Dakle imam problem kao što piše u naslovu. Imam jedan jedini acc na kompu (svoj acc, GUEST isključen), i netko mi provaljuje u njega. Neznam kako, ali zaobiđe šifru prilikom logiranja i uđe u moj acc, ne Guest ili Administrator nego baš moj. Šifru nemože znat jer nije telepat, nego baš na neki način zaobiđe pass i uđe mi u acc...Zanima me kako je to moguće i kako se zaštiti od takvih provala?
Inače ima dosta shema za tako zaobić password, al to su većinom sheme pomoću nekim programa/mijenjanja raznoraznih postavka u windowsima/itd, al za ovu shemu nisam još čuo..molim pomoć, hvala
Provala u WIN XP acc
- poruka: 27
- |
- čitano: 8.063
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerojatno ude preko safe moda u administratorski acount i jednostavno obrise tvoju sifru.
Stavi obavezno i sifru na Bios setup i stavi da se prvo boot-a sa hdd-a a ne sa optickog pogona,tak onece moci koristiti bootabilne alate za tu namjenu .. npr ima jedan dobar na hirens boot cd-u koji makne sve sifre....
ali i to je uzalud ako netko makne cmos bateriju na par sec...
prije nego ti se digne win stisni f6 i odi safe mod with cmd i napiši controluserpassword2
ma nije preko safe mode-a, znam 100 %. Inace u BIOS-u imam šifru i tu nemože zaobić. Ali kad ostavim komp u standby mode-u ili se upali screensaver kad odem nekamo na par sati, eto ti provale u komp...btw ne izbriše mi šifru niti ju promijeni, nego ju jednostavno zaobiđe ili nekako sazna, ali kako ako je komp locked?
@c0x0x
I što onda? Kaj da radim s tim?
ma nije preko safe mode-a, znam 100 %. Inace u BIOS-u imam šifru i tu nemože zaobić. Ali kad ostavim komp u standby mode-u ili se upali screensaver kad odem nekamo na par sati, eto ti provale u komp...btw ne izbriše mi šifru niti ju promijeni, nego ju jednostavno zaobiđe ili nekako sazna, ali kako ako je komp locked?
Ne vjerujem jer stalno čistim komp od virusa/spyware-a, u večini slučaja ne nađe ništa jer pazim gdje surfam i koje stranice posjećujem.
Inače to je moj mlađi braco, koji inače nema pojma o kompovima, nego je vjerojatno pitao svog profesora iz informatike "Hej striček, kako burazu provalit šifru da mu mogu malo zbrčkat sistem kad mi bude dosadno??" i ovaj idiot mu je reko..
netko sigurno zna...ajd ljudi pliiiizzzz
hehe ,ako je mladji brat 2 pleske i zapalis mu biciklu i sve rjeseno!
hehe ,ako je mladji brat 2 pleske i zapalis mu biciklu i sve rjeseno!
el mi moze ko reci kako da napravim svoju temu u acount mozes provalit tako da udes u safe mode ili stisnes ctrl+alt+delete "nece uvijek funkcionirati"
Ma kuzim ja tu shemu frende al nije to to što on radi...
On nešt napravi na login screenu, il nešto upiše ili stisne određenu kombinaciju tipki pa zaobiđe pass...ne ulazi on u nikakav safe mode jer za to trebaš restartat komp a ja imam šifru u BIOS-u koju on nemože provalit, nego samo onu u Windowsima
imaš li ono pitanje ako izgubiš password? jer ti onda iskoči to pitanje ako krivo upišeš password na welcome screen-u.
probaj isključiti/maknuti password hint ili još bolje odi u control panel-users i iskljuci use welcome screen (change the way users log on and off).
promijeni password na nesto kompleksnije i stavi da se komp zakljuca kada se ukljuci screensaver nakon cca 2 min.
mozda ti sa net userom prcka?
mozda ti sa net userom prcka?
imaš li ono pitanje ako izgubiš password? jer ti onda iskoči to pitanje ako krivo upišeš password na welcome screen-u.
probaj isključiti/maknuti password hint ili još bolje odi u control panel-users i iskljuci use welcome screen (change the way users log on and off).
promijeni password na nesto kompleksnije i stavi da se komp zakljuca kada se ukljuci screensaver nakon cca 2 min.
a kak ti uopće znaš na koji se on naćin probija???
da ti u stvari ne pokušavaš saznati kako nekome upast u komp???
a kak ti uopće znaš na koji se on naćin probija???
da ti u stvari ne pokušavaš saznati kako nekome upast u komp???
Dakle, zna se da nemože preko safe mode-a jer imam pass u BIOS-u (a taj nemože provalit) i trebao bi restartat komp da hoće tako uć, zna se da nemože prek net user-a jer se iz wellcome screena nemože ući u cmd, itd...
On uđe samo kad komp ostavim u standby mode-u (jer tada nemoraš upisivat pass u BIOS-u), dakle na neku shemu samo zaobiđe moj password prilikom logiranja u Windowse.
A da jednostavno pitas toga "lika" kojega zoves "netko", mislim gdje ti zivis ? U nekom domu, knjiznici ili tako nesto
da te "netko" prati kad odlazis iz sobe da ti provaljuje u komp ? kakve su ovo gluposti, lol
EDIT: I sto uopce spominjete sifre za bios kad 90% danasnjih bios-a nudi boot meni i bez da ulazis u
postavke bios-a i za koji ne treba sifra, tako da ako neko hoce bootat sa cd-a to moze bez problema
gle tema je kako se moze zaobić pass prilikom logiranja u windows, a da se pass ne mijenja. nije tema gdje zivim itd...
gle tema je kako se moze zaobić pass prilikom logiranja u windows, a da se pass ne mijenja. nije tema gdje zivim itd...
a da ti nije braco saznao sifru probaj ju promjeniti????
ako ...ne onda pitaj mlađeg bracu da ti kaze!!!!!
haha lol
moram priznat da sam se dobro nasmijao na tvoj post drnde :)
Veliki Brate, znam po Event Viewer-u, u vrijeme kada nisam bio doma vidim da se nesto na kompu dogadjalo, tj. da je netko bio na kompu i to na mom account-u. Osim toga ulovio sam ga par puta na kompu a komp je bio pod sifrom i lik mi se nasmijo u facu.. Kuzis sad?
Osim toga ulovio sam ga par puta na kompu a komp je bio pod sifrom i lik mi se nasmijo u facu.. Kuzis sad?
Ako ti se smijo u facu trebo si njega pitatat zar ne? I ti druge optuzujez za spam. Ako je to mladji brat izvuci informaciju iz njega.
Opet spominjes "lika" i sad cak kazes da znas tko je to, a prije si govorio "netko" i da neznas tko je...
koga ti vuces za nos? Ova tema je cisti cirkus i mislim da bi trebala ici pod LOCK
Opet spominjes "lika" i sad cak kazes da znas tko je to, a prije si govorio "netko" i da neznas tko je...
koga ti vuces za nos? Ova tema je cisti cirkus i mislim da bi trebala ici pod LOCK
da..na mom PC-u