Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.892.908
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
andi.cro kaže...

Evo ti opcije koja će to sigurno riješiti:

Type:CMD in the search and hit Ctrl+Shift+Enter to open Command Prompt as administrator;
Click Yes when UAC dialog shows up;
Type: RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old in the Command Prompt and hit Enter.
Then Windows.old folder will be deleted in Windows 10 without any obstacles. One thing that you should note is that do remember to launch Command Prompt as administrator.

Koji luck imam lol

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Zanima me kako i što postavit u win10 da mogu dijelit folder preko mreže među dva računala? Gledo sam po netu, ali nisam uspio.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

desni klik share advanced share i stavis da dijele i podesis prava....

8 godina
Torent kaže...

desni klik share advanced share i stavis da dijele i podesis prava....

Aj jednom i od tebe neka korist.....

Kaj si to nick promijenio ?

9 godina
odjavljen

Promijenuo nick? Ima od mene  koristi kad pricam sa odraslim ljudima a kad pricam sa djecom spustim se na njihov nivo ;) Jbg navika ;)

17 godina
neaktivan

Išao sam properties zatim na zajedničko korištenje i pod advance sharing stavio kvačice na full control, change i read. No kada idem pristupit tom folderu na drugom računalu izbaci "is not accessible... the network name cannot be found".

16 godina

user&pass + omogućen mrežni file share .. tad browsaš mrežu i vidiš (ili utipkaš UNC path ili ip..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Windows 10 - općenito

Kaj je došao neki update za IE ???

Ne kužim zakaj uopče postoji još taj IE u 10-tci???

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.4.2017 13:25 (andi.cro).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
andi.cro kaže...

Kaj je došao neki update za IE ???

Ne kužim zakaj uopče postoji još taj IE u 10-tci???

Isključiš ga u programima.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
15 godina
Windows 10 - općenito

Ma nije problem nekaj maknut nego me zanima zašto je još prisutan na Creators Update uz EDGE koji je glavni i kojeg MS aktivno gura i unapređuje???

Kaj nije IE browser koji izumire?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.4.2017 13:39 (andi.cro).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Ma nije problem nekaj maknut nego me zanima zašto je još prisutan na Creators Update uz EDGE koji je glavni i kojeg MS aktivno gura i unapređuje???

Kaj nije IE browser koji izumire?

pa onda ga makni. prisutan je zato jer oni tak zele. 

jeje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.4.2017 14:51 (imaiden322).
16 godina
andi.cro kaže...

..nego me zanima zašto je još prisutan ..

jer služi nečemu (poslovno npr bankarstvo, porezna..), jer OS nije samo za potrebe jednog juzera.

15 godina
Windows 10 - općenito

A čemu su onda izmislili EDGE ako ne kao bolju zamjenu za IE ???

Ne kužim... jer logična su mi dva scenarija:

1.Ostaviš IE te ga unaprijeđuješ iz dana u dan da postane i uvijek bude naj,naj.

2.Izmisliš novi browser koji će zamijeniti stari i nazoveš ga EDGE te u njega ulažeš svoje vrijeme i napor da postane i bude naj,naj.

Ostaviti oba na novom OS-u mi je nelogično!

Kaj se sa EDGE-om ne može koristiti internet bankarstvo te da služi u poslovne svrhe?

Ako ne može..to je onda banana i MS-ov epski promašaj!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zato da ako ti na primjer IE ne radi, da preko Edge-a možeš skinuti drugi preglednik.

10 godina
neaktivan
ihush kaže...
andi.cro kaže...

..nego me zanima zašto je još prisutan ..

jer služi nečemu (poslovno npr bankarstvo, porezna..), jer OS nije samo za potrebe jednog juzera.

Uz to što si nabrojao …sjajno i gotovo savršeno u njemu radi Cheat Engine ..pa ja mogu bacati  iz „sobe“ (igre) ,parazite koji me naljute na beli (playtoy) :)

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel Windows 10 još uvijek pamti ključ od besplatne nadogradnje po hardveru ili sad to ide preko MS računa?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.4.2017 18:09 (Marko :D).

0 0 hvala 0
9 godina
Hardware key.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Znači, napravim upgrade i onda mogu napravit clean install i ključ će ostat zapamćen?

8 godina
Da, ako je na tom hardveru bila aktivirana desetka...
16 godina
andi.cro kaže...

A čemu su onda izmislili EDGE ako ne kao bolju zamjenu za IE ???

Ne kužim... jer logična su mi dva scenarija:

..

zbog upotrebe, korištenja, potreba korisnika koji ovise o win platformi.. zbog zakona, pravila ponašanja, roadmapa (unaprijed x-godina se mora poslovno znati, supportati..)

ie je npr za javu, addonsi.. edge? starta time da nema dodataka (kvaka 22, ako želiš neprobojna vrata zid nije riješenje.. jer tad nedostaju vrata, normalna upotreba)

browser nije samo surfanje.. OS, platforma, kompatibilnost i vrijeme tranzicije .. zato imaš dva browsera, zato imaš ugašen xp, w7-8, w10.. zato imaš svakih par mjeseci obavezne updateove, certifikate, java, itd.

uskoro, banking se prebacuje na (staro) clijent-server app model, umjesto jave koja je bila multiplatform glue .. zbog sigurnosti. Tad će opet browser biti samo browser..

veći problem, ako te to zanima, mogao si već bezbroj puta informirati se.. nepotrebno je kao spam potrošiti više postova za činjenicu da postoje dva MSova browsera paralelno.. pogotovo što najnormalnije možeš instalirati još desetak.. i koristiti ih po želji. Jedan je recimo potreban, više je izbor, kad kompatibilnost suzuje izbor.. za sad na w10 edge ne može biti jedini, jer bi sistem (pro)pao. Uguravaju ga, ali je on sam nepotreban-višak, kao candycrush.. :) ako želim, stavit ću ga.. mrzim forsiranje i bezbroj uguravanja + dodatna tab-e ikona koji PRovski izum.. strava.

hoćeš li chrome, ff .. ili bilo koji browser, ako si zadovoljan, ako radi ono što želiš, koristi ga.. ili nemoj. Simple as that :)

8 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Na laptopu ima Windows 10 32 bit, da li mogu instalisati 64-bitni jednostavnom nadogradnjom ili mora instalacija?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne možeš nadograditi s 32-bitnih Windowsa na 64-bitne. Moraš napraviti novu instalaciju.

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Nakon zadnjeg ažuriranja instaliranog jučer, doživljavam da Windows sam izbaci WiFi antenu. Antena radi(blinka zeleno), no imam crveni križić kod WiFi ikonice.

0 0 hvala 0
11 godina

Kako ANTENA može  "blinkati"  kad se sastoji samo od komada metala sa komadićem koaksa i SMA konektorom  ??

Moja antena za TV isto kao ona antena na wifi adapteru (uređaju)  nema ledice

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2017 0:18 (AF139).
14 godina
odjavljen
WiFi antena TP722N ima zelenu LED-icu....
14 godina
odjavljen
Znaš na ata mislim
11 godina

Ovdje pokušavamo da ne pišemo kao neznajući neki  po njuškalu itd.  , zna se što je ANTENA a što UREĐAJ.

Antena nema niti jedan elektronski dio pogotovo poluprovodnički. a spaja se na uređaj koaksijalnim kablom/konektorom.

Ako je WN722N "antena" tada je i televizor , radio-kasetofon , PCI tv-kartica , mobitel , ruter... itd. ANTENA.

Bar pokušajmo educirati mlade ukazujući na njihovo izricanje .

14 godina
odjavljen
Previše filozofiraš.
11 godina

žalim

Ja kad slučajno napišem "antensko pojačanje" i kolega me ovdje ispravi na "antensku dobit" se zahvalim i pazim dalje, jer se svakome zna u brzini desiti da se krivo izrazi.

14 godina
odjavljen

Ak hoćeš pomoć, pomozi, ak nećeš, produži.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice