Win7 problem pri učitavanju windowsa

poruka: 45
|
čitano: 14.982
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

probaj instalirati samo display driver bez catalyst control centra pa vidi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mislio sam na same drivere a posto igre rade a pocele su trzat...to znaci da grafa nije u redu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Win7 problem pri učitavanju windowsa

Oštetio si ju clockanjem. Kada dostigne određenu razinu opterećenja, jednostavno krepa. Ili ako čak i u Windowsima "oštećeni" dio VRAMa dobije neki podatak moguće je da se sruši iako si možda pokrenuo samo 3D screensaver.

Prijedlozi - čisti windowsi, novi driveri bez CCCa i testiranje sa 3dmarkom ili nečim. Ako se ruši, grafa otišla u pm. Nosi na servis ili u pećnicu (mada 99% niš od nje više). Također, digni neki live linux i igraj se tamo sat-dva - malo upoznaš linux i vidiš jel grafa radi. Skini neki sa KDE sučeljem (Linux Mint 10 KDE) da se grafa malo jače optereti.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan

a to se nikako nemoze popravit?

i kad odnesem reklamirat sta da kazem? i dal ce opce prihvatit reklamaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako je pod garancijom i ako je kvar hardverski (a to ćeš doznat gore opisanom eliminacijom) ti nemaš šta prčkati - nosi je na servis i gotovo. Na grafi nigdje ne piše da je clockana. Ako je problem softverski, potraži neku verziju drivera na kojoj grafa radi ili ju jednostavno prodaj.

Nebi bilo loše isprobat grafu u drugom kompu, provjeriti RAM memtestom, posuditi jače napanje...

Ugl, imaš posla prije reklamiranja. Provjeri RAM, reinstaliraj windowse, novi driveri, 3dmark. Digni i Mint i vidi kako se tamo ponaša. Ako se ruši, posudi napajanje. Ako se i dalje ruši, odnesi je u drugi komp. Ako i dalje zaje, očito je problem u samoj kartici.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pokusaj koristiti garanciju ako je imas.

kazi to sto se desava i nek se uvjere sami u problem.

14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
chutac kaže...

Pokusaj koristiti garanciju ako je imas.

kazi to sto se desava i nek se uvjere sami u problem.

oke hvala sutra il preksutra idem reklamirat nadam se da ce uspjet... a jel moze bit da joj fali snage iz napajanja?

neki lik kaze da kad je nabavio jace napajanje nije bilo bsod-a

16 godina
chutac kaže...

..  oke hvala sutra il preksutra idem reklamirat nadam se da ce uspjet... a jel moze bit da joj fali snage iz napajanja?

BSOD je jedan problem, artefakti na ekranu govore da je VRAM otišao... zaključak i ako je možda napajanje slabo, kartica je neispravna. Reklamiraj ako uvaže, ili malo vegete i pećnica..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen

Ti il ne čitaš il ignoriraš što ti napišem. PROVJERI! Pa možeš valjda posuditi kakvo napajanje koje je jače pd tvojeg. Isprobavaj, nauči nešto. Svi mi koji ti dajemo savjete smo istestirali vagone toga na svim windowsima i ostalim mogućim kombinacijama hardvera i softvera.

Nekad treba malo zasukat rukave i pokrenuti se da bi doznao u čem je problem. Najlakše je na servis, reći "ne radi", donjet drugu doma i skužit da ni ta ne radi. I otvorit novu temu u kojoj ćeš dobit iste savjete koje opet nećeš poslušati.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
chutac kaže...

..  oke hvala sutra il preksutra idem reklamirat nadam se da ce uspjet... a jel moze bit da joj fali snage iz napajanja?

BSOD je jedan problem, artefakti na ekranu govore da je VRAM otišao... zaključak i ako je možda napajanje slabo, kartica je neispravna. Reklamiraj ako uvaže, ili malo vegete i pećnica..

neam artefakte sam mi pocinje trzat u svim igrama, bsod je ond vjerojatno zbog ccc-a a ak je prije radila super napajanje nema veze(?)

14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ti il ne čitaš il ignoriraš  što ti napišem. PROVJERI! Pa možeš valjda posuditi kakvo napajanje koje je jače pd tvojeg. Isprobavaj, nauči nešto. Svi mi koji ti dajemo savjete smo istestirali vagone toga na svim windowsima i ostalim mogućim kombinacijama hardvera i softvera.

Nekad treba malo zasukat rukave i pokrenuti se da bi doznao u čem je problem. Najlakše je na servis, reći "ne radi", donjet drugu doma i skužit da ni ta ne radi. I otvorit novu temu u kojoj ćeš dobit iste savjete koje opet nećeš poslušati.

bas i nemam gdje nabavit napajanje jace od mojeg i slusam savjete, sve sta ste rekli sam probo al nista nije upalilo, a veceras pustam 3dmark vantage da vidim, a windowse cu ostavit za zadnji izbor

ako 3dmark pokaze problem onda cu prvo deinstalirat ccc a ak nist nejde probat cu reklamirat da nemoram uzalud windowse reinstalirat

16 godina
chutac kaže...
..

neam artefakte sam mi pocinje trzat u svim igrama, bsod je ond vjerojatno zbog ccc-a a ak je prije radila super napajanje nema veze(?)

-(kriva tema z artefakte, zaboravi), pokušaj s verzijom drivera s kojom ti je radilo OK. Nova 11.2 nekima zadeje probleme. CCC je šest uzrok (ali nemora uopće biti problem u driveru..). Vjerojatnije da je HW problem.

chutac kaže...
..

bas i nemam gdje nabavit napajanje jace od mojeg i slusam savjete, sve sta ste rekli sam probo al nista nije upalilo, a veceras pustam 3dmark vantage da vidim, a windowse cu ostavit za zadnji izbor

ako 3dmark pokaze problem onda cu prvo deinstalirat ccc a ak nist nejde probat cu reklamirat da nemoram uzalud windowse reinstalirat

-napajanje od 400w mora držati, razlika je samo u kvaliteti i starenjem se sve kvari. Nije samo snaga, nego stabilnost pod opterećenjem. To je glavna razlika u kvaliteti MBO tj VRMova i peglanja potrebnih napona.

-Pošto si OCao sistem, ništa nemora biti ispravno (direktna posljedica...) pa u buduće razmisli dali je OC isplativ. (umjesto dodatnog coolera mogao si novac uložiti u VGA iz više kategorije i imati jači stroj za isti novac bez OCa.

-kao i tvoja 'originalna' ultimatica, vrlo moguć razlog. ...

-sve soft uzroke zaobiđeš podizanjem s liveCDa (već si dobio savijete) dok hardware možeš testirati (kao memtest) ili zamnjeniti pa vidjeti dali radi.

Vrćenje 3dm nije preporučljivo jer rizikuješ daljnje probleme, vantage se vrti kad želiš dokazati stabilnost, ne kad je sistem nestabilan. (nećeš otkriti uzrok..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
chutac kaže...
..

-(kriva tema z artefakte, zaboravi), pokušaj s verzijom drivera s kojom ti je radilo OK. Nova 11.2 nekima zadeje probleme. CCC je šest uzrok (ali nemora uopće biti problem u driveru..). Vjerojatnije da je HW problem.

chutac kaže...
..

-napajanje od 400w mora držati, razlika je samo u kvaliteti i starenjem se sve kvari. Nije samo snaga, nego stabilnost pod opterećenjem. To je glavna razlika u kvaliteti MBO tj VRMova i peglanja potrebnih napona.

-Pošto si OCao sistem, ništa nemora biti ispravno (direktna posljedica...) pa u buduće razmisli dali je OC isplativ. (umjesto dodatnog coolera mogao si novac uložiti u VGA iz više kategorije i imati jači stroj za isti novac bez OCa.

-kao i tvoja 'originalna' ultimatica, vrlo moguć razlog. ...

-sve soft uzroke zaobiđeš podizanjem s liveCDa (već si dobio savijete) dok hardware možeš testirati (kao memtest) ili zamnjeniti pa vidjeti dali radi.

Vrćenje 3dm nije preporučljivo jer rizikuješ daljnje probleme, vantage se vrti kad želiš dokazati stabilnost, ne kad je sistem nestabilan. (nećeš otkriti uzrok..)

e hvala ti za ovo al nisam bas razumio sta sad tocno da napravim prvo...

u utorak ako se nist ne poboljsa ide reklamacija

i jos nest...kad sam otvorio temu to se dogadjalo i napisao sam da nakon reinstalacije drivera i ccc-a jednom je sve bilo u redu a onda opet isti problem...zasto?

i nakon brisanja ccc-a dajem rezultate

14 godina
neaktivan

obriso ccc i nema razlike...sutra reinstaliram windowse i ak onda bude problema reklamiram grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

instaliro nove (tj. stare(one koje sam dobio uz grafu)) drivere i sve je u redu

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice