Ako je za net stavi ubuntu i uzivaj.
ne treba ti ni antivirus..
pa ti i mislim.. ali odusto sam.. nejde mi i nejde :(
Ubuntu netbook.
Ubuntu netbook.
Ajde da sam i od tebe doživio da hvališ Linux.
Inače, dečko, skini bilokakav .iso file od Ubuntua ili neke druge distribucije te ispeci na što manjoj brzini (4-8x) na Cd/Dvd/Usb te pokreni, bootanjem. Dobit ćeš live CD gdje možeš isprobati Linux bez da ga instaliraš.
Edit: ne slušaj 8axov savjet i ne stavljaj KDE, posebno ne najnoviji, jer će jako teško čitaj nikako, raditi na 256mb RAM-a. Probaj Ubuntu s nekim lakim sućeljem, XFCE
Kako ne ide? gdje je zapelo?
ma nezz kak ga instalirat.. :(
pa lakše ga je instalirat nego Windowse... to može i ćor4vi m4jmun
ma nezz kak ga instalirat.. :(
Stavis u biosu boot from cd/dvd:
ubacis cd od ubuntua kad ti budes pisalo "press any key to boot from cd/dvd" stisnes space ili bilo koju drugu tipku.
malo pogledaj tutorial: http://www.psychocats.net/ubuntu/installing
nije nista tesko.
pa lakše ga je instalirat nego Windowse... to može i ćor4vi m4jmun
lako tebi reč.. imam tek 12 godina.. kad mi je glupo sad ič u trgovinu po cd... a prek usb-a nezz kak.. skino te neke programe koje su mi rekli likovi na forumu ali i dalje neče :(
želim da mi ostane windows xp i hoču na drugi disk stavit Linux... kaj sad treba odabrat
"Instaliraj unutar windowsa"
hoče li mi onda ostat xp?
-nemoraš uopće instalirati (zato se zove LiveCd verzija), jednostavno upališ s Cda ili USBa i to je sve. (ako je ispravno snimljeno).
složio tnx :D
aj da se ja nadovezem na temu, recimo ako imam 4 hdd jedan od 20 gb drugi od 50 gb treci od 180 gb i cetvrti od 500 gb
na kojem bi bilo najbolje instalirati windowse
istestiraj sve diskove i onda snimi na onaj koji je ispravan i najboljih karakteristika (rpm/latencija/cache)