Kupnja Viste

poruka: 22
|
čitano: 3.146
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kupnja Viste

Gledam baš kod Vemila i Linksa recimo, sve verzije su im OEM, što nisu to one za instalaciju na gotovo računalo? Ako da, gdje da kupim normalnu retail verziju?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja Viste

Retail verzije su dosta rijetke odnosno teže dobavljive kod nas, ali se višestruko isplate kupiti, pogledaj u HgSpot-u, ja sam tamo kupio svoj primjerak i ako Vistu potrebuješ za svoje kučno računalo, sasvim ti je dovoljno da si kupiš Vistu Home Premium- Retail 32bit Eng. ili Hr. verziju (po tvom nahođenju), ja uzeo Eng. doduše dok sam ja kupovao još nije ni bilo Hr.verzije, ali i da je bilo kupio bi opet Eng. - stvar navike...Pozdrav

17 godina
moderator

Ima kod Findera na webu, samo ne znam jel ih stvarno imaju i prodaju...

Domagoj
17 godina

Kako? Ja sam mislio da su retail skuplje? Neka čudna Ultimate retail verzija u HGu dođe 2759kn!!! Nije raspoloživa. Možda je to gift set sa sličicama Gatesa :)

17 godina

Pa da, ova od Domagoja je 3500kn!!! Hello, pa šta to iko kupuje?

17 godina

Zvao Microsoft pa su mi ovako objasnili.

OEM licenca se veže uz matičnu ploču i nije prenosiva.  Retail (skuplja verzija) je prenosiva sa računala na računalo. Rekao sam da već uz ovu matičnu imam XP 64 vezan i registriran i da bi htio sad i Vistu i reko je da može OEM. Znači dvije licence idu na jednu matičnu, ali OEM licenca neće ići na dvije matične.

to je to :)

17 godina
neaktivan

Haloooo ljudi!!!! Pa zašto bi netko htio kupovat Windows???? Pa to se skine s neta i gotovo! Windows se isplati kupiti jedino ako ga misliš kupiti za neku firmu ili tak neš slično jer onda imaš svako jako inspekcije i možeš naje** ako imaš piratsku verziju. Prema tome smatram da kupovanje Windows-a je samo bacanje novca uzalud

17 godina

That's nice denis88.

17 godina
neaktivan
Crayox kaže...

That's nice denis88.

Pa je....pa čekaj zašto bi netko za kučne potrebe kupio licenzirani windows?
17 godina

Uopće ne planiram ulaziti u to. I savjetujem svima drugima koji misle da odustanu.

17 godina
neaktivan
Crayox kaže...

Uopće ne planiram ulaziti u to. I savjetujem svima drugima koji misle da odustanu.

Ne klužim ua šta ulazit? I šta savjetuješ drugima..?! Nevinašce
17 godina
neaktivan
Crayox kaže...

OEM licenca neće ići na dvije matične.

Ahem..   nije baš točno. Naime, ja imam OEM Dell-ovu verziju Viste Ultimate 64 i instalirao sam ju bio na komp dok sam imao drugu matičnu ploču, a kad sam nakon 6 tjedana promijenio ploču sve je radilo i još su se sami driveri svi update-ali na moje veliko zadovoljstvo, a Windowsi su mi ostali licencirani i aktivirani! Smijeh
Tak da ne znam..   i meni je bilo čudno, ali eto..   stvar radi i sa novim komponentama tj. novom matičnom izgleda Namigiva

P.S. Radi se o 'preinstall' OEM verziji koju Dell stavlja na sve svoje strojeve pa možda zato prolazi, no opet kako mi je onda ostala i aktivacija netaknuta?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina

Moguće, al glavno da radi :)

Ja tak i tak ne planiram mjenjat matičnu na ovom pa sve ok :)

17 godina
Kupnja Viste

Jesu li i XP vezani za matičnu,u OEM izdanju ili ih mogu prenijet na drugo računalo?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Skywalker kaže...

Jesu li i XP vezani za matičnu,u OEM izdanju ili ih mogu prenijet na drugo računalo?

što se tice licence jesu.
ali  možeš  instalirat  na  svaki  komp  što  se  tice  mogucnosti 

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina

Znači,ne mogu ih imat na dva kompa?

17 godina
neaktivan
Skywalker kaže...

nisi me razumio.
Cisto  što  se  tice  Microsofta  možeš  XP  oem  dobit  samo  sa  nekim  racunalom  i  za  to  je  vezan.
U  pravilu  je  tako  kao  što  znaš  da  možeš  i  oem  verziju  kupit  bez  racunala.
Dakle  ako  hoceš  instaliraj  na  10  pc-a.
Samo  legalno  baš  i  nije. 

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
LUXX kaže...
Skywalker kaže...

nisi me razumio.
Cisto  što  se  tice  Microsofta  možeš  XP  oem  dobit  samo  sa  nekim  racunalom  i  za  to  je  vezan.
U  pravilu  je  tako  kao  što  znaš  da  možeš  i  oem  verziju  kupit  bez  racunala.
Dakle  ako  hoceš  instaliraj  na  10  pc-a.
Samo  legalno  baš  i  nije. 

Kako se može to imati ako mora proći onaj Geniune test bez kojeg ne radi nakon 30dana?(osim ako imaš nekakav crack)

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb....
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
LUXX kaže...

Kako se može to imati ako mora proći onaj Geniune test bez kojeg ne radi nakon 30dana?(osim ako imaš nekakav crack)

neznam sad dal bi išlo sa 2 kompa sa aktivacijom.
Na  tu  ideju  još  nisam  došao  ali  definitivno  možeš  aktivirat  oem  xp.
Frendu  sam  kupio  oem  xp  home  i  instalirao  i  aktivirao.
On  je  par  dana  kasnije  promijenio  kompletan  hardver  i  nakon  instalacije  smo  išli  instalirat  i  ide  bez  frke.
Znaci  nema  problema  oko  toga.
Nije  vezano  nizašto.
E  sad  da  dođeš  na  ideju  na  2  kompa  instalirat  i  aktivirat  dal  bi  išlo  nemam  iskustava.
Probaj  pa  ceš  vidjet 

17 godina
neaktivan
Kupnja Viste

Moj slucaj - konkretno.

Nedavno sam mjenjao plocu, procesor, memoriju i grafiku.

Instalirao sam ponovo XP Home, sa licencom koju sam imao od kupovine starog racunala - dakle pretpostavljam OEM verziju.

Kako sam u inozemstvu, nazvao sam Microsoft regionalni office i pomocu 24-satnog telefonskog automata ponovo aktivirao svoju OEM verziju XP-a.

Uredno i bez problema XP radi i skida update-ove.

E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 2 GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma ja isto imam feeling da bi to trebalo biti moguće, jedino ako nije Vista stroža po tom pitanju.

17 godina
protjeran
Mislim da verzija bez SP1 kod Viste treba raditi, SP1 ima WGA dodatak koji je stroziji. Nisam jos testirao, jer nisam trebao, ali se spremam uzet novi komp, pa se nadam da ce registracija proc bez zvanja Help Desk-a.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice