Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.895.101
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito

Imao si sreće.

Ima tu par forumaša koji su uredno popušili pare i to baš sa kinguina.

Samo upozoravamo, da nebi bilo. Ali za OEM i promjenu HWa stoji da se licenca poništava. To možete i u MSu pitati...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina

"Ispao" je novi build 10568!

Pa, tko hoće ...

I jedan savjet: probajte ga prvo u virtualki, da poslije nebi bilo da sam vam ja kriv za gubitak podataka!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 23:58 (kizo2703).
10 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Pozdrav,   jedanput kada mislim kupiti laptop za 2 ili 3 godine s Windows 10, da li to znači da će build biti onakav kakav je izašao 29.7. ili će biti odmah svježa nadogradnja (upgrade)?

0 0 hvala 0
12 godina
keyofdestiny13 kaže...

Pozdrav,   jedanput kada mislim kupiti laptop za 2 ili 3 godine s Windows 10, da li to znači da će build biti onakav kakav je izašao 29.7. ili će biti odmah svježa nadogradnja (upgrade)?

upgrade-ana verzija.. no o tom za par godina dok ga kupis :P

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
15 godina
keyofdestiny13 kaže...

Mislim da će ti ipak biti ona verzija koja je izašla 29.7, često i sada laptopi dolaze sa Windowsima 8 (ne 8.1), update je lako napraviti.

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan
Koliko traje da se pc reseta,meni je zapelo na 35 %.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

da li isplati upgrade sa win7 na win10? pc uglavnom sluzi za multimediju i koju partiju cod2 i fm2014

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

da

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hoće li se išta dogoditi ako komp ugasim (zapelo mo je na 35%vex 2 sat)usred reseta?

0 0 hvala 0
16 godina
mrba kaže...
Hoće li se išta dogoditi ako komp ugasim (zapelo mo je na 35%vex 2 sat)usred reseta?

Može se dogoditi svašta, pa i to da ostaneš bez svega na disku. Pogotovo ako nemaš backup.

12 godina
neaktivan
Ma nije mi bitno hoću li imati ista samo da mi se upali...
HHoće li raditi windowsi i to?

0 0 hvala 0
16 godina
mrba kaže...

Ne znam. Zato sam te pital imaš li kakav backup, napravljen prije upgradea, za slučaj da ti se nešto ovakvo dogodi?

16 godina
mrba kaže...

-igraš loto? Veća šansa je dobiti jackpot nego da radi install koji nije prošao. Otkloniti uzrok koji je za sad nepoznat. .. i pogrešna tema.

alternativno, ponoviš više puta, možda prođe.. ili je nešto neispravno pa nikad neće proći jer su kompjuteri za sad determinirani, tj ispravan, input daje uvjek jednak output.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Nemam nikakav backup...jel bokje da ga ugasim ili čekam jos,već čekam 3 sata na 35 posto

0 0 hvala 0
12 godina
mrba kaže...
Nemam nikakav backup...jel bokje da ga ugasim ili čekam jos,već čekam 3 sata na 35 posto

resetiraj nema ti druge jer da je mislio proć tih 35% dosad bi ih proša.

Reset pa šta bude

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
mrba kaže...
..jel bokje da ga ugasim ili čekam jos,već čekam 3 sata na 35 posto

-najsporiji disk (npr flash usb s RW 1-5MB) bi prošao nakon cca 1-1,5 sati do 100%, dakle zamrznuto. Čekanje ima smisla u rasponu do 30min u kojem se mora primijetiti neka promjena.. ako bi se postotak tako sporo mijenjao, 35-36% .. tad je 90% kvar diska. Ako samo stoji, kvar bilo čega pa i neispravan install ili nepodešen BIOS itd. (jer ne mora PC biti pokvaren, može i soft, kao i potrebne postavke, zaštite i sl.).

12 godina
neaktivan
Evo neće mi se sad upali pc,windows neće,kako ću stavit win 10 na usb?

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

probaj resetat bios tj napravi clear coms

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
ihush kaže...

-najsporiji disk (npr flash usb s RW 1-5MB) bi prošao nakon cca 1-1,5 sati do 100%, dakle zamrznuto.

Pa... ne bi. Ovom iz mog profila trebalo je dva i pol sata do 100%, a provjeren je i ispravan. S druge strane, trajanje instalacije sustava Windows 7 gotovo je trostruko niže.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
Arendelle kaže...

Pa... ne bi. Ovom iz mog profila trebalo je dva i pol sata do 100%, a provjeren je i ispravan. S druge strane, trajanje instalacije sustava Windows 7 gotovo je trostruko niže.

Uspoređuješ neusporedivo - instalaciju i reset!

10 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Uspoređujem ažuriranje na Windows 10 i svježu instalaciju Windowsa 7.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
12 godina
neaktivan
Kako taj clean coms?evo skidam na usb win 10 za instalaciju...
17 godina
Windows 10 - općenito
Nista zaboravi ;-)
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Znaci mogu li u biosu staviti da mi p9krene sa usba?

0 0 hvala 0
15 godina
mrba kaže...

Pa logično, ne?

"First bootable device" stavi USB, upikni USB i "save and exit"

Some people are so poor... all they have is money!
10 godina
odjavljen
mrba kaže...

Vjerojatno. Možda i nemaš tu opciju - ipak, vjerojatno ti je matična ploča novije generacije pa imaš. Svakako moraš napraviti bootabilan USB ključić, kopiranje ISO preslike na memoriju nije dovoljno.

16 godina
Arendelle kaže...

Neusporedivo: bilo koja svježa instalacija na Windowsima (od Viste nadalje) traje do pola sata, naravno, uzevši u obzir hardver - na SSD-u će to trajati 5 minuta, na nekom prastarom hdd-u može i sat vremena.

Ažuriranje (upgrade?) sa Sedmice ili Osmice na Desetku može potrajati i do sat vremena, jer se prvo "pakira" stari sistem u Windows.old, a onda se instalira novi sistem potpuno nanovo!

A u ovom slučaju se radi o resetu sistema, ako je to uopće onaj reset koji podrazumijevamo kao takav!

To moraš pitati mrbu.

mrba kaže...

Ako imaš opciju, da stavi, napokon! I ovo nije tema za probleme!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 18:46 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ne da mi se sad instalirati virtualbox ali, što se točno dogodi? Moralo bi raditi, čak si i TPove mogao uredno instalirati.

Ili probaj sa Hyper-V (koji ti je možda i uzrok problema, btw).

Ovo mi se pojavi:

VT-x is disabled in the BIOS for both all CPU modes (VERR_VMX_MSR_ALL_VMX_DISABLED).

Result Code:

E_FAIL (0x80004005)

Component:

ConsoleWrap

Interface:

IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}

10 godina
odjavljen

A da upališ virtualizaciju u BIOS-u?

16 godina
Arendelle kaže...
ihush kaže...

-najsporiji disk (npr flash usb s RW 1-5MB) bi prošao nakon cca 1-1,5 sati do 100%, dakle zamrznuto.

-zanimljivo.. boldaš ''cca'' a ne prvi dio (bitniji) rečenice.. 'najsporiji disk', u kontekstu ispravnog hardwarea.. (jer za neispravan nema pravila).

-ponovo, najsporiji PC, s najsporijim diskom (R-W na sporom flashu je katastrofalan, svaki normalan ispravan HDD ima bolji rezultat, kraće vrijeme), može potrajati više od sata, sam copy-decompress fileova.

-user čak precizno, kaže stoji na 35% .. ako stoji (ne mijenja se postotak i sl.) cca više 30minuta može se predpostaviti smrznuto, do tog ipak treba pustiti 'možda prođe'...

btw, najkraće vrijeme na nekom (konkretnom) računalu je jednako raspakiravanju .wim-a, recimo da ovisi o cpu, chipsetu i disku (najviše), u bootu i o USBu pogotovo ako se iz bilo kog razloga prebaci u 1.1 standard (umjesto 2.0-3).

Arendelle kaže...
kizo2703 kaže...

- upgrade na 10, može potrajati 3-4 sata, prosječni juzeri s appsima, ne posebno jakom računalu, pitanje koliko smeća ili nedostatak slobodnog mjesta, manjka RAMa, bezbroj utilsa (aktivnih) itd.. u ''klasičnoj klik-next'' priči kad kliknu kockasti logo u systrayu. Upgrade je osjetno sporiji od normalne instalacije, recimo da je većinom cca 2 sata. Clean može i za 10tak minuta (nevažno koji OS ili winver). Ovo su samo 'vremenski info iz prve ruke', ne nešto za raspravu i sve je 'cca' .. OK?

.. jer juzeri čitaju, pa da imaju taj feeling potrebnog vremena i strpljivosti nakon čega ipak nema druge nego powerbuttončićem..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice