Problem na WIN Server 2003

poruka: 4
|
čitano: 1.424
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav svima i unaprijed hvala na vašoj pomoći

Imam sljedeći problem. Usljed velikih snježnih padavina na području mog prebivališta u toku dana je dolazilo do čestih prekida napajanjem usljed čega je na SERVER mašini otkazao UPS te se ista nepropisno ugasila. Kada se ponovno vratilo normalno napajanje prilikom startovanja servera OS se podigne sve do prije točke kada vrši učitavanje i provjeru "aktivnog direktorija", tada izbaci sljedeću poruku:

"lsas.exe

System Error, security accounts manager initialization failed because of the following error: Directory Services cannot start. Error status 0xc00002e1.

Please click OK to shutdown this system and reboot into directory services restore mode, check the event log for more detailed information."

Kada idem "Safe mod" ista stvar se dešava

Od opcija je ponuđeno samo OK te ništa više, i nakon klikanja na OK server se restartuje te sve ponovo isto.

Na Microsoftovoj stranici sam našao sljedeće - link.

Restartujem server, idem F8 za odabir vrste startovanja te odaberem "Directory services restore mode" podigne OS i dodjem do upisivanja korisničkog imena i lozinke međutim ne prolazi niti jedna od lozinki koje znam (niti administratorska), ova lozinka se izgleda upisuje negdje u server kada se instalira ali ja nisam znao za tu opciju, niti da će mi ikada zatrebati.

Da li postoji neka opcija da zaobiđem ovu lozinku ili nešto slično, ili kako već da probudim Windows. Ako bilo tko zna MOLIM POMOĆ

Backup podataka imam ali ne i OS tako da ne mogu brzo vratiti

Računar služi i kao File Server i kao server za određene softwere

Reinstalacija je posljednja opcija koja dolazi u obzir jer za određene softwere na računaru ključeve dobivam kvartalno svaka 3 mjeseca i mogu se samo jednom iskoristiti

tako da bih morao čekati do Marta za

U pitanju je HP ProLiant server

2x 160GB sata RAID1 polje

Ako znate bilo šta što bi moglo pomoći molim vas javite se HITNO JE!

Hvala na pomoći svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da probaš maknut pass sa http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Probano ne radi hvala opet na pomoći ako neko zna neš drugo molim da postavi svoj odgovor

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo je upravo slučaj zašto sam brujio po forumu i važnosti sekundarnog (backup) DC-a.

Vidi, ako je DC otišao kvragu, teško da ćeš išta pametna napraviti, vjerojatno svi korisnici u domeni (i admin) su otišli u nepovrat.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice