Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.903.086
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
tomislavivic kaže...

Na kompu nis nisam dobio jedino na mail sam dobio kao da je to moguce tak nes, ugl evo slike(nadam se da je toto) ako moze pomoc.

slobodno možeš nadogradit na win 10, biti će ti aktivirani, samo idi preko MCTa ili windows updatea

17 godina
tomislavivic kaže...

Pozz zanima me na mail Sam dobio ponudu za install Windows 10 kao da je free I da mi ostaju svi podatci pa me sad zanima u cemu je caka kod toga?

BTW nemam origigi win sada pa nezz oce li to sve raditi adekvatno I dali mi se to uopce isplati?

Taj mail izgleda ovako (slika)?

Pitam zato jer su prije kruzili mailovi s laznim linkovima koji su znali instalirat Ransomware.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
djigibao kaže...
tomislavivic kaže...

Pozz zanima me na mail Sam dobio ponudu za install Windows 10 kao da je free I da mi ostaju svi podatci pa me sad zanima u cemu je caka kod toga?

BTW nemam origigi win sada pa nezz oce li to sve raditi adekvatno I dali mi se to uopce isplati?

Pitam zato jer su prije kruzili mailovi s laznim linkovima koji su znali instalirat Ransomware.

da tako izgleda a isad sam resetirao komp i dobio sam nekakvu novu aplikaciju get windows 10 i pise mi reserve your copy of win 10.
i sad sam stisnuo to reserve i kao obavijestit ce me kad bude spremno tj kad valjda dobim.
a to je kao free za stalno ili ima neka caka?64bit win?

EDIT: samo da vas pitam koliko se otprilike ceka da dobijem dozvolu ili sto vec trebam dobiti za skidanje?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 19:28 (tomislavivic).
15 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...
djigibao kaže...
tomislavivic kaže...

da tako izgleda a isad sam resetirao komp i dobio sam nekakvu novu aplikaciju get windows 10 i pise mi reserve your copy of win 10.
i sad sam stisnuo to reserve i kao obavijestit ce me kad bude spremno tj kad valjda dobim.

EDIT: samo da vas pitam koliko se otprilike ceka da dobijem dozvolu ili sto vec trebam dobiti za skidanje?

free za stalno dobiješ, on se veže za hardware ID matične te i ako ti nešto ode ukrivo nakon updatea, lako napraviš clean install ISO fileom kojeg skineš preko MCTa

ne znam koliko može trajati čekanje, sve zavisi da li na računalu imaš windows.bt i windows.ws foldere (na C disku), ako ih imaš i ako ovaj BT ima određeni broj GB, onda najprije u ovom folderu “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” sve izbriši i kroz CMD pokreni “wuauclt.exe /updatenow” evo ti i linka gdje je sve objašnjeno http://venturebeat.com/2015/07/28/how-to-force-windows-to-start-downloading-the-windows-10-update-files/

13 godina
tomislavivic kaže...
djigibao kaže...
tomislavivic kaže...

nemoraš ništa čekati, skini legalno ISO odavdje https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench , snimi na DVD ili stick i započni upgrade sam.

15 godina
tomislavivic kaže...

Na kompu nis nisam dobio jedino na mail sam dobio kao da je to moguce tak nes, ugl evo slike(nadam se da je toto) ako moze pomoc.

Winsi su ti aktivirani i za Microsoft su "Genuine" tak da bez problema možeš preći na 10-tku!

Some people are so poor... all they have is money!
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Trenutno sam na win7ci, premišljam na 10-ku otić (samo radi dx12, znam da još nema igri, ali morat ću prije ili kasnije, pa si mislim bolje da se priviknem), zanima me jel ima 10ka ono automatsko traženje driver-a, gledam gigabyte-ovu stranicu i nisu još izdali podršku za win10, pa nisam siguran da ću nači drivere za usb3.0, chipset i ostale drivere, začudo creative je izdao drivere sa podrškom za win10, a eksterna zvučna koju imam je godište kao i ploča negdje (creative sb1040)...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
1BIT kaže...

Trenutno sam na win7ci, premišljam na 10-ku otić (samo radi dx12, znam da još nema igri, ali morat ću prije ili kasnije, pa si mislim bolje da se priviknem), zanima me jel ima 10ka ono automatsko traženje driver-a, gledam gigabyte-ovu stranicu i nisu još izdali podršku za win10, pa nisam siguran da ću nači drivere za usb3.0, chipset i ostale drivere, začudo creative je izdao drivere sa podrškom za win10, a eksterna zvučna koju imam je godište kao i ploča negdje (creative sb1040)...?

Ima i 7-mica i 8-mica i 10-tka traženje drivera ali ta usluga je meni često bila beskorisna tak da ti savjetujem backup SVIH DRIVERA (da se nađe ak bu potrebno) sa npr.Double Driver ili još bolje DriverBackup i spremi si to na CD ili USB pa si bez brige ak se koji ne instalira prilikom instalacije 10-tke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 22:20 (andi.cro).
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Meni ta usloga od Windowsa dobro dođe... Kad sam uzeo eksternu internet karticu(kako god se više zove). Ugasio komp, sve to i stavio karticu. Kad sam ga upalio, driver je već bio spreman, dan danas imam taj driver i nikad nisam imao problema. Samo kod dizanja Windowsa imaj komp spojen na net s LAN kablom.

0 0 hvala 0
15 godina
Dex.pwn kaže...

Meni ta usloga od Windowsa dobro dođe... Kad sam uzeo eksternu internet karticu(kako god se više zove). Ugasio komp, sve to i stavio karticu. Kad sam ga upalio, driver je već bio spreman, dan danas imam taj driver i nikad nisam imao problema. Samo kod dizanja Windowsa imaj komp spojen na net s LAN kablom.

To nije isto kao i ovo o čemu sam ja govorio a to je da reinstaliraš winse i vidiš u Device Manageru da ti fale drajveri za mrežnu ili zvučnu ili display...pa kada tamo probaš u opcijama updejtat/instalirat taj driver i winsi pokrenu onaj svoj wizard pa staviš na "recommended" da ti potraže drivere na net-u...na to sam mislio a to mi u 99% slučajeva nije uspjelo pronači potreban driver za moj hardwer!

14 godina
Windows 10 - općenito

Kaj se opet slobodno priča o "nelegalnim" Windowsima?! 

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
frcko kaže...

Kaj se opet slobodno priča o "nelegalnim" Windowsima?! 

Makaršta! 

Svi su Windozi legalni, pitanje je samo kako je tko došao do aktivacijskog ključa :P 

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
Dex.pwn kaže...

To nije isto kao i ovo o čemu sam ja govorio a to je da reinstaliraš winse i vidiš u Device Manageru da ti fale drajveri za mrežnu ili zvučnu ili display...pa kada tamo probaš u opcijama updejtat/instalirat taj driver i winsi pokrenu onaj svoj wizard pa staviš na "recommended" da ti potraže drivere na net-u...na to sam mislio a to mi u 99% slučajeva nije uspjelo pronači potreban driver za moj hardwer!

Zanimljivo, ja sam osobno jako zadovoljan s nalaženjem drivera (od 7-mice na dalje). Od 30-tak puta možda jednom nije uspio.. 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Windows 10 - općenito

Jučer sam SSD sa instaliram WIN 10 na njemu ubacio u krugi komp i vidi čuda RADI...

Samo je povuka neke sitnice na prvom bootu i to je to. Bravo MS. 

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Vidim da ne (većinom) znate, pa da podijelim znanje, što se drivera tiče...

MS ima svoj web servis za download drivera, naravno, onih koje su na njihovim WU serverima, a možete pretraživati po imenu hardvera ili po PCI\VEN_ABCD&DEV_1234 pa će izlistati drivere koje ima.

Nalazi se na adresi http://catalog.update.microsoft.com/ i radi samo sa IE. Dodate drivere koji vam trebaju u košaricu i skinete ih u neki folder, otpakirate i instalirate.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
3 0 hvala 10
15 godina
1BIT kaže...

najčešće ni ne treba instalirati drivere, meni su svi driveri bili instalirani nakon updejta (čak mi je i driver za kinesku usb 3.0 pci-e karticu naručenu s ebay-a bio instaliran), jedino sam za grafičku skinuo novi s amd-ove stranice.

http://www.groovypost.com/howto/check-computer-runs-windows-10/

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 12:21 (tenac).
15 godina
Windows 10 - općenito

Ok, netko je imao srece sa driverima a netko nije...kako bilo da bilo, mudro je uraditi backup svih drivera da kasnije ne bude muke!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

Instalira sam do sada ugrubo barem pedesetak desetki što na PC što na laptope i jedino sam ima problema s touch padom od jednog starog Acera i s AMD driverima za HD 4850 i s nijednim drugim driverom nisam ima problema a sve ih vučem preko WU

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Idem sad napravit novi instal wina 10.

Koliko sam svatio on pamti hardware. Oce li bi problema ako promjenim ssd?

Sad je na 840 evo, a stavia bi ga na 850 evo. Oce li bi problema ako promjenim procesor za par dana? Isti socket samo s i5 na i7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zajeb kaže...

Sad je na 840 evo, a stavia bi ga na 850 evo. Oce li bi problema ako promjenim procesor za par dana? Isti socket samo s i5 na i7.

Ako imaš "key" sigurno neće biti problema 

(Ovo će ti pomoći: Windows Product Key Viewer)

Nisam ziher ali mislim da je MBO jedino važna!

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 22:06 (andi.cro).
12 godina
Zajeb kaže...

Neće bit problema kad prominiš SSD.

Preskoci unošenje key-a kad te pita i kad se instalira win će se aktivirat dočim se spojiš na net.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Windows 10 - općenito

Je li vama dolaze notifikacije od defaultne aplikacije za mail?
Išao se malo pozabaviti s tim, međutim nije uopće ponuđenu u postavkama za notifikacije; ni mail, ni kalendar!
U aplikaciji od maila sve podešeno!

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 23:54 (SHELBY_09).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Je vec sam gotov. Bez problema prosla instalacija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
SHELBY_09 kaže...

Išao se malo pozabaviti s tim, međutim nije uopće ponuđenu u postavkama za notifikacije; ni mail, ni kalendar!

I ja imam problem. U zadnje vrijeme mi neće ni syncat mejlove... Prije mi dođe na mobitel( WP 8.1) nego na komp tj. na komp gotovo i ne dolaze mailovi

17 godina
SHELBY_09 kaže...

Meni je sve tu, ali naknadno se pojavilo samo od sebe te od početka nije bilo, (ali evo nema npr OneDrive iako ga koristim)...

Potpuno retardirano i nejasno zašto nema neke opcije sa kojom možemo dodavat programe od kojih želimo notifikacije u akcisjkom centru... Osim eventualno ako ta opcija nije na nekom desetom mjestu kao mnoge stvari...

Jer sam 100% siguran da recimo tweeter aplikacije nije bio niti pet dana nakon instalacije te se je odjednom pojavila na listi... Isto tako kalenda i neke druge...

Taj dio izgleda nedovršen kao i cijeli taj mix starog control panela i ovih novi postavki...

A ove crne pozadine ikona i nepostojanje nekih neću ni komentirat! Tko se je odlučio na takav "dizajn" treba dobit otkaz po kratkom postupku!

No već smo konstantirali da je ovo po pitanju dizajna neujednačen i nedovršen proizvod...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 7:13 (doktor1).
13 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Evo par rješenja nakon kojih je meni proradilo. Uglavnom prčkanje po settingsima, pali/gasi postavke je probudilo notifikacije iako je sve u startu bilo namješteno kako treba.

-

Startaj mail app (u samom programu pod opcijama mail accounta uključi notif + notif banner)
Potom disejblaj sve notifikacije u settingsima (notif&action)
Ugasi mail app
Ponovo uključi notifikacije u sett
Restartaj komp
--

Registriraj mail app u settingsima -> uz otvoren mail program nek ti netko (ili najlakše sam sebi s drugog accounta) pošalje mail te pričekaj dok ne stigne i potom otvori settingse i vidi jel se pojavilo. Ne zaboravi u samom programu uključiti da prima notifikacije (uključi i notif banner)
---

Također promjena regije na US je nekima riješila problem. Kasnije kad se app registrira u settingsima možeš vratiti na hr ili štogod je već bilo namješteno.

----

Nadalje možeš probati i repair preko cmd-a (admin)
sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

-----
Ako ništa ne uspije deinstaliraj app preko powershella (admin) i ponovo ga instaliraj preko store-a.
Get-AppxPackage *windowscommunicationsapps* | Remove-AppxPackage

16 godina
odjavljen
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Tonči, pa kod svake nove verzije Windowsa je bilo nezadovoljnika i onih koji imaju problema. Dovoljno si star da se toga sjećaš. Znači li to da ne postoje oni koji su zadovoljni i kojima sve radi? Kao netko tko preferira Linux mogu reći da su Win 10 odličan OS a da li su ih pustili van prerano, vjerojatno jesu (uvijek to naprave).
Stručnjak za odmaganje...

3 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Windows 10 upgrade napravljen od kad je izašao i to sa "one" verzije i sve radi ko podmazano, nikakvih problema do sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Zanimljivo - retail verzija 30 kn skuplja od OEM verzije. Koja je to logika?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice