Provala u WIN XP acc

poruka: 27
|
čitano: 8.063
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

Dakle imam problem kao što piše u naslovu. Imam jedan jedini acc na kompu (svoj acc, GUEST isključen), i netko mi provaljuje u njega. Neznam kako, ali zaobiđe šifru prilikom logiranja i uđe u moj acc, ne Guest ili Administrator nego baš moj. Šifru nemože znat jer nije telepat, nego baš na neki način zaobiđe pass i uđe mi u acc...Zanima me kako je to moguće i kako se zaštiti od takvih provala?

Inače ima dosta shema za tako zaobić password, al to su većinom sheme pomoću nekim programa/mijenjanja raznoraznih postavka u windowsima/itd, al za ovu shemu nisam još čuo..molim pomoć, hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Provala u WIN XP acc

Vjerojatno ude preko safe moda u administratorski acount i jednostavno obrise tvoju sifru.

16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

Stavi obavezno i sifru na Bios setup i stavi da se prvo boot-a sa hdd-a a ne sa optickog pogona,tak onece moci koristiti bootabilne alate za tu namjenu .. npr ima jedan dobar na hirens boot cd-u koji makne sve sifre....

ali i to je uzalud ako netko makne cmos bateriju na par sec...

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

prije nego ti se digne win stisni f6 i odi safe mod with cmd i napiši controluserpassword2

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

ma nije preko safe mode-a, znam 100 %. Inace u BIOS-u imam šifru i tu nemože zaobić. Ali kad ostavim komp u standby mode-u ili se upali screensaver kad odem nekamo na par sati, eto ti provale u komp...btw ne izbriše mi šifru niti ju promijeni, nego ju jednostavno zaobiđe ili nekako sazna, ali kako ako je komp locked?

@c0x0x
I što onda? Kaj da radim s tim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
senna kaže...

ma nije preko safe mode-a, znam 100 %. Inace u BIOS-u imam šifru i tu nemože zaobić. Ali kad ostavim komp u standby mode-u ili se upali screensaver kad odem nekamo na par sati, eto ti provale u komp...btw ne izbriše mi šifru niti ju promijeni, nego ju jednostavno zaobiđe ili nekako sazna, ali kako ako je komp locked?

Mozda su ti ubacili neki vrag u komp, mislim nesto sto salje sve tvoje sifre na drugo racunalo,
 probaj cijeli komp ocistit od virusa ili stavi frisku kopiju windowsa.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 19:47 (BORG).
16 godina
neaktivan

Ne vjerujem jer stalno čistim komp od virusa/spyware-a, u večini slučaja ne nađe ništa jer pazim gdje surfam i koje stranice posjećujem.
Inače to je moj mlađi braco, koji inače nema pojma o kompovima, nego je vjerojatno pitao svog profesora iz informatike "Hej striček, kako burazu provalit šifru da mu mogu malo zbrčkat sistem kad mi bude dosadno??" i ovaj idiot mu je reko..

netko sigurno zna...ajd ljudi pliiiizzzz

16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

hehe ,ako je mladji brat 2 pleske i zapalis mu biciklu i sve rjeseno!

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 20:03 (insomniac_cro).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

hehe ,ako je mladji brat 2 pleske i zapalis mu biciklu i sve rjeseno!

ma pojest će taj bicikl kad ja popi**im...
16 godina
protjeran
Provala u WIN XP acc

el mi moze ko reci kako da napravim svoju temu u acount mozes provalit tako da udes u safe mode ili stisnes ctrl+alt+delete "nece uvijek funkcionirati"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma kuzim ja tu shemu frende al nije to to što on radi...
On nešt napravi na login screenu, il nešto upiše ili stisne određenu kombinaciju tipki pa zaobiđe pass...ne ulazi on u nikakav safe mode jer za to trebaš restartat komp a ja imam šifru u BIOS-u koju on nemože provalit, nego samo onu u Windowsima

17 godina
Provala u WIN XP acc

imaš li ono pitanje ako izgubiš password? jer ti onda iskoči to pitanje ako krivo upišeš password na welcome screen-u.

probaj isključiti/maknuti password hint ili još  bolje odi u control panel-users i iskljuci use welcome screen (change the way users log on and off).

promijeni password na nesto kompleksnije i stavi da se komp zakljuca kada se ukljuci screensaver nakon cca 2 min.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Provala u WIN XP acc

mozda ti sa net userom prcka?

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Aki kaže...

mozda ti sa net userom prcka?

Misliš u command promptu? Ne, jer tamo sa net userom možeš samo promijenit šifru bez da znaš trenutnu šifru. On drito uđe u komp iz login screena bez da je prethodno bio u windowsima. Neki način za koji ja još nisam čuo.

sasa kaže...

imaš li ono pitanje ako izgubiš password? jer ti onda iskoči to pitanje ako krivo upišeš password na welcome screen-u.

probaj isključiti/maknuti password hint ili još  bolje odi u control panel-users i iskljuci use welcome screen (change the way users log on and off).

promijeni password na nesto kompleksnije i stavi da se komp zakljuca kada se ukljuci screensaver nakon cca 2 min.

Nemam pass hint. Kakve veze ima jel pass kompleksan ili nije, kad on nemože znat jel meni pass npr. "0000" ili "jdfjdshfbvn56468=?=?" ?
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 21:10 (senna).
16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

a kak ti uopće znaš na koji se on naćin probija???

da ti u stvari ne pokušavaš saznati kako nekome upast u komp???

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matatata krele od zanata kaže...

a kak ti uopće znaš na koji se on naćin probija???

da ti u stvari ne pokušavaš saznati kako nekome upast u komp???

Ne frende, ne pokušavam upasti nikome u komp. A kako znam kako se probija? Pa recimo metodom eliminacije. Lik uđe samo kad mi je komp u standby-u ili kad je screensaver uključen, pa se neke stvari daju i logički zaključit.
Dakle, zna se da nemože preko safe mode-a jer imam pass u BIOS-u (a taj nemože provalit) i trebao bi restartat komp da hoće tako uć, zna se da nemože prek net user-a jer se iz wellcome screena nemože ući u cmd, itd...
On uđe samo kad komp ostavim u standby mode-u (jer tada nemoraš upisivat pass u BIOS-u), dakle na neku shemu samo zaobiđe moj password prilikom logiranja u Windowse.

btw ovakve OT komentare ne želim u svojoj temi jer tražim pomoć a ne da me netko **ebe. Ako želiš pomoći, OK, ako ne - ne spammaj mi tu..
16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

A da jednostavno pitas toga "lika" kojega zoves "netko", mislim gdje ti zivis ? U nekom domu, knjiznici ili tako nesto

da te "netko" prati kad odlazis iz sobe da ti provaljuje u komp ? kakve su ovo gluposti, lol

EDIT: I sto uopce spominjete sifre za bios kad 90% danasnjih bios-a nudi boot meni i bez da ulazis u

postavke bios-a i za koji ne treba sifra, tako da ako neko hoce bootat sa cd-a to moze bez problema Belji se

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 22:37 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

gle tema je kako se moze zaobić pass prilikom logiranja u windows, a da se pass ne mijenja. nije tema gdje zivim itd...

16 godina
neaktivan
senna kaže...

gle tema je kako se moze zaobić pass prilikom logiranja u windows, a da se pass ne mijenja. nije tema gdje zivim itd...

Ne moze se nekom kombinacijom tipki zaobici logon, znaci nema jednostavnog nacina, sto ostavlja tri mogucnosti:
1. Imas podvojenu licnost i sam sebi provaljujes u komp i poslije se ne sjecas i mislis da je to bio neki "lik"
2. "Lik" stvarno postoji ali je ili telepat ili te drzi pod videonadzorom 24 sata na dan
3. Zelis saznati da li postoji neki nacin da se to napravi, da bi se mogao malo igrati hakera

Hm... sada, tocke 1 i 2 se pomalo prkose zdravom razumu pa tako pomocu od tebe spomenute
metode eliminacije ostaje tocka 3, zar ne ?
All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 16:26 (drnde).
17 godina
drnde kaže...
senna kaže...

Ne moze se nekom kombinacijom tipki zaobici logon, znaci nema jednostavnog nacina, sto ostavlja tri mogucnosti:
1. Imas podvojenu licnost i sam sebi provaljujes u komp i poslije se ne sjecas i mislis da je to bio neki "lik"
2. "Lik" stvarno postoji ali je ili telepat ili te drzi pod videonadzorom 24 sata na dan
3. Zelis saznati da li postoji neki nacin da se to napravi, da bi se mogao malo igrati hakera

Hm... sada, tocke 1 i 2 se pomalo prkose zdravom razumu pa tako pomocu od tebe spomenute
metode eliminacije ostaje tocka 3, zar ne ?
Postoji i još (barem) jedna  opcija:

4. pass mu je isti kao username (ili datum rođenja, ili ime psa, majke ili već nešto što može lako napiknuti), pa se sada radi neka velika nauka oko toga.

U svakom slučaju, pitanje je sad već stvarno blesavo i moram priznati da niti meni nije jasno gdje ti to živiš da ti 'neki lik' može upasti na komp. Prije tvog kompa mora ući valjda u tvoju sobu, prije toga u stan/kuću, to je barem provala (ako već nije brat/sestra/roditelji)...

Ali, još uvijek nisi rekao kako ZNAŠ da ti netko upada u računalo. Po čemu si to zaključio? Zatvara ti programe? Ostavlja ti poruke? Defragmentira disk? Koji trag imaš da uopće možeš biti siguran da se to događa. Prije nego ti itko pomogne bilo bi pristojno barem odgovoriti na neka zdravorazumska pitanja, umjesto da budeš bezobrazan.
Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

a da ti nije braco saznao sifru probaj ju promjeniti????

ako ...ne onda pitaj mlađeg bracu da ti  kaze!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

haha lol
moram priznat da sam se dobro nasmijao na tvoj post drnde :)

Veliki Brate, znam po Event Viewer-u, u vrijeme kada nisam bio doma vidim da se nesto na kompu dogadjalo, tj. da je netko bio na kompu i to na mom account-u. Osim toga ulovio sam ga par puta na kompu a komp je bio pod sifrom i lik mi se nasmijo u facu.. Kuzis sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
senna kaže...

Osim toga ulovio sam ga par puta na kompu a komp je bio pod sifrom i lik mi se nasmijo u facu.. Kuzis sad?

pa di se to desava kod tebe doma ili kaj, ja nist ne kuzim..
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
17 godina
neaktivan

Ako ti se smijo u facu trebo si njega pitatat zar ne? I ti druge optuzujez za spam. Ako je to mladji brat izvuci informaciju iz njega.

16 godina
neaktivan
Provala u WIN XP acc

Opet spominjes "lika" i sad cak kazes da znas tko je to, a prije si govorio "netko" i da neznas tko je...

koga ti vuces za nos? Ova tema je cisti cirkus i mislim da bi trebala ici pod LOCK

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
drnde kaže...

Opet spominjes "lika" i sad cak kazes da znas tko je to, a prije si govorio "netko" i da neznas tko je...

koga ti vuces za nos? Ova tema je cisti cirkus i mislim da bi trebala ici pod LOCK

trebala bi ici pod lock upravo zbog ovakvih OT komentara, kaj filozofiras tolko covjece ?!?  jel bitno kad kazem lik/netko/buraz ?? daj odje i ne komentiraj vise ovdje. Rekao sam u cem je problem (ocito nisi s dovoljnim razumijevanjem procito moje postove pa da shvatis) i lijepo zamolio za pomoc...dalje tko hoce pomoc, savjetovat kako se zastititi od ovakvih probijanja u acc i vise je nego dobrodosao. Tko misli sijat nervozu neka lagano ode i vise ne otvara ovu temu !
16 godina
neaktivan

da..na mom PC-u

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice