Pomoc u vezi windowsa xp

poruka: 16
|
čitano: 3.377
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc u vezi windowsa xp

imam jedan problem ,molim dobre ljude da mi pomognu,a znam sa sigurnoscu da cu pomoc da nadjem na ovom forumu ,problem je sledeci:malo sam se igrao sa kompom,ubacio jedan windows xp(skinuo sa neta ,napravio bootabilni cd/dvd i ubacio u komp,napravio jos jedan isto xp samo malo drugaciji i taj ubacio)sad imam 3 xp u kompu sa tim da sam neznam od kud pokupio nekako jedan stari 98 xp,e sad pitanje kako da izbrisem 2 xp jer mi ni zasta ne trebaju,samo bi ostavio ovaj jedan sto dobro radi,molim vas pomoc,hvala unaprijed puno

bigi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoc u vezi windowsa xp

Formatirati particije na kojima se nalaze ovi ostali XP-i..

SilvioS, MSP Lead
15 godina

nije potrebno...dovoljno mu je da skine easybcd posto su mu samo ostali boot fileovi na jednom djelu harda...ali ak imas sva 3 windowsa na kompu onda napravi kako ti je SilvioS rekao

15 godina
neaktivan
Pomoc u vezi windowsa xp

tim formatiranjem particija brisem sve windowse,mogu li onda da istaliram pravi xp ispravan,jer sam se sa ovim igrao probao kako izgledaju,hvala jos jednom na odgovoru

bigi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bigmaster kaže...

tim formatiranjem particija brisem sve windowse,mogu li onda da istaliram pravi xp ispravan,jer sam se sa ovim igrao probao kako izgledaju,hvala jos jednom na odgovoru

naravno da brises sve s njih...al prije toga si prebaci nesto na usb il neki hard ak imas na kompu stvari kojih zelis sacuvat

15 godina
neaktivan

Pokušaj onda paralelno instalirati još jedan XP, mislim da bi trebalo proći

SilvioS, MSP Lead
15 godina
neaktivan

1. U Widows Exploreru ukljuci prikazivanje skrivenih datoteka.

2. Na C: ti se nalazi datoteka boot.ini.

3 U njoj ti se nalaze ovakvi reci:

multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
4. Sada baš i ne znam što treba uraditi, ili ovo obrisati, ili ovo /noexecute=optin promijeniti!

5. Zadnje, ali NAJvažnije je da backupiraš taj file, jer bih onda morao sve nanovo reinstalirati!

Sretno!

17 godina
neaktivan
SilvioS kaže...

Formatirati particije na kojima se nalaze ovi ostali XP-i..

A ako mu je taj sto ga zeli zadrzati na d partici? Sta onda? Formatiranjem c particije gubi boot fileove i nece moci dici ni jedan win vise. S obzirom na nacin postavljanja pitanja ocigledne su dviej stvari. Da covjek ne zna bas kako sve to funkcionise i da ce najvjerovatnije ostati bez ijedne instalacije i da je skidao neke modifikovane verzije xp-a sto je blaog receno vrlo glupo.

15 godina
neaktivan

Slažem se s kolegom koji je napisao da treba sve formatirati, i friško instalirati novi os, jel tako mu je najjednostavnije i najbolje, a ovo sve ostalo je cile-mile. Ako hoće da mu komp radi kako spada format i clean istall, a ak ima nešt važno gore nek stavi na prenosivi hard ili usb

Mrog
16 godina
Pomoc u vezi windowsa xp

ej poz, jel mi moze neko pomoc?? znaci kad idem upalit komp imam windows xp i znaci kad dode do onog plavog ekrana di pise WELCOME pise mi neki error debugger!! i ovak nes pise

C:/windows/system32/winscard.dll

pls ak neko zna kako da rjesim taj problem stvarno mi je hitno i vazno!

Linkin Park Rules!! xFire: Domeee2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prilikom paljenja windowsa pritiskaj F8 i u meniju koji se pojavi izaberi last knows good configuration. Ako to ne upali pokreni instalaciju windowsa i ad ti prvi put ponudi repair izaberi instal new i kad ti drugi put ponudi repair izaberi to i ostavi da odradi.

16 godina
logic kaže...

Prilikom paljenja windowsa pritiskaj F8 i u meniju koji se pojavi izaberi last knows good configuration. Ako to ne upali pokreni instalaciju windowsa i ad ti prvi put ponudi repair izaberi instal new i kad ti drugi put ponudi repair izaberi to i ostavi da odradi.

hvala, al rjesio sam prije :D

17 godina
neaktivan

Pa bilo bi lijepo da si napisao da si rijesio i kako. MOzda nekom drugom zatreba.

16 godina
logic kaže...

Pa bilo bi lijepo da si napisao da si rijesio i kako. MOzda nekom drugom zatreba.

ma nesto sam si zeznuo kad sam skido neke programe, pa sam naso na toj stranici di sam skinuo program nasao i rjesenje eto, ubacio sam win xp cd i repairo i napiso cd system32 i onda mi proradilo :D

15 godina
Win 98 xp??wtf?
16 godina
x18x05x kaže...
Win 98 xp??wtf?

?!

1
Nova poruka