Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.876.746
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
protjeran
Windows 10 - dojmovi, problemi

@ sum ..

Može malo detaljnije ako imaš volje i vremena  ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 12:36 (bunkermax).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala, sustav mi je na engleskom a ocito mi je skinuto na hrvatskom

0 0 hvala 0
15 godina

Kad pokrenem instalaciju s bootabilnog dvd-a javi mi se ovo. Kakav driver pobogu?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 12:43 (softwaremaniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Softverski manijače, probaj s Legacy Modeom u BIOS-u.

Rich bitch!
16 godina
softwaremaniac kaže...

Kad pokrenem instalaciju s bootabilnog dvd-a javi mi se ovo. Kakav driver pobogu?

Vjerojatno kod zadnje instalacije Windowsa nisi nakon toga pokrenuo instalaciju drivera od MBO pa ih sad nema.

Skini drivere od chipseta za SATA AHCI i rokni ih na usb, ustekaj u 2.0 port i odi na browse i instaliraj ga.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
16 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

@ sum ..

Može malo detaljnije ako imaš volje i vremena  ?

Oko 6. Na poslu sam...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina

Dali se možda još kome promjenio dizajn youtuba? Na kompu mi je player novi a na prijenosniku stara verzija.

Ako nekog zanima, na dnu ove stranice ima ogučnost promjene yt playera https://www.youtube.com/testtube

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 13:46 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

youtube.com/html5

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
ivan72478 kaže...

Hvala, sustav mi je na engleskom a ocito mi je skinuto na hrvatskom

to nema veze s vezom, imam engleske win 8.1, i uvijek mi skine hrvatsku verziju. probao sam zatim instalirati HR jezik, sve stavim na HR opet veli da nije isti jezik. probao sam sa EN-US, EN-UK i uvijek isto...jednostavno je nemoguce zadrzati podatke preko MCT-a.

netko je rekao da se pokrene preko skinutog ISO-a, probao i to, ali tamo ne prihvaca key jer kao nije to ta verzija, sto je i logicno posto je key od 8.1, a ja pokusavam inst. win10.

dakle, ili cekati ili izgubiti sve u program files folder-ima.

12 godina

Ima li smisla ici na win10 enterprise u odnosu na PRO verziju i gdje se moze skinuti enterprise? Onaj media creation tool toga nema. Hvala. 

0 0 hvala 0
16 godina
roby27 kaže...

Ima li smisla ici na win10 enterprise u odnosu na PRO verziju i gdje se moze skinuti enterprise? Onaj media creation tool toga nema. Hvala. 

Kakav enterprise? ako mislis na onaj 90 dana trial dode ti na istu stvar kad ovog mozes godinu dana free

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 13:51 (Mitch).
12 godina

enterpise ima win to go feature kojeg Pro nema pa zato pitam...moze link?

15 godina

Hvala dečki, rješio sam problem. Skinuo novi iso i spržio ga opet. Desetka uspješno instalirana.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Command Prompt kaže...
kizo2703 kaže...
Command Prompt kaže...

Jesi li kupio Windows 8/8.1 i dobio ključ? Ili je to ''Skype instalacija'' s ključevima sa TPB-a?

original ključ sa dreamsparka, pa nisam lud da pitam za piratsku verziju :)

samo sjecam se da sam zvao onaj besplatni broj pa sam upisivao brojeve s ekrana i tako aktivirao 8.1 kad je izasao... najbolje da ja vratim 8icu, upgrade na 10 pa clean install

Pa ako si ih legalno pribavio onda  i sada upiši te "brojeve sa ekrana".

Samo, tu naravno "smrdi" to što si i Windows 8.1 morao aktivirati telefonom a ne online.

14 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Dakle po ne znam koji i stvarno zadnji put u temi.

Skinite preko Mediacreation toola (opcija Create installation media) ISO fajl zeljene verzije.

Mountajte ga, pokrenitr setup i napravite upgrade.

Nakon tog, iz Windowsa 10, napravite clean install tako sto prvo zapisite product ID, zaprzite ISO i pokrenite instalaciju, upisite ga i formatirajte.

Pokušao, nakon upgradea mi piše da se ne može aktivirati(iako sam imao pristup personalizaciji 

10 godina

evo da podijelim informaciju oko win 10 OEM i Retail, zvao sam MS podršku i 100% ide ovako

upgrade OEM ostaje OEM

upgrade RETAIL postaje OEM

znaci ko je imao retail win 7, 8.1, upgrade na win 10 se postaje OEM, ako se želi i win 10 retail, mora se platiti. 

Inače vam ključevi od retail win 7,8.1 ostaju pa ako ste razočarani ili budete mjenjali neke komponente kao recimo matičnu, proc ili grafu ćete morati platiti win 10 ili se vratiti na retail 7 i 8.1.

Ako mi ne vjerujete, nazovite MS službu za korisnike pa pitajte ...

p.s. ( rekao sam frajeru, kaj to što imam retail win7 ultimate sad imam oem, a on meni, a što bi ti i win 10 retail free? e neće moći )

Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

softwaremaniac

to se dešava kod loše sprženog CD-DVD u 90% slučajeva 10% loš ISO file

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 14:16 (toni36).
15 godina
Taraba kaže...

evo da podijelim informaciju oko win 10 OEM i Retail, zvao sam MS podršku i 100% ide ovako

upgrade OEM ostaje OEM

upgrade RETAIL postaje OEM

znaci ko je imao retail win 7, 8.1, upgrade na win 10 se postaje OEM, ako se želi i win 10 retail, mora se platiti. 

Inače vam ključevi od retail win 7,8.1 ostaju pa ako ste razočarani ili budete mjenjali neke komponente kao recimo matičnu, proc ili grafu ćete morati platiti win 10 ili se vratiti na retail 7 i 8.1.

Ako mi ne vjerujete, nazovite MS službu za korisnike pa pitajte ...

p.s. ( rekao sam frajeru, kaj to što imam retail win7 ultimate sad imam oem, a on meni, a što bi ti i win 10 retail free? e neće moći )

Gdje se provjeri Win 10 dali je retail ili OEM?

16 godina
odjavljen

slmgr.vbs /dli

14 godina

BOk. Imam jedan problem. Naime imam više accounta na računalu, i ono se nakon isključivanja, pri paljenu automatski ulogira u onoga koji je zadnji koristio PC. Kako to maknuti?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Postavi passworde na accounte.

15 godina
neaktivan

Konačno pokrenuo i ja upgrade na win 10 i to sam uspio preko win updatea

obrisao sve u softwaredistribution downloads i u cmd ukucao onu naredbu i krenulo samo od sebe, ne treba MCT

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Postavi passworde na accounte.

Dali ima koja druga opcija? Jer nema potrebe za passwordom na tim accountima

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 14:42 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
kale_fotograf kaže...

obrisao sve u softwaredistribution downloads i u cmd ukucao onu naredbu i krenulo samo od sebe, ne treba MCT

Koju točno naredbu?

17 godina
neaktivan

U vezi s jezicima ENG - HRV.

Složio sam na 2 računala update na 10 preko media creator toola MCT), oba su prije imala Win7 Pro postavljena na engleskom.

Na jednom sam kroz MCT sam pokrenuo nadogradnju i skinuo je HR verziju za update. U tom slučaju ne nudi da ostavi i programe nego samo osobne datoteke. Nakon istalacije sam složio natrag na ENG (ima na par mijesta gde treba mjenjati opcije). Sad da li se i na Home verziji može naknadno postaviti drugi jezik to nisam isprobao. Ako tko zan nek javi i to.

Na drugom sam isto kroz MCT išao ali sam prije podesio sve postavke u Win7 na ENG (ono regija, local...). S tako postavljenim Windowsima skinuo je ENG verziju Win10 pa sam kasnije tamo vratio potrebne postavke na HR.

BTW. čim se pokrene MCT odmah se po jeziku vidi koji bude instalirao, ako je MCT na HR onda HR instalira, ENG ENG...

Ako se u MCT odbere izrada ISO datoteke onda prilikom izrade ISO pita koje jezik da se instalira.

Don't believe what you're told. Double check.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
kale_fotograf kaže...

Koju točno naredbu?

Izbrisao sve u C\Windows\SoftwareDistribution\Downloads zatim pokrenuo comand prompt kao administrator obavezno i ukucao 

wuauclt.exe /updatenow

i krenuo sam od sebe skidat windows 10

14 godina

Zanima me je li itko ovdje probao clean install (ne iz windowsa, nego klasični clean install) nakon upgrade-a sa prethodne verzije windowsa i to sa lokalnim accountom, a ne MS-ovim te je li aktivacija uspješno prošla nakon toga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 14:54 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
kale_fotograf kaže...
Dex.pwn kaže...
kale_fotograf kaže...

Koju točno naredbu?

Izbrisao sve u C\Windows\SoftwareDistribution\Downloads zatim pokrenuo comand prompt kao administrator obavezno i ukucao 

wuauclt.exe /updatenow

i krenuo sam od sebe skidat windows 10

I'll find you and I'll marry you 

Hvala ti, imaš dvoguzu od mene  

14 godina
neaktivan

Napravio sam nadogradnju na Windows 10 i sad je aktiviran. Da li mogu sad iz biosa dići ponovno windows 10 te formatirati particiju, tj. da li ću moći tada aktivirati windowse bez cracka?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 15:01 (Kukec).

0 0 hvala 0
15 godina
Mitch kaže...
roby27 kaže...

Kakav enterprise? ako mislis na onaj 90 dana trial dode ti na istu stvar kad ovog mozes godinu dana free

Nije godinu dana već zauvijek.

U prvih godinu dana samo moraš nadograditi, licenca/ključ (windows 10) ostaje zauvijek legalan i tvoj.

Swedish latin super funk.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice