Problem s instalacijom fontova

poruka: 13
|
čitano: 2.233
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Skinuo sam neke fontove i spremio ih u posebnu mapu. Otišao sam u ControlPanel->Fonts, kliknuo desnom stranom miša i odabrao Install new font. Otvorio mi se modal box u kojem sam trebao otvoriti mapu( sa spremljenim fontovima ) te odabrati fontove koje želim instalirati. Kad sam ih označio kliknuo sam na Install new fonts button i pitalo me za dozvolu administratora. Kliknuo sam na Accept. Tada su se fontovi trebali instalirati ali nisu. Zna li neko u čemu je problem? P.S. - Koristim Windows Vistu.

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s instalacijom fontova
k1c0 kaže...

Skinuo sam neke fontove i spremio ih u posebnu mapu. Otišao sam u ControlPanel->Fonts, kliknuo desnom stranom miša i odabrao Install new font. Otvorio mi se modal box u kojem sam trebao otvoriti mapu( sa spremljenim fontovima ) te odabrati fontove koje želim instalirati. Kad sam ih označio kliknuo sam na Install new fonts button i pitalo me za dozvolu administratora. Kliknuo sam na Accept. Tada su se fontovi trebali instalirati ali nisu. Zna li neko u čemu je problem? P.S. - Koristim Windows Vistu.

Tu negdje je bila i opcija copy fonts to fonts folder. Stavi kvacicu na nju. Druga stvar je da bi program vidio fontove moras ga zatvoriti i ponovo otvoriti jer svaki program prilikom pokretanja pretrazuje koji fontovi su na raspolaganju.

:)
16 godina
neaktivan

Kvačica na copy fonts to fonts folder je označena, a nakon instalacije, novo instaliranih fontova nikako nema u ControlPanel->Fonts. Mogu li se oni ručno instalirat tako da ih kopiram u mapu Fonts u C->Windows?

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da. Ili ako imas corel paket u njemu imas font navigator pa mozes i pomocu njega instalirati i deinstalirati fontove po potrebi i zelji. Ali instaliraj samo fontove kji su ti neophodni jer iz gore navedenih razloga sto je vise fontova sporije se podzu programi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 19:13 (logic).
16 godina
neaktivan

Ima li taj font navigator u Photoshopu?

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne. Ali ti i ne treba. Jedino ako imas puno fontova pa ti cesto treba neki za jednokratnu upotrebu. Tada je font navigator odlican jer mozes ukucati tekst i vidjeti kako bi izgledao u nekom fontu i kad nadjes neki koji ti se svidja desni klik na njega i instal i onda dizes program u kojem ces raditi,

16 godina
neaktivan

Probao sam ih sada ručno instalirat ali opet ne mogu.

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koliko ih imas instaliranih? Ako imas puno obrisi neke ali pazi da ne obrises siszemske.
16 godina
neaktivan

Imam ih dosta instaliranih, a ne mogu ih ni izbrisati.....

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda je do toga. Win ima ogranicenje na broj fontova.

16 godina
neaktivan

Ali ne mogu nijedan izbrisati. Pojavi mi se modal "Želite li izbrisati font?" kliknem na "Da" modal nestane, a font ostane neobrisan.

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo vidi da li svi programi koji rade sa fontovima vide fontove. Ne znaci da ako ih Word vidi da ce ih Corel ili Photoshop vidjeti. Najgnasniji po ovom pitanju je Corel.

Ako ih Word vidi onda ima "nesto" sto ih (na pr.) Adobe nece vidjeti...uostalom Photoshop (od CS naovamo stavlja svoje fontove)

██████████████████████
16 godina
neaktivan

Nisam napisao da mi programi ne vide fontove, već da ih ne mogu instalirati.....

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice