Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.126
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozz ljudi...imam jedno pitanje...znaci moj problem je taj sto trebam preci sa win 7 32 na win 10 64....e sada jedini nacin da to napravim je da instaliram win 10 32bit pa da ga upgreadam na win 10 64 jer jer nazalost to jedini nacin...pa je moje pitanje dali ce se win 10 aktivirati i ako su windowsi ilegalni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
Ferrarista kaže...

Pozz ljudi...imam jedno pitanje...znaci moj problem je taj sto trebam preci sa win 7 32 na win 10 64....e sada jedini nacin da to napravim je da instaliram win 10 32bit pa da ga upgreadam na win 10 64 jer jer nazalost to jedini nacin...pa je moje pitanje dali ce se win 10 aktivirati i ako su windowsi ilegalni?

Ne možeš nijedan OS "upgradeati" sa 32 na 64 bita. Jedino napraviti clean install. I ne, neće se aktivirati.

Da imaš original ključ, mogao bi napraviti backup, i onda clean install i aktivirao bio Desetku sa ključem od Sedmice.

Ovako, moraš tražiti "alternativni način". A o tome na forumu nema priče.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 22:36 (kizo2703).
12 godina
Ferrarista kaže...

Napravi nadogradnju na 32 bitne windowse 10 pa zatim čistu instalaciju na win10 64bit

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
neaktivan
soma kaže...

Poz svima, nisam citao sve postove oko windows 10, ali me zanima da li bi recimo moj racunar radio brze  u igricama sa windows 10, mada i ovako nemam problema ali interesujeme zbog directx 12, sad koristim windows 7 ultimate 64 bit aktiviran, da li mozem samo nadogradit na windows 10 ili bi mi bolje recimo bilo da skinem full instalaciju i instaliram normalno, posto sma gledao na youtube razne video snimke pa ne znam da li se isplati prelaziti na windows 10, citam da i neke igrice nece raditi na w7 jer ne podrzava directx 12 kao sto su recimo tomb raider nobi sto treba izaci, konfiguracija mi je sledeca

procesor fx 8350 8x4.0 OC trenutno na 4.5

ram ddr 3 8gb predator 1866

hdd  ssd 120 gb + 1tb

graficka gtx 980ti amp extreme edition 

trenutno windows 7 ultimate 64 bit 

igrice novije mi rade super kao sto je recimo gta 5 u 1080p ultra msa reflection 8x advanced option On Vsynic On 60 fps konstantno, zanima me recimo da li se isplati preci na windows 10 zbog directx 12 ili ce mozda napraviti neki update na windows 7 za directx 12 ako uopste imaju u planu, zanima me vase misljenje da li je dobro i ako jeste zasto je dobro i ako nije opet zbog cega nije dobro :D

Slobodno nadogradi, neces imati nikakvih problema.

16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
soma kaže...

Poz svima, nisam citao sve postove oko windows 10, ali me zanima da li bi recimo moj racunar radio brze  u igricama sa windows 10, mada i ovako nemam problema ali interesujeme zbog directx 12, sad koristim windows 7 ultimate 64 bit aktiviran, da li mozem samo nadogradit na windows 10 ili bi mi bolje recimo bilo da skinem full instalaciju i instaliram normalno, posto sma gledao na youtube razne video snimke pa ne znam da li se isplati prelaziti na windows 10, citam da i neke igrice nece raditi na w7 jer ne podrzava directx 12 kao sto su recimo tomb raider nobi sto treba izaci, konfiguracija mi je sledeca

procesor fx 8350 8x4.0 OC trenutno na 4.5

ram ddr 3 8gb predator 1866

hdd  ssd 120 gb + 1tb

graficka gtx 980ti amp extreme edition 

trenutno windows 7 ultimate 64 bit 

igrice novije mi rade super kao sto je recimo gta 5 u 1080p ultra msa reflection 8x advanced option On Vsynic On 60 fps konstantno, zanima me recimo da li se isplati preci na windows 10 zbog directx 12 ili ce mozda napraviti neki update na windows 7 za directx 12 ako uopste imaju u planu, zanima me vase misljenje da li je dobro i ako jeste zasto je dobro i ako nije opet zbog cega nije dobro :D

Slobodno nadogradi, neces imati nikakvih problema.

da li cu trebati ponovo recimo instalirat drivere ili ce mi ostati ovi driveri ako samo nadogradim ? posto recimo u dosta igrica sam morao skidati neke update za windows kao sto je recimo gta 5 za sweetfx da bi radio morao sam skidati dodatni update za windows 7 pa ne znam da li ce mi takve stvari raditi na w10, posto gledam performanse na youtube meni recimo u windows 7 imam fps kao neko u windows 10 jer nemam problema sa fps samo me zanima da li cu imati problema u igricama kad nadogradim w10, posto vec imam instalirane igrice , recimo prije kad dignem sistem windows 7 samo instalirma direct x i sve mi igrice rade, ne znam da li ce to biti problem sa w10

16 godina
nicky.sl kaže...

Napravi nadogradnju na 32 bitne windowse 10 pa zatim čistu instalaciju na win10 64bit

Pa, ne pričam bezveze kad kažem da se neće aktivirati - nedavno sam imal sličan slučaj i napravil upravo ovo kaj ti predlažeš.

I vidi vraga, iako je Sedmica bila aktivirana sa Dazovom "čarolijom" sistem je ostal aktiviran nakon upgradea.

Ali, nakon clean installa na 64 bita, sistem se više nije htio aktivirati.

Nakon vraćanja 32 bitne verzije i vađenja ključa i aktivacijskih fileova, ponovno smo vratili 64 bitnu i - sistem na ključ naravno, nije odgovaral.

Nakon zamjene aktivacijskih fileova i restarta dobili smo "not genuine" watermark.

Dakle djeco, prvo probajte pa onda predlažite nešto.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 0:20 (kizo2703).
12 godina
Windows 10 - općenito

E vidiš ja jesam to probao na mom kompu (onom "ispod televizije") i radilo je, doduše nisam to namjerno napravio već greškom. Kad sam sastavio komp greškom sam instalirao 32 bitnu sedmicu pa sam ju nadogradio na 32 bitnu desetku i poslije napravio čistu instalaciju na 64 bitnu desetku i aktivacija je uredno prošla. Ne govorim ja o stvarima koje nisam probao za razliku od "nekih" šta se znaju pravit jako pametni s vrimena na vrime.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 0:28 (nicky.sl).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Btw 2. envy je spomenuo instaliranje programa ili addona za skidanje youtube videa. Nije potrebno, ima online x servisa za to, samo guglaj "youtube to mp4 online" ili za muziku "youtube to mp3 online", isto vazi i za masu konvertera formata i sl, puno je toga online, i to sve radi bez instalirane jave na racunalu.

E jesi mi strašni haker ako koristiš takve stranice. To ti je sine zastarilo ima deset godina. Kao i hardver na kojem tweekaš Windowse nebi li dobio koju mrvu RAM-a više.

Sve te glupe stranice zahtjevaju da kopiraš link, pa ga tamo zaljepiš, pa convert i sl. Koja bi budala to danas radila pored hrpe extenzija koje ti ubace dugmić u sam youtube pomoću kojeg možeš direktno skinuti i video i audio...

9 godina
odjavljen
Bilal kaže...

Koja bi budala to danas radila pored hrpe extenzija koje ti ubace dugmić u sam youtube pomoću kojeg možeš direktno skinuti i video i audio...

Dobro, malo pretjeruješ. Nije to baš toliko gubljenje vremena niti je teško to napraviti.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

instalirao sam cod 5 na win 10 i kad uđem u igru stoji samo crni ekran, ali mogu cuti zvuk , u cemu je problem ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dino_pes13 kaže...

instalirao sam cod 5 na win 10 i kad uđem u igru stoji samo crni ekran, ali mogu cuti zvuk , u cemu je problem ?

A to ima kakve veze sa Windows 10?

Kreni redom. Original igra, driveri, runtimeovi.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
12 godina
Sum_of_all_fears kaže...
dino_pes13 kaže...

A to ima kakve veze sa Windows 10?

Kreni redom. Original igra, driveri, runtimeovi.

Ako misliš na Call of duti World at War kod mene radi odlično tako da baci sumnju na drivere.

17 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

vec tri mjeseca koristim windows 10 i nemam nikakvih problema , sve se da podesiti , i nemam pojma zasto toliko mrznje ,odlican OS s vremenom mi je cak ,,legao,, bolje od sedmice.10/10

europa europljanima

10 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
Bilal kaže...

Koja bi budala to danas radila pored hrpe extenzija koje ti ubace dugmić u sam youtube pomoću kojeg možeš direktno skinuti i video i audio...

Dobro, malo pretjeruješ. Nije to baš toliko gubljenje vremena niti je teško to napraviti.

Nije teško napraviti. Ali zašto bi, kada može puno jednostavnije?

Lik ovdje glumi kao da je svu pamet svijeta pokupio i nekakvog stručnjaka, a koristi nešto što u današnji vakat ni obični laici ne koriste...

12 godina

Osobno koristim i moja topla preporuka svima je 4K Video Downloader, kvalitetan i brz program, imate portable file tak da nije potrebna instalacija, Freemake je postao smece u zadnje vrijeme sa guranjem Premium packa i uvođenja limita downloada u novoj verziji a da ne govorim prilikom instalacije sto sve pokusava uvaliti od smeca.

16 godina
Bilal kaže...
* * *

Nije teško napraviti. Ali zašto bi, kada može puno jednostavnije?

Lik ovdje glumi kao da je svu pamet svijeta pokupio i nekakvog stručnjaka, a koristi nešto što u današnji vakat ni obični laici ne koriste...

To netko gore mene proziva. Ok lako ti je naći online (ako ti dopuste sa Addblockerima da pristupiš stranici) konvertovati .docx to .pdf ali probaj podići online .nrg od 4,3 GB i konvertovati ga u .iso. Zato je po mom mišljejnu sto puta bolje Portable NRG2ISO programčić od 100 KB koristiti.

roby27 kaže...

Osobno koristim i moja topla preporuka svima je 4K Video Downloader, kvalitetan i brz program, imate portable file tak da nije potrebna instalacija, Freemake je postao smece u zadnje vrijeme sa guranjem Premium packa i uvođenja limita downloada u novoj verziji a da ne govorim prilikom instalacije sto sve pokusava uvaliti od smeca.

Ja ništa ne konvertujem ni video ni audio. Audio ako mogu dobiti .flac a ako ne ili kupujem origigi upakovane CD-ove, a što se tiče Videa, kakvo crno konvertovanje. Dakle što se tiče samog Downloada ja još uvijek nisam našao elegantnije i bolje rješenje od Freemake Video Downloader. Kopirate link i samo kliknete dugme i on vam izbaci što je to sve što bi se sa datog linka mogli skinuti. Evo primjer:

Dakle vidljivo je da ako ćete spotove da skidate, bilo bi najbolje da skidate 720p jer jedino on ima zvuk od 187 kbps AAC formata, dok 1080p to nema. Plus zaboli me đon je li link kopiran od Chroma preko Opere do Edgea. Nekad je na Firefoxu (a ima ga i sada i loš je) bio onaj Video Download Helper ili tako nekako (tri kuglice) ali on mi više ne da nekog izbora šta to tačno ja skidam. I ne znam kakvo ogrančenje i hrpu uvaljotina prilikom instalcije (nudi se samo jedan program nečeg a budala sa pola mozga zna da tu kvačicu mora otkvačiti) nudi, prekjuče mi brat baš poskidao 1,2 GB video spotova niti reklama niti ograničenja.

Ali gospodo ako vi imate neko elegantnije rješenje.. izvolite mi reći, rado ću vas saslušati. 

17 godina
Windows 10 - općenito

Jel rade sad ključevi od W8.1, W8 i W7 direkt na novoj instalaciji?

Ili moram raditi prvo onaj upgrade još uvijek?

Naime planiram kroz par dana prijeći na W10.

Također imam viška 3 original ključa od sva 3 navedena OSa (svi se mogu upgradeati na W10 Pro), pa me zanima za koliku cijenu ih mogu prodati po vašem mišljenju? Ključevi nisu za komercijalne verzije, nego edu.

Žao mi je da propadnu do 7. mjeseca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 11:40 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Piše u FAQ.

lllnuclearlll kaže...
Također imam viška 3 original ključa od sva 3 navedena OSa (svi se mogu upgradeati na W10 Pro), pa me zanima za koliku cijenu ih mogu prodati po vašem mišljenju? Ključevi nisu za komercijalne verzije, nego edu.

Pošto tehnički nisu baš legalni, ne vrijede previše. MSDNAA ključeve smije koristiti samo osoba na koju glase i nisu za prodaju. Ja ti ne bi dao više od 20kn za njih jer dođe na isto aktivirao sa njima ili sa KMSom.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
lllnuclearlll kaže...

Piše u FAQ.

lllnuclearlll kaže...

Pošto tehnički nisu baš legalni, ne vrijede previše. MSDNAA ključeve smije koristiti samo osoba na koju glase i nisu za prodaju. Ja ti ne bi dao više od 20kn za njih jer dođe na isto aktivirao sa njima ili sa KMSom.

A jbg. Ćevapi su ćevapi 

Radije ću ih u tom slučaju zadržati za sebe... Stavit ću ih na njušku za 100kn po komadu pa ako tko hoće nek si uzme, bolje nego se zezati s piratskim aktivacijama, a ovo je koliko toliko ispravna stvar. Nitko mene ne provjerava dali sam to ja, niti me itko ikada pitao nešto o tome. Par kopija sam i podjelio frendovima tako da... Naravno nisu za firmu i sl, ali za kućnu upotrebu 

14 godina
Windows 10 - općenito

Koji je način provjere dostupnosti nadogradnje za aplikacije (Viber, Skype, itd) putem Windows 10 Storea?

0 0 hvala 0
10 godina
Gale92 kaže...

Koji je način provjere dostupnosti nadogradnje za aplikacije (Viber, Skype, itd) putem Windows 10 Storea?

Check for updates for apps and games from Windows Store - Microsoft

How to check for app updates on Windows 10 - Windows Central

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozz moze pomoc... Problem koji

imam je sljedeći: kada je komp ugašen prilikom prvog pokretanja windowsi se ne dižu nego stanu kod

onih "prozorčića plavih" i tak stoji cca 45min i niš se ne događa. Napravim reset na gumbu i onda uđe normalno u windowse. Nikakva greška se ne pojavi, sve šljaka normalno čak i kada ga se restarta iz windowsa.

Ako se komp ugasi i ponovo pali javlja se isti problem... prvo blokada pa reset i tek onda se windowsi dignu.

Jel ima tko kakvu ideju sta bi moglo biti

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ugasiti Fast boot.

12 godina
kizo2703 kaže...
nicky.sl kaže...

Pa, ne pričam bezveze kad kažem da se neće aktivirati - nedavno sam imal sličan slučaj i napravil upravo ovo kaj ti predlažeš.

I vidi vraga, iako je Sedmica bila aktivirana sa Dazovom "čarolijom" sistem je ostal aktiviran nakon upgradea.

Nakon vraćanja 32 bitne verzije i vađenja ključa i aktivacijskih fileova, ponovno smo vratili 64 bitnu i - sistem na ključ naravno, nije odgovaral.

Nakon zamjene aktivacijskih fileova i restarta dobili smo "not genuine" watermark.

Radio sam ovo ali obrnuto.

Čista instalacija Win 7 Pro X64, aktivirana Dazom. Upgrade na Win 10 X64. Aktivacija odrađena, potom opet format i instalacija Win 10 X86, nakon spajanja na internet su se sami aktivirali.

12 godina
Syke kaže...
kizo2703 kaže...
nicky.sl kaže...

Radio sam ovo ali obrnuto.

Čista instalacija Win 7 Pro X64, aktivirana Dazom. Upgrade na Win 10 X64. Aktivacija odrađena, potom opet format i instalacija Win 10 X86, nakon spajanja na internet su se sami aktivirali.

Pa normalno da će bit aktivirani, mada "neki" tvrde drugačije i ja a sad i ti smo djeca koja neznaju što govore. Hvala ti što si to objavio i potvrdio moju tvrdnju.

9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Pa normalno da će bit aktivirani, mada "neki" tvrde drugačije i ja a sad i ti smo djeca koja neznaju što govore. Hvala ti što si to objavio i potvrdio moju tvrdnju.

Kizo zna što govori.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
12 godina
Windows 10 - općenito

Da, to sam opet radio upgrade na čisti Win 7 SP1 bez updatea i pristupa internetu... neki će opet tvrditi da to ne radi.

1 0 hvala 1
12 godina
Arendelle kaže...
nicky.sl kaže...

Kizo zna što govori.

Zna on što govori i jedan je od najboljih poznavaoca sustava Windows i ja cijenim njegove savjete koji su mi mnogo puta pomogli ali NIJE uvjek u pravu, ni on a niti itko drugi nije uvijek u pravu uključujući i mene. Svi griješimo netko više netko manje ali ljudska veličina se očituje u tome da priznamo svoju grešku.

12 godina
Arendelle kaže...
nicky.sl kaže...

Kizo zna što govori.

Znači nitko drugi nije mjerodavan govoriti o tome?

Drugi ništa ne znaju?

12 godina
Syke kaže...

Da, to sam opet radio upgrade na čisti Win 7 SP1 bez updatea i pristupa internetu... neki će opet tvrditi da to ne radi.

Pazi šta pričaš mene su ismijali kad sam to tvrdio. Šta ćeš ima dosta teoretičara koji se prave pametni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 17:20 (nicky.sl).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice