Windows 10 FAQ izdvojena tema

poruka: 406
|
čitano: 157.409
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
11 godina
neaktivan
Re: Windows 10 FAQ
mithrandir.online kaže...
Situacija je slijedeća. Kupljen je novi laptop bez windowsa, htio bi imati legalne. Mislio sam kupiti s Amazona key za Win 8.1 pro za 40-50 eura, dobije se samo ključ preko maila. Skinuti ISO, napraviti bootabilni USB i tijekom instalacije upisati kupljeni key i to je to. Hoće li to funkcionirati? Ne mislim pri tome hoće li key biti ispravan ili ne, nego ako pretpostavimo da hoće, hoću li tako dobiti legalnu 10-ku?

Hvala

Da dobit ces ako je taj key sto si kupio legalan.

fight kaže...

dobri dan drustvo ono sto mene zanima a to je dali se win 10 moze instalirat bez win 7 ili 8 ,ono kao solo os..lp

Da mozes.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 9:07 (WalterWolf).
16 godina
mithrandir.online kaže...
..Ne mislim pri tome hoće li key biti ispravan ili ne, nego ako pretpostavimo da hoće, hoću li tako dobiti legalnu 10-ku?

Hvala

- što je za tebe legalno? npr firma R1, bez tog ne vrijedi.. osobno može. Uz to da ne postoji nelegalan os, postoji samo valjana licenca i korištenje u skladu s njom. Način pribavljanja ili  cijena nisu osnovni kriterij... banalno, može ti B.Gates pokloniti kutiju, s origigi medijem i keyom-licencom. To je ono što ljudi (pogrešno) nazovu leglano.. ali za tebe osobno, za firmu nije jer nema račun tj morao bi Billy dati neku darovnicu-donaciju kao da npr Vip-Banka i sl donira nešto bolnici..

Ni cijena nije kriterij, jer u trgovini je marža, porez.. direktno od MSa je daleko jeftinije, pa do promotivnih recimo 20-40$.. direktno od MSa. Velikim OEM proizvođačima prodaju po 10-15$ uz refound.. maloprodajna cijena OEM je cca 200-300kn u odnosu na računalo bez OSa (ali se to ne može jasno vidjeti ili izračunati). Ne miješati predinstaliran (pravi) OEM i kupljen soft u trgovini, nisu iste cijene 300-vs-900kn..

- ovisi o trgovcu, ako kupiš od MSa tad je key siguran, od bilo kog drugog je 'možda'.

fight kaže...

dobri dan drustvo ono sto mene zanima a to je dali se win 10 moze instalirat bez win 7 ili 8 ,ono kao solo os..lp

- svaki OS se može instalirati, svaki OS je 'solo'. Razlika je samo što se uz uvijete može i upgradeati. Od 11mj. čak ni zbog keya nije obavezan upgrade, može odmah clean.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 13:33 (ihush).
12 godina
Windows 10 FAQ

Do kojeg točno datuma se može besplatno nadogradit na win 10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
njuskac kaže...

29. Srpnja 2016.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Povodom novogodišnjih praznika, na Kinguinu se može uzeti Windows 10 Pro OEM cdkey za $18.71 (cca 132 KN), još ako se prilikom kupnje unese kôd SAVE5, dobije se dodatnih 5% popusta.

0 0 hvala 0
16 godina
nicky.sl kaže...
njuskac kaže...

29. Srpnja 2016.

+ MS može uvijek produljiti, dodati.. to je čak logično za predpostaviti, jer w7 ima support do 2020, ovako se stvara neki rok.. požuruju se korisnici, ali vjerojatno će ostati cca 30-40%, dok postoji velika šansa da se w8 eliminira (supp do 2018) unutar tog roka. Tako da ovisi o broju korisnika w7 koji ostanu nakon tog roka, neka šansa da MS ponovi free upgrade.. možda čak i bez sadašnjih kriterija npr SP1.. (kao što svaki trgovac ima popuste pa nakon tog rasprodaje).

14 godina
Windows 10 FAQ

ima li mozda negdje dobar tutorial o stvarima koje napraviti nakon instalacije 10ke? neke osnovne security stvari i ostale tweakove? hvala!

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
definho kaže...

ima li mozda negdje dobar tutorial o stvarima koje napraviti nakon instalacije 10ke? neke osnovne security stvari i ostale tweakove? hvala!

Osobno među prvim stvarima instaliram odgovarajuće preglednike, aplikacije koje koristiš (Office itd ovisno o poslu koji radiš), drivere za grafičku i antivirus.  

Imaš firewall i WinDefender u sklopu desetke, drivere će ti sam ponuditi da instalira ovisno o aparaturi koju priključiš i sl.

Nulla dies sine linea
14 godina
ma mislio sam na one privacy stvari, sto vise sakrit, nisam previse pratio Win 10 pa sam mislio nesto tipa toga...
Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
17 godina
definho kaže...
ma mislio sam na one privacy stvari, sto vise sakrit, nisam previse pratio Win 10 pa sam mislio nesto tipa toga...

...kod mene je sve na OFF osim SmartScreen  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
odjavljen
ONeill kaže...

Povodom novogodišnjih praznika, na Kinguinu se može uzeti Windows 10 Pro OEM cdkey za $18.71 (cca 132 KN), još ako se prilikom kupnje unese kôd SAVE5, dobije se dodatnih 5% popusta.

Ovo se čini prejeftino. Ima li neka caka ovdje? Kupio bi ako je legit. Ako ne, gdje je najjeftinije za uzet pro verziju?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
eywa33 kaže...
ONeill kaže...

Ovo se čini prejeftino. Ima li neka caka ovdje? Kupio bi ako je legit. Ako ne, gdje je najjeftinije za uzet pro verziju?

- možeš kupiti bilo gdje, na tržnici.. u željezari, i dobiti origigi ili lažnjak. Jedino za authorized reseller-e bi mogao biti siguran.. (ali moguće je sve fejkati, pa i svaku stranicu.. ne samo MSove, banke itd..). npr.. (jedino što je nelogično, od pirata kupiti npr igru/OS.. i platiti više od nula kuna.., pa ili kupiš pravi ili ne kupiš).

- tel u ruke i pitaj MS, oni znaju odgovor.

16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
ONeill kaže...

Nije prejeftino, vidio sam na još par mjesta ispod 20$, caka je da se radi o OEM verziji

Nulla dies sine linea
17 godina
Windows 10 FAQ

Znalci, trebam samo potvrdu...

- imaš novi ćelavi pc iz butige (prazan hdd)

- zatim imaš ovo...windows 10 RETAIL usb

- zatim to instaliraš i aktiviraš

- ako odeš na svoj profil unutar MS accounta...vidiš ovaj uređaj

- ima opcija. Ukloni uređaj.

- ukloniš ga. Formatiraš hdd na ćelavo

- odeš kod susjede...pomečite se, zapalite i kaže ona. Dobar si, evo ti moj novi laptop i nema OS-a. Ćelav je ko tvoj mačor.

- Opet uzmem onaj Retail usb i instaliram Win10 i opet unesem ključ koji je na usb-u.

- Pod profilom će se ukazati novi pc gdje je nekad bio onaj desktop

Jesam ja dobro shvatio ovo sa Retail seljakanjem sa jednog na drugo računalo?

Bitno mi je..nemojte da ispadnem papčina.

Imaš Retail i taj Win10 možeš ...koliko puta?...seljakat na novi hardware/pc..ali je bitno da nema na životu prijašnjeg pc-a sa ovim ključem od retail licence.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 20:59 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

the ansver is, Blowin in The Wind.. (Dylan) ili EULA ili MSova odluka o odluci i izmjeni.. (tko zna).

prije, OEM, vezan uz HW, nema reaktivacije kad crkne..

Retail, instlairaš, aktiviraš, radi..

naravno ova keya-licence, samo jedna u nekom trenutku, ako se pojavi dvije.. ban. + ako unutar kraćeg roka (tjedan-mjesec.. tajna) reaktiviraš više šuta, ne mora proći pa se telefonira MSu i oni daju novi key (to znači, stari je banan...)

dali će to biti jednako sutra? MS posljednjih godinu luta s izjavama i obečanjima, sve samo da juzer pređe na w10.. a onda opet izmjene rečeno..

Po pravilima (lingvistički-leksičkim jer nema zakona), Retail je ono što pitaš... ali MS kaže.. mijenja poslovni model, vidi npr mobitel za kunu + tarifa.. takvim modelom nema oem-retaila, nego plaćaš-radi.. a migracija nije baš stvar izbora, tj natjera te.. kao XP, certifikati.. mada ga možeš koristiti idućih bilijardu godina ..beskoristan je online-poslovno.

U novim OSevima više juzer nema npr opciju isključivanja updatea i sl.. novi YT najavljuje gašenje za stare browsere ..

cijena koja je gore, je neobična za retail.. toliko obično košta oem. Postoji i pogrešno zaveden artikl i trgovac samo slegne ramenima.. pa možda priovjeriti npr kutiju-boju... i sl.

provjerio..

trenutno je home oem 900kn, retail 1.000, prepoznaš i po 32-64 bit (oem je samo 32-ili-64). i upravo piše, prenosivo... dok MS ne kaže drugačije :)

usporediti s drugim paketom... 1900kn/pro i novi pro 1.200 .. dakle nešto su svježe promijenili u cijeni-licenci..

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 21:16 (ihush).
17 godina
Windows 10 FAQ

Hvala ti. Znači poprilično sam bio na dobrom tragu.  Posebno biti oprezan kod gašenja starog HW.

Kakvi su kod nas ovi MS telefonisti...shvate li našeg vulgarisa kad traži reset ključa i sl?

Sumnjam da su pogriješili oko Retail USB-a. Premda je 100kn razlike spram OEM nelogično. A opet ovaj trgovac ne pari ko neki diler studenskim ključevima.  A opet Amazon ima sličnu cijenu.  Aj sad budi pametan jel to ONAJ retail sa kojim vrištiš sa balkona.

- Evo ga razbojnici, mogu instalirat koliko me volja (sve dok poništavam prethodi pc)

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

adm je povoljniji, ista cijena neovisno dvd-usb, (+vidi stari pro, bez medija, medij je inače 30kn.. maloprodajno cca 100kn razlike).

direktno od MSa store.. bi trebao biti povoljniji za maržu. (ali oni ne dumpaju cijenu distributerima, razlika je samo kod nas, vani isto..).

poslovno ne možeš zbog R1.. vani online. privatno je svejedno.

edit: da, možeš vrištat s balkona.. :)

btw, svaki OS (install medij) možeš insaliravat do besvjesti, ne moraš aktivirati odmah... nego tek kad 'komšinica' zasluži.. preskakanjem unosa keya, generic key ili bez interneta (i poneki drugi način). Aktiviraš kad je sve OK..

edit2: .. razlike u cijeni 32-64 bi OEMa su zbog količine koju trgovac naruči.. inače bi bila ista cijena, .. ostalo je njihova calculacija, koja može biti bilo koja cijena pa i x,99 .. kao najpopularnija. Opet podsjetnik, za raspoznavanje, retail je (do sad) uvijek bio s obje ver 32+64.

edit3: u eurićima jer nemamo više MS.. EMEA3, 135€ (s našim PDVom) .. cca 1035kn to su 'preporučene' cijene, na koje veći trgovac može imati popust/rabat.. pa nižu cijenu. (već rečeno, MS ne dumpa cijene).

pošto je globalna cijena cca 120$.. možeš i negdje drugdje potražiti i uštedjeti..

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 21:50 (ihush).
16 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Sorry da razbijem balon, ali ako već kupuješ OEM samo mu je u hrvatskim shopovima napumpana cijena - razlika 100njak kunića u odnosu na retail. CDkey koji isto vrijedi možeš na internetima kupiti drastično jeftinije nego retail. Naravno da je retail bolje za seljakanje, no ako već kupuješ OEM nema smisla platiti toliko

Nulla dies sine linea
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Windows 10 FAQ

Trebao bi savjet od iskusnijih, kod upgreda s win 7 na win 10 dali je potrebno kod instalacije win7+sp1 pokupiti sve updatove ili se odmah može ići na download win 10 i raditi fresh install?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tiby kaže...

Trebao bi savjet od iskusnijih, kod upgreda s win 7 na win 10 dali je potrebno kod instalacije win7+sp1 pokupiti sve updatove ili se odmah može ići na download win 10 i raditi fresh install?

Hvala

Kod upgradea pustiš WIn update da pokupi sve updateove, naravno. I tako će ti upgrade ponuditi nakon što ti skine KB*neki;neznambroj*. 

12 godina
Tiby kaže...

Hvala

Fresh install možeš odmah radit ako imaš key od windowsa 7 ili 8.1 a ako nemaš moraš radit nadogradnju a da bi ju napravio na win 7 sp1 moraš imat desetku na instalacijskom mediju i pokrenut ju iz windowsa (otvoriš dvd ili stikić i klikniš setup) i u tom slučaju možeš odmah nadograđivat bez skidanja gomile updateova.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
WackyZG kaže...

Kod upgradea pustiš WIn update da pokupi sve updateove, naravno. I tako će ti upgrade ponuditi nakon što ti skine KB*neki;neznambroj*. 

To mi je jasno, samo tako gubim vrijeme dok se sve ne updejta u win 7.

Mislio sam kako se može to izbjeći.

16 godina
Tiby kaže...
WackyZG kaže...

To mi je jasno, samo tako gubim vrijeme dok se sve ne updejta u win 7.

Mislio sam kako se može to izbjeći.

Možeš skinuti Media creation tool, pa tamo skinuti ISO i zapržiti ili na USB stick spucati, pa upgrade (pokreneš DVD / USB u WInsima) ili fresh install (bootanje medija).

10 godina
protjeran

Pritisnem alt+tab i nece mi otici na desktop, ima li rješenja?

17 godina

Win+D?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 11:59 (djigibao).
10 godina
protjeran

Meni je win key ispod drugog shifta tako da brzo minimiziranje ne dolazi u obzir :(

13 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Meni je win key ispod drugog shifta tako da brzo minimiziranje ne dolazi u obzir :(

Nakon traženja i gruntanja skužio sam kao to napraviti preko autohotkey skripte

Dakle sa f2 pokazuje desktop,a može i sa ctrl+h sakriti taskbar, ako te zanima reci.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
10 godina
protjeran

Hvala, ali netreba. Trenutacno guglam kako zamjeniti win+d s nekim drugim shortcutom koji mi je blizi lijevoj ruci.

13 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Hvala, ali netreba. Trenutacno guglam kako zamjeniti win+d s nekim drugim shortcutom koji mi je blizi lijevoj ruci.

Bi li ti odgovarao ctrl+y ili alt +y ?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
odjavljen

Možeš i sa Win + M. Dovoljno su si blizu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice