Sndvol32

poruka: 24
|
čitano: 2.130
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sndvol32

Klikom na tray ikonu za zvuk proces sndvol32.exe se otvara nekih 30 i više puta. Jednako tako i nakon paljenja računala moram pričekati 2-3 min kako bih mogla pritupiti Network Connections folderu. Riječ je o Windowsima XP koji do sada nisu imali nikakvih problema u radu, skenirala sam Malwarebytesom (ništa), popravila pogreške registra (Glary Utilities), obrisala nepotrebno (CCleaner).

Problem nije strašan, nemam nekih zastoja u radu, usporavanja sustava i slično, ali svejedno bih voljela znati kako se ovi problemčići mogu popraviti.

Neodlučan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sndvol32

Procceslibrary.com kaže za taj proces da je siguran.Čudno je da se uključi toliko puta, jesi li probavala sa reinstalacijom drivera za zvučnu karticu?

I zašto uopće pristupaš Network Connections-ima kad upališ PC?Net se ne pali automatski?

This world is spinning around me, this world is spinning without me, every day sends future to past, every breath leaves one less to my last - DT

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sndvol32

Siguran je proces samo se podupla nekoliko desetaka puta, a što se spajanja tiče, laptop se automatski spoji čim ga upalim i u trayu se pojavi ikonica (wireless), ali sam otišla u Network Connections nakon što se ikonica nije pojavila i tako i primjetila da mu treba duže da ga otvori.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sndvol32

Aha.

Može bit onda do drivera.Stavi nove, nmeaš što izgubiti.

This world is spinning around me, this world is spinning without me, every day sends future to past, every breath leaves one less to my last - DT

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Sndvol32

OK, pokušat ću. TnxNamigiva

15 godina

Možeš skenirati HiJackThisom i kopirati log ovdje (ako novi driveri ne poprave stvar).

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

OK, pokušat ću. TnxNamigiva

Nema na čemuNamigiva

Javi kako je prošlo.

15 godina
neaktivan
Sndvol32

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 15:54:05, on 20.8.2010
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\ibmpmsvc.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\NetWorx\networx.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
C:\Program Files\Opera\opera.exe
C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O4 - HKLM\..\Run: [NetWorx] "C:\Program Files\NetWorx\networx.exe" /auto
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - (no file)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - (no file)
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ThinkPad PM Service (IBMPMSVC) - Lenovo - C:\WINDOWS\system32\ibmpmsvc.exe
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

--
End of file - 2915 bytes

0 0 hvala 0
15 godina

Prema logu je sve ok. Ne treba ništa popravljati.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
Sndvol32

Reinstalacija drivera nije pomogla, deinstalirala sam antivirus (Avira Free) pa ću skinuti ponovno i instalirati (pročitala sam da prilikom paljenja Avire može doći do zastoja u radu).

1 0 hvala 0
15 godina

Uđi u Safe Mode i javi da li se isti problem javlja i tamo.

16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Reinstalacija drivera nije pomogla, deinstalirala sam antivirus (Avira Free) pa ću skinuti ponovno i instalirati (pročitala sam da prilikom paljenja Avire može doći do zastoja u radu).

Imaš li neki Firewall uz Aviru?Samo pitam, jer meni su neke kombinacije radile probleme

15 godina
neaktivan
Sndvol32

Već jesam (to mi je bila prva opcija prilikom koje sam i čistila računalo s gore navedenim programima), ali problem postoji i u Safe Modu.

Samo Windows defaultni, ništa posebno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 16:04 (GigaGirl).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sndvol32

Da se odmah nadovežem na temu. Dobila sam DVD sa Windowsima 7 (original) pa me zanima hoće li biti problema sa mrežnom karticom (intel pro wireless 2100 3b mini pci) jer sam čitala malo po forumima da nema drivera za win7, a imam CD sa XP driverom.

0 0 hvala 0
15 godina
GigaGirl kaže...

Već jesam (to mi je bila prva opcija prilikom koje sam i čistila računalo s gore navedenim programima), ali problem postoji i u Safe Modu.

Samo Windows defaultni, ništa posebno.

Imaš li u Device Manageru kakvih dodatnih znakova (npr. uskličnik, X, strelica) pored neke od komponente? Ako imaš, desni klik na tu komponentu i Properties. Napiši ovdje error code.

GigaGirl kaže...

Da se odmah nadovežem na temu. Dobila sam DVD sa Windowsima 7 (original) pa me zanima hoće li biti problema sa mrežnom karticom (intel pro wireless 2100 3b mini pci) jer sam čitala malo po forumima da nema drivera za win7, a imam CD sa XP driverom.

Ja sam se isto pitao za svoj wirelles adapter, ali mi je Windows sam našao drivere na netu (isto je pisalo da ih nema za Sedmicu). Možeš isprobati da li će ti raditi na virtualnoj mašini (npr. VirtualBox-u).

15 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 15:54:05, on 20.8.2010
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\ibmpmsvc.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\NetWorx\networx.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
C:\Program Files\Opera\opera.exe
C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O4 - HKLM\..\Run: [NetWorx] "C:\Program Files\NetWorx\networx.exe" /auto
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - (no file)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - (no file)
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ThinkPad PM Service (IBMPMSVC) - Lenovo - C:\WINDOWS\system32\ibmpmsvc.exe
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

--
End of file - 2915 bytes

Koristiš Aviru? Onda ovo treba prekinuti i obrisati jer je to ostatak od Esetovog Nod 32 Antivirusa, vjerovatno uslijed loše deinstalacije. Ne kažem da će puno koristiti ali ne treba biti u registry bazi, to je sigurno. 

16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Meni je ovo uspjelo sa zvučnom.Pokrenuo sam Driver u Vista compatibility mode-u

15 godina
neaktivan
Sndvol32

Ekipa sorry što se nisam javljala sa povratnim informacijama, ali instalirala sam Windows 7 umjesto XP-a i sve radi odlično. Sorry na smetnji svima.

Vrijeme XP-a je prošlo na mom računalu.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Ekipa sorry što se nisam javljala sa povratnim informacijama, ali instalirala sam Windows 7 umjesto XP-a i sve radi odlično. Sorry na smetnji svima.

Vrijeme XP-a je prošlo na mom računalu.

Super.Samo da pitam, jeli 32 ili 64-bitni Windows?
15 godina
neaktivan

32 bit

16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

32 bit

I prepoznaje ti 4 gb RAM-a?
15 godina
neaktivan

7-ica je instalirana na laptopu koji ima 2 gb rama. A na računalu je Vista (kupljena zajedno sa računalom).

16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

7-ica je instalirana na laptopu koji ima 2 gb rama. A na računalu je Vista (kupljena zajedno sa računalom).

Aha, ja mislio da si rekla da si instalirala na komp
15 godina
neaktivan

Ne Vista je 64 bit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice