Win 7 - Permission

poruka: 29
|
čitano: 4.202
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win 7 - Permission

Ne mogu pristupiti skrivenim systemskim folderima. Pise mi: "..is not accessible". Takodjer nisam mogao izbrisati neke foldere odredjenih programa iz program files. Kaze da provjerim administracijska dopustenja ili tako nesto. Guglao sam neku noc ali nisam nista nasao. Nesto mi se slicno javilo kada sam htio snimiti pjesmu na mobitel. Nije mi dao "pristup" kada sam bacio pjesmu na fiolder telefona dok sam normalno snimio sa copy/paste.

Kada idem na properties/security/permission (zabranjenog foldera), fino stoji da ja kao admin imam pristup. Dok na System Volume Information folder ima pristup samo SYSTEM.

Predlozili su mi da odredjene foldere izbrisem preko Linuxa. Trenutno nemam potrebu za brisanje odredjenih foldera ali mi nije jasno zasto nemam dozvole kao administrator.

Legalan/aktiviran Windows 7 X64.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 11:48 (DOPE).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Win 7 - Permission

To ti se odjednom dogodilo ili? Probaj napraviti System Restore na nekoliko dana unazad.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina
neaktivan

Nisma bas upratio ali mislim da je od samoga. Kako sam podigao sistem ..samo nisma obracao paznju. Evo na slikama o kojoj se poruci radi (kada dvokliknem na folder) i da imama dopustenje, full control.

17 godina
neaktivan
Win 7 - Permission

Provjeri komp od virusa sa malwarebytesom i avirom.Meni je bio taj problem na XP-u.(virusi) Namigiva

EDIT:ja mogu svugdje,bilo koji folder.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 16:33 (lzgr).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Win 7 - Permission

Niti ja ne mogu u taj folder Iznenađen (a imam sve ovlasti). Isto Win7

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DOPE kaže...

Evo na slikama o kojoj se poruci radi (kada dvokliknem na folder) i da imama dopustenje, full control.

Na ovoj prvoj slici klikni na Advanced i pogledaj tko je trenutni "vlasnik" foldera.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
odjavljen

Vlasnik je System

EDIT: Promjena "vlasnika" u Administrator grupu ne znači ništa. I dalje Access denied

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 16:44 (Sum_of_all_fears).
15 godina

Trebao bi ti biti vlasnik.

EDIT: Pogledaj da li ti se ista mapa nalazi u: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Templates.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 16:46 (deadman).
16 godina
odjavljen
deadman kaže...

EDIT: Pogledaj da li ti se ista mapa nalazi u: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Templates.

Da, tamo je i prazna je.

17 godina
neaktivan

Mislim da to niej isti folder jer nije ni skriven i imam pristup.

Sto prvog skrivenog foldera tice, promjeno sma vlasnika ali i dalje isto. Skenirat cu sa Spybot-om pa cu vidjeti imali promjena ali cisto sumnjam da je spajver ili virus.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 16:53 (DOPE).
15 godina
Win 7 - Permission

Spybot ne valja, skeniraj sa Malwarebytesom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Win 7 - Permission

To nije spyware/virus 100%, to nešto windowsi čuvaju. Takvih foldera ima nekoliko, uključujuć i ApplicationData i slične.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Win 7 - Permission

Našao sam nešto o tome:
Vista and later versions of Windows use a new concept of hidden junctions. In Windows Explorer, these junctions appear as hidden shortcuts, with File Folder properties.
They were created to make older XP-era program installations work. These installations use default XP folder names and locations that have been moved and renamed. Vista and 7 automatically redirects all attempts to access these folders.
The most common junction is "Documents and Settings" which is now "Users".

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 17:00 (deadman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Malwarebyteso nije besplatap pa tako da..

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 17:08 (DOPE).
15 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 17:10 (deadman).
17 godina
neaktivan
Koristim Microsof SE.
15 godina

Probaj isključiti UAC.

17 godina
neaktivan
Probao sam ali nema razlike (nakon iskljucivanja sam restartovao racunar).
15 godina
Win 7 - Permission

Probaj se sjetiti jesi li instalirao neki program dan prije nego što ti se to dogodilo jer je nemoguće da se dogodilo samo od sebe. Jesi napravio System Restore?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 17:30 (deadman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Aj pogledaj jel ti moreš pristupit tom folderu. Ovo zalijepi u run i okini ok:

C:\ProgramData\Templates

To nije ni spyware, niti virus niti greška nekog programa. To windowsi ne daju pristup jer taj folder ne postoji.

17 godina
neaktivan

Nisam napravio system restore jer misli mda mi je od samog pocetka. Sjecam se da sam dobija oslicna upozorenja ali nisam obracao paznju.

Evo skeniram sa Malwarebytes pa cu vidjeti imali promjena.

Nego ti imas pristup ? Koja je verztija sedmice ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 17:39 (DOPE).
15 godina

Nemam ni ja pristup. Vjerojatno je "problem" u ovome što je rekao Sum_of_all_fears, Microsoft je zamijenio direktorije, a nije obrisao starije datoteke, već ih je ostavio zajedno sa novima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 17:49 (deadman).
17 godina
neaktivan
Kako mislite da ti fodleri ne postoje ? Da li su ovo kratice za nepostojece foldere ili.. ?
15 godina

Dakle, u Visti i Sedmici su ostali folderi od XP-a (koji se u Exploreru prikazuju kao skriveni) zato da se ne mijenja proces instalacije kod Viste/Sedmice. Dakle, u tim folderima se nalaze datoteke, samo što je njima pristup zabranjen jer ih već imaš na drugom mjestu. Naprimjer, u XP-u je bio folder "Documents and Settings", a u Sedmici je pod imenom "Users". Dakle, pojednostavljeno, Microsoft je samo promijenio riječi i/ili mjesta nekih foldera u Sedmici, a nije obrisao ove stare.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 19:16 (deadman).
17 godina
neaktivan
Tako nesto mi je palo na pamet ali zar Vista nije pravljena od nule ? ako se dobro sjecam. zato mi zvuci nelogicno da su ostali od XP-a.
15 godina

Možda i je rađena od nule,ali instalacija je ostala ista.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 19:24 (deadman).
17 godina
neaktivan
Win 7 - Permission

Znaci moze biti da je do toga. Ok ..hvala na objasnjenjima.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Win 7 - Permission

Nisu ostali "od XPa" nego "radi XPa" - točnije, radi starih programa koji nebi radili ako nema foldera Documents and Settings (na Visti/Win7 taj folder ne postoji - na njegovom mjestu je User folder) pa je umjesto duplanja foldera iste namjene postavljena neka inačica "shortcuta" koja zavara stare programe da Documents and Settings i slični folderi kao Templates i dalje postoji (ali su na drugoj lokaciji).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da. Tako sam skontao gornji posto gdje objasnjeno na engleskom.

I meni je malo bilo cudno sto se neki folderi iz sistema sasvim noramno otvaraju.

Uglavnom tnx na objasnjenju i valjda je ova "misterija" razjasnjena.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice