VIsta 64 ultimate problemi sa diskom

poruka: 3
|
čitano: 1.034
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako kad sam kupovo racunalo prodavac mi je instaliro spomenutu wistu OEM na particiju koja ima svega 29GB. To ispocetka nije bio problem jer je ostavio oko 3GB prazno, medjutim svima je jasno na prvi pogled da se to vrlo brzo popunilo (iskljucivo od updeata wiste, sve programe snimam na druge particije) Medjutim, sada mi se dogadaju cudne stvari, tipa imam 1.3GB prazno, pokrene se automatski updeate koji u sekundu zauzme sve osim 200njak MB i kaze nema dosta mjesta na disku te se zaustavi, no ne oslobodi mjesto na disku. Onda nakon 2-3 restarta uspijem vidjet da imam 800 MB prazno (jos uvijek fali oko 500MB prostora koje ne znam gdje su nestali buduci se updeate nije desio). Zatim idem snimit nove drivere od nVidie, stare skinem sa driver sweaperom, rebootam komp i nove snimam na drugu particiju (ne na C) sto rezultira....... daljnjim smanjenjem prostora na C-u. Da, za slucaj da se pitate driveri su bili na C-u, odlucio sam snimit novije i intalirat ih na E: sto, iako kontra mojih ocekivanja, rezultira ne povecanjem prostora na C za nesto vise od 100MB vec smanjivanjem prostora na svega 220 MB.

Ocajan sam, svaki pokusaj povecanja slobodnog prostora na C-u do sada rezultirao je njegovim daljnjim punjenjem sa ne znam cime... siguran sam da negdje ima neki temp folder ili nesto gdje je nasnimio tko zna sto, mednjutim ne mogu funkcionirat sa 200MB slobodnog prostora na C buduci mi to stvara konstantne probleme. Napravio sam disk cleanup, pretrazio sve temp foldere koje sam mogo smislit, sve dokumente prebacio na druge particije, ne znam vise sto radit. Molim vas da mi preporucite neki software (besplatni po mogucnosti) koji bi pronasao te "zaostatke" na C-u i uklonio ih oslobadajuci time JAKO potrebni prostor jer ja vec lagano ludim.

Reinstall ne dolazi u obzir buduci je Vista oridjidji i ne smislim kupovat novu ili stavljat piratsku veziju, osim u krajnjoj nuzdi, jer stvarno nemam para a mislim je blesavo unistit OEM verziju ako nije stvarno jedini nacin da se ovo sredi

Probao sam dodat prostora disku preko disk menagera, ne postoji ta mogucnost... probao sam partition magic-om, nisam jos nasao neki koji je kompatibilan sa vistom 64.... ludim, pomazite, hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jesi li u sklopu cleanupa obrisao System Restore pointe?

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: VIsta 64 ultimate problemi sa diskom

skini tune up utilities 2009 i s njim skeniraj sve

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice