Na veliku kupnju besplatni OS?

poruka: 15
|
čitano: 1.615
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Postovani. :)

Kupujem novu konfiguraciju, no ne neku vec napravljenu kod trgovca, nego bih si kupio po komponentama, pa sam sastavio.

E sad, vidim da uz premade konfe obicno ide i OS pride, tj. koji se ne placa (ili je ukljucen u cijenu konfiguracije), pa me zanima, ako netko ima saznanja, postoji li praksa negdje ili mogucnost da se dobije i OS uz konfiguraciju koja bi kostala npr. oko 10000 kuna? Vjerojatno ne, no vrijedi pitati.

Zahvaljujem i ispricavam se ako vam se pitanje cini glupim. Ili ako je dosta glupo. :)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Na veliku kupnju besplatni OS?
Uzmi na Linuksu, neplaca se nista, jer je Besplatan - ako samo dobro razumio tvoje pitanje, no svejedno, Linux - no cost.
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

Hvala na poruci, no nisam mislio tako. Mislio sam na to da se ubaci jos recimo neki XP na konfiguraciju koja bi iznosila oko 10000 kuna. Nvm, glupo je pitanje, jer kad sklapaju svoje konfe, firme imaju neku svoju racunicu, ovako sigurno nece nista dati besplatno. :)

Zahvaljujem jos jednom. :)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Doista nebih znao, al uvijek mozes pokusat iskamaciti nekakav popust pa da ti cijena bude prihvatljivija...

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 10:14 (bestia).
17 godina

Ako te razumijem...nope. Jer koliko znam svi ti Windowsi su OEM znaći jeftiniji, ali ne i besplatni, kako tebi, tako ni trgovcu. Oni slože cijene, komponente, sim tam, pa da ispadne neki prihvatljivi iznos, ali ti sve to platiš.

17 godina

Ja sam vidio neke trgovine koje besplatno daju Windowse, ali su njihove konfiguracije oko 800kn skuplje u prosjeku nego kod ovih koji ne daju Smijeh

17 godina

Danas ti nista nije besplatno sve je to marketing kak ti bus nesto dobio besplatno ili povoljnije ak kupis skuplje, povoljnije budes prosao ak si sam slozis komp i ako za odredjeni iznos kupis najbolje komponente tj da su izbalansirane kvalitete i karakteristika a da dobis besplatno xp malo sutra sve bus ti platil samo kaj izgleda kao da si prosao jeftinije marketing radi svoje a ako ga ne prokuzis popusis a vecina popusi, a i te konfiguracije koji oni sloze u njima uvijek koja komponenta strsi ko da vidis zelenog pingvina, primjer prije mjesec dana frend kupio gotov komp oni lijepo napisu unutra je ddr2 memorija sto i je istina ali na maticnoj su cetri utora a oni stavili u jedan utor plocicu od 1gb a po tome ona ne radi kao ddr2 a da bi radila trebaju biti dvije plocice po 512mb, takvih primjera ima koliko hoces pune gotove konfiguracije zelenih pingvina a to rade zato da se rijese zaostalih dijelova i da profitiraju!!!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

prije mjesec dana frend kupio gotov komp oni lijepo napisu unutra je ddr2 memorija sto i je istina ali na maticnoj su cetri utora a oni stavili u jedan utor plocicu od 1gb a po tome ona ne radi kao ddr2 a da bi radila trebaju biti dvije plocice po 512mb

Nisam znao da ddr2 memorija moze biti nesto drugo osim ddr2. Mozda si mislio na single channel i dual channel?
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 13:59 (DrNasty).
17 godina

Mislio sam na dual channel memoriju a s obzirom da oni stave samo jednu plocicu od 1gb onda ona nije dual channel i nisi dobio ono sto si trebao ali takva je praksa posvuda ak ne pazis!!!Sramim se

17 godina
neaktivan

Znam da se stavlja cesto roba slabije kvalitete ili zastarjela u premade konfiguracije, zato zelim kupovati po komponenatama. Imao sam jako malu nadu da je netko naletio na firmu koja bi mozda zaigrala igru cjenkanja, no realno, toga nema. :)

Hvala puno svima. :)

0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

Mislio sam na dual channel memoriju a s obzirom da oni stave samo jednu plocicu od 1gb onda ona nije dual channel i nisi dobio ono sto si trebao ali takva je praksa posvuda ak ne pazis!!!Sramim se

Ček, je li pisalo da prodaju DDR2 ili je pisalo "prodajemo konfiguraciju sa dual channel memorijom", čisto sumnjam da je ovo drugo jer je to za većinu ljudi nikakav selling point
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
rambox kaže...

Ček, je li pisalo da prodaju DDR2 ili je pisalo "prodajemo konfiguraciju sa dual channel memorijom", čisto sumnjam da je ovo drugo jer je to za većinu ljudi nikakav selling point
 Dobro ljudi, ja ne znam što ste vi sada zabrijali s tim dual-channelom. Ako neka matična podržava dual-channel onda podržava tu tehnologiju. To ne znači da ćeš dobiti dva memorijska modula, nego znači da dobiješ kompatibilnost s tom tehnologijom, dakle ako u drugi utor staviš još jedan modul onda ćeš i ostvariti potencijal te tehnologije. OK?
17 godina
glas_razuma kaže...

Kupujem novu konfiguraciju, no ne neku vec napravljenu kod trgovca, nego bih si kupio po komponentama, pa sam sastavio.

E sad, vidim da uz premade konfe obicno ide i OS pride, tj. koji se ne placa (ili je ukljucen u cijenu konfiguracije), pa me zanima, ako netko ima saznanja, postoji li praksa negdje ili mogucnost da se dobije i OS uz konfiguraciju koja bi kostala npr. oko 10000 kuna? Vjerojatno ne, no vrijedi pitati.

Zahvaljujem i ispricavam se ako vam se pitanje cini glupim. Ili ako je dosta glupo. :)

A sto nebi probao pitati u trgovini gdje kupujes? Iznos od 10 000K i nije tako mali, uvjeren sam da sa cijenkanjem mozes izvuci besplatan xp recimo.... naravno ne u velikim trgovackim lancima, ali manje privatne trgovine mislim da bi ih podosta pristalo na takvo nesto. Pitaj nemas sto izgubiti.
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina
neaktivan
glas_razuma kaže...

Ako si bio u stanju kupit racunalo od 10 000 kn onda ti nijeproblem platit OS 500-600 kn...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Malo je glupo kupiti komp. pa i OS s njim ako bez instalaciskog CD-a jer tko zna kada češ morat reinstalirat.Rađe si složi sam konfiguraciju, pa zatim kupi OS. (mislim da ne trebam govoriti da možeš naći oilje konfiguracija na ovom forumu)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice