Read only (w7, xampp)

poruka: 6
|
čitano: 3.405
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Read only (w7, xampp)

pas mat********{#}{#}  poludit ću

Imam instaliran Xampp/Wamp na Windows 7. 

'C:\wamp\www'  i 'C:\xampp\htdocs'

su 'Read only' što mi zadaje gadne probleme sa Zend-om.

plaćam pivu onome koji mi to riješi, hitno mi je...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Read only (w7, xampp)

A da si dodijeliš prava za mijenjanje datoteka ili preuzmeš vlasništvo nad datotekama?

http://www.blogsdna.com/2159/how-to-take-ownership-grant-permissions-to-access-files-folder-in-windows-7.htm

15 godina
neaktivan

probao... al' 0 bodova

čak i premjestio C:\xampp\htdocs na D:\...   -> isti problem

17 godina
moderator

Ne kužim u kom smislu su ti read only - daj to malo pojasni. Datoteke su ti read only ili što?

15 godina
neaktivan

znaći, folder "C:/xampp/htdocs" i svi file-ovi unutar njega imaju atribut "Read only", 

Desni klik -> Properties -> Attributes: (uncheck) Read only -> Confirm Attribute Change -> Apply changes to this folder, subfolders and files

to ne pomaže, ne izbaci nikakav error/warning, otvori se "Applying atributes..." nakon toga vidim da je "Properties/Attributes: Read only" kvačica uncheck.ana, stisnem Apply, ponovo "Desni klik -> Properties" i opet je "Read only".

Probao sam preko cmd-a:

attrib -r "C:/xampp/htdocs"

ne radi

Premjestio "C:/xampp/htdocs" na "D:/xampp/htdocs", promjenio u http.conf root folder, opet 5 puta uncheck-ao "Read only" i 0 bodova.

Zend mi izbacuje error:

Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Cache_Exception' with message 'The memcache extension must be loaded for using this backend !' in D:\xampp\zend\v1.9.4\library\Zend\Cache.php:208

Što upučuje da read/write permissions 

17 godina
moderator

Znači, u kartici Security piše tvoj korisnički račun i kad ga označiš, ispod u Permission for ... imaš sve kvačice? Je li tvoj trenutni korisnički račun vlasnik (Owner) tih datoteka? Ako sve to je, probaj otvoriti Command Prompt, ali kao administrator (Run as Administrator), pa onda probaj ukloniti read-only atribute. Možda se na isti način može pokrenuti i Explorer.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice