Win xp ne vidi disk

poruka: 12
|
čitano: 4.344
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win xp ne vidi disk

Komp je

athlon xp 2500+

DDR 1GB rama

Asus A7v800

Samsung 80gb sata disk.

A ovako je problem bio je prije jedan seagatov disk i win xp instaliran sve je radilo i disk je krepa pa sam stavio samsungov disk. Win xp instalacija disk ne vidi bios uredno vidi.

Instalirao sam win7 sve uredno radi al necemo se sada preseravat win 7 on this shit. Ubuntu 10.10 isto vidi disk kao i 9 verzija bez problema isto radi.

Sta mi je ciniti da bi mogao win xp staviti jer neide nikako a nemogu ostavit ubuntu jer ja komp necu koristit.

XP SP3 je tako da nije do drivera nekih a mozda i je neznam vise sta cu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 16:25 (Duje00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Win xp ne vidi disk

zato što ti je vjerojatno disk formatiran u NTFS-u a windowsi xp su ti na FAT 32.... koliko ja znam nema pomoći bez reinstaliranja windowsa xp prilikom čega treba disk formatirati na NTFS....

17 godina
neaktivan
denisp kaže...

zato što ti je vjerojatno disk formatiran u NTFS-u a windowsi xp su ti na FAT 32.... koliko ja znam nema pomoći bez reinstaliranja windowsa xp prilikom čega treba disk formatirati na NTFS....

WIN XP INSTALACIJA NE VIDI OVAJ SATA DISK. NA IDE DISK MOGU INSTALIRATI XP.

DISK JE BIO I U NTFS I FAT 32 i sve a ovo nije stari disk ovo je realtivno novi disk.

17 godina
Win xp ne vidi disk

Trebaš windows xp disk sa odgovarajućim sata driverima.

Sječam se samo da se to radilo prije instalacije windowsa da si trebao instalirati prvo te drivere sa disketom.

E sada fora je da se ovaj korak sa disketom može preskočiti.

Modificiraj Winxp disk sa nLite te ubaci SATA drivere. Zaprži i instaliraj s tim diskom.

Malo više o tome ima ovdje http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 16:50 (Hummer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Umjesto gubljenja vremena s nLiteom i ostalim kemijama (to se može i naknadno napraviti) ,jednostavno u BIOS-u isključi AHCI ,tj. stavi disk na IDE combatible ili kak ti već piše (ovisi o BIOS-u) i pokreni ponovno instalaciju.

Sad će XP setup sigurno prepoznati disk! Sata driveri se onda mogu naknadno instalirati.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 18:10 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 18:31 (denisp).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Umjesto gubljenja vremena s nLiteom i ostalim kemijama (to se može i naknadno napraviti) ,jednostavno u BIOS-u isključi AHCI ,tj. stavi disk na IDE combatible ili kak ti već piše (ovisi o BIOS-u) i pokreni ponovno instalaciju.

Sad će XP setup sigurno prepoznati disk! Sata driveri se onda mogu naknadno instalirati.

Ahci pa na socket A hmmmmmmm.

A nema podesavanja moda rada ide ili sata tako da to nema a meni ahci nije imala 775 bivsa ploca kamoli socket a

16 godina
neaktivan
Duje00 kaže...

Ahci pa na socket A hmmmmmmm.

A nema podesavanja moda rada ide ili sata tako da to nema a meni ahci nije imala 775 bivsa ploca kamoli socket a

Dobro ,u čemu je problem kod tebe? XP NEMA SATA DRIVERE!! Moraš ih ,ili instalirati sa floppy-a (F6 na početku setupa) ,isključiti AHCI ,ili napraviti sleapstream na CD!!

Jesi li uopće gledal u BIOS-u jel ima opcije isiključivanja AHCI-ja?!

ASUS A7v800 ASUS A7v800
Pošto je ovo ASUS ,ima AMI BIOS i u njemu sigurno ima uključivanje/isključivanje AHCI-ja ,pošto ima SATA portove!!

Pa ti radiš s tim PC-jem ,daj si malo truda!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 0:56 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Nema u biosu al nebitno. zalipo sam sam sata drivere sa nlitom i deri dalje.

16 godina
moderator
Duje00 kaže...

Nema u biosu al nebitno. zalipo sam sam sata drivere sa nlitom i deri dalje.

ima 100% al bitno da radi :D

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Očito je problem kaj treba znati engleski .... {#}

Ali dobro ,sad je barem to sređeno ....

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
XXX-Man kaže...

Očito je problem kaj treba znati engleski .... {#}

Ali dobro ,sad je barem to sređeno ....

Ocemo po 100€ okladu da nema. Jos vam posaljem plocu na moj trosak. NEMA U BIOSU NICEGA STA BI POMOGLO.

JEDNOSTAVNO STARA PLOCA STARI BIOS. SA BIOS FLASHOM PREKO FLOPYA UOPCE MI SE NEDA DIRAT

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice