Vratio sam se sa 64 bitne verzije na 32 bitnu verziju win 7 i sad mi dosta direktorija i fajlova prave problema čak i sa osnovnim funkcijama kao što je brisanje i prebacivanje. My documents mi je stavio pod hidden pa moram ićić na show hidden files da bi ga mogao vidjeti, za neke word i excel dokumente mi kaže da su zaštićeni, itd. Na dosta stvari da bi ih koristio iz my documents moram ići na take ownership i tako svaki put kad hoću nešto s tim fajlom radit što me živcira a prije to nisam morao. Spasite me i recite mi dali ima kakav program koji može skidat te zaštie.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
C:\Windows\System32>attrib /?
Displays or changes file attributes.
ATTRIB [+R | -R] [+A | -A ] [+S | -S] [+H | -H] [+I | -I]
[drive:][path][filename] [/S [/D] [/L]]
+ Sets an attribute.
- Clears an attribute.
R Read-only file attribute.
A Archive file attribute.
S System file attribute.
H Hidden file attribute.
I Not content indexed file attribute.
[drive:][path][filename]
Specifies a file or files for attrib to process.
/S Processes matching files in the current folder
and all subfolders.
/D Processes folders as well.
/L Work on the attributes of the Symbolic Link versus
the target of the Symbolic Link
-moraš preuzeti kompletan 'ownership' može nad diskom, ili folderima, uz automatsko preuzimanje subfoldera/fileova.
-uz pomoć tweaka, možeš imati opciju pod explorerom (kao 'Take ownership') ili klasično kroz sharing and security.. ovo je security dio.
-naravno sve to treba raditi kao admin. (hint: desni klik)
btw. attrib je ipak za nešto drugo, jer u ovom slučaju nije cilj vidjeti ili promijeniti atribute.., nego vlasništvo, dok atributri trebaju ostati manje-više isti.
U prvom dijelu pitanja je jasno naglašeno da ručno mora micati "hidden" atribut s datoteka. Komande "TAKEOWN /F <filename>" ili možda "ICACLS <filename> /grant administrators:F" kao i Security tab, mogu se koristiti za preuzimanje vlasništva. Previdio sam drugi dio pitanja. :)