Gdje da nađem sata driver za asrock p4v88 matičnu?Imam jedan sata hard a ne mogu ga koristiti.Os je win 7 ultimate.
Problem sa SATA driverom na win 7
- poruka: 20
- |
- čitano: 5.055
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema drivera za Vistu/Win7 za tu ploču. Probaj preko device manager, desni klik na SATA kontroler i update driver.
Probao nevalja.Imaš neku drugu opciju?
Desni klik na computer,zatim na menage onda na disk menagment,tamo formatiraj taj HDD.
EDIT: post iznad ^^. Jel taj disk u popisu u device manageru?
Nope. Jel to friška instalacija (ili prvi put koristiš taj SATA kontroler pod Win7) ili je dosad sve bilo ok sa njime?
Nije u device manegeru nema ga nigdje kao da ne postoji međutim u device manageru mi pod sata raid controller ima žuti uskličnik kao da driver nije up to date tj. device is not working properly.Na drugom kompu hard radi normalno.Instalacija 7ce je friška i prvi put koristim taj sata controller pod win 7.
Ne znam šta bi dobio sa tim ako formatiram hard a na njemu mi je puno podataka koje ne bi želio da izgubim.
Ni slučajno formatirati hard jer nećeš ništa postići. Taj SATA kontroler ne radi pod Win7/Vista i nećeš ga natjerati da radi. Jedino probaj u BIOSu prebaciti sa AHCI na IDE. Možda uspije.
AJD PROBAT ĆU.
Nemam uopće te opcije u biosu
upali u biosu raid, tako je mene patila i NF7 s2.0. kada je raid isključen nema diska a kada se upali onda radi
Gdje da nađem sata driver za asrock p4v88 matičnu?Imam jedan sata hard a ne mogu ga koristiti.Os je win 7 ultimate.
kakao ga ne možeš koristiti ?
ubodeš ga u sata a radi u IDE modu, u čemu je problem ?
gledaj kako da radi u ide modu pojasni mi to malo
nemam te opcije u biosu gdje bi to trebalo bit
gledaj kako da radi u ide modu pojasni mi to malo
pa svaki disk (ne mislim na ove SSD) defaultno radi u IDE modu makar jr uboden u sata konektor ako mu drugačije ne zadaš.
novije ploče imaju taj AHCI kojeg uključiš u Biosu prije instalacije windowsa i ako instaliraš Windows 7 on će sam staviti sata drivere za tvoj disk.
i ako ti disk radi nemoj se opterećivati što ne radi kao sata jer nema velike razlike u brzini.
za brzinu je najvažniji sam disk a ne gleda li ga sistem gleda kao Sata ili IDE.
ja imam Samsung F3 i prije nego sam uključio Sata radio je 5 mj kao IDe.
mjerio sam brzine s HD Tune i nikakve razlike s jednim diskom u brzinama čitanja/pisanja.
Ovo ti je opcija u biosu gdje trebaš podesiti IDE-Sata imaš i IDE configuration pa pogledaj gdje piše nešto za sata.
Ma kakvi nema sile da ga pokrenem.A baš sam mislio kupiti još jedan novi sata disk(bolje da nisam).Ako netko ima još neku ideju neka mi javi.
Tvoja matična podržava samo SATA 1.5gbs mod a disk je SATA 3gbs pa trebaš na disk stavit jumper da radi u SATA 1,5 modu.
Ista stvar je bila na kompu od susjeda. Dok nisam stavio jumper uopće ga matična nije detektirala.gledaj kako da radi u ide modu pojasni mi to malo
pa svaki disk (ne mislim na ove SSD) defaultno radi u IDE modu makar jr uboden u sata konektor ako mu drugačije ne zadaš.
novije ploče imaju taj AHCI kojeg uključiš u Biosu prije instalacije windowsa i ako instaliraš Windows 7 on će sam staviti sata drivere za tvoj disk.
i ako ti disk radi nemoj se opterećivati što ne radi kao sata jer nema velike razlike u brzini.
za brzinu je najvažniji sam disk a ne gleda li ga sistem gleda kao Sata ili IDE.
ja imam Samsung F3 i prije nego sam uključio Sata radio je 5 mj kao IDe.
mjerio sam brzine s HD Tune i nikakve razlike s jednim diskom u brzinama čitanja/pisanja.
Ovo ti je opcija u biosu gdje trebaš podesiti IDE-Sata imaš i IDE configuration pa pogledaj gdje piše nešto za sata.
Svaki sata radi kao sata i ne moze raditi kao ide jer nije ide disk. To sto ti pricas je stvar kontrolera i nema veze sa diskom. I win 7 nece staviti sam sata driver ako je neki novi jer ni win 7 nema drivere za uredjaje koji ce izaci u buducnosti ali je na win 7 to lako rijesiti jer prihvata drivere sa usb sticka.
ja sam jedan komp rješio da sam install originalne win xp. napravio update svega. onda sam išao na opciju upgrade sa win 7 i RADI ! probaj. je puno vremena ali jedino tako sam uspio.
http://www.windows7news.com/2010/05/25/how-to-enable-ahci-in-windows-7/
probati upute sa linka iznad,
problem može nastati ukoliko pri instalaciji winsa nije bilo harda koji bi radio u AHCI modu (u biti bitno je jeli radio kontroler u AHCI modu), tada winsi po difoltu ne instaliravaju/loadaju AHCI driver ako se hd naknadno ubode (ili naknadno enabla AHCI mod u biosu)...
ukoliko je problem uopće sa AHCI SATA modom ovo gore rješenje bi moglo upaliti, ne košta probati (WARNING: prčkanje po registryma)