Disk Format & Windows instalation

poruka: 4
|
čitano: 2.112
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Trebam savjet...kupio sam novi HP probook 4515s sa 4GB RAM-ai 500GB diska, FreeDOS...Htio bi instalirati Windows 7RC i naravno kreirati particije. S obzirom na dovoljnu veličinu diska razmišljam o tome da napravim particiju od nekih 80-100GB i na nju instaliram Windowse...e sad: da li da kreiram još jednu particiju od 100GB samo za programe i igre, te da s time oslobodim folder "program files" kako bi dobio na brzini, ili je ipak bolje instalirati software po defaultu u "program files" foldere što bi opteretilo particiju na kojoj su Windowsi? Naravno ostali fileovi (muzika, slike, dokumenti...) išli bi na zasebne particije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo po mojem misljenu brzina ce ti biti ista jer svedno windows mora ucitavati te igre,muziku itd... Ali nebi bilo lose da napravis particije jer kada budes brisao OS da ne trebas ponovo stavljati na diskove... Ja bi ti preporucio ako ces stavljati windows vistu ili windows 7 onda stavi particiju 100gb a xp bi bila dovoljna 60-70...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Disk Format & Windows instalation

TNX!

16 godina
neaktivan
RE: Disk Format & Windows instalation

svakako je preporučljivo imati najmanje dvije particije, jednu sistemsku i jednu za dokumente. a nije na odmet i tri ili više. ja npr imam 3: sistemsku, radnu, i za dokumente. na sistemskoj je normalno samo win, driveri i ostalo gdje se tijekom instalacije ne može promijeniti mjesto instaliranja. na radnoj su igre, filmovi i virtualni diskovi za virtualbox. i na zadnjoj su slike, muzika, moji dokumenti itd...

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice