradeati ili clean install ili repair kad zatreba.. a važno je imati jedan 'stikić' s OSom, važnije od nekog filmića, bar za one koje zanima tema (računala/win).

.. imati install ne znači da moraš clean install, može jednak upgrade-update.. i tad je sve isto kao online osim eliminiranja ovakve situacije da je DL puko..

Pošto je DL isti (ovisno o izboru), kreiranje medija je isto.. (može npr od w7 dvd2usb, može rufus, može sto načina pa i ručno..), ne vidim neku prednost, brže za više računala jer se preskače više DLa i sigurnije jer ga se ima pri ruci kad zatreba. Oni kojima prođe bez probema i ne bave se računalima je svejedno, tad je jednostavniji upgrade online.. (ako prođe, ovisi o sto sitnica, promjenama-tweakovima, telemetrija-update, neki antivirus..) :)

-mora proći na 'normalnom' računalu mada ne postoji definicija što bi to bilo.. npr čist-defaultni win, bez nekog dodatnog softa, ispravan HW, linija.. 99% da će proći ali se dešava i onaj 1% (mada razloge ne možemo znati, različita računala, postavke.. i murphy).

- npr za Atom/chipset 1703-CU je bio problem..

11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Uradio upgrade,kad hocu desni klik pa presonalitization izbaci nesto gresku ms settings:personalitization:background,takodjer nece da udje u Settings ,pojavi se i odmah izadje.

Ostalo je ok

0 0 hvala 0
16 godina

-aktivacija?

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel vam radi onaj emoji panel (Win+. ili Win+;)? Čitam malo po Redditu i skoro pa da ni nema nikakvih problema, neke sitne mušice, ali za to je kriv korisnik tako da danas nadograđujem. 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ja nemam to. To mi ide na živce
17 godina
Windows 10 - općenito

Ako nekom treba...

Download Windows 10 Fall Creators Update ISO files (64-bit and 32-bit) Offline

Izgleda da linkovi vise ne rade...

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2017 9:11 (djigibao).
Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina

-čemu linkovi? Osim što može biti upitno pravno ako ćemo se strogo držati ograničenja (komercijala) i stavljanja linkova, ongraničavajuće npr ENG + mctoolom juzer bira ili dati link na 'glavnu' stranicu ili update agent .. no oni kojima je link za tako nešto neophodan bolje da ništa ne diraju. (jer MS nije neka opskurna str. koju je teško pronaći.). Već sutra može biti noviji ISO-build.. Link je nepotreban, mada je lijepo pomoći drugima, u nekim slučajevima ne treba 'pretjerivati'.. :) mora nešto i sam juzer.

17 godina
...prvenstveno za n00b usere (Ivice, Marice, Stefice i Stefeke...) kojima sve ovo nije bas jasno ili im je komplicirano...

Ovako skinu .ISO i naprave bootabilni USB/DVD (ma da bi im i to moglo bit komplicirano, ali nije tema je li...)
12 godina
ihush kaže...

-čemu linkovi? Osim što može biti upitno pravno ako ćemo se strogo držati ograničenja (komercijala) i stavljanja linkova, ongraničavajuće npr ENG + mctoolom juzer bira ili dati link na 'glavnu' stranicu ili update agent .. no oni kojima je link za tako nešto neophodan bolje da ništa ne diraju. (jer MS nije neka opskurna str. koju je teško pronaći.). Već sutra može biti noviji ISO-build.. Link je nepotreban, mada je lijepo pomoći drugima, u nekim slučajevima ne treba 'pretjerivati'.. :) mora nešto i sam juzer.

Tako je sokole, obični juzer triba meni donit komp da ja kliknem "Provjeri ima li ažuriranja" i za to mu naplatim određenu svoticu krznenih životinjica.

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 12:49 (nicky.sl).
7 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
ihush kaže...

Tako je sokole, obični juzer triba meni donit komp da ja kliknem "Provjeri ima li ažuriranja" i za to mu naplatim određenu svoticu krznenih životinjica.

X

300kn novi windowsi pa ti vidi 

17 godina
djigibao kaže...
...prvenstveno za n00b usere (Ivice, Marice, Stefice i Stefeke...) kojima sve ovo nije bas jasno ili im je komplicirano...

Ovako skinu .ISO i naprave bootabilni USB/DVD (ma da bi im i to moglo bit komplicirano, ali nije tema je li...)

pa za ivice, marice, štefice i štefeke je jednostavnije sa MCT da kreiraju bootabilni USB/DVD u 3 klika nego skinuti iso pa gledati šta sad sa njime :)

16 godina
Windows 10 - općenito

upravo zato.. znanje se plaća, škola također.. i ako je smisao foruma da juzeri-početnici koji to žele, nešto nauče, tad nek krenu od tog da pronađu 'tajnu' underground stranicu, na kojoj im se preko bigskrina ponudi klik ili klik.. i piše, osim eng i hr.. i može mctloom kreirati stikić klikakjući next ili upgradeagentom samo kliknuti next. Već ta lekcija vrijedi više od šake kuna. Kvartovski hacker, prvi dan (crni pojas.. i čarape).

juzer koji to ne može, stvarno treba staratelja i upitno je smije li se logirati na forum. Dati mu linkove je jednako kao dati mu šibice..

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

kako veli stara izreka:

zapali pothlađenom čovjeku vatru i biti će mu toplo dok vatra gori...

zapali čovjeka i bit će mu toplo do kraja života

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 13:11 (Stric_Jura).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
skorvy kaže...

Pokušaj s ovim:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace

Obriši:

0DB7E03F-FC29-4DC6-9020-FF41B59E513A

Hvala, radi !

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel zna netko kako popraviti spacing kod ikona u Windows Exploreru? Ikone su pomaknute malo previše otišle desno. 

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

To ti je optička iluzija. Fall Creators update Feature. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice