Evo ovako... u Tune up-ovom programu za menadžment procesa mi pokazuje 90 procesa - 1,27gb usage... imam puno svchost.exe, a jedan od njih koristi najviše memorije (odmah poslije firefox-a) za većinu procesa znam čemu služe i trebaju mi, ali ovaj svchost me zanima? i kako smanjiti opterećenje memorije?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
većina servisa ima ime svchost.exe u task manageru,grupirani su i to nije ništa čudno..
ali isto tako se pod tim imenom može kriti neka gamad
da li ti neki proces opterećije procesor,jesi skenirao protiv malwarea, i s čim?
pretpostavimo da si "čist", zauzeće rama se može smanjiti i onemogučavanjem programa koji se dižu s windowsima i nepotrebno ažuriraju
ako hoćeš skini i instaliraj hijackthis 2.0.4 i skeniraj s njim,kopiraj log i zalijepi ga ovdje u poruku,da se vidi šta se sve pokreće s os-om
main menu-do a system scan and save a log file
većina servisa ima ime svchost.exe u task manageru,grupirani su i to nije ništa čudno..
ali isto tako se pod tim imenom može kriti neka gamad
da li ti neki proces opterećije procesor,jesi skenirao protiv malwarea, i s čim?
pretpostavimo da si "čist", zauzeće rama se može smanjiti i onemogučavanjem programa koji se dižu s windowsima i nepotrebno ažuriraju
ako hoćeš skini i instaliraj hijackthis 2.0.4 i skeniraj s njim,kopiraj log i zalijepi ga ovdje u poruku,da se vidi šta se sve pokreće s os-om
main menu-do a system scan and save a log file
Ne opterećuje proces :D S kojim programom da skeniram protiv malweare-a? a log stavim kad se skenira...
EDIT: nakon šta preskenira pc kaže da nema file da li ga hoću stvoriti? stisnem da hoću i otvori mi prazan notepad :S
S kojim programom da skeniram protiv malweare-a? a log stavim kad se skenira...
EDIT: nakon šta preskenira pc kaže da nema file da li ga hoću stvoriti? stisnem da hoću i otvori mi prazan notepad :S
Skeniraj MBAM-om za provjeru protiv malwarea.
U vezi HJT-a: /Program Files/Trend Micro/HiJackThis/desni klik na program HiJackThis i opcija Run as administrator. Sada će raditi bez problema.
Ne opterećuje proces :D S kojim programom da skeniram protiv malweare-a? a log stavim kad se skenira...
skeniraš s besplatnim skenerima,malwarebytesom i superantispywareom portable(ne instalira se) s obadva samo quick scan ili brza provjera..
nisi rekao da li imaš probleme u radu kompa ,osim tog "visokog zauzeća rama", koje će se vjerovatno riješiti micanjem programa iz startup-a,i koji uopće imaš antivirusni program u zaštiti u realnom vremenu?
da, pokreni ga ovako
Nemam nikakvih problema osim šta je malo usporen :S znači nekad zablokira pa moram sačekati nekad sam firefox zablokira
Imam Eset smart security 4 i avast... (valjda ne stvaraju previše problema oboje :S)
http://pastebin.com/9sD562D3 - HiJackThis
skenira mbam... našao je za sada 2 inficirana file-a, kada završi editiram :)
Nemam nikakvih problema osim šta je malo usporen :S znači nekad zablokira pa moram sačekati nekad sam firefox zablokira
Imam Eset smart security 4 i avast... (valjda ne stvaraju previše problema oboje :S)
šališ se? jedan moraš maknut
Ne šalim se i da namjeravao sam jedan maknuti, ali neznam koji :D
ako je eset crackiran možeš ostat bez updatea,avast je free ili?
Imam programčić koji traži trail licence i ubacuje u eset :)
Tu nema dileme, deinstaliraj NOD-a i ostavi Avasta. Ako imaš dva AV-a, oni stalno skeniraju jedan drugoga i tako u krug.
ne znam,napravi kao hoćeš,ali jedan od njih deinstaliraj
OK Uninstaliram eset...
OK Uninstaliram eset...
a kako ćeš ga denstalirati?
to i nije tako jednostavo,valjda znaš šta radiš
na ovoj stranici je jedan alat za uklanjanje eseta..
Ovdje problem nije riješen. Imaš još dosta toga za fixati u HJT-u, a vjerojatno i gamadi. TeamViewer?
znači prvo quick scan s mbam i sas-om,čiščenje,obavezni restart ako traže
ponoviti scan s mbam
a onda novi scan s hijackthisom i novi log,da se vidi
Da "jako" dobar programčić. Moš mislit. Samo što ti usput ubaci i nekih drugih "stvarčica ". Kako što su ti seneka i deadman rekli skidaj taj crackirani NOD i ostavi Avast. I ostavi se općenito crackiranih verzija bilo kojeg programa.
ma da,@xDinichx u kojoj si uopće fazi?
Evo čekam da SAS završi scan... pa da mi onda deadman još poprčka po kompu...
Evo čekam da SAS završi scan... pa da mi onda deadman još poprčka po kompu...
sram te bilo,to si mogao i sam riješiti
Mogao sam, ali kada deadman ima višak vremena pa mi je pogledao PC sa HiJackThis usput je stavio i SAS :)
Mogao sam, ali kada deadman ima višak vremena pa mi je pogledao PC sa HiJackThis usput je stavio i SAS :)
ma šalim se,bitno da se to dovede u red
ma šalim se,bitno da se to dovede u red
znam znam :) i slažem se.. samo da se dovede u red :)
ugl čekam da se to završi idem Ilijadu čitati malo :P