Mit o Visti

poruka: 87
|
čitano: 11.921
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Mit o Visti

Donedavna, i ja mislih da je Vista obično "smeće", ali razuvjerio me jedan poznanik pokazavši mi look-and-feel Viste sa SP-om 2... Uglavnom, ljudi još uvijek pljuju po njoj jer je sami nisu probali te samim time ni vidjeli da je njen rad onakav kako jednom Microsoftovom proizvodu to i doliči. Naime, ja nikad nisam instalirao vistu na svoje ni bilo koje drugo računalo baš zbog njene ozloglašenosti. Kao što kolega D4RKL1NG u jednoj drugoj temi reče:

Windows Vista - OS s jako puno novog i neispoliranog koda, sporiji, ali i sigurniji od XP-a. Ljudi najčešće pljuju po njoj jer su čuli da ne valja.

Windows Vista SP2 - Vista kakva je u stvari trebala ić u prodaju. Najveća mana je jer se zove Vista.

Windows 7 - zakrpana Vista, novo sučelje i dodatne optimizacije (nije Vista pa valja)

Koje je vaše mišljenje o svemu gore napisanome, i koje je općenito vaše mišljenje o Visti?

Molim vas, odgovorite komentirajući, ne samo glasajući za jedan od dolje navedenih odgovora pa da održimo ovu temu živom. {#}

32 Kako god, Vista je sr*nje
125 Vista je od SP2 pristojni OS
Nikad ne učini danas ako možeš ostaviti za sutra.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 13:33 (felonterx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mit o Visti

Kolko god da se po visti pljuvalo,meni je čak ok i radila,i to na starom kompu P4 1,7 GHz,512MB ram-a,radeon 9550 sa 128 rama i 80 GB hard.Da napomenem to je bio tek kad je izašla.Radila je malko sporije,ali ništa pretjerano.Rijetko kad mi se dogodilo da mi je pisalo program is not responding.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Mit o Visti
Apocalypso kaže...

Kolko god da se po visti pljuvalo,meni je čak ok i radila,i to na starom kompu P4 1,7 GHz,512MB ram-a,radeon 9550 sa 128 rama i 80 GB hard.Da napomenem to je bio tek kad je izašla.Radila je malko sporije,ali ništa pretjerano.Rijetko kad mi se dogodilo da mi je pisalo program is not responding.

To brate :)

16 godina
Mit o Visti

Normalno da je svima bila sr{#}nje ,nije se dala tako lako cr{#}ckat ko XP!!

To joj je bil najveći grijeh!! {#}

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
Istina, istina... Ali i za to postoji lijek, nije li tako? :)
14 godina
protjeran
Mit o Visti

Meni vista piči od pamtivjeka,odlična je,kolko god drugima bila sranje-meni je zakon {#}

Ekrem Jervić
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Mit o Visti

meni je Vista i bez sp-ova bila sasvim u redu

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
14 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mit o Visti

Prije dvije godine kupovao sam novi komp i uz njega kupio oem vistu home premium.

Dvaput sam doživjeo bsod (u dvije godine korištenja i 6400 radnih sati) i to prilikom instalacije krivih drivera.

Imao sam raid 0 polje (sad kupujem nove diskove za raid 10 jer je jedan disk prduckao) i solidne petformanse kompa, ali je boot up vrijeme bilo jako loše.

Kad se jednom vista upali i digne sve servise i programe, cijela stvar radi zaista brzo.

Mit o visti je po meni preuveličan

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mit o Visti

Ja sam osobno imao visstu na računalu. Instalirao sam je na njega unatoč tvrdnjama prodavača i servisera kao ona nevalja. Čim sam je upalio odmah mi se svidjela. Najviše mi je kao običnom korisniku odgovarao novi sustav traženja i mogućnost unošenja tagova i metapodataka. A na xp kad se sjetim kad sam nešto morao pronaći dođe mi zlo. Možda je bila bugovita no to je definitivno bio os bolji od xp-a.

Nikada ne bih prežalio to da sam umjesto viste imao xp.

Peritus inimicus

2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Ja sam osobno imao visstu na računalu. Instalirao sam je na njega unatoč tvrdnjama prodavača i servisera kao ona nevalja. Čim sam je upalio odmah mi se svidjela. Najviše mi je kao običnom korisniku odgovarao novi sustav traženja i mogućnost unošenja tagova i metapodataka. A na xp kad se sjetim kad sam nešto morao pronaći dođe mi zlo. Možda je bila bugovita no to je definitivno bio os bolji od xp-a.

Nikada ne bih prežalio to da sam umjesto viste imao xp.

Yea'h right

Fuck you
15 godina
Mit o Visti

Vista je izašao kao neispolirani OS i u početku se nije svidio nekim korisnicima koji su počeli izmišljati toplu vodu npr. nešto kao da vista totalno fail-a...vista od SP2 rastura...ustalom win 7 je ispoliraniji win vista

The further you get into technology, the further you go into gaming. That's the general rule.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Sad ste me već poprilično uvjerili da instaliram vistu osim xp-a. Zanima me kako bi radila na mom drugom kompu:
Pentium 4 2.4 GHz
1.5 GB DDR400 RAM
Gigabyte nVidia 7600GS 256 MB?
16 godina
Mit o Visti

Čitav eksperiment je napravljen oko Vista slučaja.

Ljudi su imali predrasude prema tom OSu, i to je snimano kamerom u interviewu.

Nakon toga im je plasiran kao "novi" "prototip" Windowsa koji je zapravo bio Vista, i ljudi su ostali oduševljeni.

P.S. Ja sam dugo vremena koristio Vistu i stvarno nikada nisam imao problema sa njom.

Po mome odličan OS.

I rather like the restless nights
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Mit o Visti

vista +sp2 = windows 7

oba dva os-a koristim, vista sp2 godinu i mjesec dana na jednom pc-u.

fenomenalna je.

obicno oni sto ne koriste nesto najglasniji su u kamenovanju necega.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

Normalno da je svima bila sr{#}nje ,nije se dala tako lako cr{#}ckat ko XP!!

Ali jednom kad si je cr{#}ko (mislim da je trebalo jedno godinu-dve da se pojavi posteni cr{#}k), radila je bolje od XP-a. Bez problema prolazio update, WGA, nisi mogo razlikovat original od "originala"...

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
dis4st3r kaže...

Vista je izašao kao neispolirani OS i u početku se nije svidio nekim korisnicima koji su počeli izmišljati toplu vodu npr. nešto kao da vista totalno fail-a...vista od SP2 rastura...ustalom win 7 je ispoliraniji win vista

koristio sam vistu odkad je izašla, sve je normalno radilo... nisam baš primjetio bugove.

par starih programa nije radilo, trebalo je samo 'nabavit' noviju verziju,postavit compatibility mode ili pokrenut kao admin (na ovo se trebalo naviknut, toga nema u xpu).

najviše mi se sviđalo na visti to da se taskmanager pali u sekundi kad program zašteka...na xpu mozda bude mozda nebude

neki programi kao photoshop su se pokretali 10x brže nego na xpu (superfecth).

naravno, bilo je i stvari koje su me živcirale, a to su: Automatic defrag, i disk indexer... po defaultu gasim i na Win7

ono uštekam USB disk, sve se zaštopa jer sad baš mora indexirat...fof

:)

16 godina
Mit o Visti

Kao što sam već prije rekao, zanima me kako bi radila na mom drugom kompu:

CPU: Intel Pentium 4 2.4 GHz
RAM: 1.5 GB DDR400 RAM
GPU: Gigabyte nVidia 7600GS 256 MB

HDD: Seagate Barracuda 250 GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
felonterx kaže...

Da ti je još 0,5 gb rama, radila bi odlično, iako bi trebala i ovako, ali onda rađe intaliraj 7-icu, jer je manje ''gladna'' za ram-om

16 godina
mind_challenge kaže...

Da ti je još 0,5 gb rama, radila bi odlično, iako bi trebala i ovako, ali onda rađe intaliraj 7-icu, jer je manje ''gladna'' za ram-om

Ma bila je sedmica već na toj konfi, al nisu mi se baš previše dopale performanse u usporedbi s performansama XP-a, pa sam jednostavno napravio reinstall te se time vratio na stari dobri XP.

EDIT: Ma nema veze, ipak ću probat, vidjeh minimum system requirements za vistu, pa mislim da bi mogla dobro radit, možda čak i bolje od sedmice. Živi bili pa vidjeli... {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 20:41 (felonterx).
16 godina
felonterx kaže...
mind_challenge kaže...

Ma bila je sedmica već na toj konfi, al nisu mi se baš previše dopale performanse u usporedbi s performansama XP-a, pa sam jednostavno napravio reinstall te se time vratio na stari dobri XP.

a gledaj, sa Vistom češ imati još slabije performanse, tako da nista onda od nje

15 godina
Mit o Visti

Ja sam koristio vistu i super mi je čak mi je bolja od sedmice.Ali nema boljeg windowsa od xp po mojem mišljenju.

Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mit o Visti

to je isto mit da 7 manje trosi, kod mene ravno 5mb manje ( sad mogu uz firefox i notepad upalit woohoo )

al svejedno neka stavi 7, noviji je...

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
nadimak888 kaže...

to je isto mit da 7 manje trosi, kod mene ravno 5mb manje ( sad mogu uz firefox i notepad upalit woohoo )

al svejedno neka stavi 7, noviji je...

eto kaže da mu se ne sviđa 7-ica, ipak ostaje na xp-u, nego ovo sa potrošnjom, meni je razlika bila puno veća od 5 mb, bez ičega pokrenutog nakon instalacije 1gb, meni se ne čini baš malo

17 godina
felonterx kaže...

Imam sedmicu na vrlo slicnoj konfi, i radi prilicno lose. Imao Vistu prije, mislim da je radila nesto malo bolje, ali oba OS-a su na granici upotrebljivosti. Cim pokrenes nesto malo zahtjevnije, sve se uspori, disk stalno nesto kopa i uglavnom sve zajedno koma...

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 20:47 (SupremeCommander).
16 godina
Mit o Visti

Možda je onda bolje da ne mijenjam OS na toj konfi... Tamo XP radi bez ikakvih štekanja ili sličnih mrskih nam pojava. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
felonterx kaže...

Imam sedmicu na vrlo slicnoj konfi, i radi prilicno lose. Imao Vistu prije, mislim da je radila nesto malo bolje, ali oba OS-a su na granici upotrebljivosti. Cim pokrenes nesto malo zahtjevnije, sve se uspori, disk stalno nesto kopa i uglavnom sve zajedno koma...

Po meni se baš ne isplati prelazit na  nove winse ako imaš stariju konfu, jedino ako ćeš koristit basic sučelje, pomicat sve graf slatkiše, i makslimalno tweakat.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
Mit o Visti

Vidim već po glasovima, izgleda da Vista ipak nije toliko sr*nje... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napokon netko ko dobro govori o visti. Ja sam isto jako jako zdaovoljan za Vistom i dok god me ne iznevjeri (a jos nije) ne prelazim na nista drugo!

15 godina
neaktivan
felonterx kaže...

Vidim već po glasovima, izgleda da Vista ipak nije toliko sr*nje... :)

Po meni ja sam imao instaliranog Vistu Ultimate ali mi je lani crkla matična a prije toga jako mi se dopao i imao je u sebi instaliran hrvatski sučelja. Već dulje vrijeme teško doći do iste matićne ploče. Imam na CD hrvatski sučelja (HR LIP) za Vistu Ultimate potpune preveden na hrvatski jezik.

Nenad
16 godina
EVO kaže...
SupremeCommander kaže...
felonterx kaže...

Po meni se baš ne isplati prelazit na  nove winse ako imaš stariju konfu, jedino ako ćeš koristit basic sučelje, pomicat sve graf slatkiše, i makslimalno tweakat.

Ako imaš neki USB stick koji ti leži okolo po sobi i ničemu ne služi, upikni ga u port i postavi ReadyBoost... smanjiti će roštanje po disku i malo ubrzati sustav (naravno, ne očekuj sada Warp 9 ili 10, ali će raditi bolje).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice