Problem sa windows media serviceom

poruka: 6
|
čitano: 2.332
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ovako instaliro sam windows 2008 enterprise edition i downloado i instaliro windows media services i i kada otvorim wms traži mi da upišem ime server i ip adresu evo slika:

još jedno pitanje ako imaš dinamički dns što ti još treba da imaš server dali treba još nešto ili je to to i gdje se saznaje onaj kao IP koji se upisuje u playere kad se gleda stream

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 10:08 (videoamater).

0 0 hvala 0
17 godina

Upisi bilo sta...

Instaliraj si dyndns na server...

takodjer moras forwardat port preko kojega ces streamat na ruteru... 

spajas se sa klijenta na server npr mms://tvojserver.dydns.com ili http://tvojserver.dyndns.com:8080

U ovom slucaju moras forwardat port 8080

takodjer provjeri jel ti pusten taj port u firewallu (na oba mjesta)...

streamas sa Windows Media Encoderom...

pokusaj najprije lokalno, pa onda vidi preko neta...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako napišem bilo šta kaže mi ovo na prvoj slici a ako napišem dyndns koji sam installo u ruter kaže RPC server is unavailable

kako misliš da instaliram dyndns ja sam ju u ruter stavio ali kako misliš da ju u server instaliram

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 15:44 (videoamater).

0 0 hvala 0
17 godina

Ok... dodao si ga u ruter, ali jesi li forwardao port u ruteru?

Ajd najprije pokusaj to setupirat lokalno (lokalna IP adresa ti je 127.0.0.1 ili jednostavno localhost)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

port sam forwardo u ruteru ali skužio sam jednu stvar:windows server 2008 nema u početim pravilima i featuresima windows media services i treba ga se downloadati i on se pokrene kao update ali ja sam izgleda downloado krivu verziju ja sam downloado verziju admin ili server (nisam siguran) ugl to je verzija koja se instalira na windows 7 ili vistu i onda se upisuje IP servera sa kojeg se streama.kad sam to pročito deinstaliro sam tu verziju i installo core verziju za server ali kad sam ju installo više nigdje nema windows media servicesa ko da uopče nije instaliram.pa mislim da je tu problem.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem sa windows media serviceom
videoamater kaže...

port sam forwardo u ruteru ali skužio sam jednu stvar:windows server 2008 nema u početim pravilima i featuresima windows media services i treba ga se downloadati i on se pokrene kao update ali ja sam izgleda downloado krivu verziju ja sam downloado verziju admin ili server (nisam siguran) ugl to je verzija koja se instalira na windows 7 ili vistu i onda se upisuje IP servera sa kojeg se streama.kad sam to pročito deinstaliro sam tu verziju i installo core verziju za server ali kad sam ju installo više nigdje nema windows media servicesa ko da uopče nije instaliram.pa mislim da je tu problem.

Ovako...

Instaliras Win2008 Standard

Nakon toga u "Roles" dodajes ono sto ti treba, a tebi treba windows medi...

nakon toga dobijes ovo sa pic3

Media Services Rola Media Services Rola
Gdje je servis Gdje je servis
I to je to... I to je to...
I'm going woo woo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice