Pomoc Windows XP

poruka: 16
|
čitano: 3.364
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc Windows XP

Evo jucer sam instalirao expandion pack za sims 2 i ja pokrenem igricu i onda se najdeanput zacrni ekran i restarta laptop. Kako se on ponovno pokrenuo izbacio mi je par opcija: 1. Safe mode 2. Safe mode network 3. Safe mode (neznam sta tu pise) 4. Run windows normaly. Kada idem na safe mode (na bilokoji 1,2,3) samo mi se restarta  laptop, a kada idem na Start windows normally dođemi slika wondowsa XP i onako se učitava windows, nakon toga se pojavi samo plavi ekran i nešto piše (ja ne vidim šta piše jer slika brzo preleti) i onda se opet restarta. Ja bi ponovno reinstalirao windowse, ali problem je u tome što na njemu imam slike i podatke koje nesmijem izbrisati. E sad sam ja mislio jel mogu još jedne windowse instalirati samo da pokupim podatke pa onda opet reinstaliram windowse.

Jel moguće to što sam ja mislio i jel moguće da na neki drugi način izvučem podatke iz harda?

PS: ja imam laptop HP Compaq 6720s

Hvala unaprijed...

Tko je to tamo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoc Windows XP

Koliko sam shvatio rijec je o blue screen of death-u

Ajde probaj dok se on pojavi zapisat error ili ako ne mozes probaj uslikat pa onda napisi

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 15:57 (ATI freak).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoc Windows XP

Probat cu

Tko je to tamo

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Pomoc Windows XP

Naziv errora ti ne znači apsolutno ništa bez crash dumpa. Imaš 6-7 standardnih naziva (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL...) + stop code koji opet ništa ne znači. U crash dumpu (file koji nastaje prilikom BSODa sve piše - naziv, stop code i hrpa debug informacija + ono najvažnije - driver koji je uzrokovao BSOD). kada znaš koji driver uzrokuje BSOD, možeš ić rješavat problem - bilo novi winsi/driveri ili pak zamjena komponente - ako nvdisp4 daje grešku, očito nešto ne štima sa grafom i/ili njenim driverima.

Bilo bi idealno kad bi izvukao crash dump (C:\Windows\minidump) pomoću nekog linux live CDa (ako je sav hardver ispravan tj. riječ je o softverskoj greški). A kad već tražiš crash dump, usput prebaci podatke na neki prijenosni HDD ili stick.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 16:05 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoc Windows XP

Što znači hard drive corruption?

i kako da prebacim na usb podatke? ili na cd?

Tko je to tamo
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 16:09 (pero1111).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Pomoc Windows XP
pero1111 kaže...

Što znači hard drive corruption?

To znači da ti disk ima grešku - fizičku ili logičku. Trebao bi ga skenirati sa chkdsk-om. Ubaci CD od Windowsa, sačekaj da se digne i odaberi repair na prvom ekranu. Mislim da repair odvrti scandisk pa možda proradi ako je greška logička (softverska). U najgorem slučaju, ostao si bez loadera ili nečeg jako bitnog za windowse zbog te greške pa će reinstalacija bit nužna.

A ako je greška fizička (chkdsk niš ne popravi), disk ti ima bad sectore i na putu je na vječna lovišta. Spasi ono što se da spasit sa njega i koristi ga kao temp disk za nebitne podatke dok ne crkne.

EDIT: da bi prebacio podatke, trebat će ti neki live linux cd - ubuntu, fedora, mint ili neš slično. Ubaciš cd sa linuxom u komp, odabereš live način rada, sačekaš da se digne i onda kopiraš sve na USB.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 16:12 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Pomoc Windows XP

Kako da prebacim podatke na cd?

Tko je to tamo

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
pero1111 kaže...

Kako da prebacim podatke na cd?

Pa kažem, sa linux live CDom. Nabavi ubuntu ili mint (najjednostavniji), digni live način rada i sve bitno kopiraj na stick.

17 godina
neaktivan
Pomoc Windows XP

Skini si ubuntu "sprzi" ga na cd

Bootaj sa cd a i odaberi try ubuntu ...

i prebaci podatke na usb stick ili na externi hard ili sta vec imas

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI freak kaže...

moze li molo blje objasnjenje

Tko je to tamo
15 godina
neaktivan
pero1111 kaže...
ATI freak kaže...

moze li molo blje objasnjenje

Pa sad ti je sve reko...odi na Google i upiši ubuntu (open source operativni sustav) i skini koji oćeš....onda ga sprži na neki CD ili DVD i kad spržiš BOOT-aj sa tog CD-a/DVD-a....restartaš komp i odeš u BIOS (delete tipka ili F2) i odabereš BOOT DEVICE na CD/DVD...spremi postavke (F10) i kad ti očita sa CD-a (trebalo bi pisat Press any key to continue-pukni neku tipku da nastaviš) onda odaberi opciju "Try Ubuntu" ili nešto slično i pokreni to i on zapravo očita OS (operativni sustav) sa CD-a/DVD-a bez instalacije i onda sve svoje podatke spremi preko njega na neki USB stick ili prenosivi HDD

WHAAAAAAAAAAAZZZZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! .......................IN GAME: IWEK91
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 16:30 (Krešo91).
15 godina
neaktivan
Pomoc Windows XP

Probo sam da prvo boot-a s CD-a ali nista nece pokrenuti. A i ovaj bios što imam na lapopu nije baš opširan.... Kako da onda pokrenem taj CD?

Tko je to tamo

0 0 hvala 0
15 godina
pero1111 kaže...

Ja bi ponovno reinstalirao windowse, ali problem je u tome što na njemu imam slike i podatke koje nesmijem izbrisati. E sad sam ja mislio jel mogu još jedne windowse instalirati samo da pokupim podatke pa onda opet reinstaliram windowse.

Jel moguće to što sam ja mislio i jel moguće da na neki drugi način izvučem podatke iz harda?

Ništa ti on neće obrisati, čak i ako instaliraš Windowse preko postojećih. Samo mu ne smiješ reći da formatira disk. Ja sam to već radio i apsolutno ništa nisam izgubio. U slučaju instalacije preko postojećih Windowsa, kreira se unutar foldera Documents and Settings novi folder, stari folderi ostaju netaknuti pa možeš izvući sve.

15 godina
neaktivan
Pomoc Windows XP

1. Nemogu instalirati jos jedne windowse preko ovih jer nemogu zaobići format disk

2. Skinuo sam ubuntu i sprzio ga stavio u laptop i nista...A ovaj sta ja imam bios nema bas puno opcija

Ako znate koji tutorial o tim programima mint ili ubuntu

Tko je to tamo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pero1111 kaže...

1. Nemogu instalirati jos jedne windowse preko ovih jer nemogu zaobići format disk

2. Skinuo sam ubuntu i sprzio ga stavio u laptop i nista...A ovaj sta ja imam bios nema bas puno opcija

Ako znate koji tutorial o tim programima mint ili ubuntu

Kao prvo uđeš na BIOS pogledaj na Advantage i tamo baci pogled ako je na prvo mjestu Hdd i tu promjeni CD/DVD i spremi sa F10 i ubaciš Cd i počne če učitat i i imaš opcija sa CD-a  izabereš i instaliraš bez problema. Nakon završetka i opet na BIOS da vratiš prvotno stanje dakle CD/DVD više nije nego podesi da bude Hdd i završi sa F10. Instalirani će početi dizat. Osmijeh

Nenad
15 godina
pero1111 kaže...

Kako ne možeš? Kad instaliraš na istu particiju, onda te pita želiš li popravak ili novu instalaciju. Ako izabereš da želiš novu instalaciju, pita te želiš li formatirati. Ako se dobro sjećam, tako to nekako ide.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice