Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.889.436
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koje su ti postavke Foldera pod Customize (General, Picturs Music...)?
Probaj promijenit u neke druge.
uspio sam na ovaj način,ali promjenama u promijeni mogućnost mape
prikaz pa na primjeni na sve mape
ovo se dogodilo nakon update
Napravio sam update sa win 7 piratluka na 10 preko MS assistive technologies, dakle free varijanta i oni su sada legalni, imaju key koliko vidim.
Da li mogu kod clean installa ponovo koristiti taj key ili mi uopće neće trebati?
I kako da skinem ISO, da ga stavim negdje u arhivu...? Nema nigdje download, ima samo upgrade postojećih.
https://www.microsoft.com/en-gb/accessibility/windows10upgrade
Napravio sam update sa win 7 piratluka na 10 preko MS assistive technologies, dakle free varijanta i oni su sada legalni, imaju key koliko vidim.
Da li mogu kod clean installa ponovo koristiti taj key ili mi uopće neće trebati?
I kako da skinem ISO, da ga stavim negdje u arhivu...? Nema nigdje download, ima samo upgrade postojećih.
Key ti ne treba, Windows je vezan za tvoj hardver, kad ponovo stavis Win bit ce automatski aktivni.
Windows skines odavdje pomocu MediaCreationTool - KLIK
Key ti ne treba, Windows je vezan za tvoj hardver, kad ponovo stavis Win bit ce automatski aktivni.
Windows skines odavdje pomocu MediaCreationTool - KLIK
Hvala!!
Imam problem jedan s Messenger UWP aplikacijom.
Naime, prije dan-dva je sve radilo kako treba. Zatvorim ja aplikaciju, i sljedeći put(isti taj dan) ju otvorim, ona se sruši nakon dvije-tri sekunde.
Pokušam nakon restarta kompa ponovno, opet isto.
Otvorim postavke(CTRL + I), kažem da mi obriše sve podatke od Messenger aplikacije(ta kao nova opcija), problem se nije riješio.
Reinstaliram aplikaciju skroz, problem i dalje postoji.
Iz kojeg razloga se to dogodilo da u jednom trenutku radi, a u drugom ne?
Pokušao sam i s brisanjem foldera u WindowsApps folderu(gdje inače stoje UX aplikacije). Problem i dalje postoji.
Pozdrav!
Ako s Microsoftovih stranica skinem win10 ISO, napravim bootabilni USB i instaliram ih, da li ih mogu koristiti neko vrijeme bez aktivacije?
Tj. hoće li me tijekom instalacije tražiti key (koji nemam, ali imat ću)?
Hvala
CB

Pozdrav!
Ako s Microsoftovih stranica skinem win10 ISO, napravim bootabilni USB i instaliram ih, da li ih mogu koristiti neko vrijeme bez aktivacije?
Tj. hoće li me tijekom instalacije tražiti key (koji nemam, ali imat ću)?
Hvala
CB
Ako se ne varam bez aktivacije možeš koristiti 90 ili 180 dana.
@crnabitanga
Nema ogranicenja zasada za koristenje neaktiviranih windowsa. Ms je enterprise verzije jedino limitirao na 90 dana.
Uzivaj pa dok traje...
😊
https://superuser.com/questions/1024274/how-long-can-i-use-windows-10-without-activation
.
Ekipa imam jedno pitanje, prije dok sam kliknuo dole na start izbornik i krenuo pisati recimo word odmah mi je našlo aplikaciju, danas krenem tražiti matlab i primjetim da ta tražilica ne radi više, ne pronalazim mi ni jednu aplikaciju iako je ona uredno instalirana, dali ima tko ideju kako da popravim to da mi ponovno radi pretraživanje?
Hvala
Ništa čisti windowsi pro s licencom instalirani pred cca 2 tjedna sve na novo
Provjeri u servisima da ti nije ugašen Windows Search, ako je namjesti ga da ti bude Automatic (Delayed start)
Provjeri u servisima da ti nije ugašen Windows Search, ako je namjesti ga da ti bude Automatic (Delayed start)
Mislim da je to uredu?
Mislim da je to uredu?
Provjeri još poredak kad odabereš Filters namjesti na apps
Probao sam i sa filterima, dak napišem Word pronalazi mi samo WordPad
Kod mene proradilo na ovaj način
1. Stop Windows Search service
2. Remove the following registry branch in its entirety:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Search\CrawlScopeManager\Windows\SystemIndex
You can use the free home edition of Registrar Registry Manager for this.
3. Start the Windows Search service
The service will start and re-create the missing registry branch. This action will effectively set the Indexing Options to their clean default state.
4. Re-add the user profile directories to the search index.
Ekipa imam jedno pitanje, prije dok sam kliknuo dole na start izbornik i krenuo pisati recimo word odmah mi je našlo aplikaciju, danas krenem tražiti matlab i primjetim da ta tražilica ne radi više, ne pronalazim mi ni jednu aplikaciju iako je ona uredno instalirana, dali ima tko ideju kako da popravim to da mi ponovno radi pretraživanje?
Hvala
Meni se to dogodilo kad sam isključio indexiranje na ssd-u.
jel imao tko problem sa win da mu unutar igara itd blank screen baca....problematika mi je ustvrdit do cega je...dal je GPU il stogod ....nekad treba 2min da izbacuje nekad treba 40min igranja...i onda samo tup blank screen i moram resetirat komp i onda sve opet normalno radi bez ikakvog errora itd..
jel imao tko problem sa win da mu unutar igara itd blank screen baca....problematika mi je ustvrdit do cega je...dal je GPU il stogod ....nekad treba 2min da izbacuje nekad treba 40min igranja...i onda samo tup blank screen i moram resetirat komp i onda sve opet normalno radi bez ikakvog errora itd..
Moguć problem sa grafičkom. Kreni prvo se driverima. Preko DDU-a ukloni stare i stavi nove drivere. Provjeravaj temperature u igrama (npr. MSI Afterburner) ili pokreni neki od stress testova poput Furmarka...
Ištekaj grafu, ispuši utor na matičnoj pa probaj ponovno ubaciti da dobro sjedne.
Ne mora biti ništa od toga ali ti je to najjednostavnije za napraviti pa znaš što nije uzrok.
jesam probao par drivera instalirat za grafu....brisao preko DDUa ...updejtao i bios ista stvar..ma u kompu ima prasine jako malo ...relativno nov build itd...sto se tice temperatura ovisi....cak nekad i nije do visoke temp i dalje se rusi....a oce se srusit i u furmarku al temp ne ide preko 75 stupnjeva zato i ne znam iz kojeg tocno razloga se srusi
edit : sad evo nisam igrao igre više nije mi se dalo ..pa sam gledao serije jedno 2h otprilike...i tako na otp 2h se srusilo isto blank screen ..sad sam odvrtio iako od windowsa mem test i pokazuje da je sve ispravno no errors found..sa disk sentinelom pokazuje da su svi hardovi perfect i bez errora
Temperaturu cpu-a si gledao ili samo gpu-a?
Voltaža?
Jel si clockao cpu ili gpu?
cpu test sam radio nesto i sa primeom nista se ne desava...vrtio CPU Z stress test takodjer nista...sad evo upravo odvrtio malo i OCCT CPU load takodjer nista ..nisam clockao ništa....i evo baš maloprije je kolega otišao od mene sa R9 380 grafom na kojoj smo igrali battlefield 1 ...doom i vrtili Furmark i ništa se nije rušilo. Sve je radilo bez crashanja.....cim sam vratio svoju grafu u komp, upalio ga pokrenuo furmark komp se srusio za 1min testa
The update raises the build version of Windows 10 to 15063.332 once it is installed. It fixes errors and issues in previous versions of the Windows 10 Creators Update operating system.
The update has a size of about 350 Megabytes (32-bit) or 550 Megabytes (64-bit) depending on its architecture target.
The issues that the update fixes are for the most part affecting low number of Windows 10 users. It includes fixes that patch non-Unicode font artifacts rendering in some situations, audio output to external audio devices not working anymore after installation of the Creators Update, and an issue where the installation of network printers fail if the manufacturer's software is used, and if the PC in question has less than 4 Gigabytes of RAM.
KB4020102 Full Changelog
- Addressed issue where NTLM fails to generate a challenge response when CredGuard is enabled, NTLMv2 is used, and no target information is provided by the server.
- Addressed issue where Internet Explorer does not respect the “Send all sites not included in the Enterprise Mode Site List to Microsoft Edge” policy when opening favorites.
Addressed issue in Internet Explorer 11 where a non-administrator user is not able to install an ActiveX control. - Addressed issue where, after starting Split View, some apps (Microsoft Edge, Hub, Cortana, etc.) no longer receive input when multiple displays are in use.
- Addressed issue with an unnecessary scrollbar in the logon credential provider dialog, which may block use of other fields when the dialog has multiple fields.
- Addressed issue where, during a VM reset, the VM goes into Second Level Paging (SLP) even if there is enough balancer available memory on the host.
- Addressed issue where some non-Unicode fonts (Courier, MS Sans Serif, etc.) do not render characters correctly on non-Latin, single-byte system locales (Greek, Hebrew, Arabic, etc.). Black bars or other artifacts appear instead.
- Addressed issue with an SMS/messaging app that stops working when attempting to delete messages.
- Addressed issue where, after installing the Creators Update, audio output through external decoders no longer works.
- Addressed issue where the IoT shell fails to keep monitored background applications running.
- Addressed issue with high latency when using the Universal Windows Platform (UWP) MIDI API.
- Addressed issue where network printers may fail to install when using the printer vendor’s setup software on machines with less than 4GB of RAM. These printers will install if you install from the Settings app or from Devices and Printer in Control Panel.
- Addressed issue where PrintBRM fails to restore the Print Queue Configurations when printer names are identical and a port is set to FILE:.
- Addressed issue with per user proxy settings not migrating to machine proxy settings.
The update raises the build version of Windows 10 to 15063.332 once it is installed. It fixes errors and issues in previous versions of the Windows 10 Creators Update operating system.
The update has a size of about 350 Megabytes (32-bit) or 550 Megabytes (64-bit) depending on its architecture target.
The issues that the update fixes are for the most part affecting low number of Windows 10 users. It includes fixes that patch non-Unicode font artifacts rendering in some situations, audio output to external audio devices not working anymore after installation of the Creators Update, and an issue where the installation of network printers fail if the manufacturer's software is used, and if the PC in question has less than 4 Gigabytes of RAM.
Kod mene ne pronalazi ništa.
Taj update je izasao 26.5., mpzda ti je vec instalirano? Ili probaj restartat pa opet provjeri update ili skini manualno:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4020102
Kod mene uredno skinuto i updejtano bez problema.
Taj update je izasao 26.5., mpzda ti je vec instalirano? Ili probaj restartat pa opet provjeri update ili skini manualno:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4020102
Kod mene uredno skinuto i updejtano bez problema.
Zadnji update mi je bio 12. 5. Zaista neobično.