Da li je netko koristio windows 10 media creation tool za uefi instalaciju? Kad preko toga napravim usb, izbacuje mi da nema bootabilnog uređaja. Trenutno imam legacy biose, pa bi htio prebaciti na uefi.
Nisi baš jasan!Nema veze IEFI / Legacy BIOS sa Bootablnim USB / DVD-om. Ja upravo skidam ISO sa tim Meda Creation alatkom, (po 5-ti put, sada želim da vidim koju verziju će da skine) kasnije ga ili zaprži (moja preporuka) ili sa onim drugom toolom Windows 7 USB DVD Download Tool napravi bootabilni USB. To je druga opcija (skini ISO za drugi računar) a za prvu što kako i što pita (kada je uprade u pitanju) nemamm pojma jer sam u Insider taboru pa tu ne bih niša mijenjao.
Hint: kada bootaš sa USB-a treba u određenom trenutku izvaditi USB jer će ti intalacija ući u Loop petlju, tu je majka svih za*eba + USB-ovi su nekako meni čine nestabilnih (Iskusvo: 10 različitih USB-ova na 100 PC-ova), za sada mi je DVD medij, otac, i mater svih instalacija. Ali to sam već jednom rekao.
Preko windows 10 media creation too napravim USB za instalaciju (bez Windows 7 USB DVD Download Tool) i kada su biosi u legacy modu krene instalacija bez problema. Ali sada želim prebaciti na uefi i kada taj isti usb stavim ne želi krenuti sa instalacijom. Sa vađenjem usb-a sam upoznat.