Problem Optical Drive

poruka: 2
|
čitano: 731
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem Optical Drive

Pretrazivo sam preko Googla u vezi mog problema sa Optical Drive ali nisam našo ništa slično. Rado se o sledećem: Instaliro sam Fedoru 13 od 3.1 GB ( pri kraju same instalacije izbaci mi da je u pitanju neka greška - pri downloadu mi je napravljen prekid kod 2.2 GB), zatim sam prešo da instaliram Fedoru 13 od oko 700 MB skinutu također sa zvaničnog sajta. Proces instalacije je prošo OK. Pri ponovnom pokretanju ovog OS trebo sam da unesem nick, password i sl. ali nisam mogo jer rezolucija nije odgovarala ( nisam mogo aktivirati Next..). Nkon toga, obriso sam dio na hard disku gdje je bila instalirana Fedora i tom prilikom sam obriso i grub. Nisam mogo više da podižem sistem. Kasnije sam izvršio fabrička podešavanja sa load optimize default. ( prethodno sam iz matične ploče ivadio batericu i poslije pet minuta sam je vratio i izvršio pomenutu operaciju). Ponovo sam moro da instaliram Fedoru kako bi podigo sistem i da bi nakon toga instaliro Ubuntu 10.04 sa kojim inače nisam imo problema. Kad sam instaliro Ubuntu pred kraj mi javlja grešku u instalaciji. Od tada nemogu da butujem niti mi može da očita CD ili DVD kad ga stavim u Optick Drive. Interesuje me da li sam poremetio BIOS ili je u pitanju Optica ( čuje se pomalo kao da neka žičica kucka a lampica normalno svijetli dok optica radi). Neće da butuje, neće da očitava sa CD ili DVD-ija. Bio bih zahvalan na pomoći. Sa fresh Diagnosticom sam snimio stanje BIOSa i Optical Drive.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem Optical Drive

Problem riješen tako što sam zamijenio Optical Drive.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice