Gledam baš kod Vemila i Linksa recimo, sve verzije su im OEM, što nisu to one za instalaciju na gotovo računalo? Ako da, gdje da kupim normalnu retail verziju?
hvala
Gledam baš kod Vemila i Linksa recimo, sve verzije su im OEM, što nisu to one za instalaciju na gotovo računalo? Ako da, gdje da kupim normalnu retail verziju?
hvala
Retail verzije su dosta rijetke odnosno teže dobavljive kod nas, ali se višestruko isplate kupiti, pogledaj u HgSpot-u, ja sam tamo kupio svoj primjerak i ako Vistu potrebuješ za svoje kučno računalo, sasvim ti je dovoljno da si kupiš Vistu Home Premium- Retail 32bit Eng. ili Hr. verziju (po tvom nahođenju), ja uzeo Eng. doduše dok sam ja kupovao još nije ni bilo Hr.verzije, ali i da je bilo kupio bi opet Eng. - stvar navike...Pozdrav
Kako? Ja sam mislio da su retail skuplje? Neka čudna Ultimate retail verzija u HGu dođe 2759kn!!! Nije raspoloživa. Možda je to gift set sa sličicama Gatesa :)
Pa da, ova od Domagoja je 3500kn!!! Hello, pa šta to iko kupuje?
Zvao Microsoft pa su mi ovako objasnili.
OEM licenca se veže uz matičnu ploču i nije prenosiva. Retail (skuplja verzija) je prenosiva sa računala na računalo. Rekao sam da već uz ovu matičnu imam XP 64 vezan i registriran i da bi htio sad i Vistu i reko je da može OEM. Znači dvije licence idu na jednu matičnu, ali OEM licenca neće ići na dvije matične.
to je to :)
Haloooo ljudi!!!! Pa zašto bi netko htio kupovat Windows???? Pa to se skine s neta i gotovo! Windows se isplati kupiti jedino ako ga misliš kupiti za neku firmu ili tak neš slično jer onda imaš svako jako inspekcije i možeš naje** ako imaš piratsku verziju. Prema tome smatram da kupovanje Windows-a je samo bacanje novca uzalud
That's nice denis88.
That's nice denis88.
Uopće ne planiram ulaziti u to. I savjetujem svima drugima koji misle da odustanu.
Uopće ne planiram ulaziti u to. I savjetujem svima drugima koji misle da odustanu.
OEM licenca neće ići na dvije matične.
Moguće, al glavno da radi :)
Ja tak i tak ne planiram mjenjat matičnu na ovom pa sve ok :)
Jesu li i XP vezani za matičnu,u OEM izdanju ili ih mogu prenijet na drugo računalo?
Jesu li i XP vezani za matičnu,u OEM izdanju ili ih mogu prenijet na drugo računalo?
Znači,ne mogu ih imat na dva kompa?
Moj slucaj - konkretno.
Nedavno sam mjenjao plocu, procesor, memoriju i grafiku.
Instalirao sam ponovo XP Home, sa licencom koju sam imao od kupovine starog racunala - dakle pretpostavljam OEM verziju.
Kako sam u inozemstvu, nazvao sam Microsoft regionalni office i pomocu 24-satnog telefonskog automata ponovo aktivirao svoju OEM verziju XP-a.
Uredno i bez problema XP radi i skida update-ove.
Ma ja isto imam feeling da bi to trebalo biti moguće, jedino ako nije Vista stroža po tom pitanju.