Windows 10 FAQ izdvojena tema

poruka: 406
|
čitano: 157.950
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 FAQ
svjetlosni_mikroskop kaže...

Imala sam Win 8.1. Rezervirala sam Win 10 i upgradeala nakon 29.7.. Pisalo je activated. Nakon toga sam skinula Media creation tool s MS stranice, postavila na Windows 10 Home na usb-u, napravila čistu instalaciju. Windows 10 se nije aktivirao. Prošlo je 24 sata. Na MS računu piše da imam Windows 10 Core. U Media creation toolu nije bilo opcije Core. Pretpostavka je da ne mogu imati aktiviran Home ako su mi ranije aktivirali Core. Je li to točno?

Hoću li sada morati opet instalirati Windows 8.1?

Ima samo Home i Pro verzija.

Ako si imala običnu Osmicu, to je Core, ona se upgradeala na Home verziju.

Vjerojatno si negdje ukucavala neki ključ. Ako nisi, malo strpljenja, aktivirat će se u roku 24 sata.

Ako se ne aktivira do sutra, nazovi MS Hrvatska na 0800 300 300 i traži razgovor s operaterom.

Da, uvijek možeš ponovno instalirati Windows 8.1.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
neaktivan

Windows 10 nisam išla skinuti. Pokrenula sam iz traya ikonicu koja je sve odradila, prvi put kada je išao samo upgrade. Imala sam Windows 8.1 Pro kupljen sa studentskim popustom, provjerila danas u MS trgovini.

U Media creation toolu sam imala samo opcije Home i Pro.

16 godina

Windows 10 nisam išla skinuti. Pokrenula sam iz traya ikonicu koja je sve odradila, prvi put kada je išao samo upgrade. Imala sam Windows 8.1 Pro kupljen sa studentskim popustom, provjerila danas u MS trgovini.

U Media creation toolu sam imala samo opcije Home i Pro.

Ako si imala Pro verziju Osmice, ona se morala upgradeat na Pro verziju Desetke. Popust s tim nema veze, bitno je koja verzija je bila instalirana.

Sad vidim da si napravila clean install Home verzije - greška u verziji i zato ti se neće aktivirati!!

Tebi treba Pro! Skini odavde direktno iso Pro verzije, napravi novi usb i novi clean install.

Yebi ga, ali sama si napravila grešku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 0:35 (kizo2703).
10 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

U redu. Još ću to probati. Ali zašto mi piše Windows 10 Core na MS računu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

... zašto mi piše Windows 10 Core na MS računu?

Ne znam. Možda zato jer si ''pomješala'' verzije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 0:37 (kizo2703).
10 godina
neaktivan

Napravila sam ovo i upalilo je. Hvala!

16 godina
kizo2703 kaže...

Tebi treba Pro! Skini odavde direktno iso Pro verzijenapravi novi usb i novi clean install.

Možda glupo pitanje, ali da li će ovaj ISO već imati ID mog stroja ili trebam još nešto učiniti za upgrade sa Win 7/8.1 (clean install?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Matozan kaže...

Možda glupo pitanje, ali da li će ovaj ISO već imati ID mog stroja ili trebam još nešto učiniti za upgrade sa Win 7/8.1 (clean install?

Ne, NEĆE IMATI ID tvog stroja, kao uostalom ni bilo koji drugi iso, čak i onaj napravljen sa službenim toolom.

Prvo moraš napraviti upgrade, NE UNOSITI NIGDJE NIKAKVE KLJUČEVE i tek onda možeš napraviti clean install.

[Također bez unošenja ključeva]

17 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

za one koje pere paranoja u vezi privatnosti u win10 evo programčića koji na jednom mjestu skupi sve opcije koje šalju podatke microsoftu i možete ih jednostavno isključiti:

w10privacy

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja bih isto upgratiro pc ali bojim se dali ce mi se brisati slike, video, igrice, aplikacije kao kada instalirate novi windows? Hvala unaprjed! 

E D
16 godina
odjavljen

Pa backupiraj sve bitno (slike, videa) na stickove a igre i aplikacije lako reinstaliraš ako im se nešto dogodi... Ili nađi nekog stručnijeg da to obavi.

BTW, kriva tema. Odi ovdje....

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
neaktivan
Erddani 2 kaže...

Ja bih isto upgratiro pc ali bojim se dali ce mi se brisati slike, video, igrice, aplikacije kao kada instalirate novi windows? Hvala unaprjed! 

do sada sam desetak pc-a i laptopa upgradeao na win10 (putem iso datoteke) i na svima su ostali i podaci i instalirani programi, jedino na jednom nije radio antivirus kojeg sam morao na novu verziju nadograditi koja podržava win10. naravno dobro je napravit backup podataka , zlu ne trebalo.

16 godina
neaktivan

Bok ljudi. Čitam malo temu i vidim 100 pitanja u 100 situacija i 100 sličnih, ali različitih odgovora :) Pa ću pitati za svoju situaciju ;)

Imam na računalu originalni win7 pro SP1. Koliko vidim, trebao bih imati pravo na Win10.

E sad, ja bih Win10 instalirao na FreeDOS laptop na kojem još nikad nije bilo ništa. Je li to moguće i koji su potrebni koraci za to?

Da li ovako nekako:

1. skinuti win10 odavde - https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

2. Tu se dobije ISO pomoću kojeg instaliram Win10 na novi laptop koristeći key od orginalnih win7 ili keya kojeg dobijem prilikom skidanja Win10?

Staro računalo bih ostavio na trenutnom Win7, ne bih ga upgradeao. Jedino bi mi bila dobra opcija da imam i dalje na njemu moguć clean install win7 koji je i bio gore i da mi takva aktivacija prođe bez problema.

Nadam se da pri aktivaciji ne smeta ako je na drugom računalu aktiviran win10 skinut pomoću tog istog Win7.

Hvala na pomoći :)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
Tako kako si ti zamislio nece ici...
Windows 10 ide samo preko upgrejda sa Win 7 ili 8/8.1.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Tako kako si ti zamislio nece ici...
Windows 10 ide samo preko upgrejda sa Win 7 ili 8/8.1.

Znači instalirati Win7 na novi laptop i onda na njemu napraviti upgrade. A na starom ostaviti Win7 ili ga clean installati. Dosadašnje iskustvo me podučilo da sam Win7 mogao instalirati i aktivirati na više računala, valjda neće bit problema ako jednog želim upgradeati na Win10. Kaj mislite?

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
16 godina
Luuka kaže...

Znači instalirati Win7 na novi laptop i onda na njemu napraviti upgrade. A na starom ostaviti Win7 ili ga clean installati. Dosadašnje iskustvo me podučilo da sam Win7 mogao instalirati i aktivirati na više računala, valjda neće bit problema ako jednog želim upgradeati na Win10. Kaj mislite?

Osim ako nemaš Windowse sa DreamSparka, koji imaju MAK licencu (Multiple Activation Key) za dva PC-a, legalno ih možeš aktivirati SAMO na jednom.

A ako je u pitanju OEM licenca, nju NE MOŽEŠ prenositi na drugi PC.

Provjeri sa slmgr /dlv u Command Promptu (run as Administrator).

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Luuka kaže...

Osim ako nemaš Windowse sa DreamSparka, koji imaju MAK licencu (Multiple Activation Key) za dva PC-a, legalno ih možeš aktivirati SAMO na jednom.

Provjeri sa slmgr /dlv u Command Promptu (run as Administrator

Slika je dolje niže.

Inače, Windowsi su skinuti preko faxa.

Konkretno ove nisam instalirao na nijedan komp osim svojeg, ali sa drugim keyem sam instalirao na par njih i sve je prošlo bez ikakvih problema.

windows windows
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 0:45 (Luuka).
16 godina
Windows 10 FAQ

Ako nekome fali stari kalkulator sa prijašnjih verzija, evo ga.

Skinite ga, stavite cijeli folder u Windows i napravite shortcut. Možete ga i pinati gdje hoćete, ali ne pokušavajte mijenjati ovaj novi metro kalkulator u System32 folderu, da se nešto nebi syebalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2015 18:37 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Luuka kaže...
kizo2703 kaže...
Luuka kaže...

Provjeri sa slmgr /dlv u Command Promptu (run as Administrator

Slika je dolje niže.

Inače, Windowsi su skinuti preko faxa.

Konkretno ove nisam instalirao na nijedan komp osim svojeg, ali sa drugim keyem sam instalirao na par njih i sve je prošlo bez ikakvih problema.

Dakle, skinuo sam tool, pokrenuo ga i odabrao da mi kreira ISO. Čak i sami tool kaže da je to ISO file za instalaciju Windowsa na drugo računalo. E sad glavno pitanje - kako doći do keya? Da li na osnovu keya od Win7 mogu dobiti key za Win10? Nekako mi to zvuči da neće ići, ali da pitam :)

17 godina
Key se nalazi u MBO/BIOS, kada se upgrejda sa Win7/8 onda ti se Win 10 automatski aktivira....odgovoreno mali milion puta u ovoj temi...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Pozdrav,

ja trenutno imam instaliran Windows 7 Ultimate, u desnom kutu mi nudi "upgrade to windows 10", zanima me da  li ako ja sada na to kliknem ,kada on zavrsi instalaciju, da li ce meni svi moji podaci ostati na PC-iju, te da li ce svi programi raditi koje imam instalirane?

0 0 hvala 0
12 godina

Ako "to" klikneš i tako nadogradiš ostaće ti svi podatci a što se tiče programa radiće oni koji su kompatibilni s desetkom

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

A sto se tice aktivacije, ja imam "narodnu" verziju trenutno?

0 0 hvala 0
16 godina
josip122 kaže...

A sto se tice aktivacije, ja imam "narodnu" verziju trenutno?

Da, pa?! Onda nađi svoju aktivaciju "kod naroda".

16 godina
odjavljen
Windows 10 FAQ

FAQ updejtovan, kao i vaši Windowsi.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Windows 10 FAQ

... već sam zaboravio (ili nisam 'nepotrebno pametovao'..), al to me ne spriječava sad.  i

1-2-3.. nema besplatnih win, win je komercijala. Treba tako formulirati text, freeupgrade je upgrade, ne free OS. Tad ako tjeramo mak na konac, možda novinari i juzeri počnu razumijevati i eliminiraju potrebu za bezbroj odgovora na isto pitanje. .. jer im je google ili neki site izbacio info da je win besplatan.

17, apps. Upgrade advisor će sve provjeriti, obične apps mogu raditi (jer realne razlike od xp-7-8-10 nema), sysutils i sl. može biti deinstalirano i to će advisor upozoriti, neće obrisati.. samo izbaciti iz novog reg. kao da nije instaliran soft. Enivej, juzer je prije obaviješten, nakon upgradea može (re)instalirati potrebnu app ili pribaviti npr noviju verziju (neki soft-installer može biti OSovski osjetljiv, ako ne prepozna noviji OS, alternativno, instalirati u comp.modu, desni klik itd.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ihush kaže...

... već sam zaboravio (ili nisam 'nepotrebno pametovao'..), al to me ne spriječava sad.  i

Evo popravio sam, nemoj bit nervozan

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
ihush kaže...

Evo popravio sam, nemoj bit nervozan

...

i dalje 'generiraš' istu grešku. Sama riječ besplatan je greška, nema free win (pa ni w.bing cijena 5-15$, za sad). Pola godine je oko tog (bingastog) zatišje (briga oko samog w10 vjerojatno će se poslje n.god. nešto nastaviti).

U svakom textu tupiti, nema besplatnog win, dok MS nudi besplatnu nadogradnju (zamijenu), za određene verzije, s uvijetima (nadograđeni SPom, verzija) i porovjerom licence-keya-genuinea. Zamjena 'staro za novo' nema veze s riječi besplatno. ... a to jednom pušteno na ineternetske pašnjake, goolge da kao rezultat i svi tad papigajski opet ponove besplatni win.

Ispravno, MS nudi (za sad godinu dana), free upgrade uz requirementse.. ili dok je trajao insider/preview, test, za njega se može koristiti riječ besplatan, + 'ali' s ograničenjima i zapravo namijenjen devovima-ITjcima (mada su sad tu široke narodne mase..), pa čak i s tom verezijom gledajući petljanje s 'obečanjima' MSa i izjavama, npr da će insideri dobiti free-key, na kraju su dobili samo preview kojeg moraju redovito 'čekirati' ili će se 'samoubiti' (killswitch). Dakle, ni to nije đabe tj nije u obečavanom rangu retail keya ... a testeri su radili đabe ono što bi profesionalci radili za novac, kemijske, gađete.. pa je MS opet uštedio neku crkavicu (umjesto da se isprse i malo počaste insidere..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 13:21 (ihush).
13 godina
neaktivan
Situacija je slijedeća. Kupljen je novi laptop bez windowsa, htio bi imati legalne. Mislio sam kupiti s Amazona key za Win 8.1 pro za 40-50 eura, dobije se samo ključ preko maila. Skinuti ISO, napraviti bootabilni USB i tijekom instalacije upisati kupljeni key i to je to. Hoće li to funkcionirati? Ne mislim pri tome hoće li key biti ispravan ili ne, nego ako pretpostavimo da hoće, hoću li tako dobiti legalnu 10-ku?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 FAQ

dobri dan drustvo ono sto mene zanima a to je dali se win 10 moze instalirat bez win 7 ili 8 ,ono kao solo os..lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice