Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.881.331
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Cek hoce li se moci aktivirat taj win 10 nakraju nakon upgreda sa 8.1....pise mi da imam key ali win nisu aktivirani..kada ce se to rješiti

17 godina
Envy kaže...

GTX 500 serija nije, DX12 grafička na fizičkom levelu i ne vidim nikakav razlog da se i u drivere ubacuje podrška kao i u sam OS DX 12. Dakle: nemoj niti očekivati a niti se nadati da će ti Windows skinuti DirectX 12 jer realno za tim u tvom sluačaju nema potrebe.

Evo ti moj primjer, imam HD4670 i to je DirectX 10.1 grafička i tu verziju DirectX-a i imam:

NV od serije 4xx do 7xx ima podršku za dx12_0, a serija 9xx pa nadalje ima podršku za dx 12_0, 12_1, 12_2.....

hehe, ovaj windows insider radi i priše foldere kak oče, sad više nema onog foldera za kakti upgrade...svašta

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:54 (mrakky).
16 godina
doktor1 kaže...
Envy kaže...

* * *

Već sam par puta piso..

Fermi će dobit DX12 sam ne po izlasku!

* * *

Čitao sam, ali nije to potpuna DirectX 12 arhitektura... mislim ako hoće Gogo4 bi bio najsretniji.. ali kako stvari stoje ovdje:

http://techreport.com/news/26210/directx-12-will-also-add-new-features-for-next-gen-gpus nema od te ljubavi ništa. A ionako DirectX 12 igre.. hm.. ne znam da li iti jedna postoji (ne Googla mi se).

13 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Cek hoce li se moci aktivirat taj win 10 nakraju nakon upgreda sa 8.1....pise mi da imam key ali win nisu aktivirani..kada ce se to rješiti

Sto bi rekao MS : Probajte kasnije

Svaka legalna kopija predhodnog sistem (7 i 8) ce se moci aktivirati.Trenutno je problem sa tom aktivacijom :)

14 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Windows 10 (Multiple Editions) s DreamSparka zapela na 25% (84% Copying Files).
I nisam jedini

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
blue_tander kaže...
maxy0 kaže...

ne pasu mi driveri od laptopa s windowsima 10 a ne mogu (ili nema) naci na njihovima stranicama drivere za windows 10. što sad? laptop lenovo g50-45

Probaj koristit drivere za 8 micu.Na mom laptopu svi driveri za 8 micu rade ispravno.

neide. imam drivere od 8.1

http://trakt.tv/user/MjezZza
17 godina

@Envy

To je podrška za DX12 API!

Kako to nije DX12?

Pročitaj malo ovo

A dok izađu igre koje će potpuno iskoristit FL 12.1 itd već će GTX 9xx serija biti meh...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 21:02 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
blue_tander kaže...
maxy0 kaže...

ne pasu mi driveri od laptopa s windowsima 10 a ne mogu (ili nema) naci na njihovima stranicama drivere za windows 10. što sad? laptop lenovo g50-45

Probaj koristit drivere za 8 micu.Na mom laptopu svi driveri za 8 micu rade ispravno.

neide. imam drivere od 8.1

Onda ces morati sacekati malo dok proizvodjaci hardwera pocnu izdavati nove drivere.Nisam stigao provjerit, jel u 10 tki postoji ono sto je bilo na 7 za podesavanje kompatibilnosti.

16 godina
neaktivan

Ima li netko problema s fontom?

Naime, u nekima dijelovima desetke, font je onako maglovit, kao da nije grafička instalirana. Primjerice kad otvorim Device Manager ili kod instalacije novih programa?

Pukovnik

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Pukovnik kaže...

Naime, u nekima dijelovima desetke, font je onako maglovit, kao da nije grafička instalirana. Primjerice kad otvorim Device Manager ili kod instalacije novih programa?

Ovo upaljeno?

My name is Legion... For we are many!
13 godina
neaktivan
Pukovnik kaže...

Imas u grafickim postavkama ubaciti CleartTaype Text koji izostrava sliku fonta na LCD zaslonima (barem je meni to rijesilo problem).

17 godina
Pukovnik kaže...

Kada sam radio kalibraciju boja na kraju sam dobio par primjeraka da odaberem prikaz slova koji mi najviše paše. A tu je i ClearType opcija

Probaj sa kalibracijom!

15 godina
neaktivan

Dali se skidanje Windowsa 10 za prženje na CD mora napraviti iz sedmice ili može

i kasnije kad se nadogradi na Windows 10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
draž kaže...

Dali se skidanje Windowsa 10 za prženje na CD mora napraviti iz sedmice ili može

i kasnije kad se nadogradi na Windows 10.

Ne, jer kreirani ISO nema ključ (a pretpostavljam da ga ni ti nemaš). Upgrade -> skini ISO sa MCT -> Clean install. Tako je za sad, možda kasnije riješe taj problem nekako civiliziranije...

FAQ apdejtovan.

16 godina
neaktivan

ClearType mi je odmah bilo uključen, tu sam odabrao šta sam trebao. Znači, ne radi se o cijelom sustavu, većinom je normalni font, ali samo u nekim dijelovima je jako maglovito. Baš čudno.

Ovako to izgleda:

http://i58.tinypic.com/2d814jk.png

Pukovnik

0 0 hvala 0
17 godina

Pa jesi probo sa kalibracijom kao šta sam ti reko?

Nakon nje krene sređivanje slova u ClearTypeu; ili samo odradi to

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 21:12 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Pukovnik kaže...

Il sam ćorav, il to meni izgleda normalno. Isto kao i moj...

15 godina
neaktivan

Imam orginalni ključ od sedmice.

Znači mogu onda i kasnije skinuti ISO.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kako si to uspio zaključiti??

Sa ključem od Win7 ne možeš aktivirati Win10. Za clean install bez upgradea ti treba Win10 ključ...

-.-

14 godina

Problem spotted.. To mi se događalo i na Windows 8.1 u zadnje vrijeme..

Windows 10 clean install i stavke se ne ažuriraju automatski na radnoj površini.
Kako?
Obrišem nešto, stoji neko vrijeme.

Spremim nešto na radnu površinu (screenshot) i ne pojavi se, nego moram refreshat. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam s kalibracijom, nije pomoglo. Sad sam i mijenjao fontove, ali ništa ne pomaže. 

Pukovnik

0 0 hvala 0
17 godina

@sudy_freak

Niti jednom nisam imo takav problem u dva mjeseca koliko sam na desetki...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 21:15 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
doktor1 kaže...

@sudy_freak

Niti jednom nisam imo takav problem u dva mjeseca koliko sam na desetki...

Stvarno ne znam što bi reproduciralo taj problem.
Evo

16 godina
Mitch kaže...
ihush kaže...

-tools je sporedan, Rufus kuha, pere, čuva djecu i još par nadnaravnih svojstava kao healing neispravnih medija?..

tools nema veze ni sa čime. Ispod haube su 'starinski CMD alati..' koji to obave, razlika je samo klikaš ili kuckaš naredbe. Diskpart..

-problemi u tvom slučaju nemaju baš nikakve veze s MSovim ili bilo kojim alatom. Software je software, tvoj problem je hardware.

Mediji nisu nimalo neispravni, svaki dan su se koristili kao FAT32. Radi se o 2 Corsair USBa (3.0)

Problem je bio u kreiranju bootsect.exe, iako sam vrtio 64-bitni program na 64-bitnom računalu.

A to javlja tek na 99% i praktički kod formatiranja nazad s tim alatom su USBi otišli u vječna lovišta.

... interesantno, crknut stikić, a uzrok je dakle MSov alat? Formatiranje diska (medija) je formatiranje medija.. pa čak ni OSovski ovisno (osim što noviji imaju nešto što stariji nemaju..)

- mogao si jednako slušati mp3 i stikić je mogao crknuti. Dal si imao admin ovlasti, anitvirus.. itd. ali soft je samo soft, radi istu stvar, GUI-tool je klikaklica.

MatkoBB kaže...
ihush kaže...

MatkoBB kaže...

Kakva je situacija sa Windows aktivacijskim ključem nakon nadogradnje na 10? Koliko vidim nakon nadogradnje se dobiva novi ključ koji nigdje ne piše, nego sam pogledao preko Speccy-a.

Da li je netko probao nakon nadogranje napraviti clean install sa starim ključem od W7/8?

-kad bi to netko stigao? + vidi red iznad..

-probaj, obavijesti nas..

-novi ključ se ne dobija (insideri su nešto drugo, tad se govorilo o dobijanju keya.. ali ništa od tog, nego ostaju vječna beta..).

= nema novog keya kao zamijene za stari. OK? (zato i procedura s upgradeom, sve ostalo je na MSovim serverima)

Ja nakom upgradea imam novi aktivacijski ključ (product key). To možete provjeriti preko ovog programa:

http://en.janek2012.eu/ultimate-pid-checker/

Što me najviše iznenadilo, kada sam napravio provjeru novog ključa s ovim programom pise mi: Key Type: RETAIL, a prije je bio: OEM (Win7)

Neka još netko proba pogledat s ovim programom, koji tip licence ima nakon nadogradnje. Kasnije ću probati napraviti clean install, prvo ću probati sa Win7 ključem, pa onda s ovim novim ako taj ne prođe...

- provjeravaj iz CMDa: slmgr /dlv jer tko zna kako stariji alati vide novi OS-licencu..

enivej... objašnjenje (jer se stalno ponavlja pitanje)

-ne vrijede keyevi starog OSa 7-8, zato i ide upgrade koji kroz validaciju 'odobri'.. tad se postojeći key binda s IDom na MSovim serverima.

-MS ne daje novi key, ne šalje ga mailom, nego upravo kroz upgrade.. i taj key je key za w10 ne od w7-8.. a dali je trajni ili trial.. ovisi o provjeri genuinea u installu-upgradeu. Nakon tog, kad je jednom u MSovoj bazi, može clean, koji će povući taj ID..

... uz problem OEM-Retail (vezanja uz HW, ID).. izgleda da je MS odlučio dati svima retail licence.. a možda samo tako izgleda.

MGloc kaže...

Pozdravinstalirao sam 32 bitni win 10 a imam 4 gb rama i sada mi koristi 3,4 gb isao sam ponvono instalirati os ali mi nigdje ne nudi da odaberem 64-bit. Kad sam ga skidao odabrao sam both architecture.Windows mi na DVD-u zauzima oko 2,4gb.
Molim pomoc hvala

-s 32 može samo 32.. za promjenu na 64bitni mora clean. (dali će to raditi.. tj dali je taj ID ok.. moraš probati, jer čak i ako postoji izjava MSa može biti mijenjana, povučena, izmijenjena 6 puta..)

MGloc kaže...

Boota-o DVD , foramtirao diskove i install.Hvala na odgovoru.Mora da sam se zeznuo i skinuo  86-bit ISO nema druge...

khmm.. kak bi ti to nježno priopćio..?

x86 je platforma, nekad pod nazivom PC-IBM compatible.. a dali je 8-16-32-64 bita.. još nismo došli do 86, pa ako i bude potrebe, vjerojatnije će biti neki drugi broj, 80-96-128, jer su to ugl višekratnici birnarnih baza, nibla, hexa.. i tad je mala šansa za 86, (kao i 85, 87, 88, 89..).

Da, uobičajena greška kad se ne razumije što znači oznaka.. pa čak i 'refleks'.. ''veći broj je jači'' u ovom slučaju nije, jer se ne odnosi na broj bitova, sad znaš. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 21:40 (ihush).
15 godina
neaktivan

Mislio sam ovako.

Prije napravim update sa sedmice na Windows 10 pa onda skinem iso.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nakon instalacije win10, u device manageru mi nema grafičke kartice i ne prepoznaje drugi monitor. Probao sam skinuti drivere s neta za win10, ali ne želi instalirati. Radio sam upgrade sa win7, sve je normalno radilo prije. Ima netko ideju što probati?

Da, ne mogu promjeniti rezoluciju, niti išta drugo vezano uz display.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 21:18 (smola3005).

0 0 hvala 0
17 godina

Nakon cca 20 uzastopnih klikova na "Activate" windowsi su napokon uspješno aktivirani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
smola3005 kaže...

Nakon instalacije win10, u device manageru mi nema grafičke kartice i ne prepoznaje drugi monitor. Probao sam skinuti drivere s neta za win10, ali ne želi instalirati. Radio sam upgrade sa win7, sve je normalno radilo prije. Ima netko ideju što probati?

Šta to znači "ne želi instalirati"? Naljutio se?

Malo detalja da bi mogli pomoći...

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...
smola3005 kaže...

Šta to znači "ne želi instalirati"? Naljutio se?

Malo detalja da bi mogli pomoći...

Prođe onaj system check i izbaci listu svega što je trebao instalirati, kraj svega piše "Not installed". Na vrhu stoji installer failed.

16 godina
odjavljen

To su neki beta... Jesi probao povuć sa updatea MSove?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice