Rat windowsa

poruka: 11
|
čitano: 3.678
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rat windowsa

prvo sam imao xp na parciji c, pa sam skinuo trial 7 i nju instaliraoi na d. pojavio mi se nekakav problem:error in system 32  windows is shuting down, pa sam bio primoren ponovno reinstalirati windows, obriosao sam partciju na kojoj je bila 7 i podijelio ju popola, svaki dio sam formatirao, a na parciju c sam ponovno instalirao windows xp, instalacija je protekla u redu, a kad samponovno upalio pc pojavio mi se windows u kojem je bio samo plavi ekran, starta i desktopa nigdje na vidiku. jedina opcija koja je radila bio je task manager, pomoću njega uspio sam otvoriti instalacijski cd, i uspio sam instalirati windows xp na jednu od one dvije parcije ankojoj je bila 7, ponovno sam upalio pc i ponudio mi je izbor operacijskog sustava i ja sam odabrao onaj drugi koji sam upravo instalirao, ponopvno isti problem, onda sam preko task managera otvorio instalacijski cd na kojem je wista i kad sam nju počeo instalirati sve protekne dobro dok se nije prvi put restartirala, onda mi se pojavi prilikom učitavanja plavi ekran uz kojem piše stop:c000021a (fatal sytem  error) the system has been shut down i opnda mi taj ekran ostane sve dok ne resetiram komp, a sad mi se u task manageru pojavljuje poruka da windows nema dopuštenje da pristupi odjeđenom dokumentu, dijelu dokumenta...

ps. kad ubacim instalacijski cd neće mi ga bootat nego ga moram pokrenut pomoću task managera

q8200,radeon4870 1gb, 8gb kingmax 1066

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rat windowsa

Kao prvo, zasto windowse instaliras iz windowsa ??

Drugo, probaj boot-ati s windows cd-a, znaci u bios-u odaberes cd-rom kao prvi boot uredaj

i kad se dize komp, stisnes tipku kad ti kaze da stisnes da bi bootao s cd-a i napravis

cistu instalaciju... i sve ce ti radit... provjereno Namigiva

Kad ti pises bootanje se meni cini da ti mislis na autorun posto spominjes task manager

Uglavnom NEMOJ vise instaliravati windoze iz windoza, i izbjeci ces takve probleme...

EDIT: E da i upgrejdanje XP na Vista ili Vista na Win7 isto tako slobodno zaboravi

samo ces imati nepotrebne probleme

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 13:39 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Rat windowsa

sve je to uredu, kad se pojavi ekrau kolžjem mogu odabrati bio-delete, ili boot F12 i da stisnem F12 on mi ponudi izbor za bootanje, ja odaberem Cd-disk on ispiše boot from cd i ponovno podigne windows, ne otvara mi se nikakav čarobnjak za instalaciju, čak ni izbor windowsa, nego pokrene windows u kojem nema desktopa

16 godina
neaktivan
pfliper kaže...

sve je to uredu, kad se pojavi ekrau kolžjem mogu odabrati bio-delete, ili boot F12 i da stisnem F12 on mi ponudi izbor za bootanje, ja odaberem Cd-disk on ispiše boot from cd i ponovno podigne windows, ne otvara mi se nikakav čarobnjak za instalaciju, čak ni izbor windowsa, nego pokrene windows u kojem nema desktopa

da...kad ti pokrene windowse u kojima nema desktopa....onda pricekas malo recimo 10-15min......i onda ce ti se pojaviti prozor za instalaciju viste,sedmice,xp-a sta os....LOL
amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
16 godina
neaktivan
Rat windowsa

Da li imaš uopče bootabilni CD?

Da li ti se nakon poruke Boot from CD pokaže Press any key if you want to continue . . . .? Ako da, jesi li probao pritisnut?

EDIT: Puno kasnim: Pa nije windows live cd da ti odmah pokaže desktop. Pročitaj na netu vodič kroz instalaciju XPa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 13:53 (Logaros).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da al ja nisam pokrenuo novu instalaciju, a staru instalaciju uredno sam završio,tj. uredno se otvorio prozoz u kojem piše completing windows xp instalation, kad je stiglo do 100% ponovno se resetira i kad se pokrene pojavi se taj windows bez desktopa, samo plavi ekran

16 godina
neaktivan

neznam imam li bootabilni cd jer sam ovaj dobio od frenda kad mi je nešto pošlo po krivu s kantom, a kak da ga naporavim da bude bootabilni cd

16 godina
neaktivan

Onda ima dvije mogucnosti:

Ili nesto krivo radis ili ti cd nije bootablina, tj. na sebi nema bootabilan image

Jos probaj cd-rom u biosu postavit kao prvi boot device,

trebao bi ti prilikom dizanja racunala ispisati nesto kao:

Booting from cd-rom... nakon toga

Press Any Key to boot from cd-rom...

Ako ti to ne prikazuje cd ti ne valja... npr ako si skinuo s interneta ne smijes otpakirati

ISO image prije sto przis cd-rom, nego direktno przis ISO image...

Imas u Neru npr. opciju burn image....

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina
neaktivan
pfliper kaže...

neznam imam li bootabilni cd jer sam ovaj dobio od frenda kad mi je nešto pošlo po krivu s kantom, a kak da ga naporavim da bude bootabilni cd

Ne moze se popraviti, trebas drugi CD..
16 godina
neaktivan
pfliper kaže...

da al ja nisam pokrenuo novu instalaciju, a staru instalaciju uredno sam završio,tj. uredno se otvorio prozoz u kojem piše completing windows xp instalation, kad je stiglo do 100% ponovno se resetira i kad se pokrene pojavi se taj windows bez desktopa, samo plavi ekran

Ti si instalirao windows iz windowsa, to je tvoj problem.... nabavi cd koji valja, ili kopiraj sadrzaj tog cd-a sto ga imas na disk
i onda napravi bootabilni iso s nlite-om , tako da kad pokrenes nlite odaberes folder u koji si kopirao cd, pa stisni next
odaberi create bootable cd ( ili iso) i to sprzi s nekim programom za przenje, ako imas Nero onda ovako
I onda bootaj s tog cd-a i instaliraj windows ( ne instaliraj iz windowsa kao do sada !!! )
EDIT: a i nebi bilo lose da formatiras disk (particiju) na koji instaliras tijekom instalacije kad ti ponudi
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 14:31 (drnde).
16 godina
neaktivan

frend je njaga prvo raspakiro preko winrara i onda ga spržio na cd

sad će mi probat spržit iso image na cd pa ću probat, javim vam kako je prošlo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice